Yeni evlilerin evine yatılı ögrenci

[
Herkes buradan ahkam kesiyor.madem öyle konu sahibi ile iletişime geçin, burs verin..
Siz ne bursiyer olmuşsunuz ne de bursiyer aramışsınız böyle söyleyerek insanları korkutacağınızı mı sanıyorsunuz. Sizde bende başkasıda destekleyelim hem konu sahibini bu dertten kurtaralım hem de bir kız çocuğunu okutalım.

Çoğunuz benden gençsiniz, ben 50'ye sinyal çakıyorum :))) yaşanmış çok hikaye var, bir akrabamızın kardeşi vefat etti, daha öncede babaları ölen 3 kardeş hem öksüz hem yetim kaldılar, çocuklardan 2 tanesi erişkindi, 3 numara henüz 11 yaşlarındaydı, kardeşi ölen akrabamın çocuğu yoktu o yüzden tüm aile ortak kararla 3 numaranın çocuğu olmayan teyzesinde kalmasını onayladı.

Çocuklar doğduğu gibi kalmıyor, kız ergenliğe girmeye başladığında sorunları da büyümeye başladı, anne baba yokluğunun verdiği sıkıntılar, abilerinden farklı bir şehirde yaşaması, genel ergenlik sıkıntıları derken daha çocuk yaşta içki ve sigaraya başladı, ufak ufak da kesikler atıyordu vücuduna.

Kız 18'ine geldiğinde birine aşık oldu ve pat diye evlendi, o güne kadar kızın hiçbir sorumluluğunu almayan abileri, teyzeleri, dayıları, amca ve halaları akrabamın üzerine yürüdü, uzun süre kimse konuşmadı kadınla, evet belki muhteşem bir ebeveynlik yapamadı çünkü yaşı başı da vardı ama yeğenine gerçek bir yuva olabilmek için elinden geleni yaptı, o kız bile evliliğini onaylamıyor diye yıllarca kendisini evlat diye bağrına basan teyzesine ağız alınmayacak hakaretler etti.

Ben hep derim, herkes belki benzer çevrelerde büyümemiş olabilir, belki bazı şeylere şahit bile olmamış olabilir lakin evladın bile seni çiğneyip giderken dönüp arkasına bakmıyor, seni 9 ay rahminde taşıyan annen dahi yeri geliyor seni siliyorken, hiçbir şeye olmaz olmaz demem, olur olabilir.

Kayınbiraderimi örnek vermiştim bugün 46-47 yaşında adam, şimdi dese ki abla sizle yaşayayım buyur derim çünkü 46 yaşındaki biri sorumluluğunu kendisi üstlenir, anne babasına da kazık kadar adamın hesabını bana mı soruyorsunuz derim ama 0-25 yaş grubuna aynı rahatlıkta olamam, ergenlik de gençlik de nedir biliyorum çünkü, hem kendim yaşadım hem kızım da yaşadım hem de çevrem maşallah kuzenlerim yeğenlerimle dolu

Valla ben burda müslüman olduğu içindir yazdım diye ceza almıştım. Sizin de almanız gerekir bu şartlarda ama işte adalet...
ayni sey olmadigina yemin edebilirim ama ispatlayamam.
ceza almam gereken bir yorum yaptiysam alirim zaten, ki bu benim dusuncemi yazmama engel teskil etmez.
siz de rahatsiz olduysaniz sikayet edebilirsiniz.
olaylarla baglanti kurma kapasitenize de ayrica bayildim ama gercekten bayildim yani mecaz falan degil...

Gecenlerde bir konu vardı. Kadının 2 yasinda bebegi var. evlendiğinden beri hic tatile gitmemisler. kocasina tatil istiyorum demis. kocasıda "3 gun su ildeki halamlarda,3 gun suradaki teyzemlerde,3 gun suradaki dayimlarda kalıp seni gezdirecegim" demis. kadının derdi şu: biz onceden de onlara kalmaya gitmistik bizi basbasa birakmıyorlar bizimle gezmeye geliyorlar bu sefer tavır almayı dusunuyorum. Yani hem gidip akrabalarda kalıp tatil yapacaklar hem biz basbasa gezecegiz siz gelmeyin diye ev sahibine trip atacaklar.

