2014 Kasım Anneleri

Canlarımmm...
Ananem dün ameliyat oldu... 8 de girdi 12 de çıktı...
Bu sabaha karşı uyanabildi.. Dün çok kötüydü şekeri tansiyonu fırladı uyandıramadılar..
Şükürler olsun bu sabaha karşı kendine gelmiş..
Uzaktan deli oldum çıldırdım telefonla haber alacağım diye manyak oldum...
İnşallah sonrası da güzel olur temiz olur...

Oğlum da iyileşti şükürler olsun...
Artık resmen her şeyi anlıyor, yapıyor...
Çok mutlu oluyorum bana resmen tamamen arkadaş artık...
her nesneyi sadece isminden tanıyor artık..
Kitaplarındaki her nesneyi öğrendi..
Dili döndüğünce söylemeye çalışıyor..
Abıla(abla), abili(abi), anne, baba, abbıda(araba), ezanı duyunca alla(Allah), Bir şeyi olumsuz yapıca amaaaannn diyor : ) addım(aşkım) aptım(öptüm), bir sürü kelime en azından söyleyebilme çabasında..
Biri lavaboya gidicem dediğinde ssşşşş gibi bir şey yapıyor güya çişşş diyoruz ya biz :) Burnunu ağzını siliyor.. Bir şeyi yere dökünce ıslak mendili alıp temizliyor : ) Bir odadan çıkmadan önce açık ne varsa kapatıyor çekmece dolap tv.. Öyle ilginç bir huyu var : ) Daha bir sürü şey..
Tabi bu kadar tatlılıkların arasında tutturma huyları da başladı tabi bir inatçılıktır gidiyor..
Dediğini yaptırma çabasında bu aralar...

Belki oğlumu özlemişsinizdir ablateyzeleri...

Bu arada bu cuma günü gidiyoruz giresuna...
Ananemi görmeye onla vakit geçirmeye...
Biran önce zaman geçsin istiyorum...

Sizleri çok seviyorum inan ki çok..
Özlüyorum da...

Güzel hatunlarım ve güzel bebişleri..
Allaha emanetsiniz tekrardan görüşene kadar..

Okul Öncesi öğretmeniydin hatırladığım kadarıyla ama anne olarak bakınca duruma panik yapmışsın:)senin Afacan şuan hareketle anlatıyor isteklerini zaten dille ifade 18 ay dan 2.5 yaşına kadar olan bir süreç korkma şuan biz de tek tük kelimeler kullanıyoruz ama hareketle ifadesi daha fazla mesela dışarı çıkmak istiyorsa addaa demiyor cekiştirip kapıya götürüyor bizi.

Maşallah ona:)
Anneannene de Allah şifa versin canim

Bizim ki de hep hareketle anlatıyor bi kac kelime soyliyor herkese anne diyor:))) bi pedogog anlamiyorum de demisti soyleyene kadar...ama bizimkiler daha küçük dimi yani

Sırtıniza da alabilirsiniz eskileri daha iyi anladim.. bu yontemi biraz gec kesfettim tabi bileklerimde agrilar dizimin üzerine cokmekten diz kapaklarim da agrilar boy gosterdi..en iyi yontem sırtta taşımak arkadasim

Sırtıniza da alabilirsiniz eskileri daha iyi anladim.. bu yontemi biraz gec kesfettim tabi bileklerimde agrilar dizimin üzerine cokmekten diz kapaklarim da agrilar boy gosterdi..en iyi yontem sırtta taşımak arkadasim
:)) bu seferde bel fitigi falan olmayalim kiz:)) cnm biras sabret bak eymen masaallah baya vazgecti kucakdan arada hala tutturuo ama onceden hic inmiodu bu fikri kabullendi bnde eskisi kadar cokmuorum diz tabi bunlarin sagi solu belli olmuo ertesi hafta nasil olacaklari belli diil de:)) genellikle yanliz ve gurbette buyuyen cocuklar bole oluor yaa hic birimizin annnesi bizlerde bu eziyetleri cekmemistr ..

