- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi streshanim
-
Ya ama bu çok büyük sorumluluk değil mi? Ya da ben anne olmadığım ve olmayı da düşünmediğim için mi bana öyle geliyor acaba :)
Ben üniversite hazırlıkta özel yurtta kaldım, cuma ctesi 24.00'tü giriş. Diğer günler 23.00.
Ben yine daha akıllı uslu sayılırımAma başkalarının sırf 2-3 saat geç gelebilmek ya da 1 gece hiç gelmemek için ne yalanlar söylediklerini hatırlıyorum da beni alıp 18 yaşında birinin başına koysan şener şen gibi topuklarımı totoma vura vura kaçarım
yahu yeni evli cift mecburlarmi evlerine yabanci birini almaya .kuzeninin kiziymis ne alaka tercih yaparken sormuslar mi sizde kalabilir mi diye ? adamlar emrivaki yapiyor sizde emrivakiyle kalmissaniz ayip etmissiniz eskiden oyleydi diye simdide oyle olmasina gerek yok . insanlar yeni evli cilvelesecek oynasacak evde kiz var nasil yaoacak yada oara biriktirmek icin belki sogukta oturacaklar yada bogazlarindan kesecekler . belki kendi misafirlerini agirlamak isteyecekler . eski eskide kaldı sizde kalabilirmiyiz diye sormadan insanlarin evine ama bende kalacaktim diye gidilmez .Bakın, o durumun iki çaresi var. Söylüyorum evimde öğrenci var diye ben çareyi böyle buldum.
Benim yöntemim ailesine ‘ben asla karışmam, tüm sorumluluk sizde, gelir gelmez arayıp sormam nerede olduğu sizi bağlar’ dedim, kıza da ‘bana ne olursa olsun bilgi vereceksin, aramızda gizli bir şey olmayacak ve ailenden gizleyebilirsin ama benden asla, bu güveni zedelersek ilişkimizi yürütemeyiz’ dedim, sınırlarını çizdim.
Gece geç gelmek istiyorsa bu eve gelemez, üzgünüm onu ailesine haber verip arkadaşında kaldığı günde yapabilir ve kalmadığını da ben söylerim zaten ailesine.
Ya da tam tersi tüm sorumluluk üstlenilecek, kurallar konulup çiğnenmeyecek, sınır aşılırsa aile bilgilendirilip ilişki kesilecek yurt misali.
Bana mı tuhaf geliyor yoksa memur çocuğuyum ondan mı, bizlerde hep öğrenci olurdu, biz de kalırdık, böyleydi yani her zaman.
Yok neymiş koca varken eve kız mı alınırmış, kız kadar başlarına taş düşsün!!!
O koca denen canlıdan şüphe duyulsun önce.
Beyin göçünün sorumlusu da evinde misafir, emanet ogrenci istemeyen insanlar mi oldu simdi?Ama yeni evlilik çok önemli ya öyle demeyin.
Hatta evlerimiz kıymetli, aman kızları erkekleri evlere almayalım falan filan.
Çıkmıyorsa yurt okumayacaklar arkadaş, yoksa imkanı çocuk einstein olsa dahi kendi şehrindeki bir şey okusun bize ne yahu!!!
Sonra beyin göçü de bu gençlik nereye gidiyor de, bilmem ne oldu bize selam vermez oldu de, söyle de söyle.
Ne verdiniz ki bu gençlere ne bekliyorsunuz diye haykırasım geliyor ama neyse…
Beyin göçünün sorumlusu da evinde misafir, emanet ogrenci istemeyen insanlar mi oldu simdi?
Değişen çağa -iyi ya da kötü- bir şekilde ayak uyduran gençlerin de sorumlusu biz olduk.
Evet ikiz kuleler dahi bizim yüzümüzden yıkıldı.
Sapla samanı karıştırıyorsunuz. Bilim insanlarimiz, mezun gençlerimiz iş imkani bulamıyor, bulduklari yerde can guvenlikleri olmuyor diye beyin göçü yapiyorlar.
Gelecek vaad eden ogrenciler icin imkanlar sonuna kadar seferber edilmeli evet. Evine alamasan da is bulursun, gelecek vaad ettigi icin burs için çaldığın her kapidan dönüş alırsın. Yüzün kizarmaz.
