2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

Birseyiniz olmamasina sevimdim valla..kuzulara kiyamiyorum haslanmalarina..senin gizz cok manak tatli :)) demek opucukler hee hani bize yokmu Defnem.

Dovmen cok iddiali umarim girdigi yarista number one olur...

Himm bakiyorumda 9 kilo civarinda olan bebeklerin cogu 2..kilolarda dogmus...Mahir de teyzeleri 3 mayis dogumlu 2430 kg ve 47 cm dogdu ..neden boyle oldu ben gebelik sekeri olunca diyet yaptim ve oglumda malasef beslenemedi karnimda, bu yuzden hep dusunurum taa karnimda cocuk beslenmeyi ogrenemedi acaba bundan mi bu istahsizligi... neyse ne dimi bosver eskiyi simdi onumuze bakmak lazim...yapalim yapalim ama nasil kilo aldiralim bu usaklara...

Cnm nerdesin yaaa...ozledik ama..Ada ya masallah annesi umarim hep daim olur

Allah razi olsun hocam..bizide hatirlamissiniz..sagolun varolun..
Yalniz daha sonrasi yazdiklariniza pek anlam veremedim herhalde yorgunluktan karistiriyorsunuz bazi seyleri :))

ama ben hamilelikte iyi beslendiğimi düşünüyorum....onunla bir ilgisi yok sanırım...hep doğal beslendim balığımız balımız tereyağımız sütümüz meyvelerimiz hep doğal...yediklerime de çok dikkat ettim...ama hamilelikte de ben sadece göbeğimden kilo aldım..11 kiloyla doğuma girmiştim..

neyse ya dediğin gibi önümüze bakalım...besleyici doğru besinlerle besleyelim ki yapıyoruz yine de çok kilo almıyorsa ve bir problem de yoksa varsın zayıf olsunlar....bir gün gelecek az ye kilo alıyorsun diyebiliriz...örnekleri çokk...

bu sabah ki kızımın kahvaltısı 1 haşlanmış yumurta sarısı, yarım beyazı:) 2 soyulmuş zeytin,bir parça peyaz peynir biraz ekmek daha sonra da 1 kase sütlü bebe bisküvisi...içine ceviz,pekmez,tahin de koydum...1 bardak ta suu...ee daha ne yapayım bunları yiyip kilo almıyorsa...

[ATTACH

eliz rana ve annesi......burda 1 yaşındayız yeni fotolarımı annem yüklesin pcye onlarıda görürsünüz teyzoşlar..

Son düzenleme:
cok güzelsiniz maasallah kilolarda gitmiş apekmimekcim nice senelereee eliz ranacımmm her günün böyle güzel olur inş

teşekkürler canım...zaten sırf göbekten kilo almıştım.11 kiloyla doğuma girdim ben..ama göbek var biraz yine...onun da gitmesi lazım...kuzum 16 aylık canım 4 ay önceki fotomuz..hepimiz günleri böyle olsun inş...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir,ben biraz uzgunum.Persembe gunu aksam babamiz isten geldi,bende kizima el opup basina koymayi ogretmistim Masala,hadi git kizim babanin elini op dedim,kuzum benim nasil bir sevincle yetenegini sergileme edasiyla babasina kosarken ayagi oyuncagina takildi agzinin uzeine dustu,disleri dudagini patlatti rsmen agzindan kanlar akti cok agladi,icin yandi resmen bide ben gonderdim ya sanki arkasinadan itekleyip dusurmusum gibi suclu hissettim.Simdi boyle sarimsi bir tabaka kapladi ve sisti biraz, hala aciyor cok belli suluktan su icemedi bugun.Bende minik kusuma kendimi affettirmek icin havanin guzel olmasini firsat bulup beslenme ve uyuma saatleri haric hep disari cikariyorum.Zaten lojman carsini gobeginde, sabah kahvaltidan sonra sagdaki parka goturuyorum birazda dolastirip eve meyve yemeye geliyoruz alt degis falan sonra soldaki parka gidip biraz dolasiyoruz gelip corba icip yatiyoruz,kalkinca yogurt yiyor ve arkadaki parka ve markete gidip anneyle olan gunu kapatiyoruz,baba isten geliyor yemegini yiyor ve masali 20 -30 dk kadar market gezdiriyor Yani gezmeci heyerde gezmeci
Guldugume bakmayin kizimin agizi iyilessin biran once resmen gulemiyor bile,minicik parmagiyla agzini gosterip agliyor