Yani güzel ülkemde boyle insanlar doluyken burada ama kiz oyle demek istememiştir ama kizda kalmak istemezki demek cok gercekçi degil. kız bayağı "istanbula bir kapak atayimda nasil olursa olsun" derdinde gibi geldi bana.

Bu arada universite okuduğum sehrin ilcesinde kuzenim ve esi yasiyorlardı. yeni evli sayilirlardı cocuklari kucuktü o zaman. Allah var kuzenimin esini de cok severim cok iyidir. Kac kere getir camasirlarini yikayayim gel haftasonu kal biz de dedi de rahatsiz ederim diye gitmedim. Herkes biz değil ama ne yazıkki.

Aynen öyle Mune hanım. Benim yaş da 30'a dayandı, sizin kadar tecrübem yok ama az buçuk görüyorum işte ben de.
Paradan puldan önce ergen sorumluluğu için kabul edilmemesi lazım.
Her anne baba öyle çok bağlı olmayabiliyor evladına işte. Getirip bırakırlar sana, sonra bir şey olunca da kaplan kesilirler. Ben attım başınıza, gelip ilgilenmedim demezler. Ki Mune hanımcığım, o kız bu yıl bir hata yapsa, alt yapısı 18 yıl boyunca kimle yaşadıysa onun yetiştirme tarzından ötürü atılmıştır. Ben beceremedim demez, sana yıkar.
Ben erken çalışmaya başladım, 19 yaşındaydım. Her hafta şehir değiştirdiğim bir işim vardı. Bir sürü insan tanıdım, ortama girdim. Şükür, anam babam gerekli hayat dersini vermişler ki büyük hatalar yapmadım.

Valla ben burda müslüman olduğu içindir yazdım diye ceza almıştım. Sizin de almanız gerekir bu şartlarda ama işte adalet...

Hanımlar rica ediyorum siz de tartışmayın lütfen.
girlinred, site kuralları herkese işliyor, yalnız şunu bir açıklığa kavuşturayım çünkü size o mesajınız için konu dışı mesaj uyarısı vermişim, ki bu 1 puan değerinde bir uyarı ve sistem sizi 1 puanla banlamaz, fakat daha önce 1 puanlık uyarınız varsa sistem 1+1 puanı toplayıp 2 puanla banlama yapar.
Sizin başınıza gelen de bu, kaldı ki şikayet raporları mesajların yazılış amacı bile dikkate alınarak da değerlendirilebiliyor.

Şimdi konuya dönebilir miyiz

Yorumuma beğenmedim atıp duruyorsunuz kızlar da herkes kendi fikrini söylüyor ben olsam yardımcı olurdum ne yapayım sizin için yardım olma mı diyeyim tövbeler tövbesi.

Konu sahibi arkadaşa hak vermeniz de beni şaşırtıyor. Ama kimseye neden hak verdin demiyorum ya da yorumlarınıza beğenmedim atmıyorum. Zaten evine almayacağı belli hasta annesini almıyormuş kocasına ayıp olur diye bizlerde yardımcı ol, burs ayarlanmasına destek ol, kalacak yer bulana kadar idare et ve bunu açık açık söyle dedik.

Hata da yapabilirdiniz, insanız yeri geliyor 50 yaşında bile hata yapıyoruz, zaten hayat tecrübesi dediğimiz şeyin bir kısmı hatalardan ders çıkarma, birazı eş dost arkadaştan kazık yeme, bir kısmı da çevreden gözlemlediklerimizle aileden aldığımız eğitimin harmanlanması demek değil mi?

Önemli olan yaptıklarının sorumluluğunu alabilmek, başkasına yıkmamak.

Jinekoloji bölümünü ne sıklıkta ziyaret ediyorsunuz bilmiyorum fakat neredeyse her gün sürtünmeyle hamile kaldığını sanan kızların konuları açılıyor, pantolonla hamile kaldığını sananlar var, bu kızların yaş aralığı 18-25.
Bir kısmı ailesiyle yaşıyor olsa da bir kısmı şehirdışında okuyan kızlar, bazen hususi profillerine bakıyorum hani ne bileyim üniversiteli olduklarına veya meslekleri olduğuna inanasım gelmediğinden galiba.

Diyeceğim o ki bu kızların bazıları arkadaşımın konusu adı altında soruyor, hiç tanınmadığı bir platformda ben yaptım deme cesaretleri bile yok, bu düşüncedeki kızlar arkadaşım ayarttı da der, kuzenim zorladı da der.

