nagim bişey sorcam sana sen bilirsin bu konuları
şimdi benim uhtemel doğum tarihi 15 temmuz ya mayıs ortasında 8 hafta kalmış oluyo inş herşey yolunda olursa son 3 haftaya kadar rapor uzatılıyo ya öyle yapmayı düşünüyorum şimdi ben mayıs ta dr gitcem herşey iyiyse raporu alcam dr 15 temmuz u mu baz alıcak son üç haftayı hesaplamak için ve 15 temmuz u baz aldı diyelim o zaman haziranın son haftası rapora çıkcam oldu da doğum 15 temmuz değilde 1 2 hafta daha önce oldu o zaman benim o 1 2 haftam yancak mı yoksa doğum sonrasına aktarılırmı tahmini me göre aktarılmıcak nette araştırmama göre sadece 5 haftayı doğum sonrası 8 haftaya ilave ediyolar bide ben şuan için sezeryan istiyorum ya o zaman 15 temmuz beklenmez en azndan 1 hafta daha önce olur doğum gerçi doğum şeklini çok düşünmek istemiyorum şuan için normalden çok korkuyorum ama hep dua ediyorum inş herşey yolunda olur ve Rabbim normal doğum için son anda güç verirde normal olur diye
Nagime sormuşun ama ben yaşadım aynısını hem de MEB meeemuru olaraktan,
aralık ilk haftası bekleniyordu 24 Kasım'da doğurduk sezaryenle
ve sadece dediğin gibi 5 haftamı attılar,
kısacası yandı :26:
hadi ya bende öyle tahmin ediyodum zaten de tüh o zaman mutlaka ki arada 1 2 haftamız yanıcak bizim yeni günü günü de doğum olucğını sanmıyorum hayırlısı artık ya napalım geçende müdürüme sordum bu soruyu sen bunlara çok takılma dedi doğum raporun bitince işe hazır hissetmezsen kendini dr tekrar rapor alırsın falan dedi bide 1 ay senelik iznim var onuda kullancam rapor bitince 5 6 ay evde kalsak süper olcak ya bakalım
bilgecim ve bernacım eski kanuna göre erken doğum durumunda izne çıkmış ol yada olma izin yanıyodu şuanda erken doğum durumunda izinler devrediyo
çalışabilir raporunu 32.haftada alıyoruz 37de mecburi çıkıyoruz yanlız 37+0da mı almak karlı izni yoksa 37+6da mı almalı o önemliymiş ne kadar uzatabilirsek kar kardır
haklısın diyorum ya her bebek bir değil ama maalesef dert yandığımız konuları da yine çocuğa biz öğretiyoruz, tek demek istediğim bu.
TV izlemesine dert yanıyoruz ama en ufak bi çıkmazda Allah aşkına, git televizyonda çizgi film izle, işimi bitirip geliyorum, demiyor muyuz?
diyorum ya Allah bize sabır ve güç versin. hangi işe yetişeceğiz bilemiyorum =)
WC için de önce kaka ile başlıyorlar çünkü o kasları kontrol etmek daha kolay, çiş biraz daha dantel işi gibi ince kaslar =)))) daha zor ayırt ediyorlar. en önemlisi çocuk hazır olmadan başlama sakın, bu sefer şöyle bi düşünce gelişiyor,
aaaaa, annem - babam bu kadar kaka yapmamaı istiyorsa demek ki bu değerli bir şey... e ben de tuvaletimi(kakamı) yapmayayım ki benden ayrılmasın!!!!!!!!!!!!!
bu sefer tutuyor falan... inan bak o hazır hissettiği zaman söyleyip yapacak zaten. he ne yapabilirsin? çalışıyorsan hafta sonunu buna ayır, bellli bi aralık belirle , yarım saat gibi her yarım saatte bir çişi glse de gelmese de tuvalete oturt. yapsa da yapmasa da...
bir süre sonra kendi diyecek zaten çiş diye...
gece için de daha ileriki zamanlarda her saat başı ya da 2 saatte bir (altını bağlamadan) tuvalete götür yine yapsa da yapmasa da...
tedbir amaçlı alez de ser. ama altını ıslatsa bile kızma o bir süre sonra ıslak yerde yatmasından dolayı zaten rahatsızlık hisseder ve kendi söyler yine tuvaletinin geldiğini...
ki altını çok sık ıslatmaz da... hastalık, korkunç rüya vs. haricinde....
