Pştt ben geldim :)
Bizi soran merak edenlere muck
Dun dr dan guzel sonuclarla ayrıldık. Gayet iyi dedi. Mevsim gecişi oldugu için alerjik öksürük ve nezlesi dedi. Göğsü temiz. Daha önce verdiği alerjik damladan verdi. (Bu çok iyi geliyo anında kesiliyo öksürüğü) kilo 9700 boy 76 cm. Kilo geriden geliyo ama böyle olması daha iyi dedi. Ergenliğe gec girer ve birden boy atar dedi. Kilolu bebekler olmasını istediğimiz durum değildir dedi ( obezite riskinden dolayı) kan sayımına gerek yok gayet iyi görünuo dedi. Baskaaaa... Dolven veriyorum diş ağrıları için nadiren dedim. İyi yapıyosun dedi. Calpol etkisiz kalır dedi. Menenjit aşısını sordum. Yaptırabilirsiniz dedi. Ama 1 ay sonra yapalım. Tek doz olanı geliyo dedi. (Aile hekimine ve hemşiremize de sordum ama onlar gerek yok zaten karma aşının içinde yapılıyo dedi) kafam karıstı. Kuzu muayene olurken ağladı ama bitince dr a gülücük öpücük ne varsa gönderdi zilli :)
Bende de hafif halsizlik ve bolca öksürükle burun akıntısı vardı dün. Ben de aile hekimine gittim. Bugun için rapor yazdı işten kaytarmış oldum :) ama temizlik yaptım. Yardımcı bayan geldi. Camlarımı yerlerimi sildi. Banyo balkon temizleyip ütümü yaptı. Ben de toz aldım süpürdüm yemek yaptım (evet yanlış duymadınız yemek yaptım)defneye bulaşmasın diye krese goturmuştum sabah. Babası alıp geldi. Sitenin bahcesine cıktık biraz ikimiz. Çocukların bisikletlerine arabalarına sulanıyo hep cadı. Bindi 1-2 tanesine sonra indi. Bi çocuk vardı 2 yasındaymış. Defneyi kovaladıkça o kactı. Koşa koşa yanıma geliyo en son eve dönerken düştü çok kötü ama bişey olmadı allahtan.
Öyle işte
Ha bi de şu bebek bezinden bisikleti yaptım sadece oyuncak bebeği yerlestirmesi kaldı. Bitince yuklerim fotoğrafını
Bu arada annezeynep ben pilateste kursta ve dövmecideyken kv ye gidiyo defne. Gerci son pilates dersinde mızırdanmış. Eşim lagaluga yaptı. Ama ben de lafımı çaktım tabi. Bakalım hayırlısı. Fotoğraf kursu henuz net değil basvuru formlarımızı verdik. Ne zaman acılcak ders/ ya da acılcak mı bilmiyorum. Dövme işi de bu haftasonu son olcak zaten inşallah. Geriye bi pilates kalıyo o da haftada 2 akşam 1 saatten çok bişey tutmuyo. O kadar da hakkım olsun artık di mi
O ömerin dillerini yerim ben
yoktur bir problemi merak etme....benm kzımda 2 mayıs doğumlu 2.600 50 cm doğdu.....şuanki durum seninle aynı...doktorumuz bir problem görmedi görseydi bi şeyler önerirdi sanırım...bebeğinin hareketleri, zihinsel gelişimi yerindeyse merak etme ama içinin rahat etmesini istyrsan tabiki istediğin yere götür...
evet emzirdiğimiz için sütü içmiyrlar..tam yerini tutmasa da sütlü bisküviler,mamalar muhallebiler veriyorum onlardan mırın kırın ederek bazende zorla veriyorum...
kızlaar nasılsınız...
çok özledim hepinizi 2 aydır girmiyormuşum iyice uzak kaldım sizlerden çok üzülüyorum...dışlamayın sakın beni
işlerim cok yoğundu 3 haftadırda izindeydim...tatil dinlenmek cok ii geldi resmen pilim bitmişti..TATİL CANDIR..
kızlar birileri bana özet geçsin bebişler nasıl kocaman olmuşlardır hepsi...teyzeleri kocaman öpüyor hepsini..inş daha sık giricem artık...
yeni arkadaşlar gelmiş sanırım selam olsun hepsine...
