- Konu Sahibi beyazcekirge
-
- #56.121
canım bebeğin yapısına göre değişir hangi yöntemle uyuyabileceği...şuan yaptığın hiçbirşeyin onda alışkanlık yapmayacak olması büyük avantaj. uyku eğitimini 4. aydan itibaren verebilirsin, bu aylarda kaçta uyuyacağını ayarlamak çok kolay değil...3. aya gelmeden yani alışkanlıklar oturmadan yatağında kendisi uykuya dalabilecek hale gelmeli en rahatı
kendimizden örnek vereyim; paşam uykuya dalmakta zorluk çekiyordu...önceleri ayakta sallıyorduk, birkaç akşam sonra kucakta sallayarak ve gezerek uyutmaya çalıştık. bir hafta böyle geçtikten sonra anakucağına geçtim. anakucağında emzik ve sallamayla başladık, birkaç akşamdır kendi kendine ana kucağında uyuyor...2-3 sonra yatağa geçirip orada uyutmaya başlayacağım...ama bütün bunları yaparken önemli olan uykuya dalmadan hemen önce son uyuyacağı yere yani yatağına koy ve uykuya orada dalsın
Kizlae su sss pat yontemini bi anlatsaniz bana, ben hep emzirip sallayarak uyutuyom bizimkini, hatta gunduz uyumadigi icin kolumda emerken uyumussa yataga yatirmiyorum 2saat kolumda uyusun diye yerimden kalkmadigim oldu.
gunduz on dk bes dk uyuyo gecede iki gibi uyuyp bes gibi kalkıp yatıp tekrar sekiz gibi kalkıyo ve sallanmadan uyumuyo resmen zorla uyutuyoz ya bi akıl verin yaaaa arasta kolyenn adı ne ya alalm bizde
Yazarken gayet ciddi yazdım olan biteni ama geri dönüp okuduğumda itiraf edeyim bende çok güldüm,dışardan komik ve acemi görünüyormuşuz.Alishia'cım sen en azından kaka saatlerini öğrenmişin.bak bu arada Aybike yine uyku eşleştirmesi mi ne bişeylerden bahsetmiş.aybikecim sen beni kahrımdan öldürcen zaar
Tövbe tövbe ne desem bilemedim :) alıngan gunundesin herhalde . Sadece latife yapmıştım senin o uzman edası ile Tatli Tatli açıklama yapmana hatta sonunda gülücük koydum ki yanlış anlama diye ama sen yinede yanlış anlamissin sekerim.
Ha birde azarlayacak olsam lafı cevirmem direkt belli ederim tatlım ben :) o zaman senin izin veriyorum demen cok daha kalp kiriciymis neyse ki bilerek yazdığını düşünüp kirilmamisim .
Aybikecim sen de şşt patla mı uyutodun ben mi yanlış hatırladım bulamadım da baktım gerilere ama ?
canım o yöntem nedir bilemedim ama benim yaptığım şey ona benzer galiba...
yatağa alıştırana kadar ana kucağını kullandım ben..tabi bizim ana kucağı sallanmaktan aciz...sürekli şşt sesiyle poposunun altına vuruyordum. ama uykuya ana kucağında dalmasına hiç izin vermedim, tam gözler gidecekken yatağına taşıyıp orada devam ettim
dün ve bugün emizk kullanmadan kendi yatağında şşt sesiyle tam saatinde uyutmayı becerebildim bakalım devam eder mi
yalnız benim ilk yaptığım hatayı sende yapma...bazı bebeklerde uykudan hemen önce enerji patlaması olurmuş. ben ana kucağında sallarken deli gibi hareket etmeye başlıyordu bende uyumuyor bu diyip kucağıma alıyordum, tabi böylelikle tekrar başa dönmüş oluyorduk. seninkide öyle hareketli olursa o nekadar hareketliyse sesini okadar yükselt ve vuruş sertliğini artır. çok komik oluyor, öyle yavaş yavaş sakinleşmiyor. deli gibi tepinen çocuk biran durup uyuklamaya başlıyor :)) bide hiç konuşma, sadece şşt sesi çıkar...
Ama geçen gün sen anne karnını hatırlatıcı şeyler yapılmamalı demiştin hani ani bebek ölümleri konusunda. Şimdi bu ritmik pat pat olayı anne karnını hatırlatan seslerin başında geliyo çünkü kalp sesi olmuş oluyo. O şşş sesi de kan akım sesiyle birebir aynı şimdi bu durumda biz hangi uzmanı dinlemeliyiz bu ne yaman çelişki:26:
kızlar bebekleriniz yalancı memeyi alıyor mu ya nuk un damakli emzigi var bi türlü alistiramadim
ortada çelişki yok, sen dersi dinlememişsin kim bilir nerdeydi aklın
uyuturken değil gece uykusu boyunca anne karnında olduğu yanılgısına düşmeyecek....gündüz uyurken böyle bir sorun yok çünkü bebekler gündüz uykularında derin uyku haline geçmiyor.
Uyku eğitiminde bugun sınıfta kaldık. Tükendim resmen. Ssss demekten dişlerimin arasında hava boşluğu oluştu. Sırtına pat pat vurmaktan bileklerim ağrıdı.
Nerden su meme- uyku eslestirmesi yaptı bizim oğlan. Ne zormuş
Eminim ben de seninle aynı pozisyonda olcam
Daha başlamadan pes etmeye niyetliyim
Bizim de perş günüyarın 2. ay aşılarımız...oğlum yarın akşam gösterecek anasına uyku o kitaplardan bilmiş bilmiş anlattığı gibi mi yoksa paşasının istediği gibi mi
sizde çok husursuzluk yapmış mıydı gecesinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?