Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Yaaaa ne kadar ılımlı arkadaşlar var, ben asla kabul etmezdim evim benim mahrem alanım, 18, 19 yaşında bir kızı ne idare ederim, ne de sorumluluğunu alırım, kimse kusura bakmasın :) Ben olsam en fazla 1 hafta idare edebileceğimi ona göre gelmesini söylerim. Alınan alınsın, darılan darılsın :)

Laf sokmuyorum. .madem kendi ve çevresi onun dediği tarzda insanlar o zaman burs versin kız okusun
yani oyle ustten ustten “ehehe madem cok istiyorsunuz burs verin” demenize gerek yok. bizim kim oldugumuzu, kac kisiyi okuttugumuzu, bu kiza da 500 degil 5000 bile burs verip veremeyecegimizi bilmiyorsunuz.

gercekten cok korkunc insanlar goruyorum. her seyle dalga geciyor, her seye art niyetli bakiyorsunuz.

dun oglenden bu yana burada kendimi anlatmaya calisiyorum ama sanki biz cok imkansiz bir seyden bahsediyormusuz gibi konusuyorsunuz. iki kurusluk akli olan da mesajlarima komik ifadesi birakip dalga gectigini zannediyor. hanimlar dunyaya hep kendi kucuk pencerenizden bakmayin, herkesi kendiniz zannetmeyin, ortada oyle veya boyle istanbulu kazanmis bir kiz var. seneye bir daha hazirlan demek kolay, kazanip da gitmedigi icin seneye puani yariya dusecek, olmadi sonraki seneye mi kalsin? ne yapsin yani? konu sahibine evine alma ama yardim etmeye calis dedik diye bu kadar tatava yapmanizin mantigi yok.

cok saygisizsiniz, kendinizden farkli fikirlere tahammulunuz yok. hepinizin akli benden cok calisiyormus masallah. ne safligimiz ne salakligimiz ne duyarciligimiz kaldi.

Allah allah...burs ver diyoruz sanki kötü birşey demişiz gibi bir sürü şey yazıyorsunuz.madem dediğiniz gibisiniz verin o zaman burs...konu sahibi iletişime geçin kıza yardımcı olun...

Çok haklısınız Mune hanım. İnsan yeri geliyor kendi doğurduğuna söz geçiremiyor. Elin evladına nasıl geçireceksin? Her ergen de aynı değil, kimisi çok dik başlı oluyor.
Ben öğretmenim, çocuk işi bambaşka bir şey ya. 7 saatimiz beraber geçiyor, bu bile büyük bir sorumluluk. Geçen gün oyun oynarken biri düştü, nasıl yerimden kalkıp koştuğumu bilemedim. Ki bunlar daha süt kuzusu. Büyüdükçe iyice ele avuca sığmaz oluyorlar. Kaç kere okuduk burada, bir yere gitmese bile internet var. Başını belaya sokmak için iki tık yetiyor artık. Kaç kere okumadık mı buradan, nude gönderdim tehdit ediliyorum diye konuları. Daha bu sene bir kızcağız konu açmıştı, fotoğraflarımla tehdit ediyor beni diye. İlk yazdığım konulardan biriydi. Nasıl üzülmüştüm haline. Bakın işte bu kadar kolay bir psikopata denk gelmek. Ya da ne bileyim belalı eski sevgili mevzuları, tuhaf tuhaf arkadaş ortamları. Ben bu tür şeyleri çözebilecek enerjiye sahip olduğumu düşünmüyorum valla. Ve o yüzden de çocuğum yok mesela. Bir tarafıma güvendiğim gün olacak inşallah.

Allah allah...burs ver diyoruz sanki kötü birşey demişiz gibi bir sürü şey yazıyorsunuz.madem dediğiniz gibisiniz verin o zaman burs...konu sahibi iletişime geçin kıza yardımcı olun...
ya senden mi ogrenecegim ben neyi nasil yapacagimi? kadinin yakasina mi yapisayim kizin bilgilerini ver diye??

gercekten asiri derecede duzsunuz ya siz. tek tip kafaniz yani.

konuda istanbulu kazanmis bir kiz var, konu sahibinin daha kapisi bile calinmamis, o kadin kizini istanbula gonderecek de sadece kalacak yerle bitiyor mu? herhalde kizi icin bir seyler dusunmustur. konu sahibi hemen evhamli evhamli yazmis. biz de bilgilerini ver yardim ederiz yazik kiz geri donmesin dedik. cunku donerse seneye kazanmasi x2 daha zor. bilgiler verilmediyse ben ne yapayim? belki kiz burs istemeyecek, belki zaten kendisine burs buldu, ne bileyim babasi yardim etti. ne bos bos konusuyorsunuz ya size biz burs verelim mi diye sorduk mu da bize akil veriyorsunuz gidin burs verin o zaman diye. ZATEN SIZDEN ONCE BEN BUNU YAZDIM??????

insani gercekten cildirtiyorsunuz. ben mi turkce bilmiyorum turkiyede sebeke suyuna bir sey mi kattilar ne oldu anlamadim yani.

