- 19 Ekim 2009
- 2.409
- 64
- 363
ayy okurken bile yüreğime iniyordu canım Allah korumuş
soğukkanlı olman iyi hemen çevirip sırtına vurmuşsun
bazıları donar kalır öyle durumlarda Allah muhafaza
çok dikkat etmek lazım çok
tırnakları çizilse içimiz gider kaldı ki boğulma tehlikesi geçirmeleri...
kızım da bugün uykudan ağlayarak uyandı yine aç tabi meme istiyor
ben de acele acele mememi açmaya çalışıyorum hiç kıyamıyorum çünkü ağlamasına
o ara kızımı kucağıma yatırırken kolu arkada kalmış yavrum bir ağladı dudağını büze büze
ay bir içim parçalandı ki anlatamam ağlaya ağlaya özür dileye dileye emzirdim resmen
öyle üzüldüm ki yüzü aklıma geldikçe gözlerim doluyor
Amin canim benim cok saol hepimizin yavrularini korusun.. İnsallah tekrar yasamayiz özellikle yazdim buraya ki ayni seyi sizler yasamayin diyecanım çok geçmiş olsun.allah tekrarını yaşatmasın.rabbim bizi böyle olaylardan korusun.ne kadar kötü olmuşsundur.söylenecek söz bulamıyorum valla.bebişlerimize daha çok dikkat etmeliyiz.
bende aynı olayı yaşadım bir baktımki burnından sütler gelmiş aklım çıktı artık geceleri doğru düzgün uyumuyorum desem yeri dolayısıyla sabahları hep yorgunumCanim benim sana da cok gecmis olsun yazik nasil acimistir cani kiyamam ben ona benim de en cok korktugum seylerden birisi cok ac oldugu zaman eli kolu hic durmuyor elini cekil memeyi agzina vereyim derken inciticem diye ödüm kopuyor..
Bazi arkadaslarlar bebegime karsi hic birsey hissetmiyorum falan diyorlar cok sasiriyorum ben gercekten gözümun icine bakip biraz aglasa sanki sucluymusum gibi vicdan azabi cekiyorum ben
Artik geceleri nasil uyurum hic bilmiyorum hep birsey olucak korkusuyla, düsününce okadar degil ama yasadigin zaman basina geldigi zaman felaket.. Rabbim korusun kuzularimizi
Amin canim benim cok saol hepimizin yavrularini korusun.. İnsallah tekrar yasamayiz özellikle yazdim buraya ki ayni seyi sizler yasamayin diye
Masallah oglusuna nede güzel yatmis öyle rahat raha:)
Sana da cok gecmis olsun canim insanin basina gelince bir defa yasayinca hep olucak diye ödü kopuyor bundan sonra bende rahat bir uyku cekecegimi hic sanmiyorum
bende aynı olayı yaşadım bir baktımki burnından sütler gelmiş aklım çıktı artık geceleri doğru düzgün uyumuyorum desem yeri dolayısıyla sabahları hep yorgunum
slm arkadaşlar
bende daha önce hiç olmadı yalnız doğumdan galiba aşırı zorlanmadan mı oluştu nedir
henüz dr. gitmedim artık dr. yüzü görmekten orama burama bakmalarından gına geldi
basur olduğunuda bilmiyorum
dış tarafta hiç bişi yok,kabız olduğum bi gün bu kabus başladı yaklaşık 1 aydır var
ama şöyle bişi var ishalde olsam tuvalet çok acılı oluyor acaba çatlak falanmı var??
basurunda bütün özellikleri var örnğ;
tuvalette acıma sanki içten bişiler batıyo yırtılıyor gibi, sonrasında kaşınma hissi ve sabaha kadar zonklama
totomun üzerine oturmak istemiyorum,bazanda çamaşırda kan damlaları??
ne şimdi bu biri bana akıl versin lütfen??
