- 17 Temmuz 2016
- 2.598
- 2.513
- 83
- 38
- Konu Sahibi baldan_madam
-
- #19.681
Offf en kafama taktigim konu su an o. Her kafadan bir ses çıkacak. Aslında kimse yanimda kalmasın istiyorum ama ilk cocugum ne derece kendim bakabilirim onu da bilmiyorum. Annem kalınca kv me kalma diyemicem o da is yapmaya geldi mi ben bebeğe bakayım sen bildiğin gibi yap dicek daha çok stres olcam. Valla su olaylar bir an önce geçse keşkeBen de 7 kilo aldim. Ama benim dogumdan sonra adet olmam 1 seneyi geciyor. Regli olunca da kilo vermiyorum ama karnim eski sekline gelmis oluyor. Emzirme doneminde nasil olsa bebek emer ve kilo olmaz diyerek fazla yenirse cok kilo aliniyor. Anne icin gerekli olan bol sivi ve vucudun dinlenemebilmesi bence o zaman kilo alinmiyor aksine kilo kaybi oluyor. Birde herkes aman sut olsun serbet ic, sut olsun bunu ye diyerek baski yapiyor. Ozellikle ilk bebekte. Hele ki zayif bir anne isen tek dusundukleri sen zayifsin senin sutun olmaz demek.
Aynı şeyleri yaşıyoruz yaa valla hiç belli olmaZ belki 42. Haftaya kadar bekletirse doktor 15-20 gün daha bekletir Halbuki Doğum tarihin 7 temmuz diyip duruyordufizikcii25 canim stres yapma bebegin gelecegi zamani biliyor bir anda sanci giriverir hic bir belirti yokken dogurursun belki.
Benim de annemler 3 haftadir yanimda erken dogum riski oldugunda gelmislerdir. Sali gunu 37 im dolucak kardesim dogsun artik ben yaz okuluna gidicem gormeden gitmiyim diyo. Annemin de saglik sorunlari var daha fazla kalmasi zor olucak, dogumunda yaninda olmak istedim hep ama bu gidisle olamicam diyo. Kv yi cagircaz heralde ama ben kendi ailem olsun istiyorum yanimdabi yandan da sirf bu yuzden cocugum erken dogmasin diyorum. Cok karisik durumlar valla. Ama senin gunun cok az kalmis sansin yüksek. Benim ilaclari kesince doğacak mi dogmicak mi bilemiyorum her an tetikte beklicem.
Bu sanci nasil oluyor ya 10 dk da bir boyle zonklama gibi biseler oluyo.agri giriyo biraz acitiyo sonra yavasliyo bida yukseliyo bida dusuyo.sonra duruyo 10 dk sonra bida oluyo ama siddetli degil ole dusundugum gibi.cogaliyo yavasliyo cogaliyo yavasliyo duruyo 10 dk sonra bidaha kasilmayla birlikte oluyo ay gelcekmiki insallah geliyodur
Yavaştan başlamış canım doktorunu ara duşunu al o ne derse onu yap sonra hadi bakalım geliyor desene :)
Aldim dusumu uzandim takipteyim suan bazen cok net geliyo bazen hafif geciyo.anlamamakta ne kotu ya.bosuna milleti ayaga kaldrmkta istemiyorum.insallah geliyodurDusa girip uzan canim. Ilk sancilar cok siddetli olmaz ama kendini hissettirir. Benim ilk sancilarin arasi uzundu baya. 3 saatte birdi. Sonradan arasi kisalmisti. Doktorunu arayip haber verirsen o seni yonlendirir. Herkesinde sancisi ayni olmuyor zaten.
Canim seni anliyorum ama bebekler ne zaman dunyaya gelmek istiyorsa o zaman geliyor. Sezeryan olanlar bile zamanini ayarlayamiyabiliyor. Birde normal tarihin bile dolmamis aslinda. Senin bebegin anne karninda olamasi gereken zamanda gelicek. Erken geleneler aceleci yani. Kendini strese sokma sakin. Benim dogumdan sonra kimsem yoktu yanimda. Esimle birlikte hallettik herseyi. 2. De kayinvalidemin yazliginda dogum yaptim ama bebekle ben ilgilendim. Oglumla da esim yine kimseden fayda gormedim. 3. Cocukta da 10 gunlukken felan 3 cocukla yanliz kalicak gibiyim.
