Hey hizla Zeyno geldin sonradan gectin bizi guzel kizim, bu ne acele bidanem,annesi umarim ins digerlerini biraz yavastan alir..zor cnmm sana diyorum ama bizimkininde ustler hurra seklinde cikma telasinda :)) yedik mi ayvayi ne :)) neyse isin guzel tarafindan bakalim, ciksin disler gelsin hamhamlar..bir guzel cignensin sonra enerji olarak donsun dimi..belki bu ise yarar disler
Amanin iyiki hamile degilim yoksa yanmistim, kesin asererdim su dediklerine bak hele yok yok nerde ise..afiyet bal seker olsun, yarasin sana ve Gonul kizimiza..masallah Allah dertsiz ve sikintisiz kavusturur ins yavruna cnm
Günaydın Tatlı mı tatlı arkadaşlarım
Dün biz kızımla güzeller güzeli Defne Karen'i gördükO kadar tatlı ki,aynı masaldaki pamuk prenses gibi
Bembeyaz tenli,narin, çok da tatlı maşallahGüzelliğin kaynağı olan annesi de bir içim su,hiç yabancılık çekmedik tanıştığımızda..
Ben zaten çok konuşmam biliyorsunuz,,sekersizyesilcay da benden çıktıFotoları da hemen ekliycem tabi
Kulaklarınızı çınlatamayacak kadar az oturduk,,bi de bebişlerle olunca şenlikli bir masaydıDevamını ve diğer arkadaşlarımı de en kısa sürede
görebilmeyi umut ediyorum,,İstanbul tayfası sizden acil bi action bekliyorum
Dün gece akşam yemeğini biraz geç yiyecektik,,buluşmadan sonra eve gidip yemekleri hazirladim..Zil çaldı,eşimin abisinin yaninda çalışan çocuk kapıdaydı
elinde de çiçek..."Yenge al,bide arabanın anahtarını ruhsatı ver" dediAllah Allah dedim aldım çiçeği,,bi baktım çiçeğin içinde bi araba anahtarı
yanında da bir not: sevgilime...Çok mutlu oldum Sonra eşlim geldi vb...Malumunuz mercimek fırına hak edilen şekilde verildi
Bayram havasında geçti sonrası...Mira'yı 2de zar zor uyuttum,,saaat4.30da uyandı,6 da eşim kalktı namaz kıldı,6.30da uyudu kızım,resmen zombigilleriz..Tabi küçük hanım ben çıkarken uyuyordu emziremedim bu sabah...
Kızımın resimlerine yaptığınız güzel yorumları okuyarak başladım güneSizi çok seviyorum kızlar..Hepinize çoook teşekkürler...Meleğimin eşinin, Mahir'in saçlarına göz dikmesine koptum Walla yakın olsak bende göz dikebilirdim
Benim dünüm ve günüm güzel başladı,,daim olsun inşallahHerkese mutlu günler,ailelerinize sağlık,huzur ve hasta bebişlere şifa diliyorum
izmirden herkese kuccak dolusu sevgilerçok güzel geçen bir haftadan sonra izmirdeyim. mayıs kuzucuklarım ve anneleri herkes turp gibi sapasağlamlardır inşallah. eşimle her ne kadar regl olsamda:)) çok güzel vakit geçirdik. istanbul havası benimkine gittikçe iyi gelmeye başladı:) bana bol bol methiyeler düzdü( gaz verdi aklınca:)) üçümüz bol bol yatak keyfi yaptık. birde hiç pcyi açmadı o açmayınca bende elleyemedim malum kıskanıyor sizi:)) kim bilir neler kaynatmışınızdır ( iyice uzak kaldım forumdan böyle mi olacaktı ( annemi umreye uğurlayıp, nişanı yapıp dönücez köyümüze. izmirde soğuk marmarise göre ece hasta olacak diye çok korkuyorum. inşallah ara ara girerim foruma herkesi çok çok öpüyoruz