Şu güne kadar ben istedim ben yaptım yaptığımın arkasındayım yazana denk gelmedim.

Evet, yaptığının sorumluluğunu alabilmesi lazım. Ama şu durumda, anne ben kendim yaptım dese de annesi muhtemelen X sahip çıkmadı, ondan oldu diyecektir. :/
Jinekolojiyi ziyaret etmiyorum ama genç bir kız, pm yoluyla sormuştu bana da, kaç kez gebelik testi yapmış, negatif çıkmış. Hala hamile miyim diye soruyordu ki üstüne kaç kez regl olmuş. Üzüldüm haline yani, ta burada tanımadığı etmediği bir kadından yardım bekliyor. Onur duydum tabi, yardım edebileceğimi düşünmesinden dolayı, ama yine de üzücü değil mi?
Bilmiyorum ya, çocuk yetiştirmek aşırı zor.

Evet maalesef aslında çocuk yetiştirmek hiç kolay değil, iş sadece maddi boyutuyla kalmıyor, manevi olarak da çocuğunuza yetebilmeniz, onu iyi yetiştirmek için yeri geldiğinde tabularınızı dahi yıkıp elinizden gelen her şeyi yapmanız gerekiyor, sizin ufak bir hata olarak gördüğünüz ya da öyle tanımladığınız bir söz, eylem çocukta beklenmedik bir yara da açabiliyor, ummadığınız bir davranış bozukluğuna da neden olabiliyor.

Topikte sürekli aynı eksen üzerinde yazıp durdum car car çenem durmadı ama en ince ayrıntısına kadar düşününce benim için bir çocuğun sorumluluğu kabus, hele de bu çocuk birinin bana emanet ettiği bir çocuksa

Kardesiniz adina sevindim. Hayirli olsun.
Tabi teyze/hala gibi cok yakin akrabadan sure belirterek ev bulana kadar 15-20 gun idare edermisin diye rica edilebilir, bu cok doğal. Zaten konu sahibi de kendisine boyle net bir rica ile gelmis olsalardi bu kadar telaslanmazdi diye dusunuyorum. Ama kuzenin planlari uzun sureli gibi gozukuyor. Konu sahibi de bunu hissetmis ki konu acmis

Eh biraz da çocukta da iş bitiyor Mune hanım tabi. Bazen de ne yaparsan yap olmuyor. O da genetik şans işte.
Çoğu insan da ince düşünmüyor. Gayet kalın düşünenler var yani. Geçen gördüm bir görsel vardı, tiktok sanırım. Kadın bilmem kaçıncı çocuğu yapmak için kocasına yeni telefon alma şart koymuş. Çocuğun varoluşunun tek sebebi cep telefonu olacak. Hadi buyurun.

Vov değişik bir aile planlamasi imiş:))

Tövbeler olsun Çocuk yapıyoruz ne'sine? Son çıkan x marka 4 kameralı bilmem kaç pikselli telefonuna mı diyorlar

Evet çocuğun karakteri de önemli, kızım genlerini kardeşimden almış, benimle babasından alsaydı ohoooooyyyy, ben haydut gibiydim eşim de uslu bir tip değildi ama kızım sakin, ergenliği de çok fırtınalı geçmedi ameliyathanedeki tek doğum benimkisi olmasa şüpheye düşerdik karıştı mı bu çocuk diye :))))

Valla millet gayet de düşünmeden çocuk yapıyor. Telefonuna çocuk yapıyorlar valla.
Biz de daha çocuk çok ağlamış hemen kucağıma almadım, psikolojisini mi bozdum diye düşünüp duralım.
Valla Mune hanım, karakteri sağlam ise siz de elinizden geleni yaptıysanız Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz inşallah.

Bizler gibi düşününce ya hiç çocuk ya tek çocuk oluyor işte
İyi yetiştirdiğimizi düşünüyorum, herkesin evladı kendine kıymetlidir bizimkisi de o hesap, karakteri oturdu zaten çünkü artık 26 yaşında, bundan sonra hayatının sorumluluğu kendisinde, bundan sonra bizim yapabileceğimiz tek şey biz ölene kadar aileniz, hatalarında hata yaptın der, seçimlerinde senin tercihin der saygı duyarız demek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…