• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar, dün yeni bir bilgi öğrendim ve hemen paylamak istedim:

biliyorsunuz ki ufak çocuklar ağızlarına küçük şeyleri almaya bayılırlar ve bazen nefes borularına kaçırırlar. başka türlü bir ev kazasında yapılacak ilk şey en yakın sağlık kuruluşuna gitmektir fekat nefes borusuna yabancı cisim kaçmasında "bronkoskopi" denilen çok zor bir işlem gerekiyor. çocukların nefes borularının ufaklığı ve zamana kadar daha hızlı olunması gerektiğinden bu işlem her çocuk cerrahı tarafından yapılamıyor veya her hastanede bu techizat bulunamıyor. (bu durum sağlık sisteminin yetersizliği değil işlemin kompleksliğinden kaynaklanıyormuş) insanlar acil durumlarda kendi imkanlarıyla hastaneye gitmeyi tercih ettiklerinden, bronkoskopinin yapıldığı hastaneyi bulmak zaman alıyor ve çocuklar kaybedilebiliyor. böyle durumlarda (kendi imkanlarımızla cismi çıkaramadıysak) 112'den mutlaka yardım almak gerekiyormuş çünkü onlar hangi hastanede hangi operasyonlar yapılabiliyor, hangi ekip daha uygun bildikleri için hastayı direkt o hastaneye götürüyorlarmış. (bu kısmı eşim, sürekli söyler. nefes borusu kazaları normal ev kazalarından daha korkunçtur der)

gecen hafta 3-4 yaşlarında bir çocuğun başına böyle birşey gelmiş ve aile hiç 112'ye danışmadan çok uzak bir hastaneye gitmiş. meğer beğenmedikleri ve kendilerine daha yakın bir hastanede bu işlem yapılıyormuş. cerrah arkadaşımız birkaç kere duran kalbi çalıştırmış fakat çocuk vefat etmiş.

LÜTFEN BRONKOSKOPİ YAPILAN VE BİZE EN YAKIN KURULUŞU ÖĞRENELİM.

ANKARA'DA SAMİ ULUS ÇOCUK HASTANESİ'NDE (YENİDOĞAN'DA) BRONKOSKOPİ YAPILABİLİYOR. UNUTMAYALIM

hmmm... çok teşekkürler bilgi için... bi araştırayım...

Arkadaşlar,ara ara okuyabiliyorum sizi,muhabbete katılmaya fırsatım olmuyor pek.Kızım 3 mayıs doğumlu,ben haftasonu olsun diye 4ü ya da 5inde kutlama yapmayı düşünüyorum. Etrafımdakiler de ilk doğum günü, doğduğu gün kutlanmalı mutlaka diyo, hiç olmazsa o gün de pasta kesilmeliymiş.Siz illaki doğduğu gün mü kutlayacaksınız?

Planner bu arada benim kızımın 8 dişi var,şimdi de köpek dişleri çıkıyor sanırım

defne karen 15 mayıs doğumlu. biz 12 mayısta kutlama yapıcaz. 15 inde sanmıyorum yapacağımızı ama bilemiyorum. kv var sadece burda. belki ufak bi pasta merasimi olabilir...

Arkadaşlar,ara ara okuyabiliyorum sizi,muhabbete katılmaya fırsatım olmuyor pek.Kızım 3 mayıs doğumlu,ben haftasonu olsun diye 4ü ya da 5inde kutlama yapmayı düşünüyorum. Etrafımdakiler de ilk doğum günü, doğduğu gün kutlanmalı mutlaka diyo, hiç olmazsa o gün de pasta kesilmeliymiş.Siz illaki doğduğu gün mü kutlayacaksınız?