canımm çok güzel bir gün geçirmişsin gerçekten, uykusuzluğu boşver mutlu olunca yormuyor insanı:) eşinin hediyesi süpermişşşş ya hem verme şekli hemde araba harika bir hediye güle güle kullana bol bol gez miracıklaa
Allah razı olsun canım,,daha güzeli senin olsun inşallahVardı zaten kendi imkanlarımla almıştım zamanında, değiştirmiş başka bi modelle Çok bi kaybı yoktur zaten ama olsun düşünmüşyaaa Zaten ben hediyeden çok veriş şekline sevindim,,demekki o suratsız adamın içindeki cevher ölmemiş evlilikle,,bekarken çok jestler yapardı da evlenince unuttu sandım unutmamışşşş
waaww sürpriz diye buna denirr yahuuu
bu sürprizden çok mercimek çıkar mutluannecimmmm
güle güle kullan canım miracığın ile
Allah uzun ömür versin hepsine gerçekten tarif edilemeyen duygular yaşatıyolar bize kuzular. Benim yerime de ye annesi olur muAz evvel corbasini yerdirdim simdide mama sandelyesinde bir geri bir ileri gidip geliyor ve her seferinde ben onu kaparmis gibi yapiyorum oda gozlerini dort acmis bakip gulusuyor..dayanamiyacam yiyecem cok datlu gozukuyor gozume bu yavru yaa..ecep aciktimmi bende ne :))
İşte buna koptum
Teşekkür ederiz canım cevabın içinCnm bende dilim dondugu kadar yaziyim verdiklerimizi..
1- Her gun bir yumurta sarisi veriyorum ama burda organik yumurtalar kus yumurtasi kadar kucuk oldugu icin ancak oluyordur yani belki sizin verdiginiz yumurta burdakilerden 3 adet olunca ancak karsiliyordur..buna dayanarak hergun veriyorum..
2- Ekmek tembel olmadikca veriyorum, yani su demek eger usenmezsem ve ekmek yapabilirsem yani evde varsa. corbalarina avuc ici kadar ufaliyorum
3- Biz ready break diye cereal buldum bebekler icin yulaf icinde olmayan vitamin yok. ve ayrica hicbir katki madde de yok, ne seker nede tuz.. yuzde 50 calciyum iceriyormus.. buunu veriyorum bazende aptamilin breakfast mamasini veriyorum..oda yulafli oluyor..
Ayrica kahvaltilarda keci peynirimiz var ( uc gun suda bekletiyorum tuzu ciksin diye ), mutlaka peynirde yedirmeye calisiyorum, cunku benim oglan cok minik dogdu malum bu yuzden gelisimi icin calsiyum cok onemli diye dusunuyorum
Tatlises im benim, ben biraz inculuz havasinda yaziyorum bazen, baby pasta yani bebek makarnasi oluyor o anlamda yazmisim,. farkinda olmadan hangisi kolayima geliyorsa oyle oluyor cnm kusura bakma ..
Corbalara bebek makarnasi koyuyorum cok minik cunku ayni seriye gibi yada kuskus gibi diyelim, tel sehriye ve digerlerine guvenemedim icinde tuz veya baska seyler vardir diye..bu yuzden tel sehriye yerine bu dedigim bebek makarnasini koyuyorum hem bunda calciyumda varmis..ben demiyorum valla paketlerinde oyle diyor onlarin yalanciyim :))
Gecmis olsun cnm, eger doktorunuz ilac uygun gormusse mutlaka bencede kullan ama takipte ol..antibiotikler genelde kullanimin ikinci gun etkisi gostermeye baslar ve baktin halan ayni 3 . gun sonu mesela o zaman yine Dr ye git canim..cunku bizde antibiotik ise yaramadi meger bizim rahatsizlik virustik mis.. yani bazen yanlis teshislerde konabiliyor bu yuzden sanada soyleme ihtiyaci hissettim umarim yararli olur senin icinde cnm..
