2013 Haziran Annleri Paylaşım Alanı

BEBİŞİMİZİN CİNSİYETİ

• Ankete Katılan
    557

Ben sabahları mama vermeye başladım. Akşam da laktozsuz süt. Şimdilik iyi gidiyor gibi. Baya gazlı oğlum. Bire düşürmeyi deneyeceğim bende. Zaten hazır gibi bilmiyorum.
Benimki de anne zar zor diyor bilmeyerek, baba demiyor. Dede diyor. Söylediğimiz şeyleri anlıyor ama, mesela bay bay diyince el sallıyor, alkış diyince alkışlıyor. Hayır dokunma diyince elini çekiyor.

Bu arada kakası düzeldi. Bol su veriyorum gün içinde, sanırım sudan dolayı düzeldi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Denizana,Ben zaten bir kere uyutuyorum gunduzleri,onu da istemiyor oglum uyumuyor.iki saattir bir uykuya yatiricaz diye annemle canimiz cikti uyumuyor.aldik yatagindan bakalim ne zaman uyuyacak.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:

Yatagina koydum pispis dahi demedim kulce gibi dustu uyudu.saat 10da kalkmisti 5te uyudu.sizce normal mi? Sallamicam dedim direttim ogle uykusuna yatmadi simdi yatti.hic aglatmadim.hatta yataginda ayaga kalkti sallanmaya basladi bir baktim gozlerini kapamis basi dustu.kut diye kendini yastiga birakti.duzen cok fena bozuldu.kizim normal saatinde yatarken oglum bu saatte uyudu.bana dinlenmeye vakit kalmadi.sizce oglum oglene ceker mi uykusunu? Ne zaman mecali kalmazsa o zaman mi yatirayim yoksa her ogle vakti deneyeyim mi?

Benimkiler Anne Anane dede baba mama diyorlar.kizim ver diyor bana ver diyor uzun uzun birseyler anlatiyor heyacanla ama henuz anlamiyoeuz :)

Ben de bygün kafası düşene kadar bekledim. Arabayla çıkmak zorunda kaldık arabada uyudu saat 3 te. Sonuçta ağlatma yönteminde de bekliyorsun. Bence iş çocuğun bayılmasını beklemekte. Yoksa nasıl uyuyacakki? Telkinle mi? Benimkinin de çok oldu 7-8 saat uyanık kaldığı.

Bu arada gecmis olsun canim,asisini olmamis miydi kizamikcigin??

Olmamıştı canım maalesef ASM de bu asidan kalmamış gelince olacaktık ee ama şimdi bizim ki çıkardı Aşı olmaması lazim aslında dimi

Kızlar Çok yoruldum an itibari ile ikisi de uyudu. Kızımın keyfi yerinde olursa mama içerken uyuyup kalıyor yormuyor beni. Ama uyanık olduğu zamanlarda acayip hareketli ve yaramaz 3 kişi zor bakıyoruz.

Bilmiyorum ki hastalik gecirilince asi yapilmiyor mu.nasil saglik ocagi ya ne sorumsuzluk.herseyin tam olmasi gerekir.tekrar gecmis olsun Allah beterinden saklasin canim.
Benimkiler hala oynuyor mamalari hazir Ben de yatiricam simdi.oglum saat bese kadar direndi beste bir uyudu sekize kadar.bakalim yarin oglen ne olacak.uyumuyor cok ugrastiriyor bende de hic sabir yok.iki gundur sinirden basim catliyor.sallamicam kararliyim.ama aglatmiyorum da.insallah basaririm.

Dun 5te sizan oglum bugun 4te sizdi.ama kizim normal saatinde uyudugu icin birazdan uyanacak.ikisini ayni anda yatirip uyutmak ve ise guce bakmak hayal oldu ama kararliyim.sallamicam.her ne kadar guvenmesem de,belki yarin 3e ceker oglum uyuma zamanini.insallah olacak ama zaman alacak.

Kızlar sallamadan uyutuyorum artik ama oğlum gece cok sık kalkıyor ve mama istiyor hala.iki gecedir cok uykusuzum,saat 3 gibi bağıra bağıra kalkıyor 5e 6ya kadar gözü kapali bağırıyor uyumuyor.sebebi ne olabilir? Güya sallmayinca rahat edecektim,oğlum icin birsey fark etmedi.annem dün iki kere gunduz uykusuna yatırmış,ondan dicem ama değil cunku ondan önceki gün bir kere gunduz uykusuna yattığı halde yine gece saatlerce uyumadı.hani kendi kendine dalacakti.sanki hersey daha beter oldu.acaba dişi mi ağrıyor.orta kulak sorunu vardı o mu azdı? Off cok daraldim...

