bizde senin sayende öğrenmiş olduk bende şimdilik almayacağım ayrıntılı bir geçsin ondan sonra yavaş yavaş almaya başlayacam..zaten maddi olarak bayagı kötü durumdayız...4 aydır maaş alamıyorum..ne yapacam bilmiyorum..doğuma kadar alsam bari...:18::18::18::18:
kızlar bazı isimler buldum,sizce hangisi güzel
erva,lina,eslem,hüma,hafsa,zümra,tusem,(ecrin,esila)....
biberon neysede ben emzik kullanmayı düşünmüyorum yaa hem bebeğimi kandırıyomuş gibime gelir evdeyim sonuçta annesini emsin cokh cokh hemde agız-çene gelişimi açısından emzik pek önerilmiyormuş ama durum ne gösterir bilemem tabi çok huysuz bir bebeğim olursa bilemiyorum düşünmek zorunda kalabilirim
ben de birkaç gündür biberon emzik ve diğer bakım ürünlerine bakıyorum. internetten araştırdıkm biraz, küçük bebeği olan arkadaşlara sordum biraz da. sonunda aventin cam yavaş akışlı biberonlarından almaya karar verdim. emziği de chicco ve avent önerdiler ama mecbur kalmadıkça kullanmamak lazımmış emzik (bu arada alınan emziğin damaklı olması ve parçalı olmaması da önemliymiş). sonra diğer eşyalarda da az az karar vermeye başladım.şöyleki:
tarak, fırça bebedordan,
tırnak makası (tutacak kısmı olan çıt çıt bi model) bebedordan,
şampuan, sabun, pişik kremi sebamedden,
ateşölçer arzumdan
bebek bezi primadan,
ıslak mendil unibaby den
almaya karar verdim. henüz almış değilim ama edindiğim bilgiler bu yönde şimdilik. burda da bunları kullanıp memnun olan/olmayan arkadaşlar fikir verirlerse çok sevinirim gerçekten.
Allah yardımcın olsun, bebek eşyaları gereğinden fazla pahalı. aslında Allah hepimize yardım etsin bu konuda..
Oh 1 ay sonra sonunda gördüm kızımı hemde neredeyse 1 saat boyunca doktorum detaylı incelemesini de yaptı 471 gram şuanda bi ay sonra şeker yüklemesi var çokkkkkk mutluyum yani ne çokkk özlemişim
kızıma aldıklarım bunlar teyzeleri..o kadar heyecan yapmışım ki bir üründen 2 tane sipariş vermişim..Allahtan farklı aylar için almışım..
oo güle güle kullan tatlım valla bizimkinden ses soluk yok daha o bişey demesse bende bişey demicem zaten çok sıkışığız bakalım neler olcak
Güle güle kullan canım hediyeni iyi günlerde....
Bende siparişimi verdim hahhaaaa biraz ağır gelicek eşime ama napiim 2.çocuğu deli gibi isteyen oydu bananeeeee alsın...
tabi tabi almak lazım ALLAH korusun sütümüz gelmeyebilir hastanede bişde biberon mu arıcaz ayy vall çok zor kıyamam ne size nede yavrularınıza ben 2 yaşına kadar çalışmıycam eşimde bende istemiyorum çalışmayıı doya doya sevcem gönlümce büyütcem inş bebeimi ama ALLAH büyük belki bi mucize gerçekleşirde çalışmassın
ya kızlar emzik pek önerilmeyebilirde benim içimde hep heves kaldı,biz ailecek emzikli bebeklere bayılırız,ne biz nede abimin ablamın çocukları hiç biri emzik emmedi,çok heveslenirdik hepimiz hastaneden gelince ağzına dayardık alışsın die ama töbeee hemen iterlerdi dilleriyle..o yüzden benim cimcimemin böle süslü emziklerden emmesini istiyorum ya,napıyım hoşuma gidiyo,emzikli bebeiş görünce ısırasım geliyo
evt canım bu saydığın şeyler gerçekten en önemli alacaklarımız,bende çevremdeki annelere sürekli soruyrm hangisinden kullanıysn die..ama size şunu söleyim bebek bezinden çok almayın,benim yiğenime prima almıştık çocuğu alerji yaptı,sonra değiştir allah değiştir,bebeğin cildine en uygununu bulmak gerek bunuda kullanmadan bilemeyiz o yüzden bez stoğu yapmayın bence...