Evet aynen öyle.
yurt cikmazda tek planlari konu sahibi gibi geldi bana.
Cunku durumlari iyi degilmis. Bu durumda kuzenin hem bulundugu sehirde kendi gecimi saglayip, hem de kizini istanbul gibi bir yerde ev tutup okutmasi imkansiza yakin.
benim kardeşim de istanbul kazandı.
kyk yurdu çıkmasaydı donduracak veya yeniden hazırlanacaktı.
çünkü bizim de ev tutacak veya özel yurtta barındıracak imkanımız yok en azından istanbul gibi pahalı ve kalabalık bir şehir için yok yani.
şükür ki kardeşime kyk çıktı, yedek falan da değil bu akşam annem götürüyor, yarın yurduna yerleşecek.
anne tarafından birkaç akraba var aslında ama haberleri bile yok kardeşimin kazandığından düşünün ki asla kimsenin yanında kalmasına dair bir plan da yapmayız, tarzımız değil.
ha çok çok yakın akraba olur ne bileyim teyze falandır, müsait olacağını, kabul edeceğini düşünürsek bi ağzını arardık sanırım. yani yurt çıkana kadar bir süre sende kalsa olur mu gibisinden...
ki benim kardeşim de iş imkanlarını değerlendirmeyi düşünüyor, okul içinde olur okul dışında olur part time.

istanbul gibi koca yerde içi içine sığmayan, heyecanlı bir genç kızı idare etmek zaten aşırı zor. yanlış bir arkadaşlık yüzünden allah korusun canından bile oluyor kızlarımız. sorumlusu kim olur bu durumda? yanında kaldığı kişi tabii ki... aaah ah!

konu sahibinin kapısı çalınmamış diyorsunuz ama kız konu sahibine mesaj atmış zaten, istanbul kazandım sana geliyorum, diye. konu sahibi kendi kendine telaşlanmış değil yani. evet, kastettiğiniz tarzda bir kapı çalma sayılmaz bu hani ''benim kız istanbul kazandı da, yurt bulana kadar bir süre sende kalabilir mi? uygun mu senin için ne dersin?'' tarzında değil. kızdan gelen sana geliyorum mesajı tarzında.
kapıyı çalmak değil de kapıyı açmaya yeltenmeye benziyor.

bir insanin baska bir insanin evine tasinacak olmasi sizce sakayla karisik bir mesajla olacak is mi? yani konuda o kadar elle tutulur bir sey yok ki. gayet de kendi kendine telaslanmis konu sahibi. yani herkes bilir boyle bir durumda once kizin annesinin arayip izin alacagini.

Heee benden ogreneksin....sen çok mantıklisin sanki...birde yazmissin burs istemez belki diye..yahu burs çıkacak ve istemeyecek...mantığa bak...o kadar parası varsa zaten konu sahibinin evine tenezzül etmezler...ogrenci bile olsa 1 aylık geçim asgari ücreti bulur

Belki de ortada böyle bir kız yoktur:) Dünden beri kızdan izin alıp bilgi vermemesi ilginç geldi şu an.

Maalesef her şeyi enine boyuna düşünmeniz gerekiyor, çocuk çok uyumlu biri de olabilir ama saftır saflığının kurbanı olur, küçük bir yerde yaşamıştır metropolün büyüsüne kapılır ne olacağını kestiremezsiniz.

Yıllar evvel oturduğum evin giriş katına küçük bir şehirden 18 yaşını yeni doldurmuş hemen evlenmiş bir kız yerleşti, ben de gurbete gelmiş diye kıyamadım çarşı pazar, hastane nerede, postane nerede öğreteceğim sözde, kız bana dönüp abla İstanbullu kadınlar ..... oluyormuş sen de öyle misin dedi, noktalı yeri tahmin edersiniz sanırım, annesi İstanbul'a gelirken tembihlemiş sakın istanbullu kadınlarla arkadaş olma seni kötü yola düşürürler diye, okkalı bir cevap verdim de neyse geçelim o kısmı, diyeceğim o ki büyükşehirler yaşamayanlar için kötü görünür, her türlü ahlaksız şeyi geçirirler akıllarından, bu kızın doğup büyüdüğü çevreyi bilemeyiz, annesi akrabaları ne zihniyette bilemeyiz, kız özgürlüğün verdiği rahatlıkla her şeyi yapabilir de, ihale birlikte yaşadığı kişilerin üzerine de kalabilir.

Ben 30 yaşında koca adamın bile isteye hırsızlık yaptığı halde arkadaş kurbanı diye savunulduğunu da kulaklarımla işittim, 40 yaşında öküz birinin 11 yaşındaki kıza tecavüze yeltendiğinde annesi tarafından kız da kuyruk sallamasaydı gibi rezilce savunulmasını da kulaklarımla işittim.

1 hafta, 10 gün ya da 1 ay idare edilir belki ama iş eğitimi boyunca aynı evde yaşamaya dönerse mümkün değil olmaz, ki konu sahibesi net olarak reddetmediği sürece kızın sürekli kalmak gibi bir düşüncesi de varmış gibi görünüyor, hanımefendinin yazdıklarını yanlış ya da eksik okumadıysam.

