Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

Bknz: Ben, hiç çocuk aşamasındayım.
Annelik hiç bitmiyor bence bazı anneler için Mune hanım. Çalıştığım yer uzak biraz, iş arkadaşım götürüyor artık sağ olsun. Geçen gün annem binince mesaj at, inince de mesaj at iyi mi annem dedi evden çıkarken. Unutmuşum, sonra aramış, dersteydim bakamadım, sonra aradım geri. Mesaj atmadın ama ben de aradım diyor.

Ebeveynlik kolay değil, bebeği daha ultrasonda görüyorsun ağzı burnu kime benziyor bilmeden henüz fasulyeyken başlıyor uyku kaçmaları, mezara kadar 7/24 non-stop sgk gss olmadan, ücretsiz mesaili, bayram seyran tatilsiz annelik yapıyorsun
Evham, pimpiriklilik ve senaryo yazma göbek adımız

ortada oyle veya boyle istanbulu kazanmis bir kiz var. seneye bir daha hazirlan demek kolay, kazanip da gitmedigi icin seneye puani yariya dusecek, olmadi sonraki seneye mi kalsin? ne yapsin yani?
Hata bir degil ki bir sürü. Ek tercihle yerleşmiş, inat etmis istanbul istanbul diye. Hatalarin sorumluluklarini da bir zahmet alsin herkes. Sorumlusu konu sahibi degil.

Konu sahibi buraya konu açmasaydi, evine almasan da kıza yardimci ol onerisini gelmeseydi, direkt eşine anlatinca yine reddedilecekti kız.

O zaman ne olacakti? Gerisin geriye evine gidecekti. Yine seneye puani kesilecekti yani. Her halükarda geri gidecek kız.

Bunun suçlusu konu sahibi mi, yoksa hicbir seyi öngöremeyen sorumsuz ogrenci ve umursamaz annesi mi?

Herkes böyle olsaydı keşke. O zaman bu kadar travmalı insanlar olmazdı bence. Ama değil işte Mune hanım.
Dün gördüm daha, bebeği canlıyken mezara koymuşlar. Lise öğrencisi bir kız bulmuş, 16 yaşında küçücük kız yani bulan. Bebeğe ayrı üzüldüm, bulana ayrı üzüldüm. Valla nine lafı olacak ama valla çivisi çıkmış dünyanın. Eskiden yine cami avlusuna koyuyorlardı. Şimdi canlı canlı gömüyorlar.

Ay o haberi yarım yamalak izlediğim gibi çevirdim çünkü yaptığının ardında durmayan, bunu da el kadar bebelere ödetenlere tahammülüm yok, işte konu yine aynı şeye geliyor çocuk seninse maddi manevi sorumluluğu da senin.
Hele ben bu zamanda bilmiyorum lafını kabul etmiyorum, evimizde bir tas çorbayla da karın doyursak taksitle maksitle akıllı telefon alıyoruz, televizyon olmuyor ama telefon oluyor, iyi kötü internet paketi de yüklüyoruz.

Ben olsam bilmesem de bilenden yardım alıp tek kadınım nasılsa, çocuğumla okuyacağı şehire giderim deyip netten okuyacağı okula bakarım, çevresindeki yakın yerleşim yerlerini araştırırım, kiralar ne kadar, İstanbul gibi bir yerde yaşamanın maliyeti nedir bir maliyet hesaplaması yaparım.

Her şeyi düşünmek lazım, sene ortasında bu kızın açıkta kalmayacağının garantisi de yok çünkü, yurt olmazsa ev tutsa tuttuğu evi kimden tuttu, ev sahipleri komşular nasıl insanlar bilmeniz lazım, ben mi abartıyorum ?
Kendime gelince cengaverimdir de söz konusu evlat olunca soğukkanlı olamıyorsunuz, bölgede uçan sinek türünü bile bilmek istiyorsunuz

Yok valla hiç abartmıyorsunuz bence. Ben olsam ben de peşine düşerdim valla.
Çin miydi Japonya mıydı ne, metroya binerken bir görevli var, sığmayanları içeri itiyor zorlaya zorlaya. Bu durum da aynı ona benziyor bence. Bir üniversiteye girsin, el aleme kazandı deriz. Nerede mi kalacak? Aman ilk bir gitsin, kuzeninde kalır, illa bir yer olur. İttire ittire yürürüz kafasındalar bence. Çocuğum mutsuz mu olur elin evinde, bir orada bir burada göçebe gibi sefil mi olur der mi sizce?

