[video=youtube;DcSQWD6A0hQ]http://www.youtube.com/watch?v=DcSQWD6A0hQ&feature=youtu.be[/video]
ECENİN HEYECANI:)))
kızlar bebişleriniz kaç aylık?? kilosunu ve boyunu yazar mısız? yeniyim burda kiminiz kreşten falan bahsetmişiniz biraz daha büyük olan bebişler var sanırım...
hah, kanayan yaramıza parmak bastınızbendeniz, meleğim34 ve talay hanımların en büyük sorunu bu: kilo
bizimki haftaya 16 ayını bitiriyor ve 8.8 kilo-77 cm
normalde kiloyu takmayan hatta kilo karşıtı biriyim fekat bizim ufaklığın kilosu, olması gereken aralığın altında ne yazık ki. yemesi içmesi yerinde, dişi yokken bile kebap yiyebilen, göbüşü kocaman oluncaya kadar akşam yemeğini abartabilen bir çocuk halbuki. hal böyle olunca, doktorlar biraz işkillendi. doğduğundan beri enfeksiyon, hastalık geçirmedi. diş çıkarma yüzünden ne ateşi çıktı ne huzursuzluğu oldu nazar değmesin, maşallah. dolayısıyla kilo almamasına pek sebep bulamadık. uykuları son derece düzenlidir. anne sütünü sadece gece alır vs vs vs. bir tek, anneannesinin bahçesinde akşama kadar tırmıkla oynar, sadece uyku için eve girer. yemeği de bahçede yiyiyorlar. çok enerji harcayacak kadar "yoğun" çalıştığı için kilo almamış olabilirmiş. haftaya yeniden kontrol edilecek. 1 ay içinde yine kilo almamışsa başka şeyleri test edecekler sanırım :26:
talay hanım da, çocuk endokrine götürmeyi düşünüyor. ondan da haberler bekliyoruz.
kreş konusuna gelince. büyük bebekler olduğundan değil, bakıcı bulamama durumundan dolayı konuşulduşekersizyeşilçay hanımın kızı defne karen geçen yıldan beri kreşe gidiyor ve çok mutlu. ilkim81 hanımın kızı beste de bir ara gitti ama memnun kalmadı kreşten. bakıcı teyze buldu en son, mutluydu hatırladığım kadarıyla
bir de oyun saati için haftanın belli günleri ve saatleri için kreşe göndermek isteyen arkadaşlar var. planner hanım gönderecekti. mutlu_anne hanım da istedi ama eşi onaylamadı sanırım :26:
böyle işte.
Selam kızlar
Eceme 41 kere maşallahçok tatlı çok tatlı annenin tatlı kızı dimi
Biangel eniştemin yeni işi hayırlı olsun,dua şöyle canım "Elif Allah Mim Muhammed Tez Selamet"
Anlamı: Elif olan Allahım Muhammed <s.a.v.> hürmetine tez zamanda selamete eriştir<Amin ecmain inşaAllah>
Özellikle cuma saatinde çok okunması iyidir diye biliyorum..
Kızlar dün gece Mira beni çok hırpaladı,şöyle oldu tam olarak:
saat 9.30 gibi uyutmak için yatak odasına gittim başladım emzirmeye..(öncesinde yaptıklarını yazmaya yüreğim yok bi yemek yedirmedi bize)
Bu arada bu akşam misafirlerim gelecek,uyuyunca dün geceden başlarım dedim hazırlıklarıma..
Neyse 22:15i gördüm en son ben uyumuşum o hala emiyodu...Eşim almış yatağına koymuş..
Gece bir uyandım saat 00:30...eşimle kızım uyurken bende bu akşam için bişeyler yapayım dedim...
Ama ben daha elimi yüzümü yıkarken Miranın odasından baabaaa kumoo(kimo)diye bi ses Aldım yanıma emzirdim...yine uyuduk ve kızım mememde uyuyo sadece tabi
saat:03.05de yine uyandım ama bizimki kalkmış yatakta oturuyo bi yandan da gıdıgıdıgıdı diye eşimin ayağını gıdıklıyo
Biraz uğraştım süt verdim ninniler söyledim ayağımda salladım yok...Neyse kalktım kızımı aldım mama sandalyesine
koydum bu gece için hazırlık yaptım birazSaat04.30 Salondayız emziriyorum Tam uyudu dedim yatağına koydum
sensörlü mübarek anneee diyo ama gözler kapalıAğlarken beşiğinde sallayayım dedim yok illa meme istiyo
Aldım göğsüme 1 saat de öyle uyuttum sabah namazı okunurken kendi yatağına koydum hanımefendiyi(saat:05:35di sanırım)
Sabah benden önce kalkmış eşimle oynuyorlardı inanabiliyor musunuzÇok doluyum da anlatayım rahatlayayım dedim
Çok uykusuzum kızlar,akşam da misafirlerim varsiz oturun ben 1 saat uzanıcam demekten korkuyorum onlara
İşlerin yoğunluğu da cabasıYani demem şu ki çok şükür bu zamana kadar emzirdim yavrumu ama son kararım kurban bayramından sonra memeden kesmeye kararlıyım Sabrım kalmadı artık...Yamuk yatıp emzirmekten sırtımdaki ağrıyı size anlatamam Belki bebeğimin uykusu da böylece biraz düzelir...
