2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
kızlar bu demir damlasıylabaşım belada nezaman versem illa biyerler lekelenıyo tamam yıkayınca çıkıyo ama üstbaş değiştirmekten bana fenalıklar geldı bide hiç sevmıyo gıyınmeyı soynurken gülüyo giyinirken ağlıyo bişeylerin içine katıp vermeezmıyız doktorada sormayı akıl edmemeişim

Verebilirsin tabi canım. Demir C vitamini ile verildiğinde daha iyi emiliyor. Limon, portakal veya bir başka C vitamini içeren şeylerle karıştırabilirsin. Ama sakın sütle yoğurtla vereyim deme, özelliğini kaybediyor.

kızlar bebişlerinize kışlık kıyafet aldınızmı havalar serinlemeye başlar artık biz artık şort falan giyemiyoruz ahsene iyi bi alış veriş yapmam lazım bakalım ne zaman fırast bula bilirsem :46:en sevdigim şey alış veriş ama ahsenle nekadar sürer en fazla 1 saat :1:

Kışlık örgü tulum, hırka, yelek vs. şeylerimiz var. Geçen sene baya ördük gelin kaynana. :) Pamuklu türden ise birkaç parça vardı. 5-6 takım daha aldık. Dışarı çıktıkça da elim boş dönmüyorum kışa kadar bir sürü olur gene. Bizim gardrobumuz hep yazlık dolu, bazama ortak olacak hanımefendi. :1:

Kızlar geçen haftadan beri boğazım ağırıyor birkaç gün iyiydi bu gün yutkunamıyorum kıpkırmızı, burnumda hafiften yanıyor korkuyorum ben de kronik bronşit var, en son hamileyken olmuştum 2 hafta ölmüştüm iğneler serumlar,antibiyotikler. Ihlamur, salep içtim deniz tuzu kullanıyorum ama pek fayda etmedi, emzirirken kullanılabilen ilaç var mı

Herkese merhabaa.Geçmişi okuyorum 1 saattir.1 haftadır giremiyordum yoğunluktan..Çalışmaya başlayınca pc başına geçemez oldum.Kayınvalidem geldi,o bakıyor bebeğime..Ben de işten gelince herkese birden bakıyorum :27: Akşamları yorgunluktan pestilim çıkyor adeta..Sırtlarım ağrıyor..Annem ay sonunda gelecek,sabırsızlıkla o'nu bekliyorum.Bu yorgunluğun yarısını bile yaşamam annem gelince :) Bebeklerimiz de büyüyor..Allahım sağlık sıhhat versin hepsine..Yazamasam da takipte olucam..Sevgiler herkese..

Kızlar geçen haftadan beri boğazım ağırıyor birkaç gün iyiydi bu gün yutkunamıyorum kıpkırmızı, burnumda hafiften yanıyor korkuyorum ben de kronik bronşit var, en son hamileyken olmuştum 2 hafta ölmüştüm iğneler serumlar,antibiyotikler. Ihlamur, salep içtim deniz tuzu kullanıyorum ama pek fayda etmedi, emzirirken kullanılabilen ilaç var mı

canım ramazanda bende çok kötü oldum acile gitik emzirmeye bile takatim yoktu ama hiç birşey yapmadı sadece parol agrı kesici verdi

Herkese merhabaa.Geçmişi okuyorum 1 saattir.1 haftadır giremiyordum yoğunluktan..Çalışmaya başlayınca pc başına geçemez oldum.Kayınvalidem geldi,o bakıyor bebeğime..Ben de işten gelince herkese birden bakıyorum :27: Akşamları yorgunluktan pestilim çıkyor adeta..Sırtlarım ağrıyor..Annem ay sonunda gelecek,sabırsızlıkla o'nu bekliyorum.Bu yorgunluğun yarısını bile yaşamam annem gelince :) Bebeklerimiz de büyüyor..Allahım sağlık sıhhat versin hepsine..Yazamasam da takipte olucam..Sevgiler herkese..
Allah kolaylık versin canım, benim annem bugün geliyor hem özledim hem çok yorulmuştum, kimse insanın annesi gibi olamaz, inşallah sen de bir an önce annene kavuşursun. Merak ediyorum ileride bebişlerimiz de bize bu kadar düşkün olacak mı. Gerçekten herkes çocuk doğurabilir ama önemli olan bakmak ve ilgilenmek, onu geleceğe hazırlamak, hiç de kolay değilmiş

