2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ben aylardır yalnızım güzelim hamileliğim başından beri yalnızlığım yetmezmiş gibi birde eşimin kaprisleri var kayınvalidemi kaybettiğimizden beri kendini toparlayamadı onu anlamaya çalışıyorum ama hamileliğin vermiş olduğu bir durummudur yoksa benim bencilliğimmidir kaldıramıyorum bunaldım. evet evde yalnız kalıyorum ama ruhum daha yalnız sanırım.....

İşte ilk hamileliğim de erken doğum riskiyle geçtiği için bunda da en ufak bir aksilikte aklıma kötüsü geliyor.
Şeker yüklemesi için bana doktorum 12'den sonra hiçbişey yiyip içme, su bile içme dedi. Ama internette okuduğum yazılarda PPG türü şeker ölçümünde aç-tok olmanın önemli olmadığı yazıyor.Belki benim doktorum açlık şekerini de görmek istediği için uyarmıştır.

Benim sancım da adet sancısı gibiydi işte..Sol kasığıma bıçaklar saplanıyordu.Dediğim gibi, ya yumurtalıkları üşütmeden kaynaklı, ya da rahim yan bağlarının gerilmesinden kaynaklı acı bu.Senin yanında bir öğretmen arkadaşın kalmıyormuydu??Gitti mi o hatun?

doğumdan bir ay önce bildirmen gerekir diye biliyorum ben...ben baştan beri özele gidiyorum hiç devlete gitmedim çok bir bilgim de yok aslında ama sen ne olur olmaz hastaneni erkenden seç durumunu da ayarla ona göre...

günaydınnn teyzelerimmmmiz ve minik bıcırlarr
hepinizi sulu sulu öpüyoruz kızımla

Kizlar benimde sekerim yuksek cikti aclik 99 sekerli siyu ictikten sonra 210 aglamktan gozlerim sustu doktorum diyet verdi ve yuruyus her gun 40 dakika...

canımm ağlama ama bak ağlarsan daha kötü olur stres de şekeri tetikler
ayrıca diyetine uyarsan sen de bebeğin de çok sağlıklı olursunuz emin ol

canım benimm ağlama ya kıyamam ben sana Allah'ım hayırlısını versin herşeyin ve bebeklerimize sağsalim zamanında kavuştursun inşAllah

facebook olayına da katılıyorum bazen orada kim kimdi karıştırıyorum
burada da yazıyorum ama bakıyorum pek kimse yok
bazıları sadece facebook da artık buraya girmiyor bile :44:

arethusa canım netten baktım bu adet sancısına benzer ağrılar antreman sancıları diyor rahimi doğuma hazırlayan sancılarmış normal diyor yani tabi şiddeti ve sıklığı önemliymiş arada giren ağrılar bizi telaşlandırmasın o vakit.. Bu arada evet arkadaşımla kalıyordum ama haftalardır yalnızım arkadaşım nişanlı haziranda düğünü var çeyizdi evdi derken kendi eviyle benim evim arasında yıpranacaktı kız zaten kaldığı süreler boyunca da sağolsun yatmaya geliyordu sadece haftasonları falanda nişanlısıyla eşyaydı şuydu buydu derken haftasonuda yalnzdım ama Allah razı olsun varlığı yetiyordu akşam eve gelecek olmasını bilmek yan odada uyuyor olmasını bilmek öyle rahatlatıyordu ki bir müddet daha yalnızım bir ay kadar ondan sonrası Allah kerim....

hmm erkenci olabiliyolsr yani benim kendi dogum günüm 3 eylül kızım doğum günümde gelse ne güzel bi hediye olur ama o zaman 36+4 olucak erkendir dimi amaaaan zamanında gelsin yavrucuklarımız :)

aslında Allah'ın takdiri kimse bilemez bunu benimde tahmini doğum 6 eylül. senin 3 eylülde olursa 36+4 olacak 9 ayını tamamlamış olacak aslında. herşeyin hayırlısı tatlım

Delisiniz siz...36+4 prematüre bebek demek....37 hafta dolmadan doğan bebekler erken doğumla doğmuş sayılıyor.
36+4'te 9 ay bitmiyor.Miyadından 4 hafta önce doğmuş oluyor. Ben Ege'yi 36+6'da doğurdum, ne korkularla doğurdum. Yenidoğan yoğun bakımında küvezler ayarlattı doktorum ne olur ne olmaz diye...
Bırakın istediği zaman gelsin velet.Onun doğum günü de başka bigün oluversin be yavrum.

selamlar hepinize
bende neden burada kimse yok diyordum herkes facebook a taşınmış haberim bile yok

Eskilerin "ay gün sancıları" dediğimiz şeyler, Braxton Hicks kasılmaları bunlar o zamaaaan!!! Ama ben ilk hamileliğimde daha geç haftalarda yaşıyordum bunu? Bu sefer erken olmuş?? 24+3 daha...Son aylarda olur bu kasılmalar normalde...
Gerçi bir sitede 24. haftada başlayabilir de diyor.:44:

Doğum öncesi izne ayrıldığında nereye gideceksin, eşinin yanına mı, yoksa başka biryere mi?Az kaldı tatlım, sık dişini biraz daha...

slm kızlar,bgn hiç yazamadım,yoğundum,

kızlar dün öğleden akşama kadar tansiyonum sürekli düştü,baya endişelendim,dr. gttk çok şükür kızım sağlıklıymış,691 gr olmuş teyzeleri,bu arada boyu nsl hesaplıyoduk ya...

canım kocatepenin sayfasında bu haftalar normal diyor valla doktorlar ne diyorsa o bakalım benim doktor ne diyecek... izne ayrıldığımda da burdayım yani ankarada eşimin yanına doğumdan sonra gidicem bir ayda öyle kalır giderim bebiş toparlandıktan sonra malum evimi taşıyacağım için hem bebeğin toparlanması hem benim hem evin zaman alabilir :44: ya da bilmiyorum o kadarda beklemeyebilirim veririz evden eveye kadında tutar ben giderim anamın evine topluyormu taşıyor mu napıyorsa yapsın

selam herkese,

bir türlü uykumu alamıyorum. kafam da hiç eskisi gibi çalışmıyor. unutkanım, dalgınım, söylenenleri bile geç anlıyorum.
bunamaya mı başladım? yoksa sizlerin arasında da böyle hisseden var mı?

geçmiş olsun pikocummmm fl yazılan yeri 7 ile çarp bulursun boyunu canımmmm

bende de var o tansiyon düşüklüğü bazı günler ruh gibi geziyorum bugünde o günlerden birisi işte

Yok yok,bugün burada arkadaşlar..Enbitane bile günaydın dedi
Sen nerdesin bakiim bikaç gündür??

tamam o zaman sevindim :) ben memleketteydim canım giremedim pek girsem bile okuyup çıkabildim anca :)

var tatlım varr aynı şeyler var bende de
eskileri hatırlama onlara takılma bile var
yani duygusallık aşırı tepkiler veeee sinirlilik durumu da mevcut üstüne

yoK canım allah korusun yaa ben sadece güzel olurdu ama erken oluyo dimi diye sordum malum ilk beniş tecrübe yok,sağsalim kendi vaktince doğsunlarda tarihin hiçbir önemi yok canım

oyyyy kıyamam ben arethusama geçmiş olsun canım benim dikkat et kendine üşütmüşsün belliki sezeryan dikişleri benide korkutuyo gittikçede kalınlaşıyor şu son aylarımızı sağlıklı bir şekilde geçirelim ve rabbim hayırlı doğumlar versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…