Ada cok fenaa söluyor kaka yaptıgını..sanırım bezını komple cıkar oldu teyzeleri..bütün enerjimi emiyor..Lazımlık aldık yavas yavas ogreteyım dıyorum ama bezıne yaptıktan sonrıp bıdaha takmamam lazım.. 2 hafta once doktora götürdüm 10,5 kilo 78cm
kan degerleride gayet guzel cıktı ve kan ilacını bıraktık...vitamin ve balık yağına devam ediyoruz.
bizden haberler böle sekerler..hepinizi öpüyorum...
unuturmuyuz dostu, tabiki de siz de "minyon-baskül oynatmayan" mucize çocuklar arasındasınız
şaka bir yana, dün akşam (söylemesi ayıp) arpa şehriye pilavı yapıyordum. biraz da hindi kuşbaşı sotelemiştim. "Orhan Cemal ne de sever bunları "diye düşünürken, nasıl aklıma geldi bilmiyorum, Mahir'i düşündüm
"böyle şeyler yiyiyor mu acaba? yada neler yiyiyor ki? fotolar da pek de ufak tefek görünmüyor. bildiğin gürbüz çocuk işte. makarna süzgecinden çubuk makarna da geçirmişlerdi geçen. ha bir de, montessori grubu var dimi? orda ne aşamadalar acaba? montesorri belgeseli varmış, bir ara izlemeli. Nazlı da montesorri uygulayan bir okula gönderecekti Elif'i o iş ne oldu acaba? işini de taşımıştı taaa oralara kadar. eşi de büro değiştirdi sahi. narkotikçiyken iyi para alıyordu, acaba hala alıyor mu? polislik de zor zanaat azizim. gece yok gündüz yok. bir de operasyonlar nedense hep şafak vakti yapılır. uyku sersemi enselemek için sanırım. insan da sabaha karşı derin uyuyyor valla. ensende polis belirse ne yapacağını şaşırırsın. gerçi derin uyumak nedir bilmiyorum aylardır. Orhan Cemal'in uykusu ne zaman düzelecek ki? kışın ne yapacağız... vs vs vs vs"
evet, biliyorum daldan dala atlamak şeklinde bir düşünce silsilesi yapmışım ama ana fikir Mahir'in aklıma gelmiş olması
[video=youtube;DcSQWD6A0hQ]http://www.youtube.com/watch?v=DcSQWD6A0hQ&feature=youtu.be[/video]
ECENİN HEYECANI:)))
Himm bakiyorumda 9 kilo civarinda olan bebeklerin cogu 2..kilolarda dogmus...Mahir de teyzeleri 3 mayis dogumlu 2430 kg ve 47 cm dogdu ..neden boyle oldu ben gebelik sekeri olunca diyet yaptim ve oglumda malasef beslenemedi karnimda, bu yuzden hep dusunurum taa karnimda cocuk beslenmeyi ogrenemedi acaba bundan mi bu istahsizligi... neyse ne dimi bosver eskiyi simdi onumuze bakmak lazim...yapalim yapalim ama nasil kilo aldiralim bu usaklara...
Eki Görüntüle 803217 [ATTACH
eliz rana ve annesi......burda 1 yaşındayız yeni fotolarımı annem yüklesin pcye onlarıda görürsünüz teyzoşlar..
cok güzelsiniz maasallah kilolarda gitmiş apekmimekcim nice senelereee eliz ranacımmm her günün böyle güzel olur inş
eliz rana ve annesi......burda 1 yaşındayız yeni fotolarımı annem yüklesin pcye onlarıda görürsünüz teyzoşlar..
