Canim benim dediklerinde o kadar haklisin ki, bana gore de hicbir yanlis nokta yok. Bahsettigin zarar verici seylerin hepsinin farkindayim. Coguna yapilabilecek fazla birsey yok malesef, yapabileceklerime mudahale edeyim derdindeyim aslinda. Hee bir de ilk yazdigimda aslinda biri belki icimi rahatlatacak bir cozum snabilir mi dusuncesindeydim isin asli. Bunlardan biri en mucadele edemedigim zaman aspirator olabilir belki. He bir de belki dediklerin ( yani o kadar da zararli olmadigi konusunda) cidden dogruysa, o acidan da azicik da olsa icim ferahlar.
Eller konusunda ben birseyler yazmistim, ama igrenc aman aman gib birsey degil. Sadece ellere yapisan niktin cocuga yapisiyor vs vs seklinde birseydi. Hani icildikten sonra, cocugu almadan evvel, bu sinen nikotin ve zararli maddeler bulasmasin diye, eller yikanmali, disler fircalanmali, ust degistirilmeli gibi seyler var cozum olarak. Ben de bnlardan bahsettim. :)
Yani bundan sonra yazdiklarinda da hemfikiriz, sadece birimiz icen birimiz icmeyen acisindan yaziyoruz ayni cumleyi :) ama sonucta cumle ayni, kimsenin tercihi kimseyi baglamaz. Ben evine geldigimde sen sigara icsen mesela ( ornek veriyorm) en fazla rica edebilirim ama karisamam. Sen devam edebilirsin, orasi senin evin, sanane desen hakli olursun yani...
Bu arada bu gittigimde cok icmeyeyim diye kuruyemis yiyorum am kilo yapti heralde gibi bir cumle duydum, nasil mutlu oldum anlatamam, belki bu bile birseydir diye dusndum...
Aramizda hicbir yanlis anlasilma yok, basta da yoktu zaten benim acimdan :) burada darilmalar kirilmalar oldu diye temknli yaklasiyorum artik...
Buyusun bebislerimiz sagliklaa
Kizlar ins bebeklerinizin saglikli haberlerini en kisa zamnda alirsiniz, gercekten zor bir durum.. Ben ihtimaller yuzunden ayni durumda kalmamak icin 2 liyi bile yaptirmadim, ama icim rahat.Allah'a guveniyorum ve dua ediyorum bol bol..daha once kizlarin dedigi gibi boyle riskli gorunup sapasaglam dogan cok cocuk duydum, mumkun oldugunca kendinizi o minicik bebislerinizi uzmemeye calisin, bol bol dua edelim.. Rabbim buradaki herkesin bebisini saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin..
Çok sağol canım. Allah bu ruh halini, bu duyguları hiçbir anneye yaşatmasın. Ben de Allah'a sığındım. Dua ediyorum sürekli. Elimden geleni yaptım. Tevekkül ediyorum. İnşallah bebeği çok üzmemişimdir. Bu olay çıktığından beri o kadar az yedim ki.. Bebeğim iki gün geri kaldı..Neyse.. Bu günleri de aşarız. Bu da geçer..
Kizlar ins bebeklerinizin saglikli haberlerini en kisa zamnda alirsiniz, gercekten zor bir durum.. Ben ihtimaller yuzunden ayni durumda kalmamak icin 2 liyi bile yaptirmadim, ama icim rahat.Allah'a guveniyorum ve dua ediyorum bol bol..daha once kizlarin dedigi gibi boyle riskli gorunup sapasaglam dogan cok cocuk duydum, mumkun oldugunca kendinizi o minicik bebislerinizi uzmemeye calisin, bol bol dua edelim.. Rabbim buradaki herkesin bebisini saglikli bir sekilde kucagina almayi nasip etsin..