Valla canim bende aynı durumdayım. Hafif bel ağrım dışında hiçbir belirtin yok. Ne sandım var ne suyum geliyor, ne de nişan. Oglusumun keyfi yerinde sanırım. Salı günü sezeryan gozukuyor bana. Belki dedim salı ya kadar gelir ama yok gelmicek bu sipa anlaşıldı
Valla benim plasenta yaşlanmaya başladığı için 40. Haftadan sonra riskli dedi. Perşembe gittiğimde 4 temmuza kadar beklemek istiyorum o zamana kadar gelmezse kendi o gün sezeryanla alalım dedi. Normal istediğim için üzüldüm biraz ama yapicak bisey yok. Bebegimi riske atmaktansa sezeryan olucam artıkAynı tarih seninle benim tahmini Doğum tarihi. Ben de Çarşamba gidicem kontrole ama doktora kalsa cuma gel diyor. Son zamanlarda doktoruma da pek güvenim kalmadı belki benim tedirginliğimden ama geçen hafta kontrole gittiğimde 10 gün sonra gel diyince şok oldum
Aynen bende anliyamiyorum iste zaten oyleyse siddetlenir yani nasil olsa.hemen hastaneyede gitmek istemiyorum zaten bekliycem bi gelen sanci bidahakiyle tutmuyo cunku.Belki yavas yavas belirtidir bakalim nolcakfizikcii2st: 51945332 .!.:Aynen benim de taş gibi oluyor kasıklarım adet sancısı gibi gidiyo sonra hfifliyor 20 dk civarı sonra yine aynı oluyor. Ama Doğum sancısı çok şiddetli olur dediklerinden anlayamıyorum yalancı sancı mı Doğum sancısı mı
Canım sakın başkasına sinirlenip gerilip yolundan dönme. Elbette bir sıkıntı olursa sezaryen yaptırırsın ama az bi zamanın kaldı. Aileni istersen gönder Doğumdan sonra gelsinler. Benimkiler gelmiyor ben de doğum yapınca aratacağım eşimi haber vermek için. El gibi davranıyorlar. En çok ihtiyacımız olduğu zamanda ya yoklar varlarsa da gerip duruyorlar. Canları sağolsun. Hiç germe kendiniKızlar doğuramıyorum yaa sinir oldum tahmini doğum tarihim 7 temmuz yani 5 gün var ama bende kıytırık adet sancısının başka bişey yok belim falan ağırmıyor, bebek hala kanala girmedi, üstüne üstlük memleketten annemler geldi doğum için 10 gün oldu geleli onlar da ayrı strese sokuyor hiç doğurmaya niyetin yok diyip duruyorlar. 42. Haftaya kadar beklemekten çok korkuyorum. Öyle olursa hem annemler sıkılacak burada kalmaktan hem benimsıkacaklar hem de asıl doğumdan sonra yardım etmesi gerekirken doğum sonrası kalmayı pek tercih etmeyecekler. Bir yandan Sezer'den yapayım diyorum bir yandan da o kadar bekledim istedim normal doğum olsun diyorum. Bi akıl verin ya off çok stresliyim
Canım genelde almıyorlar diyorlar ama bi arkadaşım doğumdan 3 gün önce döndü bebeğim demiştiKızlar 39 haftada bebek doğum pozisyonu alıyormu benimki hala almamış
canım ben kimsenin lafına göre hareket etmıyorum inadına yıyecegim varsada dediklieri için yememBen de 7 kilo aldim. Ama benim dogumdan sonra adet olmam 1 seneyi geciyor. Regli olunca da kilo vermiyorum ama karnim eski sekline gelmis oluyor. Emzirme doneminde nasil olsa bebek emer ve kilo olmaz diyerek fazla yenirse cok kilo aliniyor. Anne icin gerekli olan bol sivi ve vucudun dinlenemebilmesi bence o zaman kilo alinmiyor aksine kilo kaybi oluyor. Birde herkes aman sut olsun serbet ic, sut olsun bunu ye diyerek baski yapiyor. Ozellikle ilk bebekte. Hele ki zayif bir anne isen tek dusundukleri sen zayifsin senin sutun olmaz demek.