Pştt ben geldim :)
Bizi soran merak edenlere muck
Dun dr dan guzel sonuclarla ayrıldık. Gayet iyi dedi. Mevsim gecişi oldugu için alerjik öksürük ve nezlesi dedi. Göğsü temiz. Daha önce verdiği alerjik damladan verdi. (Bu çok iyi geliyo anında kesiliyo öksürüğü) kilo 9700 boy 76 cm. Kilo geriden geliyo ama böyle olması daha iyi dedi. Ergenliğe gec girer ve birden boy atar dedi. Kilolu bebekler olmasını istediğimiz durum değildir dedi ( obezite riskinden dolayı) kan sayımına gerek yok gayet iyi görünuo dedi. Baskaaaa... Dolven veriyorum diş ağrıları için nadiren dedim. İyi yapıyosun dedi. Calpol etkisiz kalır dedi. Menenjit aşısını sordum. Yaptırabilirsiniz dedi. Ama 1 ay sonra yapalım. Tek doz olanı geliyo dedi. (Aile hekimine ve hemşiremize de sordum ama onlar gerek yok zaten karma aşının içinde yapılıyo dedi) kafam karıstı. Kuzu muayene olurken ağladı ama bitince dr a gülücük öpücük ne varsa gönderdi zilli :)
Bende de hafif halsizlik ve bolca öksürükle burun akıntısı vardı dün. Ben de aile hekimine gittim. Bugun için rapor yazdı işten kaytarmış oldum :) ama temizlik yaptım. Yardımcı bayan geldi. Camlarımı yerlerimi sildi. Banyo balkon temizleyip ütümü yaptı. Ben de toz aldım süpürdüm yemek yaptım (evet yanlış duymadınız yemek yaptım)defneye bulaşmasın diye krese goturmuştum sabah. Babası alıp geldi. Sitenin bahcesine cıktık biraz ikimiz. Çocukların bisikletlerine arabalarına sulanıyo hep cadı. Bindi 1-2 tanesine sonra indi. Bi çocuk vardı 2 yasındaymış. Defneyi kovaladıkça o kactı. Koşa koşa yanıma geliyo en son eve dönerken düştü çok kötü ama bişey olmadı allahtan.
Öyle işte
Ha bi de şu bebek bezinden bisikleti yaptım sadece oyuncak bebeği yerlestirmesi kaldı. Bitince yuklerim fotoğrafını
Bu arada annezeynep ben pilateste kursta ve dövmecideyken kv ye gidiyo defne. Gerci son pilates dersinde mızırdanmış. Eşim lagaluga yaptı. Ama ben de lafımı çaktım tabi. Bakalım hayırlısı. Fotoğraf kursu henuz net değil basvuru formlarımızı verdik. Ne zaman acılcak ders/ ya da acılcak mı bilmiyorum. Dövme işi de bu haftasonu son olcak zaten inşallah. Geriye bi pilates kalıyo o da haftada 2 akşam 1 saatten çok bişey tutmuyo. O kadar da hakkım olsun artık di mi
O ömerin dillerini yerim ben
Selam kızlar
Eceme 41 kere maşallahçok tatlı çok tatlı annenin tatlı kızı dimi
Biangel eniştemin yeni işi hayırlı olsun,dua şöyle canım "Elif Allah Mim Muhammed Tez Selamet"
Anlamı: Elif olan Allahım Muhammed <s.a.v.> hürmetine tez zamanda selamete eriştir<Amin ecmain inşaAllah>
Özellikle cuma saatinde çok okunması iyidir diye biliyorum..
Kızlar dün gece Mira beni çok hırpaladı,şöyle oldu tam olarak:
saat 9.30 gibi uyutmak için yatak odasına gittim başladım emzirmeye..(öncesinde yaptıklarını yazmaya yüreğim yok bi yemek yedirmedi bize)
Bu arada bu akşam misafirlerim gelecek,uyuyunca dün geceden başlarım dedim hazırlıklarıma..
Neyse 22:15i gördüm en son ben uyumuşum o hala emiyodu...Eşim almış yatağına koymuş..
Gece bir uyandım saat 00:30...eşimle kızım uyurken bende bu akşam için bişeyler yapayım dedim...
