dr nubu bildiğimi duyunca bana söyletti aslında, ama tahminimi de onayladı, kesin olmamakla birlikte kemik yapısı erkek gibi evet dedi, hayırlısı olsun sağlıkla gelsin de..allah sağlıklısını versin bakalım önümüzdeki üç dört haftada belli olur herhalde o zamn yazarım nasılsa buraya içime ilk zamanlar kız geliyordu şimdi oğlan bakalım hangisi olacak seninde erkek demiş doktor dimi allah hatırlı evlatlat nasip etsin ne güzel sen etkemden öğrenmişsin
ben iki kilo aldım canım akşamları çok yiyorum ben ya gün içinde unutuyorum yine bide hareketsizlik aldırdı bana kiloyu geçenlerde bi akrabamız vardı kilo aldın mı dedi iki kilo dedim erken başlamışsın kilo almaya dedi gözüm korktuSelamlar herkese..
nasılsınız? ben yine dayak yemiş gibi uyandım. bir de kilo alımım birden hızlandı bu hafta pek bir hoşnutsuzumgeçen sefer ki gibi 30 kilo alırım diye ödüm kopuyor neyse, sağlık olsun artık.
kitaplardan bahsetmişsiniz. benim 2. olduğu için artık kitap mitap hak getire. kitap okuyorum da, kendi istediklerimi
hatırlayamadığım birşey olursa da internetten bakıyorum. nasılsa bebek doğunca kendime ayıracak vaktim iyice azalacak. 2 çocuk.. ay gözüm korktu yazarkenvelhasıl boş vakitlerimi kendime ve uykuya ayırıyorum ben genelde.
bir de dibim geldigörmezden gelip saç bakımı yapıyorum
yanlız bu kilo alımına bir dur demem lazım. normalde bu hafta parkurda yürüyüşlere başlamayı planlıyordum akşamları ama şu düşük riski mevzusu ortaya çıkınca vazgeçtim, en azından 2li teste kadar. yemek olayından kısamıyorum maalesef aç kalınca hala berbat bulantım oluyor çünkü ve meyve yoğurt falan da kesmiyor öyle.. illa ki bir sandviç vs yiyorum öğleden sonraları (evden işe bildiğiniz beslenme çantasıyla geliyorum)
ekmeği biraz azaltabilirsem iyi olacak, hiç olmazsa akşamları ekmek yemesem mesela di mi
siz de kilo durumları nasıl, kilo alımı benim gibi hızlanan var mı?
unab tekrar hayırlısı olsun hakkında. herşey bitip nihai karara vardığında sonuçlarıyla başbaşa kalacak olan sensin. kendi durumunu koşullarını iyi ölç tart bence canım. 2 gün sonra türlü zorlukla da mutlulukla da başbaşa kalsan yalnız olacaksın.. kimse bunları senin yerine yaşamayacak. çok iyi düşün, inşallah en hayırlı kararı verirsin, umarım aldığın karardan hiç pişman olmaz, hayatının kalanında hep mutlu olursun. Allah sana sabır, mantık ve dirayet versin arkadaşım.Amin canım cok sağolasın
millet genelde kendi sürecini unutuyor, bover takma başkalarının dediklerini.. herkesin gebeliği de bünyesi de farklı. çok almamışsın. 2 kilo ilk 3 ay için gayet normalben iki kilo aldım canım akşamları çok yiyorum ben ya gün içinde unutuyorum yine bide hareketsizlik aldırdı bana kiloyu geçenlerde bi akrabamız vardı kilo aldın mı dedi iki kilo dedim erken başlamışsın kilo almaya dedi gözüm korktu