Aynen bizimki de öyle canım ben de gazman diyorum kendilerine. Çıkartmaları çok iyi ya içlerinde kalıp rahatsız olacaklarına varsın pırtlatsınlar.Geceler yogun geciyor artik herbir annemiz icin demek..banada kaldimi bos odalar..sayfa atlatiyorum tek tek sayaraktan...hadi gelin diyorum duyan yok gayri..
Bendeniz ayrilir artik, ne yapalim bizde gidek yatak bari..simdi sabah gelecek arkadaslara emanet birakiyim burayi..
Aklima gelmisken benim oglan cok gaz cikariyor teyzeleri. tam gazman oldu :)) sizin bebisler nasil..yani bizimki bombardiman seklinde cok sik cikariyor valla..
İnsan gerçekten çok üzülüyor. İnşallah tekrarlamaz canımKızlar bugün kızımı beslerken 2 öğün anne sütü kustu.Çok üzüldüm,çünkü en azından anne sütünü kusmasaydı keşke son zamanlarda çok gelmiyor günde 3 defa sağıyorum her sağışta 130 cc çıkıyor malesef.
Teşekkür ederim canım cevabın için seni ve güzel kızını öpüyoruzgünaydın güzelmi güzel tatlımı tatlı anneler ve bebişleri...
sıcacık yataktan çıkıp mis kokulu kızımı bırakıp işe gelmek çok çok çok koyuyor...
azraececim cnm hoşheldin..ne güzel bol bol vakit geçirmişsiniz eşinle çok mutlu oldum...ece kızımızı öpüyorum kocamnından...
ilkimcim,
1-yumurtayı hergün veriyorum ben.. doktorumuz öyle söledi bize...
2-ekmek eline veriyoruz cok seviyor bizimki...bazende çorbasına koyuyoruz..
3-ben aptamilin 8 tahıllı kahvaltı mamasından kullanıyorum onun içinde var..ayrıca tam tahıllı undan muhallebi yapıyorum bazen..
Canım bu güzel paylaşımın için teşekkür ederiz.MERAKLI BAKIŞLARINA KISA CEVAPLAR VERMEYİN
Siz onun altını temizlerken size gözlerini dikip baktığında “Yine mi eğ yaptın?” demek yerine “Senin altın mı kirlenmiş. Temizleyelim mi altını? Bak şimdi tertemiz oldu” demek ve bu esnada ona ne yaparsa yapsın onun sizin için dünyanın en değerli varlığı olduğunu hissettirmek ve anlatmak çok önemli. Söylediklerinizi tekrarlayın. Sizin için sıkıcı olabilir ama kullandığınız kelimeleri sık sık tekrarlamak bebeğinizin anlamasını geliştirecektir. Aynı kelimeyi art arda söylediğiniz taktirde, sesler ve anlamları arasındaki bağı daha iyi kavrayacaktır. Ayrıca bir kelimeyi sık sık kullanmanız da kafasında bir konsept oluşturur ve ne zaman o kelimeyi kullansanız o durum aklına gelir. Bebeğiniz 1 yaşına geldiğinde önemli olan tüm kelimeleri bilir fakat ne zaman kullanması gerektiğini henüz çözemez.
O İSTEMEDEN ONUN ADINA KARAR VERMEYİN
Meyvesini yedikten sonra, siz biraz daha istediğini düşünüp önüne biraz daha koymayın. Bırakın bunu kendi istesin. İllaki kelimelerle ifade etmesine gerek yok. Yaşına ve iletişim seviyesine göre, bir işaret ya da bir ses de yeterli olacaktır. İfade edemeyeceğini düşünüyorsanız da önce ona sorun.
