2013 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Canım sen nerde yasıyorsun
Bende aksine türkiyedeki doktorlara cok güveniyorum
Örneğin amerikada arkadasıma düşük tehlikesi olmasına ragmen yani kanama var doktor ilaç vermeyip eve git dinlen dedi ve ertesi gün arkadasım yatagın içinde titrwye titreye düşük yaptı malesef
Doktounu degişti bu sefer yenıden hamile kaldı doğumda normal doğurtacaz diye ıkı gün sancı verip son anda cocuk boguluyor dıye sezeryan yaptılar arkadasımın psikoojisi alt üst oldu ve hemen türkiyeye dönüş yaptı
İngilterede yasayan bir arkadısıma boş gebelik teshisi kondu kürtaj için gün verildi burdaki prof bir doktoru aradık hemen ucaga atlayıp geliyorsunuz dedi geldiler bebekleri şu an 2 yasında cok saglıklı
Yani iyi doktorun memleketi olmuyor benım esimin işi geregi yurtdısında yasayan ve cocuk doğuran çok arkadasım var ve cogu hamiel kalır kalmaz turkıyeye döndüler
Ben doktorlarımıza cok güveniyorum özellikle kadın doğum alanında kendini geliştirmiş hasta dostu çok doktorumuz var önemli olan onları arayıp bulmak
Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın hepimizi

sabır dilekleriniz için hepinze çok teşekür ederim bugün daha iiym sabaha kadar oturdum düşündüm eşimi dünkü beni metanetli tutmak için yaptıklarını zaten çok güzel bir hazinem var şükürler olsun şimdi daha pozitifim şükür zaten hamilelğim süresince hep pozitif oldum ama olacağın önüne geçilmiyor bi işte...
bir yandan diyorum neden biz ama sonra dier yanım durduruyor sitemi ya daha büyükken olsaydı ya kollarına sağlıksız alsaydın ? daha mi iyi tabi,ki hayır inanıyorum ki çok geçmeden gene yaşıyacağım bu mutluluğu hamile kalmadan önce burnumdan zorlu bi ameliyat geçrmistim... sanırım baştan kullandığım ilaçlar vitaminler zaten sağlıksız döllenme yaratmş doktorum da diyor bunu inş. patalojde bir sorun çıkmaz
bbilim canım kardeşim saol seni dinleyeceğim kan pıhtılaşmasını sorayım herşeyi bilmekte saglıklı gebe olmakta fayda var.... ben yine takip edeceğim sizi çünkü hepinze alışmışım pc ilk açtığımda direk buraya giriyorum alışkanlık ...
bakalım şimdi ilk adetimi, bekleyeceğim ilk adetten sonra sorun olmazmış zaten antibiotikler verdiler haa birde folik asite devam edeceğim 10-15 gün sonra vitamin için inşallah içim temiz inancım kuvvetli Allah'ım yarcım edecektir hepinize sevgiyle kucaklıyorum inşallah güzel harberinizi okuyacağım ve siznle mutlu olacağım hepinize maşşalhh

Canim üstüme vazife degil ama bana doktorum 3 ay korunma vermişti kurtaj rahmi yoran bir işlem
Kendini toparlaması icin gerekli sürenin gecmEşi gerekiyormuş Allah muhafaza toparlanmamış rahim ikinci bir gebeligi kaldiramayabilir

Hakkında hayirlisi olsun

Canim ben Turkmenistan'da yasiyorum..Ben burdaki doktorlara guveniyorum anlaminda soylemedim..
Ben hamileligi planladigim andan itibaren (8-9 ay oncesi falan) her ay birsey yasadim burdaki doktorlarla..Ne dedigimi anlamadilar..Bizim orda yapilan en basit testten bile bihaberler..
daha once ''sansimiz kasim olsun,gobuslerimiz bebis dolsun'' topiginde falanda yaziyordum..Orda Hep demisimdir Turk doktorlari gibisi yok diye..Ama benim en son yasadigim olaydan sonra sinirim cok bozuldu ve guvenim sarsildi..Hepsini tabiki yargilayamam.
Ben izne geldigimde adetime 1 kala ogrendim..(aslinda adetimi 3 gun gectigini dusunuyordum,yanlis hesaplamisim)
Neyse Istanbul'da bilindik bir hastaneye gittim..Hem ozel de daha iyi ilgilenirler dedim..
Kanda Bhcg baktirmamistim,sadece sonuca baktirdim o sonuclada doktora ciktim..
Kadin ultrasona soktu..Direk alttan bakti zaten..Keseyi falan gormedi..(ee dogal daha adet gunum bile gelmemis yani)
Kadina bu gebeligin ancak ancak 29 aralik gunu tutmus olabilecegini soyledim..O oyle olmuyor dedi..Iyide ben daha oncesinde esimle iliskiye girmedim..sonrasindada..ogunde yumurtlama gunumun ertesiydi..
Bizde okuyoruz,biliyoruz heralde doktor sitelerini..takip ediyoruz bazi doktorlari..Burda hepimiz yapiyoruzdur bunu belkide..
Neyse oturduk sonra kadin basladi konusmaya..Dis gebeligimden tut,mol gebeligime,kimyasal gebeligime..Hic iyi birsey soylemedi..Esim sinirlendi dediki : Tamam dedi,soyle dusunelim bu gebelik normal..biz ne yapmaliyiz? Cunku bugun gidiyoruz..O nedenle normal gibi anlatin dedi.
Kadin once yine ink mink etti..Tabi benim moral sifir..Agladim agliycam..Ilaclari yazdi rahat 5-6 tane..Normal bir gebelikse bunlari kullanacksin ama normal olup olmadigina titrasyon sonucu bakcaz dedi..Sonra normal bir diyet listesi gibi yeme duzeni anlatti..Meyveyi nerdeyse yeme dedi..Meyve suyu kesinlikle yasak..Sikma bile olsa yasak..Kola falan zaten bilindik seyler..5-10 kilo agirliga kadar kaldirabilirsin dedi..Kendini kasma falan..
Ama istemeye istemeye anlatti..Bizde ciktik esimle..Nasil bir moral bozuklugu ,nasil bir hayal kirikligi anlatamam..
Sonra buraya dondugumde burdaki kadin doguma gittim..ayin 12 sinde..
Kadin bakti..SAT i sordu..Hesabini yapti..Henuz kese gorunmez dedi 19 unda gel..birsey sormadan gittim 19 unda ..Keseyi gordu..Hemde alttan falan degil..Direk karindan..4 haftalik dedi..daha kucuk dedi..3 hafta sonra gel bebegide goruruz kalbide dinleriz dedi..Kotu birseyde yok dedi..
Neyse bunu uzun uzun anlattim cunku ben keseyi ilk gordugumde sonucu birde bir kac testin sonucunu o doktora gonderdim..yine bircok olumsuz cumle..Yok bos kesedir o..Gel burda yapalim butun testlerini falan..Nasil maralim bozuldu yine..

