2014 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeklerimizi cinsiyetleri..?

• Ankete Katılan
    451

Nagime sormuşun ama ben yaşadım aynısını hem de MEB meeemuru olaraktan,
aralık ilk haftası bekleniyordu 24 Kasım'da doğurduk sezaryenle
ve sadece dediğin gibi 5 haftamı attılar,
kısacası yandı :26:

bilgecim ve bernacım eski kanuna göre erken doğum durumunda izne çıkmış ol yada olma izin yanıyodu şuanda erken doğum durumunda izinler devrediyo

çalışabilir raporunu 32.haftada alıyoruz 37de mecburi çıkıyoruz yanlız 37+0da mı almak karlı izni yoksa 37+6da mı almalı o önemliymiş ne kadar uzatabilirsek kar kardır

hadi ya iyimiş o zaman valla düşünüp duruyorum şu rapor işini nasıl yapcaz ne zaman alcaz diye hiçte bi bilgim yok açıkcası ne iş yerinde doğum yapan oldu şimdiye kadar hani ilgileneyim rapor işleriyle dene çevremde yakinen şahit oldum o yüzden çok bilgisizim bu konuda zaman yaklaşsında o zaman tekrardan en doğru nasıl olur senden bilgi alırım zaten aramızda 3 gün var sen napıyosan bende aynısını yaparım artık nagişim idare et bizide :)))
nagim yaaa eşim şimdi oğluşumun mobilyasının resmlerini gönderdi bitmiş kurmuşlar nasıl güzel olmuş çok heycanlandım ya konuşmuş eşim c.tesi öğleden sonra gelsin mobilyalar diye izin alma şansım hiç yok çünkü inş vakitlice getirirlerde bende evde olurum yoksam sıkıntı olcak

Sagol cnm calismiyorum evdeyim inNki o yarim saatlik cise tutmalari falan hep ugtastim ama yapmiyor guluyor yuzume elini yikiyoruz geliorz 5dkkaya bi bakiyorm islatmis altini

izine 32. haftada ayrılıyor. eğer devam etmek istersen 32. haftada devlet hastanesine gidip çalışabilir kağıdı alınıyor. en fazla 5 hafta (37. haftaya kadar) uzatılıyor. son 3 hafta çalışmak yasak olduğu için doğumdan sonraya sadece 5 haftayı ekliyorlar. 32. haftada aldığın raporu hem işyerine hemde sgk ya götürüp bildiriyorsun canım.raporun tamamen bittiğinde 10-15 gün içerisinde ziraat bankasına rapor ücreti yatıyor. (ssk lı lar için durum böyle) 31+6 ve 36+6 gün hesabı olarak. 31+6 da doktora çalışabilir için gittiğinde tarih aralığını hamileliğinin haftasına göre doğru bir şekilde yazıyor zaten canım.

Son düzenleme:

BU KONUDA KESİN YÖNLENDİRME GÖREVİNİ AYŞEYE VERELİM ZİRA KENDİSİ sgkada memurrrr idare etsin bizleri bilen bilmeyene anlatsın

canım benim bu hevesle sen rüzgar doğana kadar onun oda da yatacan boş odaya girip çıkıp bakan anne mobilya gelince ne yapar hayal edemiyorum mobilyacı öğleden sonra dediyse akşam yemeğinden sonraya kalır o iş inan ma yetişirsin yani

Selamlar tatlış anneler ve ballı miniklerrrrr

Dün eşim izinliydi giremedim. Ama açığı herzamanki gibi kapattım geçmişi okudum.

Yalnız saat 13:30 dan beri yazma mücadelesindeyim bir yandan çamaşır bir yandan siz yazdıkça yazıyorsunuz sayfanın sonuna gelemiyorum
Okuduklarımı unutucam nerdeyse.

Yeni haftacılarda biiinndeee varım bızde bugun hafta sayacını sıfırladık. Yaşasın yeni hafta :) su gibi geçsin inşallah hepimize sıkıntısız sağlıkla...

Şu kvleri bir yere kapatasım var. hepsi cadolozluklarıyla birbirilerini yesinler.. onlarda rahatlasın bizde... ne gıcıklıklar yaa....
Rahat batıyor bunlara başka bırsey değil dert yok uğraş yok bize sarıyorlar..

Ayrıca yeni evlere taşınanlara tekrar hayırlı olsun diyorum. Rabbim huzurla sağlıkla oturmayı nasip etsin. Borçları taksitleri olanlarımızada Rabbim güç ve rısk versin. Alnımızın akıyla kimseye muhtaç olmadan bitirelim borçları inşallah.......

Dün bebiş deterjanlarından konuslmus. ben e-bebekten sıvı deterjan ve yumuşatıcı aldım. 2 gundur yıkıyorum mıs gıbı kokuyorlar. tabı temız seyler yıkanıyor lekelerde nasıl olacak bılmıyorum sımdılık. birde dalan ın granül ve granulmatıgını aldım. onları daha denemedim.

ama granulu ozellıkle mınık eldıven corap patık turlerını elde yıkarım dedım. makınada zarar görürler kucuk parçalar dıye duşundum.

hımmm pelincim gec oldu dönüşüm ama :))) SAT ı sormuştun. 15.10.2013 tarıhım.