Canım sakın başkasına sinirlenip gerilip yolundan dönme. Elbette bir sıkıntı olursa sezaryen yaptırırsın ama az bi zamanın kaldı. Aileni istersen gönder Doğumdan sonra gelsinler. Benimkiler gelmiyor ben de doğum yapınca aratacağım eşimi haber vermek için. El gibi davranıyorlar. En çok ihtiyacımız olduğu zamanda ya yoklar varlarsa da gerip duruyorlar. Canları sağolsun. Hiç germe kendini
Aynen canım sezeryan olunca daha geç oluyormuş. Kanamam nerdeyse bitti ama tekrar artar mı bilmiyorum. Korse aldım onu takıyorum mümkün olduğunca. İnşallah faydası olur.Canim anca iner. Birde sen sezeryan oldun. Sezeryan da biraz daha gec karin toparliyor. Benim haftasina toparlardi baya ama tam olarak karnin yerine oturmasi uzun suruyor.
Ben de alabilirim. Su içiyorum sıvı tüketiyorum ama yetmiyor çoğalmadı sütüm bir türlü. O yüzden ne bulursam kim ne iyi derse yiyorum içiyorum. Kilo hiç umrumda değil açıkcası şuan. Hayırlı bakalım2 haftam kaldı en fazla 2 kilo alrrım desem 13 -14 kilyla bitiriirm bende diye dusunuyorum. cogu arkadasım sut vericem diye cok kilo aldı dusun gebelikte almadıgı kiloyu 2 ayda aldı bi de kalıcı oluyor onu vermesi cok zor.regl oldugun zaman 3 kilon zaten gidicek rahim küçülecek ,biz zaten hamile kaldıgımızda da zayıftık o avantajımız var .
Canım gözünaydın :) süt duş ve uykudan sonra geldi benim. Bebek iyi çok şükür sıkıntı yok. Sütüm az benim de. Bebek de zayıf çok ememiyor. Savaşıyoruz memeyle. Biraz süt daha çok mama besleniyoruz şuan. Hayırlısı inşallah sütüm artar da biraz emer. Duş uyku üstüne kesin gelir sütün canım stres yapma gelmedi diye. Bir de makine varsa sağ. Öyle öyle artacak. Bebeğinin adını ve tam hafta gün yazıp beni etiketlersen listeye ekleyim sizi de canım :)baldan_madam
doğum yaptım kızlar:) Bebiş de ben de iyiyiz çok şükür.Tek sorun henüz sütüm gelmedi bol bol emzirme çalışması yapıyoruz göğüslerim çok acıdı ama hala süt yok.Senin sütün geldi mi canım sen nasılsın bebeğin nasıl?Sayfa çok ilerlemiş okuyamadım ancak fırsat bulabildim yazmaya.Doğum yapan oldu mu başka?Allah herkesi sağlıkla bebeğine kavuştursun:) çok çok güzel bir duygu:)
baldan_madam
doğum yaptım kızlar:) Bebiş de ben de iyiyiz çok şükür.Tek sorun henüz sütüm gelmedi bol bol emzirme çalışması yapıyoruz göğüslerim çok acıdı ama hala süt yok.Senin sütün geldi mi canım sen nasılsın bebeğin nasıl?Sayfa çok ilerlemiş okuyamadım ancak fırsat bulabildim yazmaya.Doğum yapan oldu mu başka?Allah herkesi sağlıkla bebeğine kavuştursun:) çok çok güzel bir duygu:)
Gozunuz aydin canim bebegin ve senin iyi olmaniza sevindim :) insallah sutun de tez zamanda gelir hic gerilme bebisine sag salim kavuştun ya gerisi de hallolurbaldan_madam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?