- 21 Eylül 2010
- 486
- 432
- 303
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #18.841
Bobrek sikintisi benim oglumdada soylemisti doktor ama dogunca bir problemi olmadi canim .ultrason olcumlerinin hata payi var diye geriniyorum bende her gittigimde iri bebek deyip duruyor bende yanilma payini hatirlatiyorummaaşallah bebeğin haftasına göre iyi kilosu boyu. benim bebeğim de iri biraz korkuyorum normal doğumdan :) ama bekliyorum da . kordon dolanmasının sorun olmamasına sevindim adı bile ürkütücü. benim kızım da gelmemek için diretiyor. henüz bir belirti yok. sadce ağrı sızı. nst de sancı da çıkmıyor ama kalp atışı 145 165 arası seninkinden heyecanlı benim kızım. bir de böbrek büyümesi var kızımda ama dr normal sınırlarda sayılır doğduktan sonra çocuk dr takip eder dedi. biz de öyle bir şey yokmuş gibi rahat ediyoruz. bu aralar uykusuz ve gergin hissediyorum. inşallah geçer.
Bende merak ediyorum su sancilari nasil bisey diyeAy bende merak ediyorum canım. Hani aman aman sancı yaşamadım hatta hiç yaşamadım ilk bebekte. Şimdi yaşıyorum ama bilmiyorum çok fazla. Bildiğim düzenli aralıklarla gelmesi ve ne yaparsan yap geçmemesi..
Bende merak ediyorum canim normal dogum yapanlar biraz anlatabilirlerse . Ama normal bi sanciya benzemiyormus mutlaka anlarsin ve duzenli araliklarla gelmesi lazim diyorlarKizlar bisey sorucam. Simdi benim nst de sancilarim cikiyo hep kasilmalarim oluyo ya peki dogum başlayınca da oyle mi devam ediyor? Yani kasilma mi sadece belirti? Belden agri vuruyo diyorlar ama benim fitiktan dolayi belim hep agriyo zaten bi de surekli yattigim için ağrılar iyice artti. Dogum baslarsa ve ben anlayamazsam diye korkuyorum kasilmalari anlayamayip erken doğumu farkedemedigim gibi.
Ama olmadan da olmuyor iste elmascim ya sanci olacakki acilma olacak baska sansimiz yok sanirim biz ona sanci degilde dalga mi desek pozitif dogumda beyni oyle sartlandiriyorlar su nefes alma tekniklerini felan biraz calissak iyi olcak gibiYa kızlar sona gelince sancıları bile merak eder olduk. İşin en kötü kısmı olan yer hatırlatırım.
Bende merak ediyorum su sancilari nasil bisey diye
Ya kızlar sona gelince sancıları bile merak eder olduk. İşin en kötü kısmı olan yer hatırlatırım.
Canım maşallah ona :) doğumun nasıl olacak senin normal mı sezeryan miGunaydin kizlar bende dun doktora gittim . Oglum 51 cm kilosuda 3563 gr olmus . Aciklik 1 cm degisme yok.vajinal ultrasonla rahim boynunu olctu 32 mm. Yani erken dogum riski yok 25 mm.in altinda olunca oluyormus . Nst kalp atisi 135 lerde sanci 10-20 arasi genel olarak.Su an bekleme karari aldik haftaya tekrar kontrol . Bebis gelmek icin hicbi hazirlik yapmamis dedi .bende olsun daha 37.deyiz gunu var nasil olsa dedim acelemiz yok
Canım kan sulandirici iğne veya hap kullanıyor musun? Aptt dogum yapacağın zaman yapılır sezeryandan veya normal doğumdan önce herzaman yapılmaya gerek yokKizlar az önce e-nabizdan arastirma hastanesinde yapilan tahlil sonuçlarına bakiyordum acaba bisey var mi diye cunku doktor hicbir bilgi vermemisti. Aptt degerinin dusuk oldugunu gordum internetten araştırdım kan pihtilasma sorunu hamilelikte takip edilmesi gerekir falan diyo. Bu konuda bilginiz var mi? Kendi doktorum böyle bi tahlil yapmamisti, hastanedeki doktor da herhangi bisey soylemedi. Kendi kendime mi evhamlandim acaba
Bu da bu konu ile ilgili son okuduğum şey olsun Harika yazmışsın cnm moral oldu bana :) yapıcak bişey Yok zaten genel anesteziyi ben de istemem zaten bebeğimi eşimle birlikte karşılamak istiyorum ilk sesini duymak muazzam birşey olmalıGünaydın canım. Ben dediğin gibi oldum. İğne gerçekten damar yolundan kolay. Tek yapman gereken söyledikleri şekilde oturman. Uyuşukluk rahatsız edici değil dişteki gibi. Geçerken öyle oluyor. Baskıyı falan hissediyorsun ama acı yok. :) baş ağrım da hiçç olöadı. Hatta doktorum ertesi gün bol bol nescafe iç dondurma ye başın ağrımasın dedi. Çok az içebildim ama hiç olmadı baş ağrısı. Diğer ağrı illaki olacak onda da sınırsız ağrı kesici hakkın var. Gık desen yapabiliyorlar geçiyor hemen. Hiç korkma. Genelden güzel bence. Hemen bebeğini görüyorsun. Eşini görüyorsun. Çok iyi.