ayyy benimde kaynanam burdayken en yorulduğum dönemdi.güya bana yardıma gelmişti.sırt bel ağrısından ölmüştüm resmen:((

niye kimse yok canım sıkıldı eşim kızla ilgileniyo 5 dakika sohbet:126: ederim dedim kimsecikler yok :31:

kızlar oğlumda dizanteri çıktı ya:(( son zamanlarda çok sık kaka yapar olmuştu bugün öğrendk çok üzgünüm :5:

allah şifa versin canım geçer inşalaalh bu dizanteri herkeste oluyor artık nedense peki neden bulaşıyormuş doktor bişi dedi mi bu konuda

teeşekkür ederim ben de anlamadım neden oldu genelde kullanacağı oyuncağa kadar sterilize ederim gün aşırı su içeceği biberonunu kaynatırım kıyafetleri falanda keza öyle genelde bu çiğ sebzeden çeşme suyuyla banyo ettriyorum su yutuyo ondan olmuştur deniliyo fakat ben hiç çiğ sebze yedirmedim, tabi banyo suyunuda kaynatmıyorum ondan olabileceği aklıma geliyor..

teeşekkür ederim ben de anlamadım neden oldu genelde kullanacağı oyuncağa kadar sterilize ederim gün aşırı su içeceği biberonunu kaynatırım kıyafetleri falanda keza öyle genelde bu çiğ sebzeden çeşme suyuyla banyo ettriyorum su yutuyo ondan olmuştur deniliyo fakat ben hiç çiğ sebze yedirmedim, tabi banyo suyunuda kaynatmıyorum ondan olabileceği aklıma geliyor..

valla banyo suyunuda kaynatırsak yandık demektir..... :26:

geçmiş olsun canım,belki de bu kadar dezenfekte etmemek daha iyidir,ne bileyim,ben sadece ilk aldığımda kaynatıyorum emziğini falan,sonra bi daha kırk yılda bir,mama kaşığını,tabağını falan da kendi özel bulaşık süngeri var,onunla sıcak suyla yıkıyorum o kADAR,oyuncaklarını da öyle 2 günde bir steril falan da etmiyorum çüünkü zaten ne bulıursa ağzına götürüyor kaşla göz arasında,biz dur diyene kadar o arada tv kumandası falan ağzına değmiş oluyo,o nedenle oyuncaklarını sürekli yıkamayı gereksiz bulmaya başladım artık,eskşden çocuklar toz toprak içinde oynarmış bahçeli evlerde,bağışıklık sistemi güçlensin bence çok da kasma,demek ki olacağı varsa oluyor,banyoda illa su yutuyorlar bir kaç damla da olsa,bulunduğunuz yerdeki sular mı pis acaba?ben havuç suyunu falan sıkıp veriyorum arada çiğ sebze olarak bir kaç haftadır,yine de tedbirli olmak gerek ,peki Kakasının renginde ya da kıvamında değişiklik var mı,ishal gibi falan mıydı?Yoksa normal kaka ama sayısı mı çok,günde kaç kere yapmaya başladı?En azında biz de dikkatli olalım

valla banyo suyunuda kaynatırsak yandık demektir..... :26:

doğum yaptığım ilk aylarda hayırlı olsuna gelen biri anlattı,bu ilk çocuğunda steril olsun diye kasmış da kasmış,banyosunu Erikli su alıp damacanayla,onla yaptırıyormuş,doktor doktor geziyoduk bebekken dedi,hep hasta oluyordu dedi,en sonunda çocuk doktorlarından birisi demiş ki:Sen çok fazla hijyenik ortam yaratmışsın,çocuğunun bağışıklığı düşük kalmış,o ndenle en ufak mikrobik ortamda hastalanıyor,ikinci çocuğunda bunların hiçbirini yapmadım,hiç büyük oğlum gibi hasta olmadı,çok nadir doktopra gittim,aman abartma hijyeni dedi bana.Ben de aynı fikirdeyim,özellijkle habire biberondu ,suluktu kaynatmıyorum,oyuncaklarını arada sırada yıkıyorum,emziği yere düşünce suyla yıkayıp veriyorum (bunu TV de duydum,her yere düşünce bazı anneler emziği ya çöpe atar ya da jemen kaynatır,yapmayın demişti),ve nazar değmesin 6. ay bitiyo,daha burnu bile tıkanmadı:nazar:

