• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Arkadaşlar yaa dün 4.ay aşılarını yaptırmıştık, gece normaldi iki sefer emdi kakasını felan yaptı uyudu, az önce emmek için uyandı hafif ateşi var gibi geldi, kulaktan ölçüm 36.1 derece ama vücudunun bazı bölgelerinde özellikle ense ve göbekte 37.8 derece gösteriyor. Baya da sıcak o bölgeler. Calpol verdim ama ilk kez ateşi çıkıyor korktum napsamki baska?
38 e kdr bekle. Müdahale etme sürekli ölç. 38 olursa 6 saatte 1 1 ölçek calpol verebilirsin. Bizde öğlen olduk bekliyorum takipteyim.

Canım dr götür muhakkak ve dr reflü dışında idrar enfeksiyonu ve alerjiler yönünden değerlendirmesini söyle. Bende sürekli aynı seyi yazıyorum ama benim kızıma reflü demişlerdi ve kızım 3 ay cehennem hayatı yaşadı. Sürekli kustu. Kusmaktan yoruldu. Artık aglıyordum o kusunca çünkü sürekliydi. Ama reflü değilmiş alerjisi varmış. Ve mamasını değiştirdik o günden beri hiç kusmadı çok şkr.doktorlar hemen reflü diyip yolluyorlar. Ve o gün bi dr konuşmasını izledim reflü daha çok prematüre bebeklerde görülürmüş. Dr ların kolayına geliyo reflü.

Sanirim ayni durumdayiz cumartesiden beri icinde sut tozu bulunan seyler dahil hic bir sut urunu tuketmiyorum otla besleniyorum resmen kusmalarimiz azaldi uyku duzenimiz geri geldi sanki.bu seferde yuzunde kizariklik olmaya basladi iki gundur cok uzgunum. Ankaraya sevk ettiler alerji testi yapilacak. Senin bebeginin nasil anlasildi sut alerjisi oldugu? Nasil bir test yapiyolar biraz bilgi verebilir misin?

Sanirim ayni durumdayiz cumartesiden beri icinde sut tozu bulunan seyler dahil hic bir sut urunu tuketmiyorum otla besleniyorum resmen kusmalarimiz azaldi uyku duzenimiz geri geldi sanki.bu seferde yuzunde kizariklik olmaya basladi iki gundur cok uzgunum. Ankaraya sevk ettiler alerji testi yapilacak. Senin bebeginin nasil anlasildi sut alerjisi oldugu? Nasil bir test yapiyolar biraz bilgi verebilir misin?
Canım daha test yapılmadı bende ankaradayım.
Doktorumuz;
Asırı kusma
İştahsızlık
Ve vucudunda kuruluk gibi döküntüler vardı. Birde yuzunde kızarıklık.
Bunlar inek sütü alerjisi dedi.mamamızı değiştirdi. Kusmamız gecti kızarıklık devam. Alerji testi yaptırın dedi ek gıdayı ona göre düzenleyecek. Ama ben daha gitmedim. Kandan ve deriden yapılıyo. Kan testi bazı bebeklerde dogru sonuç vermiyomuş. Bebeğimi testlerle yıpratmak istemiyorum. Şubat başında başka bi dr baslıcam buna kızdım reflü dedi kızım hayata küstü.birde çocuk aşerji prof buldum neyse parası vericem onada göstercem. İnek sütü alerjisi çok kapsamlı bişey.
Bugün bebeğimin kakasında kan var yazan arkadaşım oda alerji belirtisi. Haberin olsun.

İki gün önce kakasında kan görmüştüm. Doktor izleyelim dedi. Çok şükür iki gündür bir şey yok. Aranızda böyle bir şey yaşayan var mı? Korkarak açıyorum altını
Canım alerji belirtisi bu drum beni bu konuda özellikle uyardı. Haberin olsun.

Canım daha test yapılmadı bende ankaradayım.
Doktorumuz;
Asırı kusma
İştahsızlık
Ve vucudunda kuruluk gibi döküntüler vardı. Birde yuzunde kızarıklık.
Bunlar inek sütü alerjisi dedi.mamamızı değiştirdi. Kusmamız gecti kızarıklık devam. Alerji testi yaptırın dedi ek gıdayı ona göre düzenleyecek. Ama ben daha gitmedim. Kandan ve deriden yapılıyo. Kan testi bazı bebeklerde dogru sonuç vermiyomuş. Bebeğimi testlerle yıpratmak istemiyorum. Şubat başında başka bi dr baslıcam buna kızdım reflü dedi kızım hayata küstü.birde çocuk aşerji prof buldum neyse parası vericem onada göstercem. İnek sütü alerjisi çok kapsamlı bişey.
Bugün bebeğimin kakasında kan var yazan arkadaşım oda alerji belirtisi. Haberin olsun.
Doktorun adi neydi canim gidince sonuc alamazsak ben de ona gotureyim

Medicana ankara hastanesi prof mehmet karaayvaz.

