- Konu Sahibi streshanim
-
Bknz: Ben, hiç çocuk aşamasındayım.Bizler gibi düşününce ya hiç çocuk ya tek çocuk oluyor işte
İyi yetiştirdiğimizi düşünüyorum, herkesin evladı kendine kıymetlidir bizimkisi de o hesap, karakteri oturdu zaten çünkü artık 26 yaşında, bundan sonra hayatının sorumluluğu kendisinde, bundan sonra bizim yapabileceğimiz tek şey biz ölene kadar aileniz, hatalarında hata yaptın der, seçimlerinde senin tercihin der saygı duyarız demek.
Ebeveynlik kolay değil, bebeği daha ultrasonda görüyorsun ağzı burnu kime benziyor bilmeden henüz fasulyeyken başlıyor uyku kaçmaları, mezara kadar 7/24 non-stop sgk gss olmadan, ücretsiz mesaili, bayram seyran tatilsiz annelik yapıyorsunBknz: Ben, hiç çocuk aşamasındayım.
Annelik hiç bitmiyor bence bazı anneler için Mune hanım. Çalıştığım yer uzak biraz, iş arkadaşım götürüyor artık sağ olsun. Geçen gün annem binince mesaj at, inince de mesaj at iyi mi annem dedi evden çıkarken.Unutmuşum, sonra aramış, dersteydim bakamadım, sonra aradım geri. Mesaj atmadın ama ben de aradım diyor.
Hata bir degil ki bir sürü. Ek tercihle yerleşmiş, inat etmis istanbul istanbul diye. Hatalarin sorumluluklarini da bir zahmet alsin herkes. Sorumlusu konu sahibi degil.ortada oyle veya boyle istanbulu kazanmis bir kiz var. seneye bir daha hazirlan demek kolay, kazanip da gitmedigi icin seneye puani yariya dusecek, olmadi sonraki seneye mi kalsin? ne yapsin yani?
Herkes böyle olsaydı keşke. O zaman bu kadar travmalı insanlar olmazdı bence. Ama değil işte Mune hanım.Ebeveynlik kolay değil, bebeği daha ultrasonda görüyorsun ağzı burnu kime benziyor bilmeden henüz fasulyeyken başlıyor uyku kaçmaları, mezara kadar 7/24 non-stop sgk gss olmadan, ücretsiz mesaili, bayram seyran tatilsiz annelik yapıyorsun
Evham, pimpiriklilik ve senaryo yazma göbek adımız
Ay o haberi yarım yamalak izlediğim gibi çevirdim çünkü yaptığının ardında durmayan, bunu da el kadar bebelere ödetenlere tahammülüm yok, işte konu yine aynı şeye geliyor çocuk seninse maddi manevi sorumluluğu da senin.Herkes böyle olsaydı keşke. O zaman bu kadar travmalı insanlar olmazdı bence. Ama değil işte Mune hanım.
Dün gördüm daha, bebeği canlıyken mezara koymuşlar. Lise öğrencisi bir kız bulmuş, 16 yaşında küçücük kız yani bulan. Bebeğe ayrı üzüldüm, bulana ayrı üzüldüm. Valla nine lafı olacak ama valla çivisi çıkmış dünyanın. Eskiden yine cami avlusuna koyuyorlardı. Şimdi canlı canlı gömüyorlar.
Yok valla hiç abartmıyorsunuz bence. Ben olsam ben de peşine düşerdim valla.Ay o haberi yarım yamalak izlediğim gibi çevirdim çünkü yaptığının ardında durmayan, bunu da el kadar bebelere ödetenlere tahammülüm yok, işte konu yine aynı şeye geliyor çocuk seninse maddi manevi sorumluluğu da senin.
Hele ben bu zamanda bilmiyorum lafını kabul etmiyorum, evimizde bir tas çorbayla da karın doyursak taksitle maksitle akıllı telefon alıyoruz, televizyon olmuyor ama telefon oluyor, iyi kötü internet paketi de yüklüyoruz.