hadi ya iyimiş o zaman valla düşünüp duruyorum şu rapor işini nasıl yapcaz ne zaman alcaz diye hiçte bi bilgim yok açıkcası ne iş yerinde doğum yapan oldu şimdiye kadar hani ilgileneyim rapor işleriyle dene çevremde yakinen şahit oldum o yüzden çok bilgisizim bu konuda zaman yaklaşsında o zaman tekrardan en doğru nasıl olur senden bilgi alırım zaten aramızda 3 gün var sen napıyosan bende aynısını yaparım artık nagişim idare et bizide :)))
nagim yaaa eşim şimdi oğluşumun mobilyasının resmlerini gönderdi bitmiş kurmuşlar nasıl güzel olmuş çok heycanlandım ya konuşmuş eşim c.tesi öğleden sonra gelsin mobilyalar diye izin alma şansım hiç yok çünkü inş vakitlice getirirlerde bende evde olurum yoksam sıkıntı olcak
hadi ya iyimiş o zaman valla düşünüp duruyorum şu rapor işini nasıl yapcaz ne zaman alcaz diye hiçte bi bilgim yok açıkcası ne iş yerinde doğum yapan oldu şimdiye kadar hani ilgileneyim rapor işleriyle dene çevremde yakinen şahit oldum o yüzden çok bilgisizim bu konuda zaman yaklaşsında o zaman tekrardan en doğru nasıl olur senden bilgi alırım zaten aramızda 3 gün var sen napıyosan bende aynısını yaparım artık nagişim idare et bizide :)))
nagim yaaa eşim şimdi oğluşumun mobilyasının resmlerini gönderdi bitmiş kurmuşlar nasıl güzel olmuş çok heycanlandım ya konuşmuş eşim c.tesi öğleden sonra gelsin mobilyalar diye izin alma şansım hiç yok çünkü inş vakitlice getirirlerde bende evde olurum yoksam sıkıntı olcak
izine 32. haftada ayrılıyor. eğer devam etmek istersen 32. haftada devlet hastanesine gidip çalışabilir kağıdı alınıyor. en fazla 5 hafta (37. haftaya kadar) uzatılıyor. son 3 hafta çalışmak yasak olduğu için doğumdan sonraya sadece 5 haftayı ekliyorlar. 32. haftada aldığın raporu hem işyerine hemde sgk ya götürüp bildiriyorsun canım.raporun tamamen bittiğinde 10-15 gün içerisinde ziraat bankasına rapor ücreti yatıyor. (ssk lı lar için durum böyle) 31+6 ve 36+6 gün hesabı olarak. ( 37+6 da alınırsa 1 haftan otomatikman yanar )
BU KONUDA KESİN YÖNLENDİRME GÖREVİNİ AYŞEYE VERELİM ZİRA KENDİSİ sgkada memurrrr idare etsin bizleri bilen bilmeyene anlatsın
canım benim bu hevesle sen rüzgar doğana kadar onun oda da yatacanboş odaya girip çıkıp bakan anne mobilya gelince ne yapar hayal edemiyorum mobilyacı öğleden sonra dediyse akşam yemeğinden sonraya kalır o iş inan ma yetişirsin yani
canım anlamadım ben şimdi 32. haftada çalışabilir raporunu sadece devlet hastanelerinden mi alabiliyoruz özel hastaneden alamıyomuyuz ben devlete hiç gitmedim yani nasıl olcak o şimdi bide çalışabilir raporunu kendimiz mi sgk ya götürüp vermemiz gerek iş yerine vermemiz yeterli olmuyomu offf kusura bakmayın valla ıncık cıncık soruyom
canım anlamadım ben şimdi 32. haftada çalışabilir raporunu sadece devlet hastanelerinden mi alabiliyoruz özel hastaneden alamıyomuyuz ben devlete hiç gitmedim yani nasıl olcak o şimdi bide çalışabilir raporunu kendimiz mi sgk ya götürüp vermemiz gerek iş yerine vermemiz yeterli olmuyomu offf kusura bakmayın valla ıncık cıncık soruyom
ay kızlar bir derdimi anlatmak istiyorum
dedim ya benim kv bi garip diye.... meme kanseri oldu 7 yıl önce, birini aldılar koltukaltına kadar. sol kolu şimdi pek tutmuyor. ama diyorum ya dik kafa diye her bi boku da elinde yıkıyor...elektrik parası ödemesin diye ne çamaşır mak. çalıştırıyor ne bulaşık..