Sizi nereye sevkettiler, ne zaman geliyosunuz??
Mehmet karaayvaz hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim bende Bebeğimi tobb hastanesi Şahika baysuna goturuyorum Mehmet beyi de duydum ama goturmedim hiç nasıl sizce ?

Mehmet karaayvaz hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim bende Bebeğimi tobb hastanesi Şahika baysuna goturuyorum Mehmet beyi de duydum ama goturmedim hiç nasıl sizce ?
Cnm hiç gitmedim şubat basında gidicem. İnternetten ıyı yorumlar okudum.
Eger takipli bebek hasta alıyosa ona götürcem bebeğimi çocuk doktoru olarak. Almıyosa alerjimiz için gidicez.

="adi_sevda, post: 38714843, member: 184349"]Slm kizlar bebegim yykusundan ciglk cigliga uyanio nedeni ne olabikur[/QUOTE]
Benim oğlum da ilk kez bugün yapti bunu.sonra kucagima alinca da agladi.karni da sis gibiydi.o yüzden ben birden gaz sancisi girdiğini düşünuyorum.

canim benim oglum da dun hic yapmadi ve normalde gunde 3 4 defa yapar bizim burasi da cok soguk usutmeden mi olmustur diyosun :KK43: hala yapamadi oglum. ben de sadece anne sutu veriyorum bu arada
Ya benim bebegin 4. Ayını tamamlıyor 2 günde bir kaka yapıyor benimkinde bu sorun mu var acaba?

Kızlar çok üzülüyorum ya bebeğim 4 ayını tamamlıyor evet çok şükür öyle ciddi bir hastalığı olması ama hep ağladı bir türlü bu mizmizliklarinin nedenini bulamadık laktoz intoleransı dedik sütlü hiç birşey kullanmıyoruz ilacını da veriyorum ama yok yok agulamiyor çok az gülüyor hep üzgün....... bebeğiyle oynayan annelere ozeniyorum....genelde ishal di hep kansız dendi kan ilacı kalasının rengini siyah yapıyor artık kaka rengine de bakamıyorum.,,, kan olsada anlaşılmaz artık mesela sorun ne bulamadık genel bir mutsuzluk var bebegimde ağlıyor... kilo alımı iyi. Alerji mi acaba bilemiyorum. Artık gücünde kalmadı........

Ya benim bebegin 4. Ayını tamamlıyor 2 günde bir kaka yapıyor benimkinde bu sorun mu var acaba?
Canim bilmiyorum dogdugundan beri oyle use bence bir problem olmasa gerek Benim oglum gunde en az iki kere yaptigi icin 2gun yapmayinca telaslandim ama ikinci gun sonunda yapti cok sukur

Kızlar Günaydın
biz 2 gecedir ilk ayimiza döndük resmen. Saat başı uyanıyor 5.30 dan sonra da güne başlıyoruz:KK17: enfeksiyondan desem ilaca başlamadan önce bile böyle degildi.acaba antibiyotik mi ağır geldi. Az az da olsa çok sık kaka yapıyo. Bi fikri olan var mı?

Benim kızım ik başlarda 3 - 4 günde bir kaka yapıyordu sonra bir ara düzeldi ve az da olsa hergün yapmaya başladı ama sonra tekrar 2 günde 1 yapmaya başladı ve bu değişikliklerin hepsi sadece anne sütü aldığı halde oldu. Eğer bebeğin çok fazla ıkınıp kaka yapmaya çalışmıyorsa 2 günde bir yapsın sıkıntı değil. ama ıkınıyorsa ve hala yapamıyorsa zeytinyağı verebilirsin + karnına masaj yaparak bağırsaklarını hareketlendirebilirsin googla gaz masajı yaz ilk çıkan ide sanırım.

Kızlar Günaydın
biz 2 gecedir ilk ayimiza döndük resmen. Saat başı uyanıyor 5.30 dan sonra da güne başlıyoruz:KK17: enfeksiyondan desem ilaca başlamadan önce bile böyle degildi.acaba antibiyotik mi ağır geldi. Az az da olsa çok sık kaka yapıyo. Bi fikri olan var mı?
dün gece benimki de çok mızmızdı. defalarca uyandı. en sonunda yanıma aldım yatırdım. noluyo bu bebişlere yahuy

Kızlar Günaydın
Canim bence anribiyotiktendir. Bizdede boyle oldu az az sık sık kakasini yapti. Uyku problemide olmustu. Agir geliyor ilaclar kuzulara

Canim bilmiyorum dogdugundan beri oyle use bence bir problem olmasa gerek Benim oglum gunde en az iki kere yaptigi icin 2gun yapmayinca telaslandim ama ikinci gun sonunda yapti cok sukur
Her bebek farklıdır. 4 günde 1de yapar, 1 günde 4 kere de. Bence huysuzluğu sıkıntısı yoksa ve kakası normalse hiç sorun etmeyin. Yine de doktoruna söyleyin tabiki. Benimki de günde bir kere yapıyor

Back
X