2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Benim oğlumun 4-5 tane zıbını vardı.
6-7 body dediğim şeyi havanın sıcaklığına göre ya patikli altla kullandım, ya tulumun içine giydirdim.Takviye olarak ısıtsın diye battaniyesiyle kullandım hep bunları....
Hiç günde 4-5 kere değiştirmem gerekmedi üstünü.İçiniz rahat etmeyecekse daha çok al madem...ne diyeyim....

Göbeği düştükten sonra haftada 2-3 kere yıkanabiliyor bebek.Ki bu sayı da hiç az değil.Havalar iyice soğuyana kadar bu tempo gidiyor, sonra haftada 2'ye düşüyor.Soba,kaloriferler yanınca gene sayı çoğalabiliyor.

herkese merhaba guzel annişler

bende yarın saat onda ayrıntılı ultrasona giricem çok stresliyim valla. iki gündür yerimde duramıyorum. inşallah herşey normaldir. dualarınızı esirgemeyin bizden.

kızlar ben hiç bişi almadım temizlik ve saglık malzemeleri dışında.ama babaannesi ve anneannesi bir valiz doldurmuşlar ne ararsan var valla. dün ben de chicco kulak temizleme çubugu, chicco burun aspiratörü, avent emzik, oda trermometresi birde anormal termometre aldım.onun harici daha bişi yok bende...

bende daha hiçbirşey almadım sayılır 2-3 parça ancak...bende haftaya başlıyacam artık.....

canım pembe kısımlarını boyatırsın bembeyaz olda olur madem beğendin ve bütçene uygun kaçırma..

Merhaba anne adayları, işte benim böbüşüm sanki 8 aylık gibi :) ama artık takmıyorum

Eki Görüntüle 721754

canım çok güzel görünüyosun.. hamişsin sen ohhh karnını gere gere gez işte.

ya şekerler benim aklıma takıldı..şimdi bizim doğumlar nasipse ağustos sonu eylül başı ortası falan olacak ya..bu zamanlar tam tatil dönemleri..ya bizim doktorlar izinde olursa..ne olacak o zaman..:26::26:

bazen benimde aklıma geliyo bu durum hemen çıkarıyorum aklımdan.. ben dr çok güveniyorum, hih o girmezse korkudan ölürüm..

okuduklarım konuştuklarımızdan sonra hastane ve bir kaç parça hariç 0-6 ay kıyafetler alacaktım. amma velakin görümcem olmaz biz 0-6 ay aldık hepsi büyük olduğu için gittik tekrar alışveriş yaptık demişti ki aldığı günü hatırlıyorum. kafam karıştı.. ortaya karışık yapacağım artık, ama kaç adet olacağı konusunda kimseciklere bişey sormuyorum, sorsamda dinlemeyceğim biliyorum

ben bebiş çok küçük olacak korkuyorum onu nasıl tutacağım, nasıl bakacağım, nasıl emzireceğim, nasıl yıkayacağım, uyurken ağlarsa da duymazsam, ya uyuya kalırsam, ya yatarken kusarsa..:18::18::18: sonra onu bırakıp nasıl işe geleceğim.. kafamda binbir soru ve ben.. onu sevmek mıncıklamak öpmek koklamak dışında içimde kalsın istiyorum..beraber tek bedende mutluyuz biz..

dışarıya çıkarıp sevip mıncılayıp yine yerine koymak lasım aslında ihihi :)

ayy enbitanecim çok güldüm bunları bazen bende eşime söylüyorum.sebip sevip yerine koysam diyeunutkanlıgın yanında bide delirme belirtileri gösteriosun diyo gülüyorun :) :)amaaa demekki sende bendensin :)

valla canım evet biraz büyük alayım seneyede giyer mantığı henüz miniklerimiz için geçerli değil büyük kıyafet bebeği hiç ısıtmaz o yüzden az al ama ayına uygun al bence bu dediklerini düşünüp ben ii bi anne olabilecekmiyim die kendine soruyosan merak etme bence çok ii bir anne olcaksın
dışarıya çıkarıp sevip mıncılayıp yine yerine koymak lasım aslında ihihi :)
hehealemsin valla

Merhaba güzel anneler
Cumartesi günü şeker yüklemem yapıldı (75 gr). Açlık ve 2. saat iyi ama 1. saat ölçümü sınırdan biraz yüksek çıktı. Doktorum da biraz dikkat et, açlık-tokluk şekerine bakarız ara ara dedi. Böyle işte hanımlar... Diğer tüm kan-idrar-tiroid tahlilerinin hepsi iyi, çok şükür. Dikkat edicem yediklerime artık..

sadece bu olsa iyi gelişimini daha özenle takip etmek adına
göbeğimin şeffaf olmasını onunla konuşurken beni tekmelediğinde
böyle birebir muhabbete girmeyi falan diliyorum bazen ama
fayda yok böyle gelmiş böyle gider

kişiye özel muamele olmuyomuş anladım

Tatlım zaten hereksin önünde 2-3 seçenek var.Ya bildiğini okuyacak, deneme yanılma ile kendi bulacak ne yapacağını...Ya 3-5 deneyimli annenin görüşlerini alıp kendi mantık süzgecinden geçirip doğruyu saptayacak, ya da herşeyi en iyi bildiğini düşündüğümüz annesine danışacak herşeyi...
3-5 konuda görüş ayrılığımız dışında ben annemin tecrübelerinden yararlandım hep.İyi de oldu...
Tabi deneme yanılma ile gördüğüm şeyler de olmadı değil...
Mesela ben zıbının çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Yakaları açık bikere...Küçücük bebeğimin önüne çengelli iğne takmak hiç hoşuma gitmedi benim.
O nedenle bu bebeğimde 0-0 beden kipa'dan aldığım kısa kollu body'leri giydirip üzerine zıbın giydireceğim.Battaniye ile kullanmayacağım zıbını.Daha kullanışlı olacağını düşünüyorum.Yani üstünü değil, altını kalın tutacağım zıbının.