öyle ki kalabalık olduğu zamanlar makineye atın makineyi çalıştırıcam diyor, sabah bi kalkıyorum makineden çıkarıp elinde yıkıyor halde görüyorum bu derece vahim yani!
bilmeyenler için 1 hafta önce taşındık, eski evimiz de kv ile aynı sitedeydi. sabahları kızıma bakmak için geliyordu, okula bırakıp evine geçiyordu (karşı bloka)
neyse her geldiğinde bir şeylerin yerini değiştirir tamam mı? bende de fotografik hafıza var, bardağın kulbunu sağa mı sola mı doğru koydum onu bile hatırlarım...
ve eve her geldiğimde illa ki ya yağlığı ya buzdolabı poşetlerini ya tabaklarımı illa ki bir şeyleri başka yerlere koyuyor ve benim de bütün akşamım bir şeyleri aramakla geçiyor...
diyorum ya zaten ilçeden geç geliyoruz zaman kısıtlı... biz başladık eşimle tartışmalara doğal olarak!
nolur söyle bir şeye karışmasın, yerlerini değiştirmesin falan diye ricalarda bulundum.
o da saolsun hep söylüyor ama yine dediğim gibi dik kafa, aynı tas aynı hamam...
en sonunda adamcağız Berna ile tartışıyoruz yapma falan demeye başladı. neyse bu durumlar azaldı ama hala devam ediyor falan...
eşim sohbet ederken mesela diyor ki şu eşyayı şuraya koymayı düşünüyorum, ertesi gün bi bakıyoruz onu oraya koymuş!
eve bi giriyorum perdem değişmiş, perdemi çıkarmış evden bi perde getirip takmış,
yok kızımın odasındaki halıyı rulo yapmış evdev kafasına göre bi halı getirip sermiş...
ya kızlar saolsun bir şeyler yapmaya çalışıyor ama hep kafasına göre, hani ufak tefek şeyler ama birike birike canımı çok sıkmaya başladı.
sonuçta o evde biz yaşıyoruz, o evin hanımı benim. en azından bi sor! kafana göre ne hakla sen benim eşyalarıma kadar karışıyorsun ki?
neyse uzun oldu ama anlatmam lazım nolur kusruma bakmayın bu konuda acaip doluyum!
dün kızımızı aldık, eşim annesine uğradı bi döndü surat bi karış bana falan ters ters cevaplar...
ya noluyo dedim. farkında mısın o evden her çıktığında bana ters konuşuyorsun falan dedim.
eve geçelim anlatırım dedi...
sabah biz çaydanlığı açık mı kapalı mı bıraktık emin olamadık. kv'yi arayıp kaynımın eve bakmasını söyledik. o da kıyamaz hiç evlatlarına! gitmiş kendi bakmış. bakmakla kalmamış evi yine değiştirmiş!!!!!!!!!!!!!!!!!
hem de benim 1 haftada kıçımı patlata patlata yerleştirdiğim yeni evime bile karışmış!!!!!!!!!!!!!
mutfağa, oturma odasının perdesine, hatta ve hatta koltuklarımın yerlerine kadar değiştirmiş kızlar
eşim de meğersem evde bunu konuşurken öğrenmiş, yazık benim sinir olacağımı bilior ya annesi ile baya bi tartışmış. ben sana koltukların yerini değiştirmeyi düşünüyorum diyorum, sen kalkıp değiştiriyorsun, ben senden böyle bir şey istedim mi? sonra sorun oluyor evde senin yüzünden falan demiş... ilk defa bu kadar ağır konuşmuş yani.
hatta biz gelip senin evini değiştiriyor muyuz demiş...
annesi de bilmiyordum (!) e artık gelmem falan gibisinden sitem etmiş.
eşim de ben ne diyorum sen ne anlıyorsun demiş.....
kızlar ben ne yapayım Allah aşkına akıl verin!
deli oluyorum artık eve her gittiğimde farklı bi ev görmek gerçekten sinirlerimi bozuyor yaaaaa!!!!!!!!!!!!!
hahahaha koptum nagi valla ustaları ıyı tanımışsın
ben de 1 de gelmesını ıstedıgım ustayı 9da gel dıye çağırıyorum :))))))))))
ee kuzum yanlışda değil ama demikardeşimin mobilyalarında tam bir ay uğraştım resmen telefon faturam o 6 sandalyeye bedeldi
Kizlar bizde oglumla elticiklerle carsida biraz dolastik geldik benim kiz yoruldu heralde uyuyor hareket etmiyor bende massallah avm de wc arayisi icindeyim surekli sizde idrara cok cikiyomusunuz ben gecede iki sefer ya bu boyleyse son aylar nolcam acaba
Ortalarda yoktum,az biraz depresyondaydım da kendime babet,çanta,çorap,göz kalemi aldım,kuaföre gittim kırıklarımı aldırdım,şimdi ben depresyondan çıkmış oldum mu acebeee :44::44::44:
eşimle tartışıyoz sürekli bana ilgi göster diyorum bıktım psikolojik gelgitlerden dedi,beni önemsemiyor,canım yanıyor o böyle yaptıkça,ben ilgi istiyorum o kadar,bunalttım galibaohh ayşem depresyon bahene alışveriş şahane sefan olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?