2012 Mayıs anneleri Paylaşım Alanı

[video=youtube;DcSQWD6A0hQ]http://www.youtube.com/watch?v=DcSQWD6A0hQ&feature=youtu.be[/video]

ECENİN HEYECANI:)))

[video=youtube;DcSQWD6A0hQ]http://www.youtube.com/watch?v=DcSQWD6A0hQ&feature=youtu.be[/video]

ECENİN HEYECANI:)))

"vidoo"yu eşimle lab.da izledik. "hapollör"ümüzün sesini açamadık ama ece yi izlemek güzeldi başa alıp alıp izledik

eşim ece yi çok seviyor, çekik gözlerine ve ciddi yüz ifadesini hatırlayıp "ha şu son mohikan olan çocuk dimi" diyor

.....merhaba güzel annişler....meleklerinin boy ve kilosundan memnun olmayan annişler varmış benim gibi.....benim kızım 16 ay 10 günlük 8.5 kilo ve 76 cm.....

geçen haftalarda prof.dr götürdüm...ikayetlerinizi alayım dedi....başladım makineli gibi.....zorla yemek yediriyrm,uykusu düzensiz,bölük pörçük,yaşıtlarına göre kilosu az boyu kısa dedim.....

biz bir kenarda oturduk eliz ranayı doktor aldı...oyunlar oynadılar....ranayı kızdırdı,güldürdü,ağlattı v.s 10 dk aşkın süre bu böyle devam etti...davranışlarını gözlemledim motor gelişimleri çok güzel dedi....çok hareketli ve zeki bir bebekmiş

sonra da bir güzel muayene etti onda da sorun yok çok şükür....kilo boy ölçümü v.s

kan tahlili ve idrar tahlilinde de bir sorun yok...

doktor sağlıklı bebek demek kilolu ve uzun boylu bebek değildir dedi..sağlıklı bebek örneği yanınızdaki bebek dedi....

sütü gündüz kes gece ver,karnı tam olarak acıksın öyle yemek ver,çok fazla zorlama ama hergün 1 2 kaşık arttır yemeği dedi.doğduğundan beri anne sütü aldığı için temeli sağlam dedi...

yağ hücreleri bebekken oluşur ne kadar az olursa ileride şişman olma riski o kadar düşük olurmuş.....

uykusu içinde çok çeşitli sebepler saydı....diş huysuzluğu,gaz,gün içinde yaşadıklarının etkisi( öğrendikleri,çevresiyle yaşadıkları,tv v.s) 2 3 yaşına kadar sabır dedi...zamanla otururmuş...

kilosu ve boyunu kafaya takmayın önce sağlıklı bir bebek dedi..çokta takılacak bir tablo yokmuş...çocuğunuzun bir organi işlevsel olan anne babaları düşünün dedi....Allahım sen koru...

doktor beni çok rahatlattı....yani kızlar bebeğiniz sağlıklı mı sağlıklı gerisi çokta önemli değil....zamanla yeterli kiloda alırlar boyda.

kızlar bebişleriniz kaç aylık?? kilosunu ve boyunu yazar mısız? yeniyim burda kiminiz kreşten falan bahsetmişiniz biraz daha büyük olan bebişler var sanırım...

kızlar bebişleriniz kaç aylık?? kilosunu ve boyunu yazar mısız? yeniyim burda kiminiz kreşten falan bahsetmişiniz biraz daha büyük olan bebişler var sanırım...

hah, kanayan yaramıza parmak bastınız bendeniz, meleğim34 ve talay hanımların en büyük sorunu bu: kilo

bizimki haftaya 16 ayını bitiriyor ve 8.8 kilo-77 cm

normalde kiloyu takmayan hatta kilo karşıtı biriyim fekat bizim ufaklığın kilosu, olması gereken aralığın altında ne yazık ki. yemesi içmesi yerinde, dişi yokken bile kebap yiyebilen, göbüşü kocaman oluncaya kadar akşam yemeğini abartabilen bir çocuk halbuki. hal böyle olunca, doktorlar biraz işkillendi. doğduğundan beri enfeksiyon, hastalık geçirmedi. diş çıkarma yüzünden ne ateşi çıktı ne huzursuzluğu oldu nazar değmesin, maşallah. dolayısıyla kilo almamasına pek sebep bulamadık. uykuları son derece düzenlidir. anne sütünü sadece gece alır vs vs vs. bir tek, anneannesinin bahçesinde akşama kadar tırmıkla oynar, sadece uyku için eve girer. yemeği de bahçede yiyiyorlar. çok enerji harcayacak kadar "yoğun" çalıştığı için kilo almamış olabilirmiş. haftaya yeniden kontrol edilecek. 1 ay içinde yine kilo almamışsa başka şeyleri test edecekler sanırım :26:

talay hanım da, çocuk endokrine götürmeyi düşünüyor. ondan da haberler bekliyoruz.