Biraz daha sabret sonucunu alacaksın. Böyle durumlarda önce kötüye gider sonra bir anda düzelir.

Ben sanırım depresyondayım. Kimseyle görüşmek konuşmak istemiyorum. Durup durup ağlıyorum. Gece uyuyamadım. Çıktım bahçede oturdum biraz. İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. Sadece yemek yemek istiyorum. Ancak öyle mutlu oluyorum. Profesyonel destek almalı mıyım?

Canim muhakkak al.mazallah daha kötüye gidersin,çocuğun var bakmak zorunda olduğun.bu tip sorunlar yaz aylarında daha cok oluyor.o sıkıntı gece cok geliyor bir de.seni cok iyi anlıyorum.ben hamile kalana kadar 7 sene psikolojik tedavi gördüm,ama benim genetik de var.hamilelikte allahtan ışte,o kadar mutluydum ve iyiydim ki.meğer asıl çöküş beni dogum sonrası bekliyormuş.biliyorsun zaten.

Demem o ki,bekleme.belki ciddi değildir ama kararı doktor versin,milletin lafına da bakma.sen iyiysen herkes iyi.istediğin an dertlesmek icin yazabilirsin. seni anlarim,yalnız sanma kendini.otur ağla,ağlamak kadar güzeli var mi? Inan kilolu değilsin,ben senden beterim.iğrenç gorunuyorum ama hala o motivasyon yok bende. Sen iyi olmaya bak,allah yardimcin olsun canim.

Kilolu olmak sorunlardan biri sadece. Eşimden ve ailesinden fenalık geldi artık. Annemi takmışlar kafaya, neden gergün arıyormuş vs... Kaynanam bulduğu her fırsatta üstü kapalı annem hakkında laf söyler. Şimdi gitmiyorum yanlarına, annemleri de çağırmıyorum. Hiçbir isteğim kalmadı, soğudum iyice. Onlar ana oğul plan yapar en son benim haberim olur. Ben aynısın yapınca sorun olur. Herşeyi biz biliyoruz havası. Kısacası bıktım tüm bunlardan. Allah razı olsun zor günlerimde yanımda oldular ana artık ne kendi ailemi ne de eşimin ailesini görmek istemiyorum. Keşke bu kadar yakına taşınmasaydım. Evimde huzur kalmadı. Hep istediğim şey ailece hareket edebilmekti ama eşimin ailesinin haberi olmadan birşey yapamıyoruz. Ha pardon haftalık alışverişimizi yapabiliyoruz. Varsa yoksa akraba gezmesi. Bıktım artık gitmiyorum hiçbirine. Eşim alıp götürüyor oğlumu, öyle istediğim için. İçinde en ufak huzur kalmadı. Ne olacak sonum bilmiyorum.
Bana hitaben hiç konuşmazlar, süs biberi gibi kalırım aralarında.

Neyse daha anlatmaya kalksam neler neler var da olay benden çıktı artık. Hiçbirini görmek istemiyorum zerre kadar. Bunları anlatırken de rahatlamıyorum tan tersine daha çok öfkeleniyorum.

Canim nereli esin? Ben urfa geliniyim,ınan daha fenalarını yaşadım.kayinvalidem ve gomrumcelerim okuma yazma bilmeyen halleriyle insan begenmezler.ben üniversite mezunuyum.esim de oyle.ama ne yapsak nereye gitsek laf olur.cok geziyorsunuz cok masraf yapıyorsunuz vs. Sanane? Evine gidip kalirsin,sabah kalkar sen daha uyanmadan odaya girer yatağını yorganini nasil kullandin diye kontrol eder.gece uyumaz seni dinler belki eşimle yakinlasiriz diye.iki çocukla ben kafamı koyacak yer bulamıyorum be.seninkiler yine zor günlerinde yanında olmuş,ben ilk günden beri hicbir yardim görmediğim gibi,kafayı tirlatmis iki çocuklu benden hizmet beklediler.hastalandim,hepimizin çocuğu oldu hep iş güç yaptık dediler bana simariklik yaptığımı iddia ettiler.işten kaçtılar ama mangalda kul bırakmadılar.annemin onlara tepeden baktığını iddia ettiler.o süs biberi olayı bende evlendiğim günden beri var.varsa yoksa kendi memleketleri,onun kizi kimle evlenmiş bunun bilmemnesi cok güzel dolma sararmış,urfa aşağı urfa yukarı.üç senelik evliyim,daha bir kere kayinvalidem bana nasılsın diye hal hatır sormadı.umrumda mi,hayır,artik ben de suratlarına bakmıyorum.onların salcadan acidan yenmeyen iğrenç yemeklerini bilmiyorum diye yemek yapmayi bilmeyen tembel kiz oldum.eşimle sesim artik kisilacak kadar bağıra bağıra kaç kere kavga ettim.istemiyorum onları dedim.nerden düştüm sizin gibi anlayissizlara dedim.ama kırılma noktası arkadaşlarım bana geldiğinde onları da cagirmamla oldu.
Kayinvalidrmin suratına kimse bakmayinca kadın dikkat çekmek icin uluorta gegirmeye bağıra bağıra esnemeye başladı.insanlar cok kınadı.bir halt bilmeyen haliyle insanları oyle suzdu ki arkadaslarim bana acidilar sabir dualari ettiler.ne Iain var senin bu insanlarla dediler.halbuki severek evlendim.arkadaslarimin esleri esimin yakin arkadaslari oldugu icin anlattiklarima inandi hayret.o gun bugundur kalmiyorum kayinvalidemde,bir iki saat oturup suratlarina dahi bakmadan kalkiyorum.