Sana da cok gecmis olsun canim insanin basina gelince bir defa yasayinca hep olucak diye ödü kopuyor bundan sonra bende rahat bir uyku cekecegimi hic sanmiyorum
Canim gecmis olsun bende dogumdan bir hafta sonra kabizlik basladi a gecer diye okadar sulu yemek falan yedigim halde daha da kötüye gitti sonra birde üzerine her wc e gidisimde inanilmaz agri basladi inan acidan duvari yumrukluyordum baktim olmuyor hemoroid olucam hemen eczaneden hamileler icin olan ishal yapan fitilden aldim hergün sabah fitil
Koyup 5 dk sonra tuvalete gidiyorum cok hafif bir acim var suan hala ama eskisi kadar degil daha fazla ıkınıp ilerlemesin diye böyle bir sey yaptim.. Disinda hic birsey yok dedigin gibi ama öyle kasinti zonklama veya ihtiyac disinda bir acida yok bende hic
Bence bekleme hemen bir doktora git canim ne kadar ilerlerse okadar kötü
saçlarını yesinler seniin emiiiiiii dişerimi kırdırtcanız bana yha
bu ne ya maşallah allahım esirgesin..
şimdiden jöle ,sprey stoğu yapmaya başlasanız ii olur
pek bakımlı olacak bu gidişle
sağol tatlım, ama inan artık doğum son darbe oldu ya artık dr. vs bişi görmek istemiyorum
ilerlerse diyede korkmuyo da değilim
ne yapcam bilemedim??
slm arkadaşlar
bende daha önce hiç olmadı yalnız doğumdan galiba aşırı zorlanmadan mı oluştu nedir
henüz dr. gitmedim artık dr. yüzü görmekten orama burama bakmalarından gına geldi
dış tarafta hiç bişi yok,kabız olduğum bi gün bu kabus başladı yaklaşık 1 aydır var
ama şöyle bişi var ishalde olsam tuvalet çok acılı oluyor acaba çatlak falanmı var??
tuvalette acıma sanki içten bişiler batıyo yırtılıyor gibi, sonrasında kaşınma hissi ve sabaha kadar zonklama
Bende daha önce kabızlıktan olmuştu yıllar önce çok fenaydım.Şimdide normal doğum yaptım aşırı ıkındım sanırım:44: aynı belirtiler bendede vardı yeni yeni geçti.Hala arada yokluyor.Sana tedaviyi söylüyorum :) Magnesie Calcinee Saba Toz- bunu eczacı verdi.Toz, bunu bi bardak suya karıştırıp günde 3 defa iç dedi.Afedersin dışkıyı yumuşatarak tuvalette rahatlatıyor.Hafif ishal gibi oluyorsun.Durumun benim gibi vahim değilse günde 1 defa içersin.Dr umda onayladı bu ilacı herhangi bir sakıncası yokmuş.
Yanma ve zonklamalarla ilgilide krem verdi Procto-Glyvenol,bunu uygularsın eğer yetmezse (ki bana yetmedi) aynısının fitilini yazdı.Fitili sabah akşam kullanıyorsun.Fitilin içinde rahatlatıcı (anestezi gibi) bir madde varmış çok iyi geldi bana.Düzenli sanırım 5-6 gün kullandım.Bu arada yediğime içtiğime dikkat ettim tabi o da ayrı... Umarım işine yarar çok çektim bilirim mahveder insanı...Bunlar işime yaradı...
canım ya bebeklerimizin aylık boy kilo gelişimini takip edeceğiimiz bi topik açsak nasıl olurEki Görüntüle 754126
bizimki baya önde maşalllah bakalım sizinkiler nasıl
maşallah çok tatlı bişi bu annesi
ay o tarz cümleler kullananlardan biride benim ama yok canım ya asıl bebeğim bana karşı bişi hissetmiyor (önce o başlattıCanim benim sana da cok gecmis olsun yazik nasil acimistir cani kiyamam ben ona benim de en cok korktugum seylerden birisi cok ac oldugu zaman eli kolu hic durmuyor elini cekil memeyi agzina vereyim derken inciticem diye ödüm kopuyor..