kreş konusuna gelince. büyük bebekler olduğundan değil, bakıcı bulamama durumundan dolayı konuşuldu şekersizyeşilçay hanımın kızı defne karen geçen yıldan beri kreşe gidiyor ve çok mutlu. ilkim81 hanımın kızı beste de bir ara gitti ama memnun kalmadı kreşten. bakıcı teyze buldu en son, mutluydu hatırladığım kadarıyla
bir de oyun saati için haftanın belli günleri ve saatleri için kreşe göndermek isteyen arkadaşlar var. planner hanım gönderecekti. mutlu_anne hanım da istedi ama eşi onaylamadı sanırım :26:

böyle işte.

Selam kızlar
Eceme 41 kere maşallahçok tatlı çoktatlı annenin tatlı kızı dimi
Biangel eniştemin yeni işi hayırlı olsun,dua şöyle canım "Elif Allah Mim Muhammed Tez Selamet"
Anlamı: Elif olan Allahım Muhammed <s.a.v.> hürmetine tez zamanda selamete eriştir<Amin ecmain inşaAllah>
Özellikle cuma saatinde çok okunması iyidir diye biliyorum..

Kızlar dün gece Mira beni çok hırpaladı,şöyle oldu tam olarak:
saat 9.30 gibi uyutmak için yatak odasına gittim başladım emzirmeye..(öncesinde yaptıklarını yazmaya yüreğim yok bi yemek yedirmedi bize)
Bu arada bu akşam misafirlerim gelecek,uyuyunca dün geceden başlarım dedim hazırlıklarıma..
Neyse 22:15i gördüm en son ben uyumuşum o hala emiyodu...Eşim almış yatağına koymuş..
Gece bir uyandım saat 00:30... eşimle kızım uyurken bende bu akşam için bişeyler yapayım dedim...
Ama ben daha elimi yüzümü yıkarken Miranın odasından baabaaa kumoo(kimo)diye bi sesAldım yanıma emzirdim...yine uyuduk ve kızım mememde uyuyo sadece tabi
saat:03.05de yine uyandım ama bizimki kalkmış yatakta oturuyo bi yandan da gıdıgıdıgıdı diye eşimin ayağını gıdıklıyo
Biraz uğraştım süt verdim ninniler söyledim ayağımda salladım yok...Neyse kalktım kızımı aldım mama sandalyesine
koydum bu gece için hazırlık yaptım birazSaat04.30Salondayız emziriyorumTam uyudu dedim yatağına koydum
sensörlü mübarek anneee diyo ama gözler kapalıAğlarken beşiğinde sallayayım dedim yokilla meme istiyo
Aldım göğsüme 1 saat de öyle uyuttum sabah namazı okunurken kendi yatağına koydum hanımefendiyi(saat:05:35di sanırım)
Sabah benden önce kalkmış eşimle oynuyorlardı inanabiliyor musunuzÇok doluyum da anlatayım rahatlayayım dedim
Çok uykusuzum kızlar,akşam da misafirlerim varsiz oturun ben 1 saat uzanıcam demekten korkuyorum onlara
İşlerin yoğunluğu da cabasıYani demem şu ki çok şükür bu zamana kadar emzirdim yavrumu ama son kararım kurban bayramından sonra memeden kesmeye kararlıyımSabrım kalmadı artık...Yamuk yatıp emzirmekten sırtımdaki ağrıyı size anlatamamBelki bebeğimin uykusu da böylece biraz düzelir...

teşekkürlr cvbn için....bi problemi yoktur yavrunun inş.....benim kızımda çok hareketli harcadığı yedklerini geçiyor bu yüzden kilo alamıyorlar sanırım...senin oğlunla benm kızım arasında 15 20 gün falan var kilosu ve boyu aynı gibi....doktorumuz bi problem olmadığını söyledi....eminin senin yavrunda da yoktur....bana kilosunun ve boyunun orantılı olduğunu söyldi....3 4 kilo 3 4 cm fazla olabilirmiş ama sorun değil dedi...

mrhb...iletini okuyunca yarama tuz bastın:) çoğu gecelerimiz bizimde aynı...deli gibi uyku akar gözlerinden elini yanağına koyar.(uyku işaretidir) beni odaya götürür yatağa kendi çıkar....ama ben mutlumuyum hayır...