Canım doktor bilgilerini mesaj attım sana.
canım baktım medipoldeki doktora,hakan şefik apaydın ismi.yorumlarıda okudum gayet iyi.bende ona mı gitsem acaba:26:
Maddi sıkıntım yok ama bana gereksiz geliyor çok paralar dökmek onun yerine çocuğuma harcarım o parayı, amerikada artık insanlar profesyonel sağlık ekibiyle evde doğurmaya başlamış, tabikide bunu asla tercih etmem..Hastaneler ve doktorlar çok ticari bakabiliyorlar mesela annem rahatsızlandığında 3 sene önce acıbademe kaldırdık 1 gece bile kalmadı ve tahlil dışında tetkik yapılmadı 4 bin lira keş para verip çıktım 1 paket alt bezi açıyorlar 1 tane kullanıyorlar ama tüm paketin parasını üstüne katlayarak faturaya yazıyorlar, iyi doktorlar heryerde var temiz ve iyi ekibinin olması yeterli...Tabikide bu sağlık daha önemlisi yok, harcarım o da sıkıntı değilde ama sonuçta iyi olup makul olan hastaneler varken onları tercih etmek istiyorum.Mesela Amerikan hastanesinde doğum yapıp rezillik çeken insanlarıda biliyorum:26: bence sende düşün biraz araştıracağım teşekkür ederim...
Canım, ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz peki uzmana. Doktorun belli bir zaman verdi mi?
Çok sağol canım. Allah bu ruh halini, bu duyguları hiçbir anneye yaşatmasın. Ben de Allah'a sığındım. Dua ediyorum sürekli. Elimden geleni yaptım. Tevekkül ediyorum. İnşallah bebeği çok üzmemişimdir. Bu olay çıktığından beri o kadar az yedim ki.. Bebeğim iki gün geri kaldı..Neyse.. Bu günleri de aşarız. Bu da geçer..
bende Ataşehirdeyim. öncelikle kendime düzgün bir doktor arıyodum muayane için Erdem hastanesi ve Central Hospital arasında kalmıştım ama internetten Tahir Tosyalı hakkında çok iyi şeyler duydum kendisi Dragos Şifa hastanesinde. tonton bir amca kendisi ben ilk randevumda memnun kalmıştım. muayenesi ortalama 35-45 dk arası oluyo her seferinde. yeri biraz uzak olsa da Tahir Tosyalı'yı kesinlikle tavsiye ederim.
tek memnun kalmadığım yer ultrason cihazı biraz eski ama ona rağmen gitmeye devam edeceğim. hastane küçük odalarına hiç bakmadım gezmedim doğum olarak kafanı karıştırmak istemem ama doktor olarak tavsiye edebilirm. muayene fiyatı da 40 TL
Yarın için Çapa'nın kadın doğum bölümünden randevu aldım, 13:45'e öncelikle oraya gidip bir ön kontrolden geçmek istiyorum, sonuçları gösterip ne diyeceklerine bakıcam..
Tabiki ilk verdiğimiz karar kadın doğum doktorumuzu değiştirmek oldu, bunun içinde ysmc için yapılan tavsiyeleri de not aldım. Araştırıyorum bir taraftan..
Sağolsun herkes doktor bilgisini paylaştı hepsini de not aldım, içlerinden birine düzenli gitmeyi düşünüyorum ama sanırım önden bir Recep Has'a gidicem.
İnternette okuduğum bilgi şu yönde;
Bir gebelikte az da olsa risk hesaplanmışsa o gebelik risk ortadan kalksa da riskli gebelik olarak takip edilmelidir.
Şunu bilmiyorum riskli gebelik uzmanı sadece takip mi yapar? Doğuma da girer mi?
Eğer girmez ise bu durmda iki doktor tarafından mı takip edilmek gerekir?