BEBEK GİBİ KONUŞMAYIN
Anne ve babaların en çok yaptıkları hataların başında bebekle bebek gibi konuşma yaklaşımı gelir. Tamam onun ilgisini çekmek için kocaman mimiklerle, şarkı söyler gibi bir tonlamayla konuşmak doğru, ancak bebek gibi harfleri ve sesleri yutarak ya da değiştirerek konuşmanız onun dil gelişimi için olumsuz bir başlangıç. Sadece melodili ve mimikli konuşma başlangıç için yeterli. Araştırmalara göre bebekler bu şekilde konuşanları daha ilgi çekici buluyor ve dolayısıyla da daha fazla dikkat vererek dinliyorlar. Böylece kelime ve dil bilgileri gelişmeye daha müsait oluyor. Ama abartılı konuşma şeklini bebeğiniz 18 aylık - 2,5 yaş arası kesmeye başlayın. Çünkü bu dönemde artık sizin abartılı ve yavaş hareketlerinizi taklit etmeye başlarlar.
KİTAP İÇİN ERKEN DEĞİL!
Her hafta 3 kitap okuyarak kelime haznesini yüzde 15 ila 40 arasında geliştirebilirsiniz. 8 aylık olduğu dönemlerde bebekler, kitaptan okuduğunuz spesifik bir kelimeyi duyduktan 2 hafta sonra fark etmeye ve öğrenmeye başlıyorlar. Araştırmalara göre 2 yaşındaki çocuklara, bebeklik dönemlerinde kitap okunmuşsa diğer yaşıtlarına göre çok daha ileri seviyelerde dil becerileri oluyor.
ONU DİNLEMEYİ ÖĞRENİN
Siz konuşun. Durun. Ve sanki cevap vermeyecekmiş gibi onu bekleyin. Bunu ilk günden itibaren yapabilirsiniz. Konuşmasa bile zamanla, bu beklemelerin onun konuşması için birer fırsat olduğunu anlayacaktır. Çoğu insan çocuğuyla o kadar çok konuşuyor ki, söylediği ilk sözcükleri kaçırıyor. Eğer biraz sessiz kalmayı başarır ve konuşurken çocuğunuza da fırsat verirseniz “Bibi” olarak tanımladığı şeyin biberon olduğunu anlayabilirsiniz.
Dün biz kızımla güzeller güzeli Defne Karen'i gördükO kadar tatlı ki,aynı masaldaki pamuk prenses gibi
Bembeyaz tenli,narin, çok da tatlı maşallahGüzelliğin kaynağı olan annesi de bir içim su,hiç yabancılık çekmedik tanıştığımızda..
Ben zaten çok konuşmam biliyorsunuz,,sekersizyesilcay da benden çıktıFotoları da hemen ekliycem tabi
Kulaklarınızı çınlatamayacak kadar az oturduk,,bi de bebişlerle olunca şenlikli bir masaydıDevamını ve diğer arkadaşlarımı de en kısa sürede
Dün gece akşam yemeğini biraz geç yiyecektik,,buluşmadan sonra eve gidip yemekleri hazirladim..Zil çaldı,eşimin abisinin yaninda çalışan çocuk kapıdaydı
elinde de çiçek..."Yenge al,bide arabanın anahtarını ruhsatı ver" dediAllah Allah dedim aldım çiçeği,,bi baktım çiçeğin içinde bi araba anahtarı
yanında da bir not: sevgilime...Çok mutlu oldum Sonra eşlim geldi vb...Malumunuz mercimek fırına hak edilen şekilde verildi
Bayram havasında geçti sonrası...Mira'yı 2de zar zor uyuttum,,saaat4.30da uyandı,6 da eşim kalktı namaz kıldı,6.30da uyudu kızım,resmen zombigilleriz..Tabi küçük hanım ben çıkarken uyuyordu emziremedim bu sabah...