Bazi arkadaslarlar bebegime karsi hic birsey hissetmiyorum falan diyorlar cok sasiriyorum ben gercekten gözümun icine bakip biraz aglasa sanki sucluymusum gibi vicdan azabi cekiyorum ben
Artik geceleri nasil uyurum hic bilmiyorum hep birsey olucak korkusuyla, düsününce okadar degil ama yasadigin zaman basina geldigi zaman felaket.. Rabbim korusun kuzularimizi
Amin canim benim cok saol hepimizin yavrularini korusun.. İnsallah tekrar yasamayiz özellikle yazdim buraya ki ayni seyi sizler yasamayin diye
Masallah oglusuna nede güzel yatmis öyle rahat raha:)
kuzucuk çok yakışıklısın se maşallah
günaydın merhaba cnm sana birsey soracaktım senin kızınla oğlun yaş aralığı kaç
bende 2 düşünüyorum ama yaş aralığını merak ettim oğlum 1 yaşında
kapış kapışş allah yardımcımız olsun..günaydın tetelerr cumanız mübarek olsun
oğluşum bütün gece kıvrandı 15 dkda bir uyandı aptal gibiyim
galiba karpuzu fazla kaçırdım
sabahın 6sında kalktım altını temizledim karnını doyurdum şimdi rüyalarda prensim
snnesinin uykusunu kaçırdı beni ayağa kaldırdı kendisi fosur fosur uyusun bakalım
bazen içini çekerek gülüyoo uykusundaişte o beni bitiriyo
bende kalktım oğluşumun çamaşırları vardı onları astım,kahvaltı yaptım,bulaşık mak. boşalttım,dün dip köşe temizlemiştim zaten bugün rahatım
ben zayıflama topiğine kilocuklarımı yazdım cücüüüm senide ve tüm kapışmak isteyenleri bekliyorumm
Günaydin kizlar hayirli cumalar.. Giden arkadaslar geri dönmüsler cok sevindim tekrar hosgeldiniz birdaha özlettirmeyin kendinizi..
Diyetler baslamis bakiyorum masallah bir 12 kilo fazlalikta bende var hadi bakalim.. Benim bugün 33. gün kanamam hala bitmedi bir süre hic gelmiyor tamam bitti bu defa diyorum tekrar basliyor artik bitsede gusul abdestimi alsam rahatlasam biraz, ogluma bez bana da ped yetistiremez olduk iyice
Birde oglum alt degistirirken malum agliyordu hep simdi her altini degistirmede fön makinasini islak mendile hafif tutup siliyorum ardindan yeni bezini de biraz isitiyorum hic aglamiyor bu süre icin de fön makinasini da acik birakiyorum kenar da bos bos calisiyor zaten onun sesini duymasi bile rahatlatiyor bir deneyin derim ise yarar belki sizde de.. Yikadiktan sonra da ayni sekilde havlusunu isitip sariyorum yine yan tarafta fön calisir halde oluyor cok sükür hic aglamiyor, rahat rahat kremlerini sürüp masajini yapiyorum artik
hayatım aynı sorun bizdede var bugün oturdum ağladoım artık sinirden bugün kimyona başladım bakalımkızlar bizim daha 14. günde gaz sorunumuz başladı. kimyonlu bi tarif vardı gaz için bir arkadaş yapmıştı ve yazmıştı bulamadım nasıldı o hatırlayan var mı ya da gaz için çözüm bulan var mı ? kuzum ağladıkça bende ağlıyorum mahvolduk 2 gündür
Kizlar bebislerinize dikkat edin geceleri gerekirse saati kurun arada bir kalkip kontrol edin veya hemen yataginizin yanin da yatirin.. Benim yatakla oglumun yatagi bitisik hemen yanim da yatiyor gece emzirdim yatirdim bende hemen tekrardan uyudum bir süre sonra bogulma sesleri gibi sesler duydum hemen panikle kalkip ogluma baktimki elleri havada cocuk kipkirmizi olmus bildiginiz nefes alamiyor kucagima aldim ters cevirip sirtina vur birkac defa salladim falan derken normale döndü ufacik bedeniyle kucagimda o hali aklim cikacakti resmen, bir yandan sirtina falan vuruyorum diger yandan panikle titreyerek esimi cagiriyorum oturdum agladim bir müddet kucagim da o hali hic gitmiyor gözümün önünden
tahminimce emzirdikten sonra sütün bi kismini yutmamis agzinda bekletmis artik basini saga sola kendisi cevire bildigi icin ben yan yatirdigim halde yüzü yukari gelicek sekilde dönmüs süt bogazina kacmis sanirim.. Uykum da ikide bir sicrayip ogluma bakip uyudum nasil korktumsa artik
Uyanamasam ne olurdu diye düsünmek bile istemiyorum annesi kurban olsun ona
canm geçer merak etme göbek fıtığı genelde tedavi gerektirmiyoo zamanla düzelecektir ama ıkınması bitmeden geçmezz bi iki aya oda biter zatenn..cnm ya geçer mi gerçekten :26: Ama pipisi kadar dışarıda ve etrafı hafif morarmışş
Içine dogru bastırınca sesler çıkıyor sanki bir boşluk var orada:26:
Doktora daha bu kadar çıkmadan göstermiştim o 2 yaşına kadar kendiliginden düzelir demişti ama
daha da dışarı çıktııı..