Canim cok sevindim Defnemin ciddi bir sorununun olmamasina.Sen allerji testi yaptiracaktin Temmuz ayinda yaptirabildinmi,benim allerjim var diye hemde Masalda allerji konusunda biraz hassas oldugu icin yaptirmak istedim ama hekes 3 yasini bekle suanda anlami yok zaten cok degisir o yasa kadar dedi benimde tam tasinma vb sorunlara denk gelince eteledim.Merak ettim sen yaptirabildinmi Defnecigime? Defnede dusmus neyseki bise olmamis ya nekadar buyuselerde yurumeyi tamda ogrenseler boyle seyler yasayacagiz degilmi

S
AHHH canim cok zor ya inan dun gece aklimdaydin hep Masal en AZ uc defa kalkar gece,dun gecede uc dort defa kalkmanin ardindan sabaha karsi tam uyandi 4:00 civari ve tekrar uyuttugumda saat 5:40 olmustu,ya insanin sinirleri bozuluyor,birde benim esim mesleginin yorucu olmasindan oturu kafasini kaldirip bakmaz bile,ya hanim sen saatlerdir ayaktasin yat birazda ben ilgilenim kesinlikle demez.Ama herseye ragmen sabah kalkip o yorgunlukla sirf kizim mutlu olsun diye iki saat o park senin bu market benim gez allah gez yaptik suanda elim titriyor yorgunluktan,esimde arkadaslariyla piknige gitti Hayir sadece gece uykusu sorunlu degil bak suanda gunduz uykusunda ve 3. Kalkisi gozu kapali agliyor ayagimda simdi ve yatagina birakmayi dusunmuyorum cunku yoruldum yatir kaldir yatir kaldir.insallah duzene girerler.Annem sali gunu burada ins.sonraki haftada ben ucrtli ogrt.baslarim sanirim allahim yuzme baksinda biran once duzelsin.Masal bebekken hic kalkmazdi fakat gunduz beslenmeyi reddettigi icin ben surekli gece sut sagar uykusunda icirmeye calisirdim, simdide o uyaniyor acaba benim yuzumdenmi alisti ama mecburdum gunduz agzina anne sutunu bile ya bibeondak sikarak yada enjeksiyondan skirak icirirdim bi gece uykusunda icerdi eeee anne olarak iple cekerdim geceyi uyumamak hic koymazdi.Simdi gece gunduz bir damla sut icmiyor,bende meyvesine corbasina bile sut ekleyip acigi kapatmaya calisiyorum offff cok uzattim sktim sanirim uzgunum

aşırı acelem var ama elimden geleni yapıp, herkese birer cüleyle de olsa değinmek istiyorum:

-- çiçek_çiçek hanım kazanızı okuyunca yüreğim azğıma geldi vallahi. çok geçmiş olsun Masal'a, nazara gelmiş kuzum şimdi durumu nasıl?

-- şekersizyeşilçay hanım, haftada 2 gün pilates kursuna gidiyormuşsunuz. sonuna kadar destekliyorum darısı geride kalanlara

-- annezeynep hanım, hem regl yokmuş hem de çift çizgi :44: zaten, ya biri ya diğeri olmak zorunda değil. içinizi ferah tutunuz yine de hayırlısı olsun diyelim :26:

başka kimler vardı? hah, evet. apekmimek hanım, fotonuza baktım. maşallah anne-kız çok güzel çıkmışsınız. nice sağlıklı-hayırlı yıllara diyorum Elif Rana için bir de hazırladığınız kahvaltı son derece güzel ve doyurucu geliyor kulağa