canım yaaa allah sabır versin inşallah gerçekten çok üzüldüm gerçekten... bilmiyorum ne desem ama bebeğinle yeni bi hayata başlayabilirsin yıllarca yanında olacak tek kişi o olacak belki de ailene söyledin mikızlar dün gittim saat 5 te doktoruma çok tedirgin girdim içeri ve doktordan duymak istediğim sadece beni bırakmasıydı. bir anda ekranda kocaman göründü kalp atışlarını dinletti ben ağlamaya başladım o anda hıçkıra hıçkıra o kadar zor bir andıki o an hiçbişi düşünemedim ayrıca 8+1 olması gerekirken 8+5 olmuş bebeğin dedi çok iyi gelişmiş dedi ben daha cok başladım ağlmaya. bu bir işaretmi diye düşündüm sonrasında. ben bana tutunmasın diye dualar ederken Rabbim dahada çok sağlık vermiş. şuan inanınki resime bakıp bakıp ağlıyorum bir karar vermem için 1 haftadan az bir zamanım var sıkışmış durumdayım. ve bu sabah eşim denicek şahsın facesine girdim şifresini değiştirmemiş bi gördümki kendısı geziyor eğleniyor dedim herhalde kafasını dağıtıyor yine iyi niyetli düşündüm. kimleri aratmış diye bakıyım dedim bi gördümki benim dısımda bütün açık saçık hatunları aratmış belkide konustu onlarla görüştü bilmiyorum cok ağrıma gitti boşanacağım kesinleşti ama bebeğimi napıcam kalp atışını duyduktan sonra hamile oldugumu daha net anladım sanki.. dünden sonra hiçbişi düşünemez oldum. Ayrıca beni merak edip soran arkadaşlar çok sağolun beni tanımadıgınız halde destek oldunuz ama en yakınım bana bunları yaptı. artık kendımden utanıyorum nasıl böle bir hata yaptım ve en başa dönersek nasıl ben böle bir adamla evlendim diye düşünmekten alamıyorum kendımı. son durum bu kızlar....Eki Görüntüle 1450621 Eki Görüntüle 1450621 Eki Görüntüle 1450621
ağlattın beni ne yazacağımı bilemiyorum şuancnm bn konuya yeni şahit oldum bnm sana tavsiyem o daha bir melek ve inan bn 2 düşük yaşadım bu 3. gebeliğim hepsinde rabbime şükrettim allah sana onu bir nimet olarak verdi ve emin ol o bebek sana kısmetiyle gelir sakın kıyma ona senın en büyük desteğin o bebek olur ve emin ol mğkafatını alırsın ne yaşarsan yaşa sen yavruna tutun o sana tutunmuş çnki
herkezin bir sınavı var kımı bu hayatta kımı diğer tarafta boşver o hayırsızı düşünme artık.sen fasulyeye bak annesi maşallh baksana sana sımsıkı tutunmuş anne sen uzulme ben burdayım dercesıne sende herşeyden once bebeğine sarıl artık bırak ne halı varsa görsun .Rabbim bebeğinede sanada güc versin canım yolunuz hep açık olsunkızlar dün gittim saat 5 te doktoruma çok tedirgin girdim içeri ve doktordan duymak istediğim sadece beni bırakmasıydı. bir anda ekranda kocaman göründü kalp atışlarını dinletti ben ağlamaya başladım o anda hıçkıra hıçkıra o kadar zor bir andıki o an hiçbişi düşünemedim ayrıca 8+1 olması gerekirken 8+5 olmuş bebeğin dedi çok iyi gelişmiş dedi ben daha cok başladım ağlmaya. bu bir işaretmi diye düşündüm sonrasında. ben bana tutunmasın diye dualar ederken Rabbim dahada çok sağlık vermiş. şuan inanınki resime bakıp bakıp ağlıyorum bir karar vermem için 1 haftadan az bir zamanım var sıkışmış durumdayım. ve bu sabah eşim denicek şahsın facesine girdim şifresini değiştirmemiş bi gördümki kendısı geziyor eğleniyor dedim herhalde kafasını dağıtıyor yine iyi niyetli düşündüm. kimleri aratmış diye bakıyım dedim bi gördümki benim dısımda bütün açık saçık hatunları aratmış belkide konustu onlarla görüştü bilmiyorum cok ağrıma gitti boşanacağım kesinleşti ama bebeğimi napıcam kalp atışını duyduktan sonra hamile oldugumu daha net anladım sanki.. dünden sonra hiçbişi düşünemez oldum. Ayrıca beni merak edip soran arkadaşlar çok sağolun beni tanımadıgınız halde destek oldunuz ama en yakınım bana bunları yaptı. artık kendımden utanıyorum nasıl böle bir hata yaptım ve en başa dönersek nasıl ben böle bir adamla evlendim diye düşünmekten alamıyorum kendımı. son durum bu kızlar....Eki Görüntüle 1450621 Eki Görüntüle 1450621 Eki Görüntüle 1450621
