kızlar sebze corbası hakkında ne dusunuyosunuz.ek gıdaya gecıste sindırım sıstemı zayıf oldugundan ılk sebzeyle basladık tamam bu kabul.ama artık ben vermek ıstemiyorum.tadı hıc guzel degil.bebegımde diliyle bitek onu itiyor valla.cokda özenle yaptım domates bile rendeledım az tuz bıle koydum ben tadına baktım kötu ya bende sevmedım.ben vermıyorum artık cok gereksiz bence artık.mesela haslanmıs patatesı havucu kırmızı mercımegın icıne de koyabılırız illa havuç yedırecez diye o corbayımı yapmalıyız.ben begenmedıgım yıyecegı ogluma veremıyorum.yanlısmı sizce.soyle guzelım tarhana yogurt corbası varken negerek var o corbaya yaa.
Ben ek gıdaya 10 gün sonra geçecem, çorba tariflerine ihtiyacım olacak bana birkaç tarif verebilir misin canım. Sen baya çeşitli çorba yapıyorsun anladığım kadarıyla ne kadar malzeme ne kadar su konulacak vsbence sebze corbaso onemlı ya.ama bızımkınede yedıremıyorum.mesela gecen gun brokolı,havuc ve patates yaptım yedı baya.bugun havuc,kabak ve pırınc koydum hıc sevmedı.ıspanak havuc ve patatesıde sevdı,pırasa havuc patatesıde eh bıraz sevdı.ama az yıyıyor yanı.ben her corbaya cıgden bır tatlı kasıgı zeytınyag koyuyorum.bı de dr balkabagı koyabılırsın demıstı henuz pazarda yok.sanırım o tatlı oldugu ıcın corbaya lezzet verıcektır dıye dusunuyorum.bırde dun yogurduna gun kurusu kayısıyı hasladım ve ezıp koydum.o kadar guzel oldukı nehır buyuk bır keyıfle yedı.denemeyen varsa mutlaka denesın:)
Ben ek gıdaya 10 gün sonra geçecem, çorba tariflerine ihtiyacım olacak bana birkaç tarif verebilir misin canım. Sen baya çeşitli çorba yapıyorsun anladığım kadarıyla ne kadar malzeme ne kadar su konulacak vs
Ne güzel maşallah canım ben de mi ek gıdaya geçsem, oğlum gündüzleri en fazla 2 saate yakın uyur o da aralıklarla sabah da 6-7 gibi uyanır, bu sıralar geceleri 6-7 defa uyanıyor emmek için artık memeden doymuyor sanırımslm kızlar bugün nasıl rahatladım anlatamam oğlana çorba yapmıştım dün havuç brokoli patates ve mısır unundan bir kase yedi saat 12 gibi . sonra da hemen uykusu geldi ve hala uyuyor tam 3 saat oldu rekor kırıcaz gündüzleri uyumayan çocuk... demek karnı iyi doyunca güzel uyuyor . bende bu arada evi temizledim şimdi de pasta yapayım demiştim ama canım istemiyoooo ....
Ne güzel maşallah canım ben de mi ek gıdaya geçsem, oğlum gündüzleri en fazla 2 saate yakın uyur o da aralıklarla sabah da 6-7 gibi uyanır, bu sıralar geceleri 6-7 defa uyanıyor emmek için artık memeden doymuyor sanırım
Teşekkür ederim canım, bakalım yaptığımızda yiyecek mi, tembel oğlumcanım bızım dr umuz 5. ay ıcın ek gıda lıstesınde soyle yazmıs; patates, pirinc, havuc,irmikbunlardan bırı ve mevsım sebzelerı; kabak, brokolı, engınar kalbı, dolmalık bıber, taze fasulye bunlardanda 2 sı secılerek yapılır.
bende kafama gore bunları az suda haslıyorum ve tel suzgecten gecırıyorum canım.suyu cok olmasın cunku suyunuda koyuyorum.eger suyu az olursa bıraz kaynamıs su ılave edıyorum.bırde mutlaka her corbasına bır tatlı kasıgı cıgden zeytınyag koyuyorum.
afıyet olsun guzel bebısıneeee :)
Teşekkür ederim canım, bakalım yaptığımızda yiyecek mi, tembel oğlumcanım bızım dr umuz 5. ay ıcın ek gıda lıstesınde soyle yazmıs; patates, pirinc, havuc,irmikbunlardan bırı ve mevsım sebzelerı; kabak, brokolı, engınar kalbı, dolmalık bıber, taze fasulye bunlardanda 2 sı secılerek yapılır.
bende kafama gore bunları az suda haslıyorum ve tel suzgecten gecırıyorum canım.suyu cok olmasın cunku suyunuda koyuyorum.eger suyu az olursa bıraz kaynamıs su ılave edıyorum.bırde mutlaka her corbasına bır tatlı kasıgı cıgden zeytınyag koyuyorum.