Kafamdaki soru işaretlerine cevap bulup iyi bir doktorla devam edicem. İlk adımım yarın ki randevum
arkadaşlar zaten genel hatlarıyla doktorlarının görüşlerini açıklamış ama ben şöyle bir detay vermek istiyorum. Bu testler içinde (ikili üçlü dörtlü) en az güvenilir olanır 3lü test. Sebebi şu senin karnındaki bebeğin down sendromuna bakarken sadece senin kanındaki birkaç değeri dikkate alıyorlar. Ve bu değerler başka sebeplerle de beklenenden farklı çıkabiliyormuş. O anda gribal bir enfeksiyon geçiriyor olman gibi basit bir neden mesela Bu sebeple bu testlerin en güveniliri ikili test. Çünkü kriter olarak bebeğin ense ölçümünü de değerlere ekliyorlar. Ve burda yazan diğer perinatoloji uzmanları gibi benim doktorum da ikilisi iyi çıkan birine 3lü yaptırmam gereksiz kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramaz demişti. Sen diyorsun ki doktorum ultrasona bakarken 3lü yaptır dedi diye. bir daha o doktora gitmicek olsan bile neden böyle birşey istediğini, birşey görüp mü söylediğini flan sorsan, eğer sormadıysan tabi
İstersen benim doktorun bilgilerini özelden paylaşırım seninle. Önemli olan güvenmen ve kanının ısınması doktora. Benimkinden öyle ay maşallah bebeğimiz ne kadar büyümüş pek de şirin falan gibi şeyler duyamazsın mesela ki benim de tercihim bu sevimliliğe ihtiyacım yok :) ama benim doctor tam bana gore, bi kere çok özgüvenli duruyor ki bu beni çok rahatlatıyor bir de ben çok meraklıyımdır bilmediğim birşeyi ders dinler gibi dinlemeye, internetten araştırmaya falan o da bana ben sormadan tüm süreci öğrencisine anlatır gibi anlatıyor uzun uzun. Ama genç biri 1974 doğumlu, yurtdışında okumuş 2 sene, burda üniversiteyi bitirdikten sonra. Bunu neden söylüyorum bazı arkadaşlar daha olgun birini tercih edebilir mesela. Ben de tam tersi yaşı ileri bi doctor istemiyordum :) sen iyice araştır kararını ver, ben Istanbul avrupa yakasındayım. Istersen doktorla ilgili daha detay anlatırım hatta telde konuşuruz öğrenmek istediğin birşey varsa. Sakın çekinme. Seni en iyi biz anlarız şuanda. Içini ferah tut. Allahım inşallah en kısa zamanda en güzel haberleri verdirir sana, yüzün güler de mutluluktan göz yaşı dökersin  
Canım bize yarın güzel haberlerle geleceksin eminim. Bizi habersiz bırakma.
Recep Bey doğumlara girmiyor diye biliyorum. Ama giren bir riskli gebelik uzmanı var mı bilmiyorum onu da.:44:
Yarın için Çapa'nın kadın doğum bölümünden randevu aldım, 13:45'e öncelikle oraya gidip bir ön kontrolden geçmek istiyorum, sonuçları gösterip ne diyeceklerine bakıcam..
Tabiki ilk verdiğimiz karar kadın doğum doktorumuzu değiştirmek oldu, bunun içinde ysmc için yapılan tavsiyeleri de not aldım. Araştırıyorum bir taraftan..
Sağolsun herkes doktor bilgisini paylaştı hepsini de not aldım, içlerinden birine düzenli gitmeyi düşünüyorum ama sanırım önden bir Recep Has'a gidicem.
İnternette okuduğum bilgi şu yönde;
Bir gebelikte az da olsa risk hesaplanmışsa o gebelik risk ortadan kalksa da riskli gebelik olarak takip edilmelidir.
Şunu bilmiyorum riskli gebelik uzmanı sadece takip mi yapar? Doğuma da girer mi?
Eğer girmez ise bu durmda iki doktor tarafından mı takip edilmek gerekir?
Kafamdaki soru işaretlerine cevap bulup iyi bir doktorla devam edicem. İlk adımım yarın ki randevum
Söylediklerinde çok haklısın canım, doktorum özellikle istemeseydi benim de aklımda 3'lü test yaptırmak yoktu. 3'lü testimi farklı bir doktor yaptı ama ultrason ölçümünde çıkan gebelik haftam 18+3 benim o tarihte SAT a göre gebeliğim 16+5, 3'lü testteki bu ölçümden 3 hafta önce bebeğim 4-5 gün önce idi bu kadar kısa zamanda farkın 11 güne çıkması tuhaf geldi bana.
Kendi doktorumla biraz gerildik dün riskimin düşük olduğunu söyledi bana, ben de bu arada kan tahlili sonuclarımı gösterdim, düşük olan değerlerim var diye çünkü sadece folik asit kullanıyorum. Bana şimdi onu boşver acil olan bu önce buna baktır dedi. Ben de sinirlendim çünkü kimbilir ne zaman sonuclanacak bir durum belki 1-2 haftayı bulacak belli değil o sırada takviye almadığım için ben eksiye düşücem değerlerim iyice gerileyecek.. Ne bekliyor anlamadım sağlıksız diye kurtulmayı felan mı tepem attı benim de söylendim biraz, o da bana evhamlı yaftasını yapıştırmayı uygun gördü.. Şimdiki gebeler başka felan demeye başlayınca dedim ki; eskiden bebekleri sadece doğduğunda görüyordunuz, şimdi ise ben buraya gelmeden başıma gelecekleri yapılması gerekenleri araştırarak geliyorum tabiki herşeyi sorgularım. Ben 3'lü testin sonucu gördüğümde riskli gebelik uzmanına yönlendireceğinizi biliyordum yine de size geldiysem sizde bana saygı gösterin ve anlayışlı olun..