Kizlar bisey sorucam. Simdi benim nst de sancilarim cikiyo hep kasilmalarim oluyo ya peki dogum başlayınca da oyle mi devam ediyor? Yani kasilma mi sadece belirti? Belden agri vuruyo diyorlar ama benim fitiktan dolayi belim hep agriyo zaten bi de surekli yattigim için ağrılar iyice artti. Dogum baslarsa ve ben anlayamazsam diye korkuyorum kasilmalari anlayamayip erken doğumu farkedemedigim gibi.
Süpersin valla harika yapıyorsunyatan sensin çeken sensin millete ne oluyorsa insanlarımız fazla düşünceli ama boş düşünceli madem endişeleniyorlar gelip bi işin ıcından tutsunlar
kistleri aklına bile gerirme canım. En fazla 2-3 güne toparlarsın Allah ın izniyle. Ne ameliyatı olursa olsun ilk geceyi atlattıktan sonrası kolay
Canim guldurdun beniaslinda oyle yapmak lazim zaten moralim bozuk bi de 2. cocuk muhabbeti aciyo millet, bu saglikla bi doğsun buyusun bakalim biz de hemen 2.yi yapcaz demiyoruz zaten :) evde kapanmak surekli yatmak cok zormus gercekten dogumdan sonra eve girmicem insallah agrisiz sizisiz kurtuluruz da
Lokal olmaz mı dedi yani spinal falan? Tekrarlamaz canım inşallah
Kist başta vardı benim bilirim sancısını. Allah yardımcın olsun canım. Bayramı da atlatınca tamamdır:) geliş serbest
Biz Acıbadem Altunizadede olucaz kısmetse 7 küsür dü spinal sezeryan. Doktorumla daha konuşmadım dışardan olduğu için ne kadar isteyecek acaba ?
Yok canim hic kullanmadım bilgim bile yoktu bu konuda. Erken dogum riski var diye mi yaptı doktor acaba? Su an riskli bi durum mu peki sence degerimin dusuk cikmasi?Canım kan sulandirici iğne veya hap kullanıyor musun? Aptt dogum yapacağın zaman yapılır sezeryandan veya normal doğumdan önce herzaman yapılmaya gerek yok
Benim de kasilmalarda nefesim kesiliyor, ara ara da kasiklarim sanki iki taraftan iple cekiliyormus gibi gerilip agriyor. Az once yine oldu baya acidi yine dogum basladi sanıp korktum 5 dk falan sürdü ama gecti sonra. Ay insallah anlariz ya evde doğurmak istemiyorumbenim şuan ki sancılarım adet sancısı gibi. hatta sancım olduğu zaman nefesim kesiliyor göğsüme biri oturmuş gibi baskı yapıyor.. belime henüz vurmadı ama bel ağırısı da yapıyor.. ikisi bir arada yaşamadım..
Valla canım lokal olsa narkoz verecekler e ben zaten kendim de bayılırım 2 kere iş olmasınBen cesaret edemiyorum =) hiç sormadım bile düşün
İnşallah hepimiz sorunsuz atlatırız.. Yani daha rahat olurum hiç değilse doktorumu yakalama şansım olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?