.....merhaba güzel annişler....meleklerinin boy ve kilosundan memnun olmayan annişler varmış benim gibi.....benim kızım 16 ay 10 günlük 8.5 kilo ve 76 cm.....
geçen haftalarda prof.dr götürdüm...ikayetlerinizi alayım dedi....başladım makineli gibi.....zorla yemek yediriyrm,uykusu düzensiz,bölük pörçük,yaşıtlarına göre kilosu az boyu kısa dedim.....
biz bir kenarda oturduk eliz ranayı doktor aldı...oyunlar oynadılar....ranayı kızdırdı,güldürdü,ağlattı v.s 10 dk aşkın süre bu böyle devam etti...davranışlarını gözlemledim motor gelişimleri çok güzel dedi....çok hareketli ve zeki bir bebekmiş
sonra da bir güzel muayene etti onda da sorun yok çok şükür....kilo boy ölçümü v.s
kan tahlili ve idrar tahlilinde de bir sorun yok...
doktor sağlıklı bebek demek kilolu ve uzun boylu bebek değildir dedi..sağlıklı bebek örneği yanınızdaki bebek dedi....
sütü gündüz kes gece ver,karnı tam olarak acıksın öyle yemek ver,çok fazla zorlama ama hergün 1 2 kaşık arttır yemeği dedi.doğduğundan beri anne sütü aldığı için temeli sağlam dedi...
yağ hücreleri bebekken oluşur ne kadar az olursa ileride şişman olma riski o kadar düşük olurmuş.....
uykusu içinde çok çeşitli sebepler saydı....diş huysuzluğu,gaz,gün içinde yaşadıklarının etkisi( öğrendikleri,çevresiyle yaşadıkları,tv v.s) 2 3 yaşına kadar sabır dedi...zamanla otururmuş...
kilosu ve boyunu kafaya takmayın önce sağlıklı bir bebek dedi..çokta takılacak bir tablo yokmuş...çocuğunuzun bir organi işlevsel olan anne babaları düşünün dedi....Allahım sen koru...
doktor beni çok rahatlattı....yani kızlar bebeğiniz sağlıklı mı sağlıklı gerisi çokta önemli değil....zamanla yeterli kiloda alırlar boyda.
mrhb...iletini okuyunca yarama tuz bastın:) çoğu gecelerimiz bizimde aynı...deli gibi uyku akar gözlerinden elini yanağına koyar.(uyku işaretidir) beni odaya götürür yatağa kendi çıkar....ama ben mutlumuyum hayır...
1) 10 15 dk emzirme içmese de oynar
2) süresi belli olmayan ayakta sallamalar
3) yüzüstü yatırdıktan sonra popoya pışpışş
4) allaha şükür uyudu tam yatmışsın uyuyucan komm,koki,,go,,anne,göz v.s söyleyip yatağa oturmalar..sanki derin bir uykuya dalmış kendisi değilmiş gibi..hadi tekrar uyut...sabaha kadar 3 5 defa uyanmalar...
göz altarım uykusuzluktan şiş,morarmış vaziyette...gün içinde yeni atraksiyon tatraksiyonlara hazır değilim ama ne yapaym mecbur..