1) 10 15 dk emzirme içmese de oynar

2) süresi belli olmayan ayakta sallamalar

3) yüzüstü yatırdıktan sonra popoya pışpışş

4) allaha şükür uyudu tam yatmışsın uyuyucan komm,koki,,go,,anne,göz v.s söyleyip yatağa oturmalar..sanki derin bir uykuya dalmış kendisi değilmiş gibi..hadi tekrar uyut...sabaha kadar 3 5 defa uyanmalar...

göz altarım uykusuzluktan şiş,morarmış vaziyette...gün içinde yeni atraksiyon tatraksiyonlara hazır değilim ama ne yapaym mecbur..

Allah annelere güç sabır versin...çok zor bebek büyütmek..

merhaba bende aynı dertten müzdarip bi anneyim.musab bilal 14 mayıs doğumlu 2900 doğdu 50 cm şimdi 9 kilo 76 cm.diğer kızlar kusura bakmayın sizlerde sıkıldınız biliyorum aynı şeylerden.benim oğluşumda da son 3 aydır hiç değişiklik yok.kurbanda inş. pediatrik endokrine götürücem inş.internette araştırdım ve aman Allahım bizden de kötü durumda olanlar var 22 aylık 9 kilo olanlar var.benim tek derdim oğluma süt içiremiyorum sanırım beni hala emdiği için galiba.

mutlucum bende gece wc ye kalkıyorum bi bakıyorum arkamda küçük bi kuyruk .şöyle ağız tadıyla wc ye gidemiyorum artık kapıları yumruklayıp anneci gel diyo.bu sözü duyupta çıkmamak mümkün mü.misafir ağırlamada kolay gelsin.inş. gecen güzel geçer

Zaten buranın güzel tarafı bebeklerimizi birlikte büyütüp dertlerimizin ve mutluluklarımızın benzer olması..Bi çeşit terapi gibi
yaniÇok şükür Eliz Rana'nın bir problemi yokmuş,yani tahlil sonuçları ve dr.unuzun tatmin edici cvpları çok güzel,inşallah yiyipte kilo tutmayan diğer bütün bebişlerimizde de aynı durum geçerlidirUyku konusu....Birçoğumuzun ortak derdi,
çok uğraştım bunu kendime dert etmemek için...Ama olmuyor,ertesi gün yaşanan bitkinlik,stress,her gece yaşanan aynı olaylar insanı çok yıpratıyorVe bitmek bilmez sırt ağrılarım...Allah yardımcımız olsun,Allah'a şükürler olsun...Birçok duygu iç içe annelikte...Yaşayarak öğreniyoruz işte

yoktur bir problemi merak etme....benm kzımda 2 mayıs doğumlu 2.600 50 cm doğdu.....şuanki durum seninle aynı...doktorumuz bir problem görmedi görseydi bi şeyler önerirdi sanırım...bebeğinin hareketleri, zihinsel gelişimi yerindeyse merak etme ama içinin rahat etmesini istyrsan tabiki istediğin yere götür...

evet emzirdiğimiz için sütü içmiyrlar..tam yerini tutmasa da sütlü bisküviler,mamalar muhallebiler veriyorum onlardan mırın kırın ederek bazende zorla veriyorum...

Talayım ne demek sıkılmak,,keşke bi çare olsa da yazıversek hemen bişeyler...
Süt konusunda endişe etme çünkü büyük insanlar gibi düşün,herkes süt sevmez dimi...Kimi çok yoğurt yer kimi peynir...
1eltimin aslanlar gibi 3oğlu var benim,ve ağızlarına hiç süt değmemiş sevdirememiş bir türlü..Hergün peynirini yedirmiş,yoğurtlarını mayalayarak büyütmüş ve çok çareler aramış ama dr.u bile endişelenmemesini söylemiş.
Süt kolaylık tarafı güzel tabi,açıyorsun içiriyorsun..İnşallah Musab Bilal de sever,ama dediğim gibi sevmese de endişe etmemeni tavsiye edebilirim
Yerim ben annecii diyen ağzı

kesinlikle terapi oluyor...bir mrhb bile insana iyi geliyor...anne olduktan sonra her şeyin lüx olduğunu anlıyor insan...en doğal şeylerin bile...rahat rahat yemek yemek,tv karşısında çıt çıt yapmak,ayaklarını uzatıp bi şeyler okumak,rahat rahat dışarı çıkmak,muhabbet etmek ve wc ye gitmeken önemlisi rahat bir uykuuuuu....örnekler uzayıp gider.....