Bu konudaki öğrenci sorumluluk bilincinde bile degil. Sosyal hayat becerisi dahi gelişmemis. Izin almak, onay almak, oncesinde haber vermek gibi davranislari yok. Dogrudan bildiriyor onlarda kalacagini. Ve geçici demiyor. Iş bulana kadar, ev arkadasi bulana kadar demiyor.
Kıytırık bir okula, Kıytırık bir bölüme ek yerleştirme ile girmis. Kimin kapisini çalacaksınız burs diye? Ben çalamam şahsen, yüzüm kızarır. Haketmiyor çünkü.
Yeni evlilik önemli tabii.yahu yeni evli cift mecburlarmi evlerine yabanci birini almaya .kuzeninin kiziymis ne alaka tercih yaparken sormuslar mi sizde kalabilir mi diye ? adamlar emrivaki yapiyor sizde emrivakiyle kalmissaniz ayip etmissiniz eskiden oyleydi diye simdide oyle olmasina gerek yok . insanlar yeni evli cilvelesecek oynasacak evde kiz var nasil yaoacak yada oara biriktirmek icin belki sogukta oturacaklar yada bogazlarindan kesecekler . belki kendi misafirlerini agirlamak isteyecekler . eski eskide kaldı sizde kalabilirmiyiz diye sormadan insanlarin evine ama bende kalacaktim diye gidilmez .
Aklıma eşinin teyzesinin yazlığında sevişirken sesi duyulan üye geldi.Yeni evlilik önemli tabii.
7 24 tepinmezsek olmuyor.
Kuzenin ya da x kişi farkediyor mu?
Zorda olan bir genç var ortada, sıkıntılı durumu, yardım etmek bu kadar zor olmamalı.
Hem de alt metni ‘sevişecektik’ hiç olmamalı.
Ha, burada ne münasebet diyenleri yaz gelince, sahil kentlerinde yaşayan ya da yazlıkları olan tanıdıklarıyla aralarını sıkı fıkı tutup, milletin evinde tatil yaparken görmeyelim değil mi
Bir de işin o boyutu var, gezmeye gelince her şey mübah çünkü bizde!
beyin göçüyle evinde yabancı birini barındırmamanın ne alakası var haha şaka mı bu? Beyin göçünün sebebi düşük refah seviyesi değil uzaktan akrabanın öğrenciyi 4 yıl evinde barındırmaması mı?Ama yeni evlilik çok önemli ya öyle demeyin.
Çıkmıyorsa yurt okumayacaklar arkadaş, yoksa imkanı çocuk einstein olsa dahi kendi şehrindeki bir şey okusun bize ne yahu!!!
Sonra beyin göçü de bu gençlik nereye gidiyor de, bilmem ne oldu bize selam vermez oldu de, söyle de söyle.
yeni evli, eski evli, bekar fark etmez. Kimse evine almak zorunda değil. Bunu yazın 1 hafta akraba evinde kalmakla kıyaslamakta ayrı olay. He çok merak ediyorsan yazın 1 gün bile akraba evinde kalmıyorum. Kalsam da 4 yıl kalmakla aynı şey değil.Yeni evlilik önemli tabii.
Zorda olan bir genç var ortada, sıkıntılı durumu, yardım etmek bu kadar zor olmamalı.
Ha, burada ne münasebet diyenleri yaz gelince, sahil kentlerinde yaşayan ya da yazlıkları olan tanıdıklarıyla aralarını sıkı fıkı tutup, milletin evinde tatil yaparken görmeyelim değil mi
ülkenin ekonomik durumu sadece öğrencilere mi kötü? Eminim konu sahibi jeff bezos kadar zengindir. Dolar öğrencilere 30 lira yetişkinlere 1 lira da haberimiz mi yok? Ayrıca devletin yapması gereken şeyleri neden biz yapalım? Tüm aileler toplanıp tüm öğrencilere bakacaksa devlet ne işe yarıyor?Ülkenin durumundan haberdar mısınız?
Şuan ekonomik olarak her anlamda batık olduğumuzdan, öğrencilerin çektikleri çilelerden ya da başlattıkları kampanyalardan?
Seslerini duyurmak için verdikleri mücadelen de mi haberiniz yok?
