Annesiyle ilişkisi iyi olanları kıskanıyorum annemle bağım yeterince iyi olsaydı onu bırakıp gidemezdim diyorum içimdeniçinizden geldiği gibi davranın bence. aramak istiyorsanız arayın , baktınız olmuyor, bir işekilde sizi dibe çekiyor vs arama sıklığınızı azaltırsınız. bence bu konuda vicdan yapacak bir şey yok. yılların brikimi şu anda ebeveynlerimize hissettiklerimizi, iletişim şeklimizi belirliyor. bir arkadaşımın annesiyle inanılmaz toksik bir ilişkisi var. annesinin yaptıklarını, ona yıllarca çektirdiklerini yazsam roman olur öyle diyeyim. büyük travmaları var annesiyle ilgili arkadaşımın. annesi iyice yaşlandı ve arkadaşımın yaşadığı şehre taşındı. şimdi sanki hiçbir şey olmamış gibi mükemmel evlatlık, her gün aranma sorma hürmet bekliyor kadın. arkadaşımın ise içinden gelmiyor, hep travmaları tetikleniyor. gene de her gün arar sorar, sık sık uğrar ama hala da yaranamaz bir ton laf işitir. onların ilişkisini gördükten sonra iyice karar verdim ki anne baba da olsalar sorunlu insan sorunludur. bizi de aşağı çekmelerine, hayatımızı daha da karartmalarına izin vermek hata olur....
Çok teşekkürler güzel dileğiniz için
Onların ağzına malzeme olmasaydı iyiydi...Bak işte buda tam olarak benkocam için bile en önce ben değilim malesef bunu bilmek bile çok acı ama bu duygu bebeklikten beri benle olduğu için durumun karşısında durmayı hiç beceremedim. Tek bir insan bile ya onsuz olmaz desin çok isterdim benim için ama kimse için vazgeçilmez değilim. Dediğin gibi bu yüzden ilgi dileniyoruz işte. Tedavi görmek çok isterdim ama oda maddi yetersizliklerden mümkün olmadı. Eş ailesi çok bıdı bıdı yapıyor olmasa yine çok sorun etmicem ama hissettiğim mahcubiyetin haddi hesabı yok
Çok oldu hemde... Daha dün kaynana konuştu konuştu seni üzmek için söylemiyorum ama annen gerçekten değişik ben böyle ilgisiz anne görmedim dedi. Gel de cevap ver... Boğazımda koca bir dugumle başbaşa kaldım.Onların ağzına malzeme olmasaydı iyiydi...
Tek çocuğum annem ben 5 yaşındayken boşandı ve su an evli. Bu 3. Evliliği ilkini ben ilkokulda iken yaptı 4 ay evli kaldı ayrıldı yine aynı adamla 5 sene sonra evlendi yine 5 ay evli kaldı ayrildi. Sonra lise donemimde hiç evlenmedi ve uniye başlayınca başka biriyle evlendi ve hala evli. Bu süreçlerde ben hep anneannemde kaldim. Hoş o da pek istemezdi ama napalim babamla gorusmedigim için onda kaldım. İlişkimiz hep zaten bir tuhaftı annemle. Bu evlilik durumları falan ne bileyim çok şey var. Ben de aksi bir çocuk ve ergenlik geçirdim annem oğlumla bjle kiyaslayip benim çok zor bir vocuk olduğumdan bahsedip oğlum öyle olmadığı için beni sansli bulur.
Sağolsun okuttu beni . Ben de okudum iyi bir bölümü kazandım memur oldum sonra.
Evlenip uzağa gittim.
Bir yanım tek çocuğu benim ve ben onu terk ettim diye buruk
Bir yanım o beni çocukken pek düşünmedi ben de kendimi düşündüm bunda bişey yok diyor
Evlenince aramız bjraz daha düzeldi daha sık görüşür olduk ama en son onu ziyarete gittiğim zaman evinde kalırken hiç samimiyet hissedenedim
İçimden bir ses annendir ara her gün diyor
Başka bjr ses gerek yok bosveeer diyor
Bu arada telefonla konuşmayı sevmiyor falan değil annesini kardeşlerini her gün arar bi qramadigi benim... Küçükler ararmis onların goreviymis öyle diyor
Bilmiyorum ya...