O yuzden dedim..Tabi o hastanede bir test 100 lira..Muayene 200 lira..Malesefki bazi doktorlar ulkemizde isin donersermaye kismindalar (

..
Evet yurt disinda ne kadar dil bilsende kendi milletinden doktoruna anlattigin gibi olmuyor..Ama bizimkilerde surekli ayni seyleri gorup duymaktanmidir nedir bazi seylere fazlada onem vermiyorlar,hele karsisindakinin psikolojisini..(ki bu donemde en onemli olan sey budur)

Neyse umarim anlatabilmisimdir ne diye oyle dedigimi..

Yoksa ben yine dondugumde daha iyi bir doktoru ariycam Turkiyede ..?Yanlis anlasildimsa bu konuda ozur..Hepsini ayni kefeye koyamam,ama rahatsizligim buydu

pozitif düşünmene çok sevindim canım benim herşeyin hayırlısı elimizden bişicik gelmez allah sana bundan büyük acılar yaşatmasın, bugünleri unutursun bikaç yıl sonra her zaman gel bekleriz inş. Bende burda kalırımda

bir kaç gündür girmiyordum okudukça yine kötü haberler aldım çok üzüldüm ama Normal yolla hamile kalan arkadaşlar tekrar şansınız var bunu unutmayın ve gerçekten çok şanslısınız çünkü normal yollarla hamile kalabiliyorsunuz lğtfen üzülmeyin inanınıyorum en kısa zamanda yine hamile kalırsınız :26:

Evet canım banada 1-2 ay dedi ve ekledi zaten ilk âdetin 30-40 gün içinde olabilirmiş bakalım 10 gün sonraki kontrolde bakacaklar rahimde toparlama varmı vs die inşallah çok beklemeyiz inşallah

Günaydın kızlar;

ben de saat 13:30'daki testimin sonucunu bekliyorum. hamile olma olasılığım var. merakla sonucu bekliyorum :18:aranıza katılmam an meselesi. hepimiz hakkında hayırlısı olusn. bu süreci sağlıcakla atlatmak ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almamız dileğiyle.

Canim gecmis olsun
Allah iyi doktorlara karşılaştırsın boyle durumlarda tek Dr la kalmamak lazim
İns sag salim kucaklarımıza alırız

Merhaba kizlar, bos gebelik gecirdigim icin cuma gunu kurtaj oldum. Buyuzden ben aranizdan ayriliyorum malesef 2013 eylul annesi degilim artik. Umarim hepiniz saglikli sihhatli bebislerinizi hayirlisiyla kucaklariniza alirsiniz. Bende umarim bir daha bu aciyi yasamam. Suan agrilarimdan cok , manevi acim cok. Kendimi buyuk bi boslukta hissediyorm... yalniz bu donemde ogrendimki insanin doktor cok onemli kizlar. Ben medical parkta hale uzere gidiyordum. Bu zor donemimde insanin beni biraz rahatlatmak yerine bi kasap edaiyla yaklasti bana.kendisini asla tavsiye etmiyorm.egerki gitmeyi dusunen yakinlariniz var ise lutfen baska bi doktora gitmesi konusunda kendisini uyarin.cunku esim ve benim gordugumuz muamele akillara zarardi.

Günaydın Kızlar!

Bende gruba yeni dahil oldum. 1.5 aylık hamileyim. Cumartesi doktora gittik. İlk önce doktorum bulamadı. Yüz görümlüğü istiyor herhalde dedi.:))Kalp atışlarını da duyacaktık ama doppler gerekliymiş.(

canım çok geçmiş olsun inşallah son olur böylesi Allsahın takdiri canım en kısa zamanda atlatman dileğiyle

Canim gecmis olsun
İnsallah en kısa zamanda yeniden hamile kalirsin

çok gecmış olsun. boyle haberlerı okudukça uzuluyorum. korkuyorum

Cok tesekkur ederim kizlar. Allah kimseye bunu yasatmasin umarim. Sizleri burdan takip etmeye calisicam umarim en kisa zamanda bende guzel haberler paylasirim sizlerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…