Ben olsam bilmesem de bilenden yardım alıp tek kadınım nasılsa, çocuğumla okuyacağı şehire giderim deyip netten okuyacağı okula bakarım, çevresindeki yakın yerleşim yerlerini araştırırım, kiralar ne kadar, İstanbul gibi bir yerde yaşamanın maliyeti nedir bir maliyet hesaplaması yaparım.
Her şeyi düşünmek lazım, sene ortasında bu kızın açıkta kalmayacağının garantisi de yok çünkü, yurt olmazsa ev tutsa tuttuğu evi kimden tuttu, ev sahipleri komşular nasıl insanlar bilmeniz lazım, ben mi abartıyorum ?
Kendime gelince cengaverimdir de söz konusu evlat olunca soğukkanlı olamıyorsunuz, bölgede uçan sinek türünü bile bilmek istiyorsunuz
Kuzen diye rahatlardır belki ama kuzen yalnız değil, şahsen ben kuzenin eşi de olsa doğru dürüst tanımadığım bir adamın evinde kalmasını istemem, ne kızımın ne oğlum olsaydı oğlumun.Yok valla hiç abartmıyorsunuz bence. Ben olsam ben de peşine düşerdim valla.
Çin miydi Japonya mıydı ne, metroya binerken bir görevli var, sığmayanları içeri itiyor zorlaya zorlaya. Bu durum da aynı ona benziyor bence. Bir üniversiteye girsin, el aleme kazandı deriz. Nerede mi kalacak? Aman ilk bir gitsin, kuzeninde kalır, illa bir yer olur. İttire ittire yürürüz kafasındalar bence. Çocuğum mutsuz mu olur elin evinde, bir orada bir burada göçebe gibi sefil mi olur der mi sizce?
Ya kaç kere okuduk burada Mune hanım, erkeklerin bu tarz pisliklerini. Yengesiyle acayip ilişkisi olanlar mı dersin, baldızını dikizleyenler mi dersin neler neler. Benim XY kromozomuna güvenim epey azaldı artık. Şimdi genelleme diyecekler vardır da, en çok suç işleyenler erkekler yani istatistiklere göre. Öldürülen, tecavüze uğrayan hep kadınlar yani.Kuzen diye rahatlardır belki ama kuzen yalnız değil, şahsen ben kuzenin eşi de olsa doğru dürüst tanımadığım bir adamın evinde kalmasını istemem, ne kızımın ne oğlum olsaydı oğlumun.
Daha bugün bir topik gördüm adamın biri baldızıyla ilgili arama yapmış Google'da, bizde baldız, kayınbirader, kuzenler kardeştir, rahmetli babam komşu çocuğuyla bile kardeş gibi büyüdünüz komşunun çocuğuna bakmak ayıp diye diye yetiştirdi bizi, adam baldız diye arama yaparsa kuzen çocuğuna da aynı şeyi düşünür
Bunları dile getirince felaket tellallığı gibi oluyor ama maalesef her gün haberlerde en az 1 kadın cinayeti, istismar, üniversiteli genç kız haberi dinliyorum, hepimiz dinliyoruzYa kaç kere okuduk burada Mune hanım, erkeklerin bu tarz pisliklerini. Yengesiyle acayip ilişkisi olanlar mı dersin, baldızını dikizleyenler mi dersin neler neler. Benim XY kromozomuna güvenim epey azaldı artık. Şimdi genelleme diyecekler vardır da, en çok suç işleyenler erkekler yani istatistiklere göre. Öldürülen, tecavüze uğrayan hep kadınlar yani.
Nereye rahat oluyormuş ya? Sanki babasının oğlu mu? Aileye damat girmiş adam bir ay olmuş daha.
