- 13 Mayıs 2014
- 3.813
- 9.053
- 248
canım bildiğim kadarıyla ilk başta emmekte zorluk çekiyorlar diye 300-400 kilo kaybı normalmiş çünkü bebiş daha emme olayına yeni yeni alıştığı için hemen karnını doyuramıyor bazılarıda hemen ememiyormuşbizimde toplamda 13 oldu( benm kuzenmın bebeği 3.750 dogdu cnm ama doğduktan snraki 15 gun içinde 350-400 gram civarı kilo kaybı oldu,hayırlısı hakkımzda diyelim artık :))
muzu bende hiç aksatmam sabah kalktıgım gibi yerim faydası var gercektenBebeğim hep 1-1,5 hafta öndeyken geçen hafta 28.hafta kontrolümde 3 hafta önde çıktı boyu ve kilosu. Ben hiç süt içemezdim süt içmeye başladım, laktozsuz sütü ısıtıp bal ve tarçın katarak içiyorum. Yakınımında 1 hafta geriden geliyordu bebeğin boy ve kilosu, oda hergün sabah akşam süt, sabahları 2 kaşık pekmez, kahvaltıda tahinli helva ve hergün muz yiyerek 1 ay boyunca bebeğine kilo aldırdı. Onun bebeğide şuanda 1 hafta önden gidiyor. Ceviz,badem, fındık, kuru üzüm, süt, muz, pekmez, tahin bebeğe kilo aldırıyormuş bilginiz olsun.
aynen cnm bizimki 15 gün kendini anne karnında sanıp uyanmamştı neler yapmadık bilsen uyanmadıgı için dogru dürüst ememedi emmediği içinde kilo kaybı oldu ama şimdi maşallahı war kocaman totosu warcanım bildiğim kadarıyla ilk başta emmekte zorluk çekiyorlar diye 300-400 kilo kaybı normalmiş çünkü bebiş daha emme olayına yeni yeni alıştığı için hemen karnını doyuramıyor bazılarıda hemen ememiyormuş
ben aşırı düşüş olmadığı sürece çok takmak istemiyorum kilo olayını sağlıklı olsun yeterli bende benim eşim 4800 doğmuş şimdi bi baksan çöp gibi :) olan kaynanaya olmuş normal doğum yapmış bide. Allah sağlıklı evlat nasip etsin üzme kendiniaynen ya zayıf demesi moral bozuyor, minyon diyince en azından üzülmüyorummm
hahaha yerim ben onu yaa kendine gelememiş çocukaynen