Kuzen diye rahatlardır belki ama kuzen yalnız değil, şahsen ben kuzenin eşi de olsa doğru dürüst tanımadığım bir adamın evinde kalmasını istemem, ne kızımın ne oğlum olsaydı oğlumun.
Daha bugün bir topik gördüm adamın biri baldızıyla ilgili arama yapmış Google'da, bizde baldız, kayınbirader, kuzenler kardeştir, rahmetli babam komşu çocuğuyla bile kardeş gibi büyüdünüz komşunun çocuğuna bakmak ayıp diye diye yetiştirdi bizi, adam baldız diye arama yaparsa kuzen çocuğuna da aynı şeyi düşünür

Ya kaç kere okuduk burada Mune hanım, erkeklerin bu tarz pisliklerini. Yengesiyle acayip ilişkisi olanlar mı dersin, baldızını dikizleyenler mi dersin neler neler. Benim XY kromozomuna güvenim epey azaldı artık. Şimdi genelleme diyecekler vardır da, en çok suç işleyenler erkekler yani istatistiklere göre. Öldürülen, tecavüze uğrayan hep kadınlar yani.
Nereye rahat oluyormuş ya? Sanki babasının oğlu mu? Aileye damat girmiş adam bir ay olmuş daha.

Dünden beri konuyu okudukça bunalıma girmeye başladım.

Sağ kolumu omzumu boynumu ağrıdan kıpırdatamıyorum.

Kas gevşeticiler bile etki etmiyor artık.

Gerek bu kızı da kendi evladım gibi görmem, gerekse üniversiteye gidecek dört çocuğumu düşündükçe...

Kaça bölünsem bilemedim. Mune hanim bahsetmiş ya bir Sinem vardı Bursa Inegöl' e okumaya gelmiş, hiç uğruna can vermişti. Iki çocuğum vardi o yillarda ve hamilelik izni nedeniyle programi izler bunalima girer.... Ağlardım...

Birinin sorumluluğunu almak kolay değil. Resitlik yaşının bazen 25 bazen 28 e çıkarmasını bile düşünüyorum, hele bir de 35 yaşında olunca kimi konu sahipleri, yok ya acaba 30'a mi ciksa dedigim de oluyor.

Konu sahibi aslinda yeni evliyim ben daha kocamla canim cicim aylarindayken bu akraba kizi da nereden cikti diyor. Yaşi genç, daha yasanmisliklari tecrubeleri yok...

Akraba kizi attigi o mesajda bile ne heyecanli fark ettim de.

Etraf güvenemeyeceginiz kadar cok insanla dolu. Iyi insanin alninda iyi, kötüde kötü yazmiyor işte. Ah yazsaydi keşke hersey daha kolay olurdu.

Işin maddi boyutu başımı döndürüyor. Bir kitaba verdigim onca para giderken o oyle bir koyardi ki kalbime. Harçlık, burs, kredi... Yetmediginde peki?

Part time çalışma? Fuhuş?

O günlerde, yani üniversite yillarimda bir taksiye binmistim. Gidecegim yere vardigimda cantami açıp paralarimi toparlamaya calisiyordum. Taksi sofuru dönüp ardini bana aynen şunu dedi.

- Çıkmadıysa hesabi yukarda ödeyin

Parayi suratina fırlatıp kaçarcasına gittim. O günden beri taksiye hic binmedim. Bazı travmalar yillar geçse de bitmiyor.

Bu kiz gercekse yolu acik olsun, kendini korumayi bilsin, gücü gücüne güç katsin.

Bunları dile getirince felaket tellallığı gibi oluyor ama maalesef her gün haberlerde en az 1 kadın cinayeti, istismar, üniversiteli genç kız haberi dinliyorum, hepimiz dinliyoruz

Biz eşimle de çocuk sahibi olma konusunu çok konuşuruz, Allah isteyen herkese nasip etsin, bizimkilere de sağlıklı ömürler versin fakat eğer biz 20'li yaşlarda evlenmeseydik ve hemen çocuk sahibi olmasaydık, bugün bu şartlarda çocuk olsun istemezdik, evet haberlerden etkilenip belki eve kapanmıyorsunuz hayatınızı devam ettiriyorsunuz ama haberdeki çocuk benim çocuğumda olabilirdi diye de düşünüyorsunuz.

Eskiden de kötülük vardı ama artık afedersiniz iyice zıvanadan çıktı, anne baba olarak hangi kötülük nereden gelir aklınızın almayacağı kadar ahlak dışı şeyler oluyor, bazı yaratıklar emzikli bebeğe bile neler yapıyor ve maalesef kötülükler genelde en yakınlardan oluyor.