Misafir pek sevmem, hele yatılı misafiri hiç sevmem. Bana dayatılan misafirliği hele asla. Burada konu sahibine danışılan hiçbir şey yok. Kendisinden ve eşinden izin, onay alınmamış. Üstelik yaşadığı şehirde kazanabileceği okul ve bölümler varken özellikle İstanbul seçilmiş. E şimdi siz kendi sonunuzu düşünmezseniz başkalarını düşünmeye mecbur bırakamazsınız.Yeni evlilik önemli tabii.
1sene kalacak yer bulamasa 1sene konu sahibinde mi kalacak? Kimse kimsenin sorumlulugunu ustlenmek zorunda değil. Belki konu sahibinin bütçesi kendine kadar.extra birşey ödeyecek durumda değil.belki rahat edemiyor,etmek zorunda mı evde x kişi varken. Bazı yorumlar gerçekten enteresan ya,herkes hayır kurumu mübarek ve bu fikir harici olan her fikir içinde tüüü kaka..Misafir pek sevmem, hele yatılı misafiri hiç sevmem. Bana dayatılan misafirliği hele asla. Burada konu sahibine danışılan hiçbir şey yok. Kendisinden ve eşinden izin, onay alınmamış. Üstelik yaşadığı şehirde kazanabileceği okul ve bölümler varken özellikle İstanbul seçilmiş. E şimdi siz kendi sonunuzu düşünmezseniz başkalarını düşünmeye mecbur bırakamazsınız.
Yeni evli olsun, 30 senelik evli olsun. İster sevişir, ister kavga eder. Ne kadar süreceği bile belli olmayan bir misafirliğe kimse kimseyi zorunlu kılamaz. Eskiden insanlar birbirlerine yardım ederlerdi, evet. Kimi zaman "ayıp olmasın" mecburiyetinden, kimi zaman çevresinden dışlanmamak için, kimi zaman yüce gönüllülüğünden ya da kibrinden... Bunlar eskidendi. Artık farklı bir düzende yaşıyoruz. Başkalarının sorumluluğunu almak istemeyen, kendi hayatından, rahatından, mutluluğundan taviz vermek istemeyen insanlar da var. Ben de böyleyim. Kimseye yük olmayı istemem, yük almayı da.
valla helal olsun, öğrencilere böyle destek olmanız çok güzel. hayatın bin tane derdi içinde yine onlarla ilgilenmeniz paha biçilemez bir şey.Bakın, o durumun iki çaresi var. Söylüyorum evimde öğrenci var diye ben çareyi böyle buldum.
Benim yöntemim ailesine ‘ben asla karışmam, tüm sorumluluk sizde, gelir gelmez arayıp sormam nerede olduğu sizi bağlar’ dedim, kıza da ‘bana ne olursa olsun bilgi vereceksin, aramızda gizli bir şey olmayacak ve ailenden gizleyebilirsin ama benden asla, bu güveni zedelersek ilişkimizi yürütemeyiz’ dedim, sınırlarını çizdim.
Gece geç gelmek istiyorsa bu eve gelemez, üzgünüm onu ailesine haber verip arkadaşında kaldığı günde yapabilir ve kalmadığını da ben söylerim zaten ailesine.
Ya da tam tersi tüm sorumluluk üstlenilecek, kurallar konulup çiğnenmeyecek, sınır aşılırsa aile bilgilendirilip ilişki kesilecek yurt misali.
Bana mı tuhaf geliyor yoksa memur çocuğuyum ondan mı, bizlerde hep öğrenci olurdu, biz de kalırdık, böyleydi yani her zaman.
Yok neymiş koca varken eve kız mı alınırmış, kız kadar başlarına taş düşsün!!!
O koca denen canlıdan şüphe duyulsun önce.
Bizler devlet değiliz ama film. Zaten yüzde doksanımız ekonomik olarak bitik durumdayız kendi çocuklarımıza evimizin ihtiyaçlarına yetişemiyoruz ayrıca pandemi dolayısı ile psikolojilerimiz de bozuk. Cinnete 5 dakika yaşıyoruz çoğumuz. Böyle şartlarda çoğu insan evine öğrenci falan istemez sanmam isteyeceğiniAma yeni evlilik çok önemli ya öyle demeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?