Peki ıkınmaları geçtikten sonra düzelir mi bu şekilde mi kalır :44:
canmsın yaa üzme canını morelini düzelt bebeğini emzrmeye devam et eminim düzelecektir canmm keşke sana sütümü gönderme şansım olsaydı emin ol seve seve veriridim sütümü benm bi süt oğlum varr zatenn oğlumdayken vermiştim süt baya göndermiştimm ama dilerim senin böle ihtiyacın olmazda sen kendin emzirirsin bebeğiniiKizlar gazim olacak diye yediklerinizi kesmeyin benden tavsiye.Dogum yaptigim anda sutum geldi ilk zamanlar sutum az geldigi icin bebek mememden inmiyordu buda ne yazikki cok gaz yapiyordu sonuc saatler suren aglamalar , yatak odasinin bir kosesinde gecen gunler ve 48 saat uykusuz kalmalar derken birden sutum fosur fosur gelmeye basladi hatta bebisin bogazina kaciyordu goguslerim tas gibi oluyordu ama su sanci olayi beni mahfediyordu bende ne yiyecegimi sasirdim dogru duzgun birsey yemedim, ablam yanimdan gitti annem geldi annemde yasli sikilyor onun sikildigini hissettikce cok uzuldum benle ilgilenmemeye hatta yemek bile yapmamaya basladi birde buna uzuldum derken benim sut geri gitti bebek emmiyor cunku alistigi o fosurtuda gelmiyordu bende yeri gogu inletmesine dayanamayip mama verdim yavrum yatip uyudu bu seferde buna uzuldum aglamaya basladim cocugu ac ac gunlerce aglattim gaz sancisi sanip birde sicak havlu yaptim her tarafiisilik doktuhemen ablamin evine kactim aglamamak icin kendimi siktim siktim herseyi yedim solgarin malt hapi,hosaflar,sutlaclar,litrelerce sular ama sagiyorum 20 cc bir mememden zor cikiyor.Nerdeyse tamamen mama vermeye basladim arkadasim ysmc Allaha sukur saglikli bir bebegin var eli ayagi duzgun Allahin zoruna gider yapma uzme kendini bu kadar diyince biraz daha kendime geldim sonra kadin dogumcumu aradim o da ayni sekilde bu hayati birsey degil eskiden annelerimiz pirinc unlariyla bizi beslemis mamalarin icinde her turlu vitamin var uzulme dedi.O kadar istiyorumki onu emzirmek ama olmuyor pompayla cogalir mi acaba diyorum internetde bazisi yorum yapmis pompayla sut azalir diyorlar sevkimde kiriliyor.İnternetde Tomrisin emzirme kampi var uygulamak istiyorum ancak gogsumde biraz sut birikmesi lazim yoksa bebek catlayana kadar aglicak buna dayanacak gucum yok.Cevrenizde yada kendinizde pompa ile sutu artan var mi?Tekrar fosurdamasi icin tek care emzirmek ama bizim rahata alisan zilli az gelen sutume sinirlenip memeyi hemen birakiyor.