KIZLARRRRRRRRR bide bişey dicemmmm :2: hepiniz bebişleri bayag sağlam hıssedıyorsunuz masallahh

doktor baslarsın hıssetmeye artık demıstı 12nde gıttıgımde. hala hıssetmıyorum :2: tamam eş onde duvar oluyor demişti ama hıssedersın de demişti
ben niye kuzumu hissedemiyorum :2::2:

canım anlamadım ben şimdi 32. haftada çalışabilir raporunu sadece devlet hastanelerinden mi alabiliyoruz özel hastaneden alamıyomuyuz ben devlete hiç gitmedim yani nasıl olcak o şimdi bide çalışabilir raporunu kendimiz mi sgk ya götürüp vermemiz gerek iş yerine vermemiz yeterli olmuyomu offf kusura bakmayın valla ıncık cıncık soruyom

hahahaha koptum nagi valla ustaları ıyı tanımışsın
ben de 1 de gelmesını ıstedıgım ustayı 9da gel dıye çağırıyorum :))))))))))

raporu devlet hastanesinden alıyorsun canım. özel doktorun rapor verse bile bir devlet hastanesine gidip raporunu onaylatman gerekli. aldığın raporuda önceden ssk ya götürüp bildiriyordun. şimdi internetten vizite giriş sisteminden işyerleri giriyor. ama bazı ssk birimleri hala eldende istiyor. Kemalpaşa ssk böyle mesela

özelde veriyo tabiki ama sgk anlaşmalı özel olsa iyi olur sanıyorum sisteme işlendiği için

Bu kadin normal degil gercekten..gorumcemde benim yagdanlikla bulasik deterjanlarimi ayni yere koymustu baharat takimimi kaldirmistm onu tezgaha koymustu o gitti pesine ben hepsini yine ayni yerine koydum sinir oldm cunku..kimsenim kimsenin evinde bir copu bile degistirmeye hakki yok massallah o perde koltuk herseyi halletmis cok ilginc gercktn ayni babannem gibi o da sunu soyle koy soyle yap der..sen iyisimi deki anne yorulmani istemiyorum arya ya gore ayarliyorum evin modelini hem ugrasma biseyle gec otur cayini kahveni ic hic biseye dokunma de..nasilsa esin fircalamis onu iyide etmis

canım şimdi baktım da bazı sitelerde artık özel doktorlarda analık için rapor verebiliyor onaylatmaya gerek yok yazıyor. ama ne kadar doğrudur bilmiyorum tabiki.bende özel doktora gidiyorum. yani muayenehane ye. cumartesi gidince sorarım merakımdan :)

Son düzenleme:
hahahaha koptum nagi valla ustaları ıyı tanımışsın
ben de 1 de gelmesını ıstedıgım ustayı 9da gel dıye çağırıyorum :))))))))))

ee kuzum yanlışda değil ama demi kardeşimin mobilyalarında tam bir ay uğraştım resmen telefon faturam o 6 sandalyeye bedeldi

Kizlar bizde oglumla elticiklerle carsida biraz dolastik geldik benim kiz yoruldu heralde uyuyor hareket etmiyor bende massallah avm de wc arayisi icindeyim surekli sizde idrara cok cikiyomusunuz ben gecede iki sefer ya bu boyleyse son aylar nolcam acaba

ee kuzum yanlışda değil ama demi kardeşimin mobilyalarında tam bir ay uğraştım resmen telefon faturam o 6 sandalyeye bedeldi

aynen 15 gundur yırttırıyorum resmen.en son dolap aldık ya hem kendımıze hem cimcimeye. cimcimenin dolabının yan dikmeleri arızalı cıktı hala dolap değişecek hergun kavga edıyorum.

oooo wc bende full+full :))) gece ayrı gunduz ayrı.
dısarda ayrı bır dert zaten merasimle :) daha cok sukur kaçırmadım ama son aylarda kzalar olur sanıyorum

ohhh bugünde akşamı ettik kızçemle gidelim abimize yemek yapalım yavrum öyle masum akşamları karnımı öpüp iyi geceler demesi sabah bir gözü açık bir gözü kapalı günaydın kardeşim diyip karnımı öpöesi ben bu sıpayı yemeyimde ne yapayım özledim paşa mı be

Ortalarda yoktum,az biraz depresyondaydım da kendime babet,çanta,çorap,göz kalemi aldım,kuaföre gittim kırıklarımı aldırdım,şimdi ben depresyondan çıkmış oldum mu acebeee :44::44::44:

ohh ayşem depresyon bahene alışveriş şahane sefan olsun
eşimle tartışıyoz sürekli bana ilgi göster diyorum bıktım psikolojik gelgitlerden dedi,beni önemsemiyor,canım yanıyor o böyle yaptıkça,ben ilgi istiyorum o kadar,bunalttım galiba

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…