İlişkisi boyle tuhaf olanlar annenizj kaç guunde bjr ariyorsunjz ?
Sadece içimden gelince mi aramalıyım ?
O on gün geçse öyle arar genelde
Bir yazı okudum annenizj aramazsaniz ölünce her gün aklınıza gelir pişman olursunuz falan diye sanırım dokundu biraz
Vicdan yapmanızı gerektirecek bir durum yok ortada, sizi okutmus evet ama o zaten anne babanın görevidir lutfetmemis yani. İnsan anne olduktan sonra sorguluyor ve ben sorguladikca kendi annem de annelik duygusunun olmadığını gördüm herkeste o his oluşmuyor demek ki çok soğudum içimde anneme karşı hiç bir his yok. Çocugum arar konuşur bense sadece hâl hatır sorarım laf olsun diye. Özel bir konuyu asla konuşmam onun da bir şey anlatmasına izin vermem yabancı gibi konuşup kapatırım.Bir yazı okudum annenizj aramazsaniz ölünce her gün aklınıza gelir pişman olursunuz falan diye sanırım dokundu biraz
Ben annemle her gün konuşuyorum hatta görüntülü olarak da konuşuyoruz ama sizin durumunuz çok farklı nasıl isterseniz öyle yapın. Hiç aramamak olmaz ama haftada 2 gün arayabilirsinizTek çocuğum annem ben 5 yaşındayken boşandı ve su an evli. Bu 3. Evliliği ilkini ben ilkokulda iken yaptı 4 ay evli kaldı ayrıldı yine aynı adamla 5 sene sonra evlendi yine 5 ay evli kaldı ayrildi. Sonra lise donemimde hiç evlenmedi ve uniye başlayınca başka biriyle evlendi ve hala evli. Bu süreçlerde ben hep anneannemde kaldim. Hoş o da pek istemezdi ama napalim babamla gorusmedigim için onda kaldım. İlişkimiz hep zaten bir tuhaftı annemle. Bu evlilik durumları falan ne bileyim çok şey var. Ben de aksi bir çocuk ve ergenlik geçirdim annem oğlumla bjle kiyaslayip benim çok zor bir vocuk olduğumdan bahsedip oğlum öyle olmadığı için beni sansli bulur.
Sağolsun okuttu beni . Ben de okudum iyi bir bölümü kazandım memur oldum sonra.
Evlenip uzağa gittim.
Bir yanım tek çocuğu benim ve ben onu terk ettim diye buruk
Bir yanım o beni çocukken pek düşünmedi ben de kendimi düşündüm bunda bişey yok diyor
Evlenince aramız bjraz daha düzeldi daha sık görüşür olduk ama en son onu ziyarete gittiğim zaman evinde kalırken hiç samimiyet hissedenedim
İçimden bir ses annendir ara her gün diyor
Başka bjr ses gerek yok bosveeer diyor
Bu arada telefonla konuşmayı sevmiyor falan değil annesini kardeşlerini her gün arar bi qramadigi benim... Küçükler ararmis onların goreviymis öyle diyor
Bilmiyorum ya...
İlişkisi boyle tuhaf olanlar annenizj kaç guunde bjr ariyorsunjz ?
Sadece içimden gelince mi aramalıyım ?