başka? meleğim34 hanım, hamilelikte emin olun Mahir sizi eritmek pahasına beslenmiştir. anne karnındaki bebek için doktorlar "bencil" derler, bilirsiniz şaka bir yana, bende hamilelik şekeri çıkmamış olmasına rağmen, doktorum hamilelikte alınan aşırı kilolardan tırstırıp, 9 ay boyunca diyetisyen kontrolüne sokmuştu beni. 9 ay diyet yaptım, karnımı şöyle rahat rahat doyurarak sofradan kalktığımı bilmiyorum. ona rağmen tombalaklık sınırında bir çocuk doğurdum laf aramızda Mahirimin kilo sorununun mazisi o kadar eski değildir zannımca, kalıcı da olmayacaktır inşallah

lab.daki işlerimi halledeceğim, manikür yaptıracağım. bir de cesaretimi toplarsam kafama perma yaptıracağım çok kötü olursa, zaten kestirecektim deyip kısacık kestireceğim. başka? havalandırmaya çıkarılan yorganlar hurçlara tıkılmak suretiyle 1 sene kalacakları "baza" tabir edilen ama daha çok tabuta benzeyen ikametgahlarına doğru yola çıkacaklar. yazlıklar hafiften toplanacak. kışlıklar hafiften çıkarılır gibi yapılacak. ev süpürülüp silinecek. ütü yapılacak. akşama da sıfır km yemek yapmam lazım. yarın tüm gün okumalarım olacak. ya dimi? siz okurken yoruldunuz, peki ben yaparken nasıl yorulmayayım geçenlerde çizdiğim "temizlik neferi chihiro" portresini hatırlayınız efem hayır gülmek için değil

Eki Görüntüle 803217 [ATTACH

eliz rana ve annesi......burda 1 yaşındayız yeni fotolarımı annem yüklesin pcye onlarıda görürsünüz teyzoşlar..

Ana kiz masallah yakiyorsunuz..umarim en kotu gununuz boyle olur.Eliz Rana gercekten cok guzel bir kizce masallah subhanallah..bahti acik olur ins.

Son düzenleme:

Cicekcim cok gecmis olsun...cocuklarin artik boyle kaza gecirmeleri cok normal hale geldi lutfen kendini suclama tatlim..hem bazi seyleri ogrenmeleri acisindan yasanmasi gerekiyor umarim buyuk kazalara maruz kalmazlar ve kaliciligi olmaz...
Gezmelerinize imreniyorum valla Masal cok sansli bir cocuk senin gibi cok fedekar bir anneye sahip bunu bilesin sen harika bir annesin cnm...

Yok Cicekcim gece sut emzirmekle alakasi olamaz cunku ben icirmedigin halde suan zirt pirt uyaniyor...ben kesin kanaat getirdimki benim kuzu disten yada baska bir sikintidan uyaniyor cunku dun aksam nurofen verip yatirdim ve ilk defa Sabah 8.30 uyandi inan mutluluktan aglayacaktim nerde ise...o kadar ozlemisim yani sadece gece bir kere mizmizlandi oda popoya pis pis yaptim daldi yani..
Uyumak gercekten super birsey umarim hepimiz icin daim olur ..

kızlar meraba kızım 16.5 aylık.kaksınıyaptıktan sonr kaka diyor gazdan sonrda:)
dra sordum tuvalet eğitimine bşlayımmı diye oda bı dene bakalım bazı çocuklrrken soyler dedii.
tuvalet eğitimine başlıycam ama nasıl başlıycam bılmıyorum bezi tamamen cıkarark mı başlamam lazım yard. olursanız sevırım.
şimdiden teşkr ediyorum

Allahim bagislasin cok tatlikuzum nasilda yakismis tutusu,anneside cok zarif

Ana kiz masallah yakiyorsunuz..umarim en kotu gununuz boyle olur.Eliz Rana gercekten cok guzel bir kizce masallah subhanallah..bahti acik olur ins.

teşekkürler kızlar...hepimizin en kötü günü böyle olsun..... ÇİÇEK çok geçmiş olsun yavruna...içimiz gidiyo böyle durumlarda ama yapacak bi şey yok..ne kadar dikkat etsek de insanız sonuçta kaza geliyorum demiyor...çabucak düzelir inş..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…