Ama ben bu uyarıyı yapmak zorunda kaldığım bir doktora tekrar gitmem tabiki..
Benim bir doktorda baktığım ilk özellik işini iyi yapıyor olması iyi bir referansı olması, benim doktorum tecrübeliydi ama geldiğimiz noktaya bak, tek başına tecrübe yeterli değil başka şeylerle de yoğrulmuş olması gerekir doktorun ki kadınlarla ilgili bir iş yapıyorsa kesinlikle güven konusunda daha hassas olmalı. Doktorundan memnunsan tabiki bilgilerini paylaşmanı isterim canım, her türlü bilgiye aç vaziyetteyim şu an da bir karar verebilmek için önce bütün bilgileri toparlamaya çalışıyoruz.
İnşallah doğum hikayelerimizi de paylaşmak nasip olur..
Tokoyay, benimki girecek benim doğumuma ama benim hastalığımdan dolayı mı onu bilemedim şimdi
Canım bize yarın güzel haberlerle geleceksin eminim. Bizi habersiz bırakma.
Recep Bey doğumlara girmiyor diye biliyorum. Ama giren bir riskli gebelik uzmanı var mı bilmiyorum onu da.:44:
Canım bencede çapaya mutlaka git orda tüm herşeyine bakıp araştırırlar, yinede bilindik çok iyi bir profesore tahlillerini tekrar gösterip muayene ol bende diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim en önemlisi 2'li test ve ayrıntılı ultrason diğerleri yanıltıcı olabiliyor..
Senin konun dışında bencede herşey temiz çıkacak ama ben 2'li test yapılmamasından asla taraftar değilim anlayamıyorumda evet sen Allahın sana sundukları nimetlerden faydalanırsın sonra Allaha tevekkül edersin(böyle bir imkanıda Allah istemese sunmazdı), çocuğa biz baktıkda ya o çocuğun çektiği eziyeti düşünülüyor mu?Zaten kötü birşey olma ihtimali düşük ve nadir birşey ama yinede bakılması gerekiyor bence..
Canım bencede çapaya mutlaka git orda tüm herşeyine bakıp araştırırlar, yinede bilindik çok iyi bir profesore tahlillerini tekrar gösterip muayene ol bende diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim en önemlisi 2'li test ve ayrıntılı ultrason diğerleri yanıltıcı olabiliyor..
Senin konun dışında bencede herşey temiz çıkacak ama ben 2'li test yapılmamasından asla taraftar değilim anlayamıyorumda evet sen Allahın sana sundukları nimetlerden faydalanırsın sonra Allaha tevekkül edersin(böyle bir imkanıda Allah istemese sunmazdı), çocuğa biz baktıkda ya o çocuğun çektiği eziyeti düşünülüyor mu?Zaten kötü birşey olma ihtimali düşük ve nadir birşey ama yinede bakılması gerekiyor bence..
Belki tercih meselesidir. Girmek isteyen giriyordur, başka hiçbir riskli gebelik uzmanı tanımıyorum çünkü. Recep Bey'e arkadaşım gidiyordu. Plasentası aşağıda olduğu için hem şimdi benim gittiğim kadın doğum doktoruma gidiyordu hemde ayda 1 kez Recep Bey'e. Onun söylediğine göre Recep Bey girmiyormuş doğuma. Ama bu sene bir değişiklik yapmış mıdır yapabiliyor mudur bilmiyorum. Minikuss giderse öğrenir.
Bu arada ben Acıbademde doğum yapmayı düşünüyorum. Ama özel sigortam olmasaydı o uçuk rakamlarla aklımdan bile geçirmezdim. Benim 3 arkadaşım Bakırköy Acıbademde yaptılar doğumlarını ve çok memnun kaldılar. Ama doğumlarını benim şimdi gittiğim kadındoğumcum yaptırdı. Acıbademin ekibini ve ameliyathanesini kullanıyor yani doktorum.
Kendi doktorları nasıldır çok bir fikrim yok. Sadece nöbetçi doktorun bu sancıyla doğurmasın diye eve gönderdiği arkadaşım o gecenin sabahı sancıyla doğuma yetişti onu biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?