sırtım,belim,boynum benimde felaket her akşam eşime yanaşıyorum maasaj diye...en sonunda bana masaj aleti aldı ama elle yapılanı daha iyi:) deyip yine yanaşmalara devam...

ama o kadar tatlı ve masumlar ki anne dediler mi her şeyi unutuyoruz...annişim benim şuan ayaklarımda uyuyo öpesim geldi...

inş.diğer arkadaşlarımızda doktorlarından güzel şeyler duyup gelirlerde içleri rahat eder...

deneyim bitti ve gidiyoruuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmm

noşçakalııııııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnn nınınınııııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnn

2 hafta sonra oğlanın sünnet yemeği var ve ortada birşey yok. badem şekeri kutusu, davetiye ve kına kutularını bari halledeyim bu haftasonu haftaya da masa-sandalye, bahçe çadırını halletsem :44:neyse, lafa tutmayın beni, çıkıyorum anacığııııııııııım

kızlaar nasılsınız...

çok özledim hepinizi 2 aydır girmiyormuşum iyice uzak kaldım sizlerden çok üzülüyorum...dışlamayın sakın beni

işlerim cok yoğundu 3 haftadırda izindeydim...tatil dinlenmek cok ii geldi resmen pilim bitmişti..TATİL CANDIR..

kızlar birileri bana özet geçsin bebişler nasıl kocaman olmuşlardır hepsi...teyzeleri kocaman öpüyor hepsini..inş daha sık giricem artık...

yeni arkadaşlar gelmiş sanırım selam olsun hepsine...

Ada cok fenaa söluyor kaka yaptıgını..sanırım bezını komple cıkar oldu teyzeleri..bütün enerjimi emiyor..Lazımlık aldık yavas yavas ogreteyım dıyorum ama bezıne yaptıktan sonrıp bıdaha takmamam lazım.. 2 hafta once doktora götürdüm 10,5 kilo 78cm
kan degerleride gayet guzel cıktı ve kan ilacını bıraktık...vitamin ve balık yağına devam ediyoruz.

bizden haberler böle sekerler..hepinizi öpüyorum...

selambugün giremem dedim ama çağla bu saatte uyuyunca bi bakıyım dedim,umarım sakıncası yoktur:)
biz doktora gittik geldikceren biraz öksürüyodu,çağlanında burnu akıyo,,bu sefer degişiklik yapıp devlet hastanesine gittik..
özele gidiyoruz saatlerce kuyruk bekliyoruzdevlet hastanesinde kimse yoktu:))daha biz fişimizi kestirene kadar sıramız gelmişti bile:))neyse cerenin sinüziti varmışilaç verdi,çağlanın geniz akıntısı varmış onada bi ilaç yazdı..
ilerlerse tekrar gidecez bakalım inşallah düzelirler..aslında ilaç kullanmak istemiyorum ama kışın bronşitten çok çektik,ilerleyip bronşit olmasından korktugum için gittim doktora..
doktorda iyiydi aslında dün netten araştırıp gittim cem bey diye bir doktoru herkes çok övmüştü,ama cem bey izinliymiş mecbur başkasına geçtik..buda fena degildi..
dolma yaptım pişiyonormalde bugün arkadaşıma gidecektim ama iptal ettimçocuklarım daha önemli..
işte böyle
neyse çağla uyandı hoşçakalın

merhaba kuzumun kilolarından bende dertliyim yalnız değilmişim. gerçi bakınca kızım iyiymiş. lorin 1 mayıs doğumlu 2800gr. 49cm doğdu. 1 ay erken doğdu. hiç anne sütü almadı. zatende sütüm gelmemişti. mamayı bile istemeyerek aldı.dr.aç bırak açlığı öğrensin o zaman yer dedi 6 aylıktı galiba 20 saat aç bıraktım ama yinede mama istemedi. hazır olan hiç bir şey yemez şekerli olan şeyleri de yemez muhallebi bisküvit verdiğim an kusar. bütün tahlilleri yapıldı hiç bir sorunu yok. şu an kıyafetlerle 10.200gr. boy da 80-81cm. bence kilosu iyi ama yeme sorunumuz var. düzenli bir şekilde yemek yese yeter benim için. hergün lorine yemek yapıyorum. içine et sebze tahılmkoymaya çalışıyorum. 2-3 aydır blender bıraktık. kahvaltı çok az yer ama bulamaç vermiyorum. zaten yemiyorda. sütü az içer ama ben uykusundada veriyorum. ama yoğurt yiğor onun için sütü çok önemsemiyorum. bu günlerde yemek bizde iyice sorun olmaya başladı. nerdeyse 1 aydır köpek dişleri çıkacak çıkamıyor. gecemiz gündüzümüz karıştı. zaten uyku sorunumuz var gece 1-2 gibi başlar sabah 5 kadar saat başı yarım saate bir ağlayarak uyanır dizimde sallarım ancak o zaman tekrar uyur. 6 aydan beri böyle. yemek sorunu ve uykusu için dr. çocuk psikoloğuna götür dedi. önce çok saçma dedi. sonra çağresizlik götürdüm tabii. psikoloğ hiç bir sorunu yok dedi bazı çocuklar 2-3 yaşına kadar uyku sorunu yaşayabilir dedi. yemek konusundada zaten kilosu persentilin altında olmadığı için sorun yok. bir daha getirmenize gerek yok çocuğu rahat bırakın dedi. işte böyle bende deneyimimi paylaşmak istedim.

