2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

bence sebze corbaso onemlı ya.ama bızımkınede yedıremıyorum.mesela gecen gun brokolı,havuc ve patates yaptım yedı baya.bugun havuc,kabak ve pırınc koydum hıc sevmedı.ıspanak havuc ve patatesıde sevdı,pırasa havuc patatesıde eh bıraz sevdı.ama az yıyıyor yanı.ben her corbaya cıgden bır tatlı kasıgı zeytınyag koyuyorum.bı de dr balkabagı koyabılırsın demıstı henuz pazarda yok.sanırım o tatlı oldugu ıcın corbaya lezzet verıcektır dıye dusunuyorum.bırde dun yogurduna gun kurusu kayısıyı hasladım ve ezıp koydum.o kadar guzel oldukı nehır buyuk bır keyıfle yedı.denemeyen varsa mutlaka denesın:)

Ben ek gıdaya 10 gün sonra geçecem, çorba tariflerine ihtiyacım olacak bana birkaç tarif verebilir misin canım. Sen baya çeşitli çorba yapıyorsun anladığım kadarıyla ne kadar malzeme ne kadar su konulacak vs

slm kızlar bugün nasıl rahatladım anlatamam oğlana çorba yapmıştım dün havuç brokoli patates ve mısır unundan bir kase yedi saat 12 gibi . sonra da hemen uykusu geldi ve hala uyuyor tam 3 saat oldu rekor kırıcaz gündüzleri uyumayan çocuk... demek karnı iyi doyunca güzel uyuyor . bende bu arada evi temizledim şimdi de pasta yapayım demiştim ama canım istemiyoooo ....

canım bızım dr umuz 5. ay ıcın ek gıda lıstesınde soyle yazmıs; patates, pirinc, havuc,irmikbunlardan bırı ve mevsım sebzelerı; kabak, brokolı, engınar kalbı, dolmalık bıber, taze fasulye bunlardanda 2 sı secılerek yapılır.
bende kafama gore bunları az suda haslıyorum ve tel suzgecten gecırıyorum canım.suyu cok olmasın cunku suyunuda koyuyorum.eger suyu az olursa bıraz kaynamıs su ılave edıyorum.bırde mutlaka her corbasına bır tatlı kasıgı cıgden zeytınyag koyuyorum.
afıyet olsun guzel bebısıneeee :)

Ne güzel maşallah canım ben de mi ek gıdaya geçsem, oğlum gündüzleri en fazla 2 saate yakın uyur o da aralıklarla sabah da 6-7 gibi uyanır, bu sıralar geceleri 6-7 defa uyanıyor emmek için artık memeden doymuyor sanırım

doymadığı içindir canım geçen hafta bende senin gibiydim geceleride sürekli uyanıyordu ama şu çorbayı yediğinden beri rahatız çok şükür....

Teşekkür ederim canım, bakalım yaptığımızda yiyecek mi, tembel oğlum

Teşekkür ederim canım, umarım yaptığımda yer benim tembel oğlum

doymadığı içindir canım geçen hafta bende senin gibiydim geceleride sürekli uyanıyordu ama şu çorbayı yediğinden beri rahatız çok şükür....
Çok yoruluyorum gece sürekli uyan emzir ve erken kalk, bakalım ayım 3ünde kontrolümüz var doktorumuz bu ay ek gıdalara geçeceğiz demişti ayın 4ünde 5 aylık oluyoruz inşallah biraz uyumaya başlar da ben de gün içinde işlerimi yaparım canım.

Yazdığım mesajlar önce gitmedi sonrada arka arkaya kaç tane gitmiş öyle

rıca ederım canım ayrıca yogurdun ıcıne gunkuru kayısıyı haslayıp ezıp koy cok sevecektır.balkabagı bulabırsen corbalarınada koy canım bende bulur bulmaz koyucam o zaman daha cok seveceklerdır.
tanıdıgım bazı anneler yedıklerı her seyı bu ayda bebegede yedırıyorlar.benım bebegımın ıstahı pek yok ve yedırdıklerımı yedırmekten kacınıyorum.yag,salca,domates var dıye dogrumu yapıyorum bende emın olamıyorum ama dr un dedıklerınden dısarı cıkmamayı dusunuyorum sımdılık

Bence de şimdilik doktorun tavsiyesine göre hareket et canım, nasıl olsa onları da yiyecek ama şimdilik sindirim sistemini yorma ayrıca alerjik durumlar da ortaya çıkabiliyor

ben tarhana vermeye başladım,annem çok az tuzlu özel tarhana yaptı,içinde yoğurt,kırmızı bibert,un ve domates var sadece,çok da severek içiyor,ama patates ve havuç la yaptığımı çok bayılarak yemedi,içine irmik atıp pişirdim onu da çok sevmedi gibi geldi bana,tadı kötü değildi ama lezzetli de sayılmazdı yani,havucun suyunu da verebiliriz bence,bir de 7. aydan itibaren kendi yaptığuım yemeklerden vericem,pişirince tuzunu atmadan biraz ayırıcam sonra tuz atıcam,bir de her şeyi bulamaç gibi vermesek de olur bence,burdaki forunmlarda annenin birir kahvaltı tabaği yapıyormuş,her birini minik parçalar halince tek tek veriyormuş öesela küçük parça ekmek içi,arkasından azcık peynir gibi,tatlarını farkına varsın diye,bence bebek neyi nasıl seviyor o önemli,biz kendimize sebze çorbası yaparken bulamaç gibi yapmıyoruz mesela,o nedenle basit ama lezzetli şeyler yapmak gerek bence

bende tarhana yapayım dedim ahsene ama dayımın hanımı ben torunlarıma yapıyorum sana da veririm dedi halen ses çıkmadı inşallah kız büyümeden verir
doktorda meyva suları ve patates havuç püresi yogurt bide kaşık mamalarına başla dedi yumurta sarısı veriyorum nohut kadar dedim yok daha erken verme dedi ahsen zorla emziriyorum bide bunları versem hiç emmez gibi geliyo aslında ne yapmam gerektigini bilmiyorum bugün 2 yemek kaşıgı kadar yogurt verdim yeni mayalamıştı halam sevdi daha önce denedigimde hiç yememişti 2 kaşık bile yeter yavaş yavaş artırırım

Gıdalardan aldığı yetersiz ama onun için canım şimdilik. Bence Ferrum veya Santafer'den birini dene. Gene olmazsa o zaman düşün bence bırakmayı. Ferro Sanol daha önceden sağlık ocaklarından toplatılmıştı malesef. Keşke araştırsaydın biraz vermeden önce.

Niye üzülüyorsun ki canım ? Benim kızımın da kilosu gayet iyi ama dışarıdan belli etmiyor fazla. Kocaman bir göbüşümüz var ve yediklerinin çoğu boya gidiyor bence. Doğum kilosu ile şimdiki kilosunu kıyasla tatlım. Bir yaşını doldurduğunda kilosunun 3 katı olmalıymış bir bebek, ne az ne fazla yani. 6 aylık olunca da kilosunun 2 katı olması yeterliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…