geçmiş olsun canım,belki de bu kadar dezenfekte etmemek daha iyidir,ne bileyim,ben sadece ilk aldığımda kaynatıyorum emziğini falan,sonra bi daha kırk yılda bir,mama kaşığını,tabağını falan da kendi özel bulaşık süngeri var,onunla sıcak suyla yıkıyorum o kADAR,oyuncaklarını da öyle 2 günde bir steril falan da etmiyorum çüünkü zaten ne bulıursa ağzına götürüyor kaşla göz arasında,biz dur diyene kadar o arada tv kumandası falan ağzına değmiş oluyo,o nedenle oyuncaklarını sürekli yıkamayı gereksiz bulmaya başladım artık,eskşden çocuklar toz toprak içinde oynarmış bahçeli evlerde,bağışıklık sistemi güçlensin bence çok da kasma,demek ki olacağı varsa oluyor,banyoda illa su yutuyorlar bir kaç damla da olsa,bulunduğunuz yerdeki sular mı pis acaba?ben havuç suyunu falan sıkıp veriyorum arada çiğ sebze olarak bir kaç haftadır,yine de tedbirli olmak gerek ,peki Kakasının renginde ya da kıvamında değişiklik var mı,ishal gibi falan mıydı?Yoksa normal kaka ama sayısı mı çok,günde kaç kere yapmaya başladı?En azında biz de dikkatli olalım

tatlım öncelikle çok teşekkürler...dün doktorumuza götürdük kontrol amaçlı boyuna kilosuna baktı çok ii falan dedi neyse şikayeti varmı dedi bende son zamanlarda yaklaşık 1 hafta 10 gndür çok sık kaka yaptığını söyledim günde 5 6 kez önceden gnde bir veya iki kez yapıyodu ek gıdaya başlamıştım hafiften buna yoruyodum ama kakasıda sümüksüydü böyle yapışkan gibi aklıma dizanteride gelmiyo değildi neyse uzun lafın kısası gaytaya bakıldı ve amipli dizanteri çıktı bugün doktorunu aradım neden olmş olabilir diye birisinden bulaşmıştır dedi ha şuda var herhangi bir karın ağrısı,kusma veya ateş yok sadece kaka sayısı fazlaydı sonuçta bu çıktı netten araştırmalarm beni biraz korkttu ama arkadaşlarla falan konuştum bebekleri olanlarla falan onlarında bir kısmında çıkmış hemş. arkş var çok sterilizelikten de falan geldiğini sylediler...bilmiyorum ya millet altını yaptığı halde saatlerce değiştirmez o kadar temiz bakmaz bişey olmaz benim kuzumu buldu..umarım en kısa zamanda atlatırız :43:

doğum yaptığım ilk aylarda hayırlı olsuna gelen biri anlattı,bu ilk çocuğunda steril olsun diye kasmış da kasmış,banyosunu Erikli su alıp damacanayla,onla yaptırıyormuş,doktor doktor geziyoduk bebekken dedi,hep hasta oluyordu dedi,en sonunda çocuk doktorlarından birisi demiş ki:Sen çok fazla hijyenik ortam yaratmışsın,çocuğunun bağışıklığı düşük kalmış,o ndenle en ufak mikrobik ortamda hastalanıyor,ikinci çocuğunda bunların hiçbirini yapmadım,hiç büyük oğlum gibi hasta olmadı,çok nadir doktopra gittim,aman abartma hijyeni dedi bana.Ben de aynı fikirdeyim,özellijkle habire biberondu ,suluktu kaynatmıyorum,oyuncaklarını arada sırada yıkıyorum,emziği yere düşünce suyla yıkayıp veriyorum (bunu TV de duydum,her yere düşünce bazı anneler emziği ya çöpe atar ya da jemen kaynatır,yapmayın demişti),ve nazar değmesin 6. ay bitiyo,daha burnu bile tıkanmadı:nazar:

Ha sen iyi anne oldun biz kötü annemi olduk.Senin çocuğun hastalanmadı çünkü hiç bişeyini dezenfekte etmedin...çok ilginç bi sebep sonuç ilişkisi açıkçası.....Bak birincisi ben oyuncaklarını ilk aldığımda kaynatıyorum biz kez o kadarınıda yapmak lazım değil mi sonuçta fabrikasyon bişey,ikincisi biberondan su veriyorum meme kısmında ağzından bulaşan yiyecek falan oluyo bunu da gün aşırı veya 3 gnde bir kaynatıyorum bu kadarıda normal çeşme suyuna tutup veremem heralde.Doktorumuz birisinden bulaştığını söyledi dizanteri tmiz ve titiz annlerin başına gelecek diyede bişey yok üstelik tamam?

Back
X