Biz ne dersek diyelim iş konu sahibesinde bitiyor, istemiyorsanız istemiyorum demeyi bileceksiniz.

Evet, kapıyı açmak da değil, direkt girmek oluyor. Canım arkadaşlarım herkes ince düşünceli, nazik değil ki yurdumuzda. Bazı insanlar aşırı düşüncesiz işte. Sormaya bile gerek duymuyorlar, o kadar eminler kendilerinden. Sen ben kahve içmeye davetle gideriz, öteki akrabasının evine çökmeden önce sorma gereği duymaz. Bir de bize has bir gereksiz misafirperverlik yaftası var niyeyse. Diğer milletlerde de böyle mi acaba? Bir programda yabancı bir adam sizin misafirlik anlayışınız beni şok etti. Bizde her an kapıyı çalıp ben geldim demeyiz. Hatta biz eve gitmeyiz öyle çok, dışarıda buluşma olur genelde demişti.

mesajın şakayla karışık olduğu sonucuna nasıl vardınız?

velev ki telaşlandı, kendi kendine panik yaptı. haksız mı? gelmiş buraya demek ki önden hazırlık olsun diye fikir alışverişinde bulunmak istemiş. kızdan gelen mesaj, kadının kulağına gidenler derken annesinin de bi telefon açıp sorması yakın diye hissetmiş belli ki. hayır deme konusunda sorun yaşayan biri olduğunu ifade etmiş. telefonda kalakalmamak için buraya derdini açmış. neden bu kadar polemik yapılmış? bir insan telaşlanıp konu açamaz mı buraya? elle tutulur olsun ya da olmasın bir insan buraya içini döküyor. bir sürü insandan görüş alıyor. ben de kafamı kurcalayan önemli konular hakkında buradan görüş aldım ve çok da iyi geldi açıkçası.

ayrıca evet, aşırı emrivaki yapan insanlar var, sizin çevrenizde yoksa onu bilemem, bu emrivakiler size imkansız gelebilir, yok canım olacak iş mi falan dersiniz, aklın yolu bir olmaz öyle şey dersiniz ama böyle durumlarda emrivaki ile dediğini yaptıran çok insan var. olacak iş mi dediğiniz şeyi saçma biçimde olduran dolu yani.

evet evet çok var yani herkesin çevresinde olmayabilir ama varlar.
herkese denk gelecek diye bir kural yok zira hepimiz kendi çevremizdeki insan tiplerini daha iyi tanıyıp analiz ediyoruz.
en basit örnek yazlık muhabbeti mesela. klişedir akrabasının yazlık aldığını duyan yaz tatilinde çökme derdine düşer o yazlığa. müsait misin demeden çıkıp gelen misafirlerden bunalan yazlıkçı ablaların konularını da okuduk burada.

millet bunu nasıl yapıyor anlamıyorum. eskiden bir arkadaşıma habersiz gitmek zorunda kalmıştım bir akşam. ki onda da evine falan değil sokağına gittim. önemli bir durum vardı onda bile ne biçim rahatsız olmuştum. ki asla evine çıkmadım, onu aşağı çağırdım.

Valla Mune hanım herkes çok iyimser yorum yapmış da hiç düşüncesiz akrabaya denk gelmemişler herhalde.
Bir yüz verirsen değil dört sene, ömür boyu eve çökecek tipte insanlar var. Bu konuda da sende kalacağım dememiş ki hem belki kalmaz diyen iyi kalpli minnoş insanlar var. Ama adamlar besbelli planı bunun üzerine kurmuş. Ha sende kalacağım demiş ha sana geliyorum demiş, aynı bence. Basbayağı oraya gelecek, yurt falan da çıkmazsa koooskoca dört sene orada kalacak işte. Annesi bırakmaz elin adamına, yok işte kimse dört sene kalmaz vs. demişler de kalır kalır, bal gibi de kalır. İnsanlar birbirini çok da güzel sömürür arkadaşlar. Rahatsız olur, istenmediğini bildiği halde duramaz vs. gibi bakış açıları var. Kabul, sen kalmazsın, ben de kalmam öyle bir ortamda. Ama aşırı faydacı insanlar var, dibini bile sıyırırlar, bedavacılıkta şov yaparlar.
O yüzden gelmeden önce bir an evvel açık açık reddetmesi lazım konu sahibinin.

Ah sassyy keşke herkes senin gibi düşünceli olsa, ama bunu yapan o kadar çok insan var ki. Akraba evini kendi evi gibi gören, izin istemeyi bırak haber vermeye bile tenezzül etmeyen geniş insanımız çok maalesef.

İşte ben de onu diyorum. Gelir, yerleşir, dört sene de çıkmaz. Olmaz demeyin valla olur.
Ben hayatı boyunca başkasının sırtından geçinen birini tanıyorum. 60 yaşında, hala abisinin sırtında. Var böyle insanlar. Herkes kendiniz gibi bilmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…