Ben büyüttüm ama vallahi başkalarının çoluğu çocuğu bana dert oluyor

Ya o haberi ben de gördüm içim acıdı vicdansızlar... Aklıma insanlığa uymayacak şekilde kurtulmak istedikleri için anne, kız acaba ensest bir şey mi var diye bile geldi. Garip bir olay çünkü. Hadi bir kişi kıyıyor o şekilde ama olayda 2 kişi olunca çok garip geldi. Birinden biri yok ya şuraya bırakalım demez mi? Insanlık olarak nereye gidiyoruz hiç bilmiyorum.

Valla ben anne değilim, bana bile dert oldu.
Başına bir şey gelmesi an meselesi valla. Ben yaşadığımı bilirim. Çok daha gençken bir iş görüşmesine gitmiştim. Çok sapa bir yerde, bir binanın en üst katıydı. 19'du yaşım, her bulduğum yere görüşmeye gidiyordum. Ben sekreterlik için başvurmuştum, aradılar, gittim. Neyse bir girdim, siyah takım elbiseli dört tane herif. Patron dedikleri adam bir şeyler anlatıyor ama nasıl korkuyorum anlatamam. Ne iş yaptıkları belli değil zaten. O gün oradan sağ çıktıysam şanslıydım bence. Şule Çet cinayetini görünce aklıma gelmişti.
Etraf çok tehlikeli artık. Bavulunu verip hadi okumaya git denecek ortam yok.

Muhtemelen evlilik dışı bir ilişkiydi. Bebeğin varlığı tehdit oluşturuyordu. "Kurtulmak" istemişler sanırım. Bir bebeği canlı canlı gömerek kurtulabileceklerini düşünmüşler. İnsanlar saf kötü dr_yad, neden nasıl diyerek çözemezsiniz. Onlar için önemli olan meselenin "sessizce" kapanması. Birini canlı canlı gömmek falan ne ki? Haberlere düşmüş olması daha çok üzmüştür emin olun.

Çocuk diye bahsettiğiniz kişi "erkek "Sanırım. siz de yeni evlu olduğunuza göre gençsinizdir. kesinikle uygun olmaz. eşiniz de kabul etmez,bence. Eşinize söyleyin, zaten o kabul etmeyince "eşim kabul etmiyor"dersiniz

Bence kesinlikle kabul etmeyin yeni veya eski evli olsun genc bi kizin sizin yaninizda isi yok, kaldiki rica bile edilmemis emrivaki edilecek , siz daha evlilige,gurbete alismaya calisirken bi dertte evde uni ogrencisi . Yeni evlendigimde bulundugumiz sehire gorumcem tercih yapmak istedi bir dunya kavga cikardim kabul etmedim, en sevmedigim seyler yaa insanlarda ne rahat, baska turlu yardim etmeyi kabul ederdim ama bi genc kizin sorumlugu agir...

Hele de İstanbul, doğma büyüme İstanbulluyum ne kadar değişik insanların yaşadığını biliyorum, neden solladın diye adam vurulan bir şehirden bahsediyoruz, alt geçitlerde tacize uğrama riskinizin olduğu, kendisi güzel ama yaşam kalitesi ve güvenliği kötü bir şehirdir İstanbul, ki bende annesinin yaralandığı, tecavüze uğradıktan sonra öldürülen Serpil öğretmen vakasını hatırlatayım

O olay çok feci. Vahşet ya, saf kötülük. Şeytani derler ya çok uç şeyler için, bence bu onu bile aşmış.
O olayda bir de serbest kalmışlar katiller, ben çocuktum ancak şimdi gazetelerden falan zar zor bulabiliyorum.
Maalesef tarihimiz bu gibi olaylarla dolu.

Eskiden de çok kötülük vardı, bizim zamanımızda her şey tozpembeydi dersem yalan olur ama annesinin koynundan bebek kaçırma, ailesinin yanında birini öldürme vakaları vb bu kadar da çok değildi Rosa.
Daha çok liseli kızların evlilik dışı ilişkileri sonrası okul tuvaletlerinde bebek düşürme, teşhircilik vs vardı ama şimdi genci yaşlısı çoluğu çocuğu kötülükten beslenir oldu.

Artık ne ay ne tonton yaşlı diyebiliyorsunuz ne de ne tatlı çocuk diyebiliyorsunuz, biz 10 yıl oldu istanbuldan çektik gittik, arada ailemi görmek için gidiyorum da doğup büyüdüğüm yeri bile tanıyamıyorum, insan çehresi bile değişmiş, ki korkan bir kadın değilim geceyarısı tek başına her yerden dönerim ama valla İstanbul'a gidince cüzdan telefon ne varsa açıkta gezmiyorum gece döneceksem de kalabalığa karışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…