Ama ben daha elimi yüzümü yıkarken Miranın odasından baabaaa kumoo(kimo)diye bi ses Aldım yanıma emzirdim...yine uyuduk ve kızım mememde uyuyo sadece tabi
saat:03.05de yine uyandım ama bizimki kalkmış yatakta oturuyo bi yandan da gıdıgıdıgıdı diye eşimin ayağını gıdıklıyo
Biraz uğraştım süt verdim ninniler söyledim ayağımda salladım yok...Neyse kalktım kızımı aldım mama sandalyesine
koydum bu gece için hazırlık yaptım birazSaat04.30 Salondayız emziriyorum Tam uyudu dedim yatağına koydum
sensörlü mübarek anneee diyo ama gözler kapalıAğlarken beşiğinde sallayayım dedim yok illa meme istiyo
Aldım göğsüme 1 saat de öyle uyuttum sabah namazı okunurken kendi yatağına koydum hanımefendiyi(saat:05:35di sanırım)
Sabah benden önce kalkmış eşimle oynuyorlardı inanabiliyor musunuzÇok doluyum da anlatayım rahatlayayım dedim
Çok uykusuzum kızlar,akşam da misafirlerim varsiz oturun ben 1 saat uzanıcam demekten korkuyorum onlara
İşlerin yoğunluğu da cabasıYani demem şu ki çok şükür bu zamana kadar emzirdim yavrumu ama son kararım kurban bayramından sonra memeden kesmeye kararlıyım Sabrım kalmadı artık...Yamuk yatıp emzirmekten sırtımdaki ağrıyı size anlatamam Belki bebeğimin uykusu da böylece biraz düzelir...
Merhaba arkadaslar umarim herkes iyidir,ben biraz uzgunum.Persembe gunu aksam babamiz isten geldi,bende kizima el opup basina koymayi ogretmistim Masala,hadi git kizim babanin elini op dedim,kuzum benim nasil bir sevincle yetenegini sergileme edasiyla babasina kosarken ayagi oyuncagina takildi agzinin uzeine dustu,disleri dudagini patlattirsmen agzindan kanlar akti cok agladi,icin yandi resmen bide ben gonderdim ya sanki arkasinadan itekleyip dusurmusum gibi suclu hissettim.Simdi boyle sarimsi bir tabaka kapladi ve sisti biraz, hala aciyor cok belli suluktan su icemedi bugun.Bende minik kusuma kendimi affettirmek icin havanin guzel olmasini firsat bulup beslenme ve uyuma saatleri haric hep disari cikariyorum.Zaten lojman carsini gobeginde, sabah kahvaltidan sonra sagdaki parka goturuyorum birazda dolastirip eve meyve yemeye geliyoruz alt degis falan sonra soldaki parka gidip biraz dolasiyoruz gelip corba icip yatiyoruz,kalkinca yogurt yiyor ve arkadaki parka ve markete gidip anneyle olan gunu kapatiyoruz,baba isten geliyor yemegini yiyor ve masali 20 -30 dk kadar market gezdiriyor Yani gezmeci heyerde gezmeci
Guldugume bakmayin kizimin agizi iyilessin biran once resmen gulemiyor bile,minicik parmagiyla agzini gosterip agliyor
S
AHHH canim cok zor ya inan dun gece aklimdaydin hep Masal en AZ uc defa kalkar gece,dun gecede uc dort defa kalkmanin ardindan sabaha karsi tam uyandi 4:00 civari ve tekrar uyuttugumda saat 5:40 olmustu,ya insanin sinirleri bozuluyor,birde benim esim mesleginin yorucu olmasindan oturu kafasini kaldirip bakmaz bile,ya hanim sen saatlerdir ayaktasin yat birazda ben ilgilenim kesinlikle demez.Ama herseye ragmen sabah kalkip o yorgunlukla sirf kizim mutlu olsun diye iki saat o park senin bu market benim gez allah gez yaptik suanda elim titriyor yorgunluktan,esimde arkadaslariyla piknige gittiHayir sadece gece uykusu sorunlu degil bak suanda