tırnak makası hiç görmedim bebekler için,hem hemen gerek varmı bilmiyorum,tırnakları uzun mu olur ki?bak aklım karıştı!!!!
kızıma aldıklarım bunlar teyzeleri..o kadar heyecan yapmışım ki bir üründen 2 tane sipariş vermişim..Allahtan farklı aylar için almışım..
kız hastanede milupa mı yapıcann la havle sütü gelmeyeen annenin bebegine mama yapıyo hemşireler ama gerek yok mama verince emmez bebek emmeyincede süt gelmez hastaneye biberon götürme fikri komik geldi :)
cok zor bu işlerr
:) ayy ben saati 14şubatta aldırdım :) revello ret-7299l nette resmi yoktu acaba dogumda ne aldırsamm :) fikri olan var mı evinn perdelerini değiştirelim diyo benimki ama bilemiyom bana hediye alınacaksa kişisel olmalı :) amme hizmetine dönüştürmek istemiyorum :)
valla ben çevremdeki bütün annelerden duydum bunu süt gelmesse yapılan mamayı neyle içircen bebeğe bence mantıklı ee sütün gelmeyince de açmı kalsın bebecik yeni doğmuş bebeğede herhalde katı bi mama yapılmaz mantıken ayrıca internette de hastane çantasında yer alması gerekenler arasında biberon var
Allah ona yardım etsin benim eşimde 21:30 da gitti sabah 8:30-09:00 gibi gelecek işten para veriyolar ama canlarını çıkartıyolar . 11 saat işte çalışcak ben evde oğlumla bazen 4e 5e kadar uyuyamıyorum . işe gittiklerinde öözlüyo insan:) dimi
valla ben çevremdeki bütün annelerden duydum bunu süt gelmesse yapılan mamayı neyle içircen bebeğe bence mantıklı ee sütün gelmeyince de açmı kalsın bebecik yeni doğmuş bebeğede herhalde katı bi mama yapılmaz mantıken ayrıca internette de hastane çantasında yer alması gerekenler arasında biberon var
benim eşimde 3 vardiya çalışıyo.gece vardiyasına giderken arkasından ağlayasım geliyo bazen alışamadım hala
günaydın güzel anneler
size birşeyden bahsetmek istiyorum. geçen hafta sancılarım oldu doktora gittim bütün haftasonu veli toplantımız vardı çalışmıştım doktorum da yorgunluktan olabileceğini söyledi ve magnorma başladık. pazar gecesi refleks halinde istifralarım oldu ve mide yanması nedeniyle uzanamadım uyuyamadım sabahı sabah ettim. pazartesi sabahı işe gitmek için hazırlanmaya başladım ama tansiyonum o kadar düşmüş ki ayakta duramadım. hemen doktora gittik 4 saat müşahadede kaldım serum verdiler mide bulantılarım için en son ultrasonla böbreğime baktılar ve sağ böbrekte büyüme var dedi doktorumuz. sancılarımın, kramplarımın ve mide bulantılarımın nedeni o imiş. velakin rahatlatsın diye buscopan, dramamine ve iltihap sökücü tek kullanımlık şase tozlardan verdi. pazartesi tekrar kontrole gideceğim eğer büyüme rahatsız edici şekildeyse stent takılması gerekebilir dedi doktorum. daha önceleri bunu yaşayanların yazdıklarını okudum şu anda bebişim 24 haftalık oldu ama geri kalan süre de az değil idare edebilir miyim yoksa başka çareleri de var mı bilenler varsa kızlar içime su serpersiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?