Allah annelere güç sabır versin...çok zor bebek büyütmek..
merhaba bende aynı dertten müzdarip bi anneyim.musab bilal 14 mayıs doğumlu 2900 doğdu 50 cm şimdi 9 kilo 76 cm.diğer kızlar kusura bakmayın sizlerde sıkıldınız biliyorum aynı şeylerden.benim oğluşumda da son 3 aydır hiç değişiklik yok.kurbanda inş. pediatrik endokrine götürücem inş.internette araştırdım ve aman Allahım bizden de kötü durumda olanlar var 22 aylık 9 kilo olanlar var.benim tek derdim oğluma süt içiremiyorum sanırım beni hala emdiği için galiba.
mutlucum bende gece wc ye kalkıyorum bi bakıyorum arkamda küçük bi kuyruk .şöyle ağız tadıyla wc ye gidemiyorum artık kapıları yumruklayıp anneci gel diyo.bu sözü duyupta çıkmamak mümkün mü.misafir ağırlamada kolay gelsin.inş. gecen güzel geçer
Talayım ne demek sıkılmak,,keşke bi çare olsa da yazıversek hemen bişeyler...merhaba bende aynı dertten müzdarip bi anneyim.musab bilal 14 mayıs doğumlu 2900 doğdu 50 cm şimdi 9 kilo 76 cm.diğer kızlar kusura bakmayın sizlerde sıkıldınız biliyorum aynı şeylerden.benim oğluşumda da son 3 aydır hiç değişiklik yok.kurbanda inş. pediatrik endokrine götürücem inş.internette araştırdım ve aman Allahım bizden de kötü durumda olanlar var 22 aylık 9 kilo olanlar var.benim tek derdim oğluma süt içiremiyorum sanırım beni hala emdiği için galiba.
mutlucum bende gece wc ye kalkıyorum bi bakıyorum arkamda küçük bi kuyruk .şöyle ağız tadıyla wc ye gidemiyorum artık kapıları yumruklayıp anneci gel diyo.bu sözü duyupta çıkmamak mümkün mü.misafir ağırlamada kolay gelsin.inş. gecen güzel geçer
Zaten buranın güzel tarafı bebeklerimizi birlikte büyütüp dertlerimizin ve mutluluklarımızın benzer olması..Bi çeşit terapi gibi
yaniÇok şükür Eliz Rana'nın bir problemi yokmuş,yani tahlil sonuçları ve dr.unuzun tatmin edici cvpları çok güzel,inşallah yiyipte kilo tutmayan diğer bütün bebişlerimizde de aynı durum geçerlidir Uyku konusu....Birçoğumuzun ortak derdi,
çok uğraştım bunu kendime dert etmemek için...Ama olmuyor,ertesi gün yaşanan bitkinlik,stress,her gece yaşanan aynı olaylar insanı çok yıpratıyorVe bitmek bilmez sırt ağrılarım...Allah yardımcımız olsun,Allah'a şükürler olsun...Birçok duygu iç içe annelikte...Yaşayarak öğreniyoruz işte
merhaba kuzumun kilolarından bende dertliyim yalnız değilmişim. gerçi bakınca kızım iyiymiş. lorin 1 mayıs doğumlu 2800gr. 49cm doğdu. 1 ay erken doğdu. hiç anne sütü almadı. zatende sütüm gelmemişti. mamayı bile istemeyerek aldı.dr.aç bırak açlığı öğrensin o zaman yer dedi 6 aylıktı galiba 20 saat aç bıraktım ama yinede mama istemedi. hazır olan hiç bir şey yemez şekerli olan şeyleri de yemez muhallebi bisküvit verdiğim an kusar. bütün tahlilleri yapıldı hiç bir sorunu yok. şu an kıyafetlerle 10.200gr. boy da 80-81cm. bence kilosu iyi ama yeme sorunumuz var. düzenli bir şekilde yemek yese yeter benim için. hergün lorine yemek yapıyorum. içine et sebze tahılmkoymaya çalışıyorum. 2-3 aydır blender bıraktık. kahvaltı çok az yer ama bulamaç vermiyorum. zaten yemiyorda. sütü az içer ama ben uykusundada veriyorum. ama yoğurt yiğor onun için sütü çok önemsemiyorum. bu günlerde yemek bizde iyice sorun olmaya başladı. nerdeyse 1 aydır köpek dişleri çıkacak çıkamıyor. gecemiz gündüzümüz karıştı. zaten uyku sorunumuz var gece 1-2 gibi başlar sabah 5 kadar saat başı yarım saate bir ağlayarak uyanır dizimde sallarım ancak o zaman tekrar uyur. 6 aydan beri böyle. yemek sorunu ve uykusu için dr. çocuk psikoloğuna götür dedi. önce çok saçma dedi. sonra çağresizlik götürdüm tabii. psikoloğ hiç bir sorunu yok dedi bazı çocuklar 2-3 yaşına kadar uyku sorunu yaşayabilir dedi. yemek konusundada zaten kilosu persentilin altında olmadığı için sorun yok. bir daha getirmenize gerek yok çocuğu rahat bırakın dedi. işte böyle bende deneyimimi paylaşmak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?