Ya o haberi ben de gördüm içim acıdı vicdansızlar... Aklıma insanlığa uymayacak şekilde kurtulmak istedikleri için anne, kız acaba ensest bir şey mi var diye bile geldi. Garip bir olay çünkü. Hadi bir kişi kıyıyor o şekilde ama olayda 2 kişi olunca çok garip geldi. Birinden biri yok ya şuraya bırakalım demez mi? Insanlık olarak nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum.Herkes böyle olsaydı keşke. O zaman bu kadar travmalı insanlar olmazdı bence. Ama değil işte Mune hanım.
Dün gördüm daha, bebeği canlıyken mezara koymuşlar. Lise öğrencisi bir kız bulmuş, 16 yaşında küçücük kız yani bulan. Bebeğe ayrı üzüldüm, bulana ayrı üzüldüm. Valla nine lafı olacak ama valla çivisi çıkmış dünyanın. Eskiden yine cami avlusuna koyuyorlardı. Şimdi canlı canlı gömüyorlar.
Valla ben anne değilim, bana bile dert oldu.Bunları dile getirince felaket tellallığı gibi oluyor ama maalesef her gün haberlerde en az 1 kadın cinayeti, istismar, üniversiteli genç kız haberi dinliyorum, hepimiz dinliyoruz
Biz eşimle de çocuk sahibi olma konusunu çok konuşuruz, Allah isteyen herkese nasip etsin, bizimkilere de sağlıklı ömürler versin fakat eğer biz 20'li yaşlarda evlenmeseydik ve hemen çocuk sahibi olmasaydık, bugün bu şartlarda çocuk olsun istemezdik, evet haberlerden etkilenip belki eve kapanmıyorsunuz hayatınızı devam ettiriyorsunuz ama haberdeki çocuk benim çocuğumda olabilirdi diye de düşünüyorsunuz.
Eskiden de kötülük vardı ama artık afedersiniz iyice zıvanadan çıktı, anne baba olarak hangi kötülük nereden gelir aklınızın almayacağı kadar ahlak dışı şeyler oluyor, bazı yaratıklar emzikli bebeğe bile neler yapıyor ve maalesef kötülükler genelde en yakınlardan oluyor.
Ben büyüttüm ama vallahi başkalarının çoluğu çocuğu bana dert oluyor
Muhtemelen evlilik dışı bir ilişkiydi. Bebeğin varlığı tehdit oluşturuyordu. "Kurtulmak" istemişler sanırım. Bir bebeği canlı canlı gömerek kurtulabileceklerini düşünmüşler. İnsanlar saf kötü dr_yad, neden nasıl diyerek çözemezsiniz. Onlar için önemli olan meselenin "sessizce" kapanması. Birini canlı canlı gömmek falan ne ki? Haberlere düşmüş olması daha çok üzmüştür emin olun.Ya o haberi ben de gördüm içim acıdı vicdansızlar... Aklıma insanlığa uymayacak şekilde kurtulmak istedikleri için anne, kız acaba ensest bir şey mi var diye bile geldi. Garip bir olay çünkü. Hadi bir kişi kıyıyor o şekilde ama olayda 2 kişi olunca çok garip geldi. Birinden biri yok ya şuraya bırakalım demez mi? Insanlık olarak nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum.