Annelikle ilgili kaygılar herkeste oluyor.Daha yaklaşık 2 yıl önce bunları yaşamama rağmen ben bile arada tırsıyorum.Çünkü ben de bu sefer evde küçük bir çocuk varken bebek büyütmedim, onu deneyimleyeceğim.
Ama şu kesin, içgüdüsel olarak bebeğine öyle bir kanalize oluyorsun ki, hiç açıkları kaçıkları kalmıyor anneliğinin.Sesini de duyuyorsun,tutmayı, emzirmeyi de kıvırıyorsun, kusmasına da düşmesine de önlemini alıyorsun.
Yalnız o bırakıp işe gitme konusu zor malesef...İnsanın gözünde tütüyor.Hiç unutmam, birgün oğlumun mama önlüğü ile alıştırma bardağı çantamda kalmış.Bütün gün önlüğünü koklayıp koklayıp ağladım.Çok zor

Silik pembe çıktıysa pozitif olma ihtimali %90..
Hadi bakalım hayırlısı mutlaka bilgi verirsin bize...

çok sevindim senin adına canım. özel olmazsa TSH kaç çıktı senin? benim 2,40 çıktı da yüksek mi acaba :18:

"birgün oğlumun mama önlüğü ile alıştırma bardağı çantamda kalmış.Bütün gün önlüğünü koklayıp koklayıp ağladım.Çok zor" dedin icim sızladı demeseydin (
kendimi öyle şartladımki onun özlemine dayanıp onun iyiliği için çalışmak zorunda olduğuma

Bu arada açlık 90, 100 ölçek yükleme ile de tokluk 200 çıktı( dr diyet dedi. hepi topu 5 kg aldım 26 haftada . şaşırdım korktum

55 kiloyla başladım 22 nisanda sağlık ocağında tartıldım 56 çıktım 22 mayısta tartıldım 62 bir ayda tavan yaptı kilom ama yemeye tam gaz devam içimde doymak bilmeyen bişey var ve gece bile kaldırıyor kendimi meyveye veriyorum aaaaay çikolatada iyi yiyorum ya gerçekten şu yaşıma kadar yemediğim kadar meyve yiyorum sürekli elimde tabak geziyorum birde evde tekim kimse yok muhabbet edecek yalnız olunca da yemeye sarıyorum sanırım hamileliği de kendime bahane ediyorum ekmeğe yüklenmesem iyi olacak ama nerdeeeeeee ekmek yemeyeyim tabak tabak yemek yesemde aç kalmış hissediyorum kendimi :44:

Ama öyle oldu
Ben çalışan anne çocuğuyum.Çalışan anne çocuğu olmak da, çalışan anne olmak da çok zor....
İstediğin kadar şartla, o hüzün seni hiç beklemediğin yerde buluveriyor.Bir toplantının orta yerinde bile gözünün önüne gülüşü geliveriyor...
O nedenle karagözlümü çok iyi anlıyorum...Bebeğinin büyümesine şahit olmak, onu ilklerini yaşarken takip edebilmek kadar zevkli bişey yok.Ben 1 sene ücretsiz izinle bu şansı yakalayabilmiş bir anneyim.Ama ikincide olmayacak...
Ama hayat bu işte, emeksiz yemek yok...Keşke hepimizin durumu güzel olsa da bütün annecikler bebekleri ile ilk 5-6 senesini birlikte geçirebilse...
Hoş.....baştaki büyüklerimiz bebeklerimizle 6 ayı bile çok görüyor bize...Haaaala şu sürüncemede kalmış doğum iznini netleştirmediler.
TBMM'nin sitesinde 2 tane kanun tasarısı var.Biri CHP'li 3 milletvekilinden, biri de MHP'li 1 milletvekilinden....
Komisyonda görüşülen bişey bile yok..Herkes de hükümetin hummalı çalışmaları devam ediyor sanıyor.Duy da inanma!!!

canm ben chicco da baktm ama daha agır nerdeyse 2 katı.benm ıcın onmlı oln da hafıf olmasydı yoksa bebişle cok agır olr haklısın

özgeee canım nasılsın nerelerdesin ben bu aralar bilgisayardan uzakta bir hayattayım telefonla facebooka girebiliyorum sadece sen yok musun facebookta göremedimmi yoksa seni :/kızımız nasıl sen nasılsın öpüyorum sizi çok kendine dikkat et

Bu arada açlık 90, 100 ölçek yükleme ile de tokluk 200 çıktı( dr diyet dedi. hepi topu 5 kg aldım 26 haftada . şaşırdım korktum

canım benimde yüksek çıktı

50lik yükleme 148 çıktı

100 lük yüklemede 1 değerim yüksek
diğer değerlerim sınırda çıktı doktor diyet dedi
çarşamba günü gidiyorum diyetisyene bakalım o ne dicek :18:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…