Benim kızım 26 nisan doğumlu,,27sinde kutlayacağız Allah nasip ederse:16:
Çünkü 27si cumartesi:34:

:23:

Üst deriyi dikmemişler alt deriyle birleştirip alttan dikmişler
Yamuk yumuk duruyor çok tuhaf hata mı yaptık diye düşünüyorum
Yapan ürolog sonuşta ama ne biliyim sanki hiç normal olmayacak gibi duruyor
Günler hiç geçmiyor:14:

Kaç gün oldu peki ?
Benim oğlumuda 1 haftalıkken sünnet ettirdik çocuk cerrahına.
Şuan pipiye bakınca altta deri fazlalığı kalmış gibi görünüyor.Pipinin etrafındaki deri ise böyle tuhaf toplanmış gibi.
Bende 5-6 doktora sordum ama hiç bir tuhaflık olmadığını ve çok normal olduğunu söylediler.
Büyüdükçe düzelir sorun yok diyorlar ama benimde senin gibi çok aklıma takılan bir durumdu.

Planner bu arada benim kızımın 8 dişi var,şimdi de köpek dişleri çıkıyor sanırım

Orhan Cemal'in doğumgünü 16 mayıs, perşembe. o gün akşam, babası, ben ve kendisi olarak ufak bir yemek yiyeceğiz ve hatıra fotografı çektireceğiz. hicri doğum günü (25 cemazil ahir) bu yıl 5 mayıs pazara denk geliyor:28: sanırım annemler ve ablamlarla bir pasta keseceğiz:26:ama büyük bir kutlama yapmak pek istemiyorum :50:

Bizimki tam cumartesi gününe denk geliyor ama h.içine denk gelseydi sanırım h.sonuna alırdım yine.
Arada bir kaç gün olması çok da önemli değil bence.
Bu arada köepk dişimi çıkıyor yoksa ilk azı dişimi ?Normalde şuan sırada olan ilk azı dişleri

Son düzenleme:
Günaydın canım :16:

rica ederim ne demek faydam donabildiyse ne mutlu :34:

Günaydınn yavrukedii,chihiro79 :3:

yavrukedii canım dün lillaca mesaj göndermişin benim adıma,çok ama çok teşekkür ederim.
Benim telefonumda hat kesilip duruyor öyle.Sebebini anlayamadık bir türlü..
Tekrar teşekkür ederim güzel anne :29:

mutlu annem asıl sen ne çektin be yavrum bizdenn
hayır yap demiyorum be evladım yapmayıp ne yacaksın ki
başının etinimi yedireceksin forum ahalisine :1:

tekrar sizin nezdinizde mutlu anneme teşekkürlerimi iletiyorum ve sanıtının önünde saygı ile :42:

Orhan Cemal'in doğumgünü 16 mayıs, perşembe. o gün akşam, babası, ben ve kendisi olarak ufak bir yemek yiyeceğiz ve hatıra fotografı çektireceğiz. hicri doğum günü (25 cemazil ahir) bu yıl 5 mayıs pazara denk geliyor:28: sanırım annemler ve ablamlarla bir pasta keseceğiz:26:ama büyük bir kutlama yapmak pek istemiyorum :50:

Bizde çok büyük bir kutlama yapamayacağız maalesef.
Benim akrabalarımın çoğu yurtdışında...
Annemler,kardeşlerim ve 2-3 aile büyüğü olacak yanımızda ama olsun.
Önemli olan o özel günü hep güzel hatırlamak :34:

Günaydın canım :16:

rica ederim ne demek faydam donabildiyse ne mutlu :34:
mutlu annem asıl sen ne çektin be yavrum bizdenn
hayır yap demiyorum be evladım yapmayıp ne yacaksın ki
başının etinimi yedireceksin forum ahalisine :1:

tekrar sizin nezdinizde mutlu anneme teşekkürlerimi iletiyorum ve sanıtının önünde saygı ile :42:
Mersilerden bir demet sana:71: Ne çektim ben:44:
evet ya çok çektim çoookk:14:ama görümcemden:14: dün akşam eşime söylediği lafların açılış konuşmasını yaparken
,lafı ağzıma tıkadı.Meğer ben söylemeden hatun 1-0 önde olarak eşimin beynini bir güzel yıkamış:47:
Güzellikle anlattım önce,,ben 85 yaşındaki annanemi yaş gününe nasıl getiririm diye düşünüyorum sen 2 sokak öteden ablam
gelmesin diyosun dedim,,yaşadığım müddetçe bunu hiç unutmıcam ve kızıma da unutturmıcam dedim:47:
Senin ablan canı istediğinde her yere gidiyo hatta senin yaş gününe sabahtan gelmişti dedim:47:neler söyledim neler walla:23:
senin beynin yıkanmış dedim,,gözünde perde var:20:sonuç: ne çektim be kızlar:14:kızımın yaşgününe halasının gelmesini istediğim için ben kötü oldum:ssz:çok çektim:ssz:

pöfffff çenem düştü iyiceee :ssz:

Kızlaaar yarın annemler geliyooor.:32:
Haftasonunu burda geçirecekler ve pazar günü oğluşumla beraber kayseriye geçeceğiz.2 hafta orda kalacağız sanırım.
Hazır hastalık nedeni ile tüm düzen alt üst olmuşken bu tatil iyi gelecek.Malum her tatilde bizim varolan düzenimiz bozuluyordu.Bu sefer düzen olmadığı için en azından döndükten sonra yeni bir düzen kurarız :)

Birde sabahları ilk kalktıklarında bebişlere süt veren anneler.Bu süt ile kaç saat sonrasında kahvaltı yapıyorlar ?

Mersilerden bir demet sana:71: Ne çektim ben:44:
evet ya çok çektim çoookk:14:ama görümcemden:14: dün akşam eşime söylediği lafların açılış konuşmasını yaparken
,lafı ağzıma tıkadı.Meğer ben söylemeden hatun 1-0 önde olarak eşimin beynini bir güzel yıkamış:47:
Güzellikle anlattım önce,,ben 85 yaşındaki annanemi yaş gününe nasıl getiririm diye düşünüyorum sen 2 sokak öteden ablam
gelmesin diyosun dedim,,yaşadığım müddetçe bunu hiç unutmıcam ve kızıma da unutturmıcam dedim:47:
Senin ablan canı istediğinde her yere gidiyo hatta senin yaş gününe sabahtan gelmişti dedim:47:neler söyledim neler walla:23:
senin beynin yıkanmış dedim,,gözünde perde var:20:sonuç: ne çektim be kızlar:14:kızımın yaşgününe halasının gelmesini istediğim için ben kötü oldum:ssz:çok çektim:ssz:

Hey allahım yaaaaaaaa :47::47:
Mutlu annemm bu görümce gelirse kapıdan kov emiii.Ne ablaymış yahuu:47:

Haftasonunu burda geçirecekler ve pazar günü oğluşumla beraber kayseriye geçeceğiz.2 hafta orda kalacağız sanırım.
Hazır hastalık nedeni ile tüm düzen alt üst olmuşken bu tatil iyi gelecek.Malum her tatilde bizim varolan düzenimiz bozuluyordu.Bu sefer düzen olmadığı için en azından döndükten sonra yeni bir düzen kurarız :)

Birde sabahları ilk kalktıklarında bebişlere süt veren anneler.Bu süt ile kaç saat sonrasında kahvaltı yapıyorlar ?

Ne güzel gezin walla canım:16:
Ben sabah 7 sularında(bazen daha da erken) emziriyorum,9 gibi kahvaltısını yapıyor Mira,,saatler değişebiliyorda kızın iştahı gibi:ssz: Mesela dün hiç kahvaltı etmemişti 1 lokma bile,meyve satinde sadece armut&elma suyunu içmiş,ama bu sabah yemiş kahvaltısını:nazar:Tabi sütümün çok azaldığını da belirtmek isterim.
Bu arada sen pastörize süt veriyor musun Kayra'ya geceleri canım?veriyorsan miktarın ne? ben kahvaltılarda bazen sütte(inek sütü)veriyorum ama artık tamamen geceleri de geçsem mi diyorumda?sütüm azaldı çok:ssz:az az başlarım belki...