Çocuk diye bahsettiğiniz kişi "erkek "Sanırım. siz de yeni evlu olduğunuza göre gençsinizdir. kesinikle uygun olmaz. eşiniz de kabul etmez,bence. Eşinize söyleyin, zaten o kabul etmeyince "eşim kabul etmiyor"dersinizKızlar merhaba daha henüz 1 aylık evliyim. İstanbul'a gelin geldim. Biliyorsunuz şu an üniversite öğrencileri yurtlarda yer bulamıyorlar, kiralar da çok yüksek malum. Bunu bilerek benim kuzenin kızına 2. Tercihlerde İstanbul'da bir üniversite yazmışlar ve kesin olacak gibiymiş puan olarak. Çocuğun da babası ilgilenmiyor terk etti bunları. Bunlar ana kız yaşıyorlar ve maddi durumları pek iyi değil. Çocuğun ilk sınava girişi olmasına rağmen kuzen İstanbul'a uzağa çocuğu gönderiyor ve hangi parayla okutacak o da belli değil. Ben çok söyledim bir sene daha denesin çalışsın kendi şehrinizde okusun, evinden okula gidip gelsin, Uzakta çocuk okutmak kolay degil diye ama dinlemeyip kafalarına göre yazmışlar. Şimdi bizim akrabalar e yurtlar dolu yurt çıkmazsa ne yapacaksanız diye sorduklarında beni söylüyorlarmis. Yurt çıkmazsa streshanım orda ya onda kalır bi yer bulana kadar diyorlarmış. Benim olaydan haberim bile yok. Bana sormadan bana güvenerek nasıl istanbul u yazarlar aklım almıyor. Ki ben daha yeni evliyim. Kuzenin kızi da geçen mesaj atmış sevinçle, ben de sana geliyorum istanbulu yazdım demiş. Ben kolay kolay hayır da diyemeyen birisiyim. Biliyorum vicdan da yapacaklar. Çocuk sokakta mı kalsın idareten sende kalsın diye. Ama benim 1 aylik evli olarak bu çocuğu evime almam normal mi? Eşime daha bahsedemedim bile. Bu akrabaların düşüncesizligine de anlam veremiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bana çocuğu yerleştirmeye çalışmaları normal mi sizce ? Kaldı ki yurt çıkmayacağı kesin. Şimdiden kalmadı yer. Yani geçici süre diyip komple kalıcı başıma bırakmaya çalışıyor da olabilir annesi. Böyle şüphelerim de var. E eve gelmiş insanı da kovamazsın. Ben ne yapmalıyım kızlar?
Hele de İstanbul, doğma büyüme İstanbulluyum ne kadar değişik insanların yaşadığını biliyorum, neden solladın diye adam vurulan bir şehirden bahsediyoruz, alt geçitlerde tacize uğrama riskinizin olduğu, kendisi güzel ama yaşam kalitesi ve güvenliği kötü bir şehirdir İstanbul, ki bende annesinin yaralandığı, tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Serpil öğretmen vakasını hatırlatayımValla ben anne değilim, bana bile dert oldu.
Başına bir şey gelmesi an meselesi valla. Ben yaşadığımı bilirim. Çok daha gençken bir iş görüşmesine gitmiştim. Çok sapa bir yerde, bir binanın en üst katıydı. 19'du yaşım, her bulduğum yere görüşmeye gidiyordum. Ben sekreterlik için başvurmuştum, aradılar, gittim. Neyse bir girdim, siyah takım elbiseli dört tane herif. Patron dedikleri adam bir şeyler anlatıyor ama nasıl korkuyorum anlatamam. Ne iş yaptıkları belli değil zaten. O gün oradan sağ çıktıysam şanslıydım bence. Şule Çet cinayetini görünce aklıma gelmişti.
Etraf çok tehlikeli artık. Bavulunu verip hadi okumaya git denecek ortam yok.
O olay çok feci. Vahşet ya, saf kötülük. Şeytani derler ya çok uç şeyler için, bence bu onu bile aşmış.Hele de İstanbul, doğma büyüme İstanbulluyum ne kadar değişik insanların yaşadığını biliyorum, neden solladın diye adam vurulan bir şehirden bahsediyoruz, alt geçitlerde tacize uğrama riskinizin olduğu, kendisi güzel ama yaşam kalitesi ve güvenliği kötü bir şehirdir İstanbul, ki bende annesinin yaralandığı, tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Serpil öğretmen vakasını hatırlatayım
O olay çok feci. Vahşet ya, saf kötülük. Şeytani derler ya çok uç şeyler için, bence bu onu bile aşmış.
O olayda bir de serbest kalmışlar katiller, ben çocuktum ancak şimdi gazetelerden falan zar zor bulabiliyorum.
Maalesef tarihimiz bu gibi olaylarla dolu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?