2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben dalinin sıvı detarjanı ve dalan roxy karıştırıyorum bide toz soda 40 derece 600 devirde yıkıyorum kaka falan bütün lekeler çıkıyo çamaşırlarada bişe olmuyo..

berra gerçekten melek bebeklerden allah nazarlardan saklasın makinada yıkanabilen bi uyku arkadaşı aldım(65 derecede yıkanması gerekiyormuş ) müziğimizde hazır fakat uykularımız o kadar düzensizleştiki gece 01 den önce uyumuyo sabah 7-8 gibi uyanıyo ve sonrada öğlen 13 olmadan uyumuyo yetişkin biri gibi uyuyo fakat bu benim hatam olmalı yoksa nerden bilsin çocuk böyle uymayı ama kararlıyım şimdi tablolarımı hazırlıyorum( kaka çiş uyku beslenme ) bi rutini oluşturup aynı zamandada yatır kaldırı uygulıycam umarım azra da 8:30 da uyuyan bi bebek haline gelir

bende dalin kullanıyorum, lekeler evet geçmiyor eğer kurumuşsa , o yüzden ben kakayı görünce hemen beyaz sabun ile o bölgeyi yıkıyorum sonra ne zaman sepet dolarsa o zaman 60 derecede yıkıyorum leke falan kalmıyor, eğer önceden yıkamazsan kalıyor ki ben bu sebepten 2 tane kıyafet attım, babamız çok titizdirde.

evet benim en büyük şansım Berra hem melek hemde kitap bebek , ne verirsem alıyorum hemen, ve eğer bir düzensizlik varsa biliyorum ki ben bozuyorum düzenini o yüzden oluşuyor bu durum, mesela en büyük düzen bozucu emzirmek bizde, ne zaman hadi sağmayayım emsin biraz özledim kızımı desem hoooppp, hemen uyku ve beslenem düzeni bozuluyor az önce yaptığım gibi :)))

biliyorsun niye yapıyorsun dimi olmuyor işte insan oğlu :)

bn hala karar veremedim hangisi olduğuna ama nazlı bebek değil biliyorum :) bende bazen onunla yatmak istiyorum kokusuyla uyumak süper oluyo ama ertesi gün bütün düzn değişiyo sonrada şikayet ediyorum uyumuyo bu kız diye :)

üstün körü bakıp çıkıyorum kızlar. saç kurutma makinesi deneyin kolikli bebeklere. bir de kombiyi açıp evde zıbını ve beziyle gezdirin. bize iyi geldi.

Merhaba kızlar...5 gün önce sezeryan ile doğum yaptım.
Oğlum doymadığı için ve sarılık riski olduğu için mama takviyesine başlamıştım mecburen.
Dün medela elektrikli göğüs pompası aldım.Her iki göğüsümü 3 saat aralıklarla sağdığımda toplam 30 cc süt çıkıyor anca.
Şimdi size sormak istediğim,bebeğimi 2 saatte bir emzirip üzerine tahmini mama hazırlayıp takviyemi yapayım ?
Yoksa böyle 3 saat aralıklarla sağıp kaç cc süt çıktığını görerek mi doyurayım oğlumu ?
Son olarak benim gibi sezeryan olanlar sütünüz kaç gün sonra geldi acaba ?

Kızlar bebeklerınız ıcın pudra kullanıomusunuz,almıstım ama hıc kullanmadım pısık ıcın krem kullanıyorum,pudra oyle kaldı napcem la ben onu?

Gamzecım uyku arkadası konusunda bılgın varsa paylasırmısın canım,kacıncı ayda bı uyku arkadası edınmelıyız,bu ıllakı bı oyuncakmı olmalı,faydası nedır,bebege bunu nasıl asılıcaz,kısacası uyku arkadası nedır?

kızlar bn çok kötü grip oldum heralde sürekli hapşırıyorm ve burnum akıyo..oğlumda bugün çok uyudu acaba hasta mı oldu bnm yüzümden ya çok korkuyorum napmalıyım..uzak durma gbi bi imkanımda yok emziriyorm malum..napcamı şaşırdım bişi olur mu?

canım bende geçenlerde grip oldum
maske taktım sürekli bebişi öyle kucağıma aldım
sende korkma inşallah çabucak atlatırsın ve bebişi bulaşmaz

canım bi zahmet tarifini verebilir misin, nette çeşitli bulgur çorbası tarifleri var ama sizinki nasıl?

bende burdan aldım tarifi allahtan bilgisayara kaydetmişim..