Kızımın resimlerine yaptığınız güzel yorumları okuyarak başladım güneSizi çok seviyorum kızlar..Hepinize çoook teşekkürler...Meleğimin eşinin, Mahir'in saçlarına göz dikmesine koptum Walla yakın olsak bende göz dikebilirdim
Benim dünüm ve günüm güzel başladı,,daim olsun inşallahHerkese mutlu günler,ailelerinize sağlık,huzur ve hasta bebişlere şifa diliyorum
fotograf boyutları ben denerken de büyük gelmişti. yüksek çözünürlüklü makine kullanınca böyle oluyor. ben de fotografın sağını solunu kırpıyorum, çözünürlük aynı kalıyor fakat daha kısa ebatlar daha az nokta demek olduğundan boyut küçülüyor otomatk olaraktan. böyle bişey...Off maalesef foto boyutları büyük geldi ekleyemedim mutlu anne yarın ekler umarım :)
fotograf boyutları ben denerken de büyük gelmişti. yüksek çözünürlüklü makine kullanınca böyle oluyor. ben de fotografın sağını solunu kırpıyorum, çözünürlük aynı kalıyor fakat daha kısa ebatlar daha az nokta demek olduğundan boyut küçülüyor otomatk olaraktan. böyle bişey...
onceki gece omer bir turlu uykuya dalamamisti
Sabah da birkac kez oksurunce tedirgin oldum gun icinde en az yirmi kere aradim
Bir yandan da esim usuyorum diye tir tir titriyordu
Annemler atesi cikti gelin deyince kolay kolay bunu deyip bizi endiselendirmezler diye dusunup daha da panil oldum
esime igne vurdurup eve giderken titreme bende de basladi
Butun gece 39civarinda atesle yandim durdum
Omerin atesi de hic 39un altina inmedi
Fitil verdik defalarca dus aldirdik ama 40i gorunce apartopar h:astaneye gittik
Omer bir odada ben yan odada geceyi hastanede gecirdik
Kuzumun atesi dustu gibi ama bogazi tahris olmus surekli oksuruyor
9aydir ilk kez ilac kullanacak insallah devami gelmez
Allah kimseyi evladiyla sinamasin sifa bekleyen herkese dua ettim butun gece
Biz sadece atesi yukseldi diye ne yapacagimizi sasirdik agladik korktuk nice hastaliklarla mucadele eidyor insanlar
bizim bebekler de farklı değil. gerçi Orhan Cemal doğduğundan beri böyle. pırt pırt pırt :) yatarken ayaklarını havaya kaldırıyor sağa yuvarlanırken pırt sola yuvarlanırken pırt :) hatta bazen altını değiştirirken yapıyor, yüzüme resmen hava üflüyor :) yedikleri ile de alakalı tabiki.Geceler yogun geciyor artik herbir annemiz icin demek..banada kaldimi bos odalar..sayfa atlatiyorum tek tek sayaraktan...hadi gelin diyorum duyan yok gayri..
Bendeniz ayrilir artik, ne yapalim bizde gidek yatak bari..simdi sabah gelecek arkadaslara emanet birakiyim burayi..
Aklima gelmisken benim oglan cok gaz cikariyor teyzeleri. tam gazman oldu :)) sizin bebisler nasil..yani bizimki bombardiman seklinde cok sik cikariyor valla..
onceki gece omer bir turlu uykuya dalamamisti
Sabah da birkac kez oksurunce tedirgin oldum gun icinde en az yirmi kere aradim
Bir yandan da esim usuyorum diye tir tir titriyordu
Annemler atesi cikti gelin deyince kolay kolay bunu deyip bizi endiselendirmezler diye dusunup daha da panil oldum
esime igne vurdurup eve giderken titreme bende de basladi
Butun gece 39civarinda atesle yandim durdum
Omerin atesi de hic 39un altina inmedi
Fitil verdik defalarca dus aldirdik ama 40i gorunce apartopar h:astaneye gittik
Omer bir odada ben yan odada geceyi hastanede gecirdik
Kuzumun atesi dustu gibi ama bogazi tahris olmus surekli oksuruyor
9aydir ilk kez ilac kullanacak insallah devami gelmez
Allah kimseyi evladiyla sinamasin sifa bekleyen herkese dua ettim butun gece
Biz sadece atesi yukseldi diye ne yapacagimizi sasirdik agladik korktuk nice hastaliklarla mucadele eidyor insanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?