Hepimiz yasiyoruz inan ki.Ben de esime gicik oluyorum,yakinlasmak istiyor Ben istemiyorum.sevmiyor musun diyor.inan bilmiyorum.yiprattilar cok.Benim ailem de yipratti.Beni cok arada biraktilar.Ben annemlere uzagim annem kadikoyde Ben beylikduzundeyim.ama yine sorunlar bitmiyor.cok sikiliyorum hayattan ama bize verilen rolu maalesef istemesek de oynuyoruz.

Kastamonulular, okumuş çok iyi mevkiiide insanlar ama lanet bir inatları var ve çok içine kapanıkve resmiler. Asla çizgilerini aşmazlar. Annem de çok cana yakın insanların içine girmeyi seven biridir. Bunu kaldıramadılar. Bebeğimi kendi istedikleri gibi büyütmek istiyorlar sanırım. Kendi davranışlarını bsba da empoze etmeye çalıştılar. Oğluma nasıl davranacağıma bile karar verdiler. Ben de onlara inat kendi bildiğim gibi davrandım. Güya çok anlayışlı serbest insanlar. Seni öyle bir hale getiriyor ki, sanki karar seninmiş gibi oluyor ama onun kararını kabul etmek zorunda kalıyorsun. Bir keresinde dedemler memleketten gelmişti. Eşim 1 saat yanlarında oturup kalktı gitti odaya yattı. Uğurlamadı bile. Ben işte orada patladım. O günden beri biz de bağıra çağıra kavga ediyoruz. Aynı hareketi ben yapsam kıyamet kopardı. İyi hoş insanlar da yok ben almayayım. Artık ne kadar az görürsen o kadar iyi.

Bilgili gorgulu insanlarin Boyle davranmasi ne aci.toplumumuzda maalesef anneye cocuguyla alakali hic bir hak taninmiyor.sadece tasiyoruz,tasiyiciyiz biz.gerisi erkegin ailesine ait.gorme herseyi,isteyen istedigini desin.

Ya o yatmalar benim adamda da var.Amma kiymetli popolari.benimki annemin babamin yaninda deviriyor poposunu.bir de ne var diyor.senin cocuklarini eylicekler diye canlari cikiyor sen yanlarinda yatiyorsun diyorum,calisiyorum yoruluyorum zirt virt.evlenip de cocuk yapanlar harbi akilsiz.Ben de dahil.

Kesinlikle öyle. Evlendikten sonra anladım çokta bir esprisi olmadığını. Yurtdışındaki gibi çiftler bir yalnız kalabilse herşey daha güzel olacak ama türk insanı olarak evlatların paçasına yapışmayı çok seviyoruz.

Canlarim ne cok dolmussunuz. Firsatim oldugunda uzun uzun yazmak isterim bir ara...
İnanin gunlerim cok dolu ve yogun. Oglusum sunnet oldu. Kizimin kazamigi gecti ama cok zorladi bizi
Kendinizi hak etmeyen insanlar icin yormayin cocuklariniza sarilin dunyanin en guzel hediyesine

Yaz bacım yaz anca böyle rahatlayabiliyoruz. Oğlunun sünneti hayırlı olsun :) kızın için de çok sevindim.

Oğlum olmasa zaten ne yapardım bilmiyorum.

Kizlar esimle annem tam da iftar vakti birbirine girdi.karsilikli cok agir laflar soylendi.oglum babasinin sinirinden cok korktu yavrum nasil agladi...kucagimda uyuttum simdi.varsin sallayim ya o korku icine yerlestiyse...allahim sen yardim et...

Allah yardımcın olsun. Bu kadar sıkıntının üstüne bir de bunlar oluyor. Benim oğlum da bizim kavgalarımızdan çok etkileniyor ağlıyor sabır canım sabır. Zaman herşeyin ilacı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…