2 fincan pilavlık bulgur...
yarım kase yoğurt...
2 çorba kaşığı un....

yoğurt ve un bir kaseye konulur üzerine soğuk su ilave edilir ve bir güzel karıştırılır
daha sonra tencereye konulur ve 6 su bardağı daha soğuk su ilave edilir hemen bulgur eklenir
karıştıra karıştıra kıvam verilir ve kaynadıkdan sonra bulgurla iyice pişene kadar kaynatılır
bir tavada ereyağ ve bol nane kızdırılır çorbanın üzerine ilave edilir yerken üzerine kimyon ve
istenirse dere otu koyulur...

not tuz koymayı unutmayın afiyet olsun tatıda süper oluyo...

sağmakla ilgili bilgim yok ama bizimki doğdugunda ememyi beceremdi 7.günün sonunda evet artık emiyor dedik ve süt az az geldi..sıcak havlu ,sıcak banyo felan yaptık...sürekli komposto yediriolardı birde bana öyle öyle çoğaldı

Son düzenleme:

anne sütü içen bebek kolay kolay hastalık kapmaz diolar bana ..benimde eşim grip oldu ama şimdilik bişimiz yok.Seninkindede yoktur işallah

canım benım 3 gun sonra cok az az geldı.. sagdıgımda az cıkıyordu . ılk gunler cok az mama verdım. benım kolostrum cok uzun surdü.
sonra o bıgtınce artık sut gelmeye basladı sütüm de zamanla arttı. sagdıkca ve sıcak havlular koyduk.. kaynamıs suyu yanıma alıyordum
sırayla ıkı havluyu batırıp sıkıp gogsume koyup sagdım. boyle boyle kanallar acıldı. banyo yapmaya calıs bır de. bol sıcak buharlı bı banyo
kanalları acıyor.

bernysita canım gecmiş olsun. ufak bır rahatsızlıksa gecmez bebegine dikkat edersen canım. ben 12 gundur iyilesemedim. dün kbb ye gittim
bır kutu antıbıyotıge hala bogazlarım yara ve oksuruk baslamıstı soluk borum yanıyordu resmen. kbbcı enjeksıyon verdi penisilin. sabah akşam
vuruluyorum. bıraz iyi geldi bugun 4.cuyu vurulcam ve daha ıyıyım. benım sesim fln da gitti. ama neyseki bebegime gececek bir durum olmadı.
tek zorlugum sabah ve aksam hastaneye gıtmek.cünkü penısılın cok yakıyor ve 10 dk beklemek gerekıyor acılde. mecbur eşim işe gec gidiyor.
saglık ocakları da yapmıyormus.
daha kötülemeden önlemını al canım umarım cabuk ve hafıf atlatırsın. ben hızlı atlatamadım. sanırm amelıyatın yan etkıleri. vvucudum normalde
daha dırenclıdır. 2 gunde atlatırdım ama bu sefer boyle surdü...

Baby 2 go proton bebek arabasını alan kullanan varmı arkadşlar hala kararsızım ..nasıl acaba güzel görnüyor reklamında ama ..netten alacağım için bitürlü karar veremiyorum

Son düzenleme:
Baby 2 go proton bebek arabasını alan kullanan varmı arkadşlar hala kararsızım ..nasıl acaba güzel görnüyor reklamında ama ..netten alacağım için bitürlü karar veremiyorum

ben aldım canım. kullanıslı cok praık. cok hafif ve katlanınca ufak bagajlara sıgabılıyor. sımdılık ııcıne anakucagı koyarak kulladnım o yuzden rahattık. ıkı yonlu kullanılabılıyor.
tek dezavantajı anne bakıslı kullanınca yonu veren tekerlekler arkada kaldıgı ıcın manevra kabılıyetı dusuyor ama cok da kotu degıl. bıraz buyuduklerınde dısa donuk kullanınca o da düzelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…