Bilgisayarda önümde hangi program açıksa onda canım:9:
ayse minel,mira&sinemis:illusrator,mahir&ece :freehand,masal: corelde yaptım mesela:34:
ben grafikerim,musterilerden cesitli isler geliyor,programları da unutmamak icin farklı farklı çalışıyorum,,arada da bebişlerin süsleri çıkıyor işte:1:

bu programlar normalde profesyonel kullanım olduğu için çok pahalı, crack de kullanmak istemiyorum. crack eden kişinin insafına kalmak riskli.

ben de en güzel yolunu buldum: TRIAL VERSION :28:hem yasal sürümü, hem bedava hem de güvenli. 1 aylık süre için indiriyorum, 1 ayda zaten bitiyor işim. Profesonel olmayan bizim gibi avam halk için belki bir çözüm bu olabilir :17:

kalkar kalkmaz ki bu saat eskiden 5:30'du ama şimdilerde 6:30 emziriyorum. 7-:7:30 gibi zaten biz kahvaltıya oturuyoruz. o da bizimle yiyiyor. özel olarak ve ayrı bir saatte kahvaltı hazırlamıyoruz. emzirme ve kahvaltı saati yakın ama nedense, ne kadar emerse emsin saat 7 gibi açlık homurtuları başlıyor. hatta ben kahvaltı hazırlayana kadar babası süt-bisbüvi karışımı vermek suretiyle oyalıyor :9: kahvaltıda ise hep aynı şeyleri vermiyorum. burda da çok yazdım, yumurta ve sütü krep şeklinde deniyorum veya peynirli, sütlü, yumurtalı kurabiyeler yapıyorum.(bu sabah yaptım mesela) sonuçta süt, peynir yumurta yiyiyor ama değişiklik görüntüde oldukları için, severek yiyiyor

ay ne iştahlı çocuk demeyiniz, Orhan Cemal de iştahsız zamanlar geçirdi. hiç endişe etmedim, geçici durumlar dedim. nitekim geçti bitti gitti :21:

kalkar kalkmaz ki bu saat eskiden 5:30'du ama şimdilerde 6:30 emziriyorum. 7-:7:30 gibi zaten biz kahvaltıya oturuyoruz. O da bizimle yiyiyor. özel olarak ve ayrı bir saatte kahvaltı hazırlamıyoruz. Emzirme ve kahvaltı saati yakın ama nedense, ne kadar emerse emsin saat 7 gibi açlık homurtuları başlıyor. Hatta ben kahvaltı hazırlayana kadar babası süt-bisbüvi karışımı vermek suretiyle oyalıyor :9: Kahvaltıda ise hep aynı şeyleri vermiyorum. Burda da çok yazdım, yumurta ve sütü krep şeklinde deniyorum veya peynirli, sütlü, yumurtalı kurabiyeler yapıyorum.(bu sabah yaptım mesela) sonuçta süt, peynir yumurta yiyiyor ama değişiklik görüntüde oldukları için, severek yiyiyor

ay ne iştahlı çocuk demeyiniz, orhan cemal de iştahsız zamanlar geçirdi. Hiç endişe etmedim, geçici durumlar dedim. Nitekim geçti bitti gitti :21:

mesajımdaki 7- 7:30 yazısı yerine ifade çıkmıştır. Ben yapmadım, alakasız durmuş demeyiniz:17:

bu programlar normalde profesyonel kullanım olduğu için çok pahalı, crack de kullanmak istemiyorum. crack eden kişinin insafına kalmak riskli.

ben de en güzel yolunu buldum: TRIAL VERSION :28:hem yasal sürümü, hem bedava hem de güvenli. 1 aylık süre için indiriyorum, 1 ayda zaten bitiyor işim. Profesonel olmayan bizim gibi avam halk için belki bir çözüm bu olabilir :17:

Bizde hepsi lisanlı,,ama word de, paintte de yapilabilir bu susler cok zor degil,,istemek onemli...
Netten temaya uygun temiz bire resim bulup wordde acip,uzerine yada altinda yazıyı yazıp cikis alinan yerlerde de ebat belirtince oluyor yani,copy centerlardaki grafikciler ekranda da demoyu gosteriyor:34:paintte de oluyor:34:
ben bebebişlere A4 icinde cogaltıp calisiyorum ki anneler cikis sirasinda zorlanmasin diye. Mektepli olmaya gerek yok bence,,
halk da yapar:1:

Öğrencilerimi yolladım sınıfta kafamı dinliyorum. Bugün eşim izinli kv ler bestoş hep birlikte gezip tozacaz.
Size de bi selam atayım dedim. Öpüyorum hepinizi :54:

Back
X