O on gün geçse öyle arar genelde
Bir yazı okudum annenizj aramazsaniz ölünce her gün aklınıza gelir pişman olursunuz falan diye sanırım dokundu biraz
Tam olarak böyle düşündüğüm için anne kız anı bırakmak istediğim için evine gittigimde ısrarla denize girmek başbaşa İzmir'e gitmek gibi taleplerim oldu ama o kocasını bırakıp gelmek istemedi kocası da çalıştığı için gelmedi evde güzel özel bir yemek bile yapmadı bana kardeşlerine çoğu zaman yapıp whatsapa atarken...Annemle aram iyidir gene de özel bir durum yoksa haftada iki kere ararım. Ancak sizin endişe ettiğiniz şey muhtemelen, annenizle yakın bir ilişki kurmazsanız o ölünce bu fırsatı kaçırmış olmaktan pişman olma korkusu. Bu da telefonla aramayla kurabileceğiniz bir ilişki değil. Belki evine gidip kalmak yerine daha kısa ama temalı ziyaretler yapabilirsiniz ne bileyim anne kız alışverişe gitmek ya da anne çocuk arasında beraber neyin yapılmasına imrendiyseniz onu yapmak gibi. Ben olurken annenizin bir sürü anneye nazaran daha sağlıklı olduğunu düşündüm yani sıcak bir ilişki işin şans verilmesi gerekir gibi geldi ama tabii esas îlan sizin hisleriniz
Sırf sizin zorlamanızla olmaz tabi. Ya ilişki beklentilerinizi düşürüp ne bileyim balkonda kahve içip sohbet etme gibi an’larla yetineceksiniz ya da annenizle açıkça konuşup neyi amaçladığınızı anlatacaksınız. Böylece ileride onu kaybettiğinizde elinizden geleni yaptığınızı bilmek size huzur verir. Ama her halükarda her gün görev icabı aramanın hiç önemi yok sırf resmiyet ve can sıkıntısı benceTam olarak böyle düşündüğüm için anne kız anı bırakmak istediğim için evine gittigimde ısrarla denize girmek başbaşa İzmir'e gitmek gibi taleplerim oldu ama o kocasını bırakıp gelmek istemedi kocası da çalıştığı için gelmedi evde güzel özel bir yemek bile yapmadı bana kardeşlerine çoğu zaman yapıp whatsapa atarken...
Mesela kocasını bırakıp bir hafta beni ziyarete gelemez mi ? İlla kocasıyla gelecek . Adam gelmek istemiyor ya da işi oluyor. Gelmesin de zaten ortamı geren bı tip. Ya o istese ben başbaşa otel ayarlayacagim ama yok... İlla kocasız gelmez gelse de yüzü gulmez kocası ile aşkı bulduğu falan da yok adamın bunu taktiği yok ama işteSırf sizin zorlamanızla olmaz tabi. Ya ilişki beklentilerinizi düşürüp ne bileyim balkonda kahve içip sohbet etme gibi an’larla yetineceksiniz ya da annenizle açıkça konuşup neyi amaçladığınızı anlatacaksınız. Böylece ileride onu kaybettiğinizde elinizden geleni yaptığınızı bilmek size huzur verir. Ama her halükarda her gün görev icabı aramanın hiç önemi yok sırf resmiyet ve can sıkıntısı bence
Sesini duymak özel olarak istemiyorum ama bu isteksizliğin büyük bjr vicdan yükü veriyor ozlemem ve aramam gerekiyor arıyorum ama görev icabıİçinizden geldiği zaman arayın bence.
Biz sürekli konuşuyorduk gün içinde 2-3 kez.
Sesini duymak istediğiniz zaman arayın.
Annenizle araniz iyi değilse aramak içinizden gelmiyorsa ama sonuçta evlatsiniz aramak zorundasiniz işte o zaman aramak dert oluyorKonuyu okumadım başlığa istinaden yazıyorum anne aramanın neresi dert olur da insan bunun için konu açar ya anlam veremedim
Arayın çok uzatmadan tatlı sohbet tatsızlaşmadan kapatıverin o zaman.Annenizle araniz iyi değilse aramak içinizden gelmiyorsa ama sonuçta evlatsiniz aramak zorundasiniz işte o zaman aramak dert oluyor
Öyle yapıyorum çoğu zaman 3 güne bir arıyorum zaten. Az mı arıyorum her gün mu aramalıyım özet bu aslında not: o aramazArayın çok uzatmadan tatlı sohbet tatsızlaşmadan kapatıverin o zaman.
Haftada bir arıyorsa size bir düşkünlüğü yok demektir. Sizin ittirmenizle gidiyor sanırım ilişkiniz. Sizde sık aramayın bence o anne sonuçta sizi merak etmeliydi.Arar da ben aramasam haftada bjr falan. Ben de en kotu 3gune bjr ariyorum ama gönül isterdi ki her gün arayıp sevgiyle konuşmak ... Ama içimden gelmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?