bakalım artık zamanla görücez ne kadar olacağım :) 68 le başladım sonum ne olur allah bilir meyse bebiş sağlıklı olsunda azmettikten sonra veririm diye düşünüyorummillet genelde kendi sürecini unutuyor, bover takma başkalarının dediklerini.. herkesin gebeliği de bünyesi de farklı. çok almamışsın. 2 kilo ilk 3 ay için gayet normal
Aileme bu akşam söylicem alıcma karşıma herseyi bir bir anlatıcam hep belki dedim bişiler düzelir yoluna girer ama benim dayanacak gücüm kalmadı ne yapacağımı bilemiyorumcanım yaaa allah sabır versin inşallah gerçekten çok üzüldüm gerçekten... bilmiyorum ne desem ama bebeğinle yeni bi hayata başlayabilirsin yıllarca yanında olacak tek kişi o olacak belki de ailene söyledin mi
Amin canım inşallah çok sağol güzel dileklerin için.Herkezin bir sı
herkezin bir sınavı var kımı bu hayatta kımı diğer tarafta boşver o hayırsızı düşünme artık.sen fasulyeye bak annesi maşallh baksana sana sımsıkı tutunmuş anne sen uzulme ben burdayım dercesıne sende herşeyden once bebeğine sarıl artık bırak ne halı varsa görsun .Rabbim bebeğinede sanada güc versin canım yolunuz hep açık olsun
Senin maşallahın varmış amaa..dely muhtemelen almazsın, ben ilk hamileliğimde 52 kilo ile hamile kaldım boy 1.172.. vücut biraz eksik kilosunu tamamlıyor bence hamilelikte. kendi çevremden kilo fazlasıyla hamile kalıp, hamilelikte öyle afaki kilolar alanı hiçç görmedim. ama emzirmede gördüm maalesef..
bunda 3 aylık olduğumu varsayarsak 3 kilo aldım.
ilkinde ilk 3 ayda 8 kilo falan almıştım ben düşünbulantım da çok yoktu yedim de yedim
Canım bende de yemek sonraları bazen oluyor bulantı ama yok diyebilirim yani.. Bu bebeğin sağlıksız olduğunu değil, bizim şanslı olduğumuzu gösteriyorkızlar ya bn çok korkuyorum devamlı doktora gitmek istiyorum acaba kalbi atıyor mu diye bnde hiç blantı yok denecek kadar az bu şğpheyle ne yapacağım bnkontrol aralarıda fazla
İlk 3 ayda kilo almamak ideal olanmış canım.. Ben de 3 almışım :/ Bari 3. ayı bu 3 ile atlatsak da artmasa.. ama hamilelere de kilo konusunu açanlara çok kızıyorumben iki kilo aldım canım akşamları çok yiyorum ben ya gün içinde unutuyorum yine bide hareketsizlik aldırdı bana kiloyu geçenlerde bi akrabamız vardı kilo aldın mı dedi iki kilo dedim erken başlamışsın kilo almaya dedi gözüm korktu
sende bunu yazıonca bn ağladım cnm bak onlar bize allahın hediyesi bn onu kaybetmekten nasıl korkuyorum cnm sen bebeğine sarıl boşver eşinide bebeğinle mutlu olmaya bak yarın birgün karnında hareket etsn bak nasıl herşey unutuluyor bak gelişimide ii bebeğinn maşallah cnm vallaağlattın beni ne yazacağımı bilemiyorum şuan