Pştt ben geldim :)

Bizi soran merak edenlere muck

Dun dr dan guzel sonuclarla ayrıldık. Gayet iyi dedi. Mevsim gecişi oldugu için alerjik öksürük ve nezlesi dedi. Göğsü temiz. Daha önce verdiği alerjik damladan verdi. (Bu çok iyi geliyo anında kesiliyo öksürüğü) kilo 9700 boy 76 cm. Kilo geriden geliyo ama böyle olması daha iyi dedi. Ergenliğe gec girer ve birden boy atar dedi. Kilolu bebekler olmasını istediğimiz durum değildir dedi ( obezite riskinden dolayı) kan sayımına gerek yok gayet iyi görünuo dedi. Baskaaaa... Dolven veriyorum diş ağrıları için nadiren dedim. İyi yapıyosun dedi. Calpol etkisiz kalır dedi. Menenjit aşısını sordum. Yaptırabilirsiniz dedi. Ama 1 ay sonra yapalım. Tek doz olanı geliyo dedi. (Aile hekimine ve hemşiremize de sordum ama onlar gerek yok zaten karma aşının içinde yapılıyo dedi) kafam karıstı. Kuzu muayene olurken ağladı ama bitince dr a gülücük öpücük ne varsa gönderdi zilli :)

Bende de hafif halsizlik ve bolca öksürükle burun akıntısı vardı dün. Ben de aile hekimine gittim. Bugun için rapor yazdı işten kaytarmış oldum :) ama temizlik yaptım. Yardımcı bayan geldi. Camlarımı yerlerimi sildi. Banyo balkon temizleyip ütümü yaptı. Ben de toz aldım süpürdüm yemek yaptım (evet yanlış duymadınız yemek yaptım) defneye bulaşmasın diye krese goturmuştum sabah. Babası alıp geldi. Sitenin bahcesine cıktık biraz ikimiz. Çocukların bisikletlerine arabalarına sulanıyo hep cadı. Bindi 1-2 tanesine sonra indi. Bi çocuk vardı 2 yasındaymış. Defneyi kovaladıkça o kactı. Koşa koşa yanıma geliyo en son eve dönerken düştü çok kötü ama bişey olmadı allahtan.
Öyle işte

Ha bi de şu bebek bezinden bisikleti yaptım sadece oyuncak bebeği yerlestirmesi kaldı. Bitince yuklerim fotoğrafını

Bu arada annezeynep ben pilateste kursta ve dövmecideyken kv ye gidiyo defne. Gerci son pilates dersinde mızırdanmış. Eşim lagaluga yaptı. Ama ben de lafımı çaktım tabi. Bakalım hayırlısı. Fotoğraf kursu henuz net değil basvuru formlarımızı verdik. Ne zaman acılcak ders/ ya da acılcak mı bilmiyorum. Dövme işi de bu haftasonu son olcak zaten inşallah. Geriye bi pilates kalıyo o da haftada 2 akşam 1 saatten çok bişey tutmuyo. O kadar da hakkım olsun artık di mi
O ömerin dillerini yerim ben

Cnm demek Lorin e yedikleri yetiyor baksana kilosu gayet iyi sayilir masallah..bizimki yemek yerken resmen ona eziyet ediliyormus gibi havaya burunuyor yani yemiyorsa yemez ve kilosuda az olur..sakin sikma canini sutun yerini tutacak cok fazla gida da var onlarla yetinebilirsiniz...
Bu dizinde sallamaya nasil son verebiliriz, kizlar ben nerde yanlis yapiyorum bakiyorum burdaki bebeklere kendi kendilerine uyuyor ve gece cok kalkmalarida yok...biz yoksa cokmu nazli buyutuyoruz yaa bir care olsa keske...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…