Teşekkür ederim canım, umarım yaptığımda yer benim tembel oğlumcanım bızım dr umuz 5. ay ıcın ek gıda lıstesınde soyle yazmıs; patates, pirinc, havuc,irmikbunlardan bırı ve mevsım sebzelerı; kabak, brokolı, engınar kalbı, dolmalık bıber, taze fasulye bunlardanda 2 sı secılerek yapılır.
Çok yoruluyorum gece sürekli uyan emzir ve erken kalk, bakalım ayım 3ünde kontrolümüz var doktorumuz bu ay ek gıdalara geçeceğiz demişti ayın 4ünde 5 aylık oluyoruz inşallah biraz uyumaya başlar da ben de gün içinde işlerimi yaparım canım.doymadığı içindir canım geçen hafta bende senin gibiydim geceleride sürekli uyanıyordu ama şu çorbayı yediğinden beri rahatız çok şükür....
Yazdığım mesajlar önce gitmedi sonrada arka arkaya kaç tane gitmiş öyle
Bence de şimdilik doktorun tavsiyesine göre hareket et canım, nasıl olsa onları da yiyecek ama şimdilik sindirim sistemini yorma ayrıca alerjik durumlar da ortaya çıkabiliyorrıca ederım canım ayrıca yogurdun ıcıne gunkuru kayısıyı haslayıp ezıp koy cok sevecektır.balkabagı bulabırsen corbalarınada koy canım bende bulur bulmaz koyucam o zaman daha cok seveceklerdır.
tanıdıgım bazı anneler yedıklerı her seyı bu ayda bebegede yedırıyorlar.benım bebegımın ıstahı pek yok ve yedırdıklerımı yedırmekten kacınıyorum.yag,salca,domates var dıye dogrumu yapıyorum bende emın olamıyorum ama dr un dedıklerınden dısarı cıkmamayı dusunuyorum sımdılık
Uyandı mı bebişin daha fazla uyumasın gece uyumaz sonradoymadığı içindir canım geçen hafta bende senin gibiydim geceleride sürekli uyanıyordu ama şu çorbayı yediğinden beri rahatız çok şükür....
Uyandı mı bebişin daha fazla uyumasın gece uyumaz sonra
kızlar sebze corbası hakkında ne dusunuyosunuz.ek gıdaya gecıste sindırım sıstemı zayıf oldugundan ılk sebzeyle basladık tamam bu kabul.ama artık ben vermek ıstemiyorum.tadı hıc guzel degil.bebegımde diliyle bitek onu itiyor valla.cokda özenle yaptım domates bile rendeledım az tuz bıle koydum ben tadına baktım kötu ya bende sevmedım.ben vermıyorum artık cok gereksiz bence artık.mesela haslanmıs patatesı havucu kırmızı mercımegın icıne de koyabılırız illa havuç yedırecez diye o corbayımı yapmalıyız.ben begenmedıgım yıyecegı ogluma veremıyorum.yanlısmı sizce.soyle guzelım tarhana yogurt corbası varken negerek var o corbaya yaa.
ben tarhana vermeye başladım,annem çok az tuzlu özel tarhana yaptı,içinde yoğurt,kırmızı bibert,un ve domates var sadece,çok da severek içiyor,ama patates ve havuç la yaptığımı çok bayılarak yemedi,içine irmik atıp pişirdim onu da çok sevmedi gibi geldi bana,tadı kötü değildi ama lezzetli de sayılmazdı yani,havucun suyunu da verebiliriz bence,bir de 7. aydan itibaren kendi yaptığuım yemeklerden vericem,pişirince tuzunu atmadan biraz ayırıcam sonra tuz atıcam,bir de her şeyi bulamaç gibi vermesek de olur bence,burdaki forunmlarda annenin birir kahvaltı tabaği yapıyormuş,her birini minik parçalar halince tek tek veriyormuş öesela küçük parça ekmek içi,arkasından azcık peynir gibi,tatlarını farkına varsın diye,bence bebek neyi nasıl seviyor o önemli,biz kendimize sebze çorbası yaparken bulamaç gibi yapmıyoruz mesela,o nedenle basit ama lezzetli şeyler yapmak gerek bence
deneme amaçlı yanlızca 2 damla verdim.
tadı değil resmen kendisi çocuğun midesini bozdu,fışkıra fışkıra kustu.
adı ferro sanol
zaten önümüzdeki ay ek gıdaya geçicem.demiri gıdalardan alır artık damla işi başladı ve bitti..
koç ve gercekten çok inat istemiyorsa uykuda bile emziremiyorum hemen ısırıyo inşalla canım saglıklıdır başda bizi çok korkutu kandan dolayı 6 ayında bidaha tahlilimiz var inşallah normal seviyeye gelmiştir kiloyu çok takmıyorum saglıkklı olsunda burda arkadaşlar 7000 kiloya bile az diyolar çok şaşırıyorum sadece arkadaşlar kilolu duruyor diyince hepimizde biliyoruz fotoğraf yakın çekilince kilolu durdugunu ama gercekten üzüldüm sanki yalan söylüyo gibi herkes 6 kilo gibi degil diyince kırıldım çok pişman oldum resmi koyduguma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?