gunduz uykusunda ve 3. Kalkisi gozu kapali agliyor ayagimda simdi ve yatagina birakmayi dusunmuyorum cunku yoruldum yatir kaldir yatir kaldir.insallah duzene girerler.Annem sali gunu burada ins.sonraki haftada ben ucrtli ogrt.baslarim sanirim allahim yuzme baksinda biran once duzelsin.Masal bebekken hic kalkmazdi fakat gunduz beslenmeyi reddettigi icin ben surekli gece sut sagar uykusunda icirmeye calisirdim, simdide o uyaniyor acaba benim yuzumdenmi alisti ama mecburdum gunduz agzina anne sutunu bile ya bibeondak sikarak yada enjeksiyondan skirak icirirdim bi gece uykusunda icerdi eeee anne olarak iple cekerdim geceyi uyumamak hic koymazdi.Simdi gece gunduz bir damla sut icmiyor,bende meyvesine corbasina bile sut ekleyip acigi kapatmaya calisiyorum offff cok uzattim sktim sanirim uzgunum
Allahim bagislasin cok tatlikuzum nasilda yakismis tutusu,anneside cok zarif
aşırı acelem var ama elimden geleni yapıp, herkese birer cüleyle de olsa değinmek istiyorum:
-- çiçek_çiçek hanımkazanızı okuyunca yüreğim azğıma geldi vallahi. çok geçmiş olsun Masal'a, nazara gelmiş kuzum şimdi durumu nasıl?
-- şekersizyeşilçay hanım, haftada 2 gün pilates kursuna gidiyormuşsunuz. sonuna kadar destekliyorumdarısı geride kalanlara
-- annezeynep hanım, hem regl yokmuş hem de çift çizgi :44: zaten, ya biri ya diğeri olmak zorunda değil. içinizi ferah tutunuzyine de hayırlısı olsun diyelim :26:
başka kimler vardı? hah, evet. apekmimek hanım, fotonuza baktım. maşallah anne-kız çok güzel çıkmışsınız. nice sağlıklı-hayırlı yıllara diyorum Elif Rana içinbir de hazırladığınız kahvaltı son derece güzel ve doyurucu geliyor kulağa
başka? meleğim34 hanım, hamilelikte emin olun Mahir sizi eritmek pahasına beslenmiştir. anne karnındaki bebek için doktorlar "bencil" derler, bilirsinizşaka bir yana, bende hamilelik şekeri çıkmamış olmasına rağmen, doktorum hamilelikte alınan aşırı kilolardan tırstırıp, 9 ay boyunca diyetisyen kontrolüne sokmuştu beni. 9 ay diyet yaptım, karnımı şöyle rahat rahat doyurarak sofradan kalktığımı bilmiyorum. ona rağmen tombalaklık sınırında bir çocuk doğurdum laf aramızda Mahirimin kilo sorununun mazisi o kadar eski değildir zannımca, kalıcı da olmayacaktır inşallah
lab.daki işlerimi halledeceğim, manikür yaptıracağım. bir de cesaretimi toplarsam kafama perma yaptıracağımçok kötü olursa, zaten kestirecektim deyip kısacık kestireceğim. başka? havalandırmaya çıkarılan yorganlar hurçlara tıkılmak suretiyle 1 sene kalacakları "baza" tabir edilen ama daha çok tabuta benzeyen ikametgahlarına doğru yola çıkacaklar. yazlıklar hafiften toplanacak. kışlıklar hafiften çıkarılır gibi yapılacak. ev süpürülüp silinecek. ütü yapılacak. akşama da sıfır km yemek yapmam lazım. yarın tüm gün okumalarım olacak. ya dimi? siz okurken yoruldunuz, peki ben yaparken nasıl yorulmayayım geçenlerde çizdiğim "temizlik neferi chihiro" portresini hatırlayınız efem hayır gülmek için değil
Ana kiz masallah yakiyorsunuz..umarim en kotu gununuz boyle olur.Eliz Rana gercekten cok guzel bir kizce masallah subhanallah..bahti acik olur ins.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?