Siz siz olun ogunlerinizi kacirmayin, suyunuzu ihmal etmeyin anladimki 40 gun icinde biraz boslayinca sut hemen kaciyor.Bu arada eger sutum cogalmazsa sut annesi olmak isteyen varsa talip olabilirim paraylada alabilirim yada bebeginizin ihtiyaclarindan ufak tefek birseylere destek olabilirim.Hayir icin yaparim derseniz onada hayir demem.Sadece birkac ayda olsa bebegime anne sutu vermek istiyorum
kızlar aranızda silikon göğüs ucu kullanan oldu mu ? göğüslerim yara içinde oğlum sol göğsümü emmek istemiyor tutamıyor ucunu süt dolduğu içinde çok gergin sütüm akıyor kendiliğinden emmediği için pompa yapamıyorum daha kötü acıyor napsam nolur yardım edinnnn
oy öldüm walla geçmişi okumaktan maşallah sizin bebişlere biz kv ile başa çıkamıyoruz bizim kız ya uyuyo ya besleniyo yada ağlıyo uyuduğu anlar az olduğu için genelde ağlayıp duruyo bi insan sabah 4:30da uyanıp akşam 20:30a kadar ağlarmı uyumadan, kollarda pışpışlıyoruzki sussun kolumuzda 1-2 dk uyuyo yatağına koyunca hemen kalkıp ağlıyor kaç gündür bu şekildeyiz ne yapacağımızı şaşırdık
tatlım beni anlatmışsın bende ilk defa bi çocukla muhattap oluyorum kararlarımın arkasında duramıyorum çocuğun derdinden anlamıyorum mamayı bile kv daha iyi veriyor ben ağlarken susturup veremiyorum, benim annesi olduğumu hissetmiyor sanırım hani anne kokusunda susar bebekler hani annelere çocuğunun kakası mis kokardı yalan ben tiksiniyorum burnunu temizlerken bile bi garip oluyorm ama kızımı çoooooook sevdiğimi biliyorum bazen sevgimi sorgulasamda misal bugün kızıma 'içimdeki çocuk sevgisini yok ettin' dedim ama tabiykide seviyorum bide bizim süt çok az demin sağdım iki memişten ancak 20ml çıkmış onunda stresi yükleniyor lohusa depresyonuna girmedim ama benim zilli beni hiçe sayınca herşeyi sorgular oldum
tatlım şırıngayı denemedim ama iğnesi olmadan azar azar bastırarak yapılıyordur heralde gerçi keepmeinformed onun daha zor olduğunu yazmış onuda bırakmıyolar
canım tebrik ederim 2 çocukla helal olsun..yalnız annelere maşallahhayranım sizlere ben yalnız bakabilirmiydim acaba bu ilk zamanlarında kızıma başa gelen çekilir misali ağlaya zırlaya bakardım heralde aama çok zor.işte o zaman depresyona değilde menapoza girerdim
hayatım allah yardımcın olsun en azından kocan yardımcı ve yanında dua et bende oda yok iki çocuk kendini düşünen bi koca ah ah...yine geldim
ay kafayı yemek üzereyim artık
elifim ya memede bütün gün ya da kucakta geziyor
oturunca da anlıyor hemen başlıyor viklemeye
ne kollarımda derman kaldı ne de memelerimde hal
bazen on dk uyursa buraya bakıyorum
bir çoğunuza cevap yazmak istiyorum bir şeyler paylaşmak istiyorum
size soracak bir sürü sorum var ama benim wc için bile fırsatım yok
bu gidişle depresyona gireceğim diye korkuyorum
çok şükür ki kocacım çok yardımcı oluyor
akşam o gelince çamaşır bulaşık yemek temizlik işlerini halletmeye çalışıyorum
yoksa gün içinde mümkün değil
gündüz doğru düzgün uyumuyor bile bu nasıl bebek anlamadım
neyse ben geçmişe bakayım
allahım bağışlasın canım çok tatlı maşallah
canm geçmiş olsun sen basur olmuşsun dışta meme olmasına gerek yok içerdede olabilir bendede varda ordan biliyorumm papatyayaı kaynat buharına otur iyi geliyoo...slm arkadaşlar
allahım maşallh
canım kayısılar bittide çocuklarrr yedi benii mutfağı gör berbatt kız hala dizimde uyuyoo bende uyumak istiyom ya...kııııız 2013 kaysı güzeli ne yaptın?? çıkamadınmı işin içinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?