Canm bak gelisimle ilgili sitelerde var orda bile yazio bal bi istersen en az 10 kelime soylemeli bunj yapmiorsa bile istedigi seyi eliyle gosterio ve adini soylediginde tepki verio bakmasini normal karsiliorlar .. Bnce once bi cocuk doktoruna danis gerek gorurse o yonlendirir zaten seni.. Bnmki bazen isine gelmediginde garip bi sesleee ihhhh die sesler cikartip gosterio isde ac kapat vs anlatmaya calisio kolayina gidordu seninkinnde buyuk ihtimal..her ole yaptiginda onu anlamli bi kelimeye ceviriom ac mi demek istiorsn diorm atiorm ardi ardina snra soluom ac dedin actim bak yine ac de acarim vs vs ve sonunda zorlada olsa ac dio:))

Aynen cnm öğretmenlikle o kadar farklı oluyo ki,başka bi bebekte gözlemlesem yorumlayabilirm ama hiç bişeyi gözden kaçırmama koruma içgüdüsyle panik mi oluyorum nedir bide bu elden tutup götrmeyi herseye yapıyo her istedğini bu şeklde anlatıyo,bgn bi karar aldım elimi uzatmıyorum çıldrdı tabi ama alışması lazım.

Canım merhabalar. Cevremde her zaman cok fazla sayıda bebek oldu yegenlerim kuzenlerim kardeşlerim vs. Buna dayanarak söyleyebilirimki bence gayet normal oglunun konusmaması.Her cocugun gelişimi farklı ve konusmaya gec baslayan cocuk cok fazla. Arkadaşımın kızı iki yasında ve daha hiç bir kelime söylememiş. Hatta abartmadan söylüyorum ki kuzenim ilkokulda konusmaya basladı. Cok doktora götürdüler ama bir çözüm bulunamadı. Hatta biz zekasında bir sorun oldugunu düşünmeye başlamıştık. Şimdi 5. Sınufa gidiyor ve o kadar akıllı o kadar konuskan özgüvenli bir kız ki anlatamam. Yani bence gönlünü ferah tut. Gayet normal bu durum

2gündr yoğun araştrmalar içindeyim:) tabiki herseyi sözel ifade etmesni beklemiyorum şuanda ama elimizi kendisinin bi uzantısı gbi görüp kullanıyo resmen,işaret ederek göstermesiyle elimizi tutup yaptrması farklı.canımı sıkan bu.umarım aşarız bu durumu

Şuan da kafama takılan konuşması diil aslında erkek çocuk özellkle daha geç konuşur hep elimizi kullanarak ifade etmesi.yani işaret ederek göstermesi tutmasından daha iyi.bunu keşfetti kolayına kaçıp zahmet etmiyo sanırım baska türlü ifade etmye.bunu terkettrmemz lazım.çok teşekkrler cevaplarınız için ayrıca,

Daha cok kucuksunuz asarsiniz Allahin izniylee sirf icinin rahat etmesi icin gotur o halde onu anlatacaklariyla yanlis bi yol izlememis olursun hem

kızımda aynısı ama normal olduğunu düşünüyorum
Çok teşekkür ederim canım benim çok sağol..

Ben de çok özlüyorum inan ki canım..
Hayatımda o kadar güzel yer kaplıyormuşsunuz ki eksikliğinizi çok hissediyorum...
Bi ara bizim kurumdada yasaktı girememek çok üzüyordu alışmıştım hepinize çünkü
çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin canım oğliş tatlanmış maşallah

Günaydın kızlardır
Yusuf eren vurmalar başladı.sinirlenince kendini yere atıp ağzını kafasını vuruyordu.eliyle kafasınada vuruyordu şimdi bize özellikle banaâ vurmaya başladı.çok çabuk sinirleniyor.
Bana bi akıl verin piskopata bağladı resmenn.ne tepki vereceğimi şaşırdım valla..

Gunaydin arkadaslr ankaradaki patlamada olen ve yaralilarin ailelerine sabirlr diliyrm varmi aramzda ankarada oturan nedir bu ya Allah belalarini versin tum moralim sifir

Merhaba arkadaşlar,

Şu yüze tokat atma, kafa atma olayları bizde de var.

Özellikle annemin yüzüne vuruyor annem onu severken. Çocuklarda en nefret ettiğim durumdur. Çok küçük olduğundan anlamadığından yaptığını düşünüyorum. Yapmaması gerektiğini söylüyoruz. Kızmıyoruz ama hiç ilerleme kaydemedik.

Ne yapmak lazım fikriniz var mI?

cnm ya bu kılo durumu yapı meselesı dıye dusunuyorum, sıkma sakın canını
nereden satın aldın, aktarlardan mı?

ben emzirirken hamile kaldigimi öğrendim canım ama oğlum 15 ayı bitirince emzirmeyi bıraktım doktor önerisi ile ama emzirmeyi çok özledim çünkü ancak o zaman sabit duruyor da iki dk sevebiliyordum afacanimi
Allah saglıkla tamamına erdırsın cnm
bende ıkıncıyı ıstıyorum bebıs gordugumde
ne tatlılar yaa
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…