evet cnm haklısın bndede tansiyon problemi var ya devamlı düşüyor doktorum az ye sık ye dedi bnide 30 martta çağırdı ikili ve cinsiyet için bakalım hayırlısı bnm annemle ablamdada bulantı olmamış sanırım genetik bn 2 düşük yaşadım ondan korkularım birazda cnm ama rabbm nasip ettiyse olacak ztnSenin maşallahın varmış amaa..Mankenmişsin Benim boy 1,63 yaa :)) Gerçi bu kiloyla da çok kilolu durmuyorum, dengeli dağılım var :) görenler 70 olamazsın diyor da, 90-100 olursam nefes bile alamam bence :/ İnşallah dediğin gibi olur. 15 kilo alsak süper olur. Emzirmede kilo alanlar da heralde ye ye süt olsun diye yedirilenler olsa gerek.. Yookk.. Kesinlikle tembih edicem. Allah o günleri göstersin, baklava böreği yapan yesin :))
Canım bende de yemek sonraları bazen oluyor bulantı ama yok diyebilirim yani.. Bu bebeğin sağlıksız olduğunu değil, bizim şanslı olduğumuzu gösteriyorBenim kontrolüme de 2 hafta kaldı. Hasretle beklicez canım, napalım :) Endişeler normal ama sakin olmalıyıızz.. Keyfini çıkarmaya çalış canım..
Haftasonu migrenim tuttu, yine nasıl midem bulandı. Allah bulantı çekenlere yardım etsin..
İlk 3 ayda kilo almamak ideal olanmış canım.. Ben de 3 almışım :/ Bari 3. ayı bu 3 ile atlatsak da artmasa.. ama hamilelere de kilo konusunu açanlara çok kızıyorum
Hakkında hayırlısı olsun.. İnşallah pişman olmayacağın bir karar alırsın.. Ailenle konuştuktan sonra rahatlayacağına inanıyorum.. Allah en doğru yolu göstersin sana inşallah..kızlar dün gittim saat 5 te doktoruma çok tedirgin girdim içeri ve doktordan duymak istediğim sadece beni bırakmasıydı. bir anda ekranda kocaman göründü kalp atışlarını dinletti ben ağlamaya başladım o anda hıçkıra hıçkıra o kadar zor bir andıki o an hiçbişi düşünemedim ayrıca 8+1 olması gerekirken 8+5 olmuş bebeğin dedi çok iyi gelişmiş dedi ben daha cok başladım ağlmaya. bu bir işaretmi diye düşündüm sonrasında. ben bana tutunmasın diye dualar ederken Rabbim dahada çok sağlık vermiş. şuan inanınki resime bakıp bakıp ağlıyorum bir karar vermem için 1 haftadan az bir zamanım var sıkışmış durumdayım. ve bu sabah eşim denicek şahsın facesine girdim şifresini değiştirmemiş bi gördümki kendısı geziyor eğleniyor dedim herhalde kafasını dağıtıyor yine iyi niyetli düşündüm. kimleri aratmış diye bakıyım dedim bi gördümki benim dısımda bütün açık saçık hatunları aratmış belkide konustu onlarla görüştü bilmiyorum cok ağrıma gitti boşanacağım kesinleşti ama bebeğimi napıcam kalp atışını duyduktan sonra hamile oldugumu daha net anladım sanki.. dünden sonra hiçbişi düşünemez oldum. Ayrıca beni merak edip soran arkadaşlar çok sağolun beni tanımadıgınız halde destek oldunuz ama en yakınım bana bunları yaptı. artık kendımden utanıyorum nasıl böle bir hata yaptım ve en başa dönersek nasıl ben böle bir adamla evlendim diye düşünmekten alamıyorum kendımı. son durum bu kızlar....Eki Görüntüle 1450621 Eki Görüntüle 1450621 Eki Görüntüle 1450621
Senin maşallahın varmış amaa..Mankenmişsin Benim boy 1,63 yaa :)) Gerçi bu kiloyla da çok kilolu durmuyorum, dengeli dağılım var :) görenler 70 olamazsın diyor da, 90-100 olursam nefes bile alamam bence :/ İnşallah dediğin gibi olur. 15 kilo alsak süper olur. Emzirmede kilo alanlar da heralde ye ye süt olsun diye yedirilenler olsa gerek.. Yookk.. Kesinlikle tembih edicem. Allah o günleri göstersin, baklava böreği yapan yesin :))
Dikkat et canım kendine.. İnşallah bebişine sağlıkla kavuşursun..evet cnm haklısın bndede tansiyon problemi var ya devamlı düşüyor doktorum az ye sık ye dedi bnide 30 martta çağırdı ikili ve cinsiyet için bakalım hayırlısı bnm annemle ablamdada bulantı olmamış sanırım genetik bn 2 düşük yaşadım ondan korkularım birazda cnm ama rabbm nasip ettiyse olacak ztnsenin rutin kontrol mi iki hafta snra yoksa ikili mi
Allah razı olsun arkadaşım inşallah dediklerın bir an önce olur bende kendi yolumu hayırlısıyla çekilirim..unab tekrar hayırlısı olsun hakkında. herşey bitip nihai karara vardığında sonuçlarıyla başbaşa kalacak olan sensin. kendi durumunu koşullarını iyi ölç tart bence canım. 2 gün sonra türlü zorlukla da mutlulukla da başbaşa kalsan yalnız olacaksın.. kimse bunları senin yerine yaşamayacak. çok iyi düşün, inşallah en hayırlı kararı verirsin, umarım aldığın karardan hiç pişman olmaz, hayatının kalanında hep mutlu olursun. Allah sana sabır, mantık ve dirayet versin arkadaşım.
İnanki mantıklı hiçbişi düşünemiyorum kendımı sorgulamaya başladım artık ben neden bunları yaşıyorum diye dua etmekten başka çarem kalmadı benim...sende bunu yazıonca bn ağladım cnm bak onlar bize allahın hediyesi bn onu kaybetmekten nasıl korkuyorum cnm sen bebeğine sarıl boşver eşinide bebeğinle mutlu olmaya bak yarın birgün karnında hareket etsn bak nasıl herşey unutuluyor bak gelişimide ii bebeğinn maşallah cnm valla
Ne güzel anlattın canıımmmteşekkür ederim canım
ben emzirmedehiç ama hiç yemedim o ye dediklerini biliyor musun.. ne tahin helva ne tatlılar ne başka şeyler.. hatta hemen dikkat etmeye başladım ben, ekmeği, makarnayı pilavı ölçülü yedim, tatlı canım istediğinde kuru incir, erik, kayısı falan yedim. hiç abartıya kaçmadım, herşeyi yedim ama normal yedim, faydalı olmayan şeyleri de listemden çıkardım. 40ım çıkar çıkmaz salona başladım ve 4 ay sonra 57ye kadar düştüm. ve biliyor musun, sütüm inanılmazdıve deli gibi de yağlıydı, çocuk tosun gibi olmuştu 2 yıl da emdi maaşallah, bu da öyle olur umarım.
demem o ki, hiiiiççç kanmayın ye sütün olsun olayına, işin esası mutlu ol sütün olsun bencee o da biraz özgüvenden geçiyor haliyle
bir de emzirmek böyle eksta saçma kaloriler almadığınız sürece çok zayıflatıyor gerçekten.. ben hayatım boyunca hiç o kadar kolay kilo vermedim inanır mısınız..
sen en fazla 15 kg alırsın cnım bence10u doğumdan 1 ay sonra gitmiş oluyor zaten (bebek kese falan çıkıyor+ödemler inmeye başlıyor)
bir de şey diyeceğim hamilelikte alınan bu kilonun 1 kilosu memintolardan, 1,5 kilosu da kan hacmindeki artıştan kaynaklanıyormuş zaten. e bebeği keseyi ödemi falan da düşünce 15 kilo falan alan biri normal şartlarda 40ı çıkınca aşağı yukarı eski haline döner zaten, hadi sütten 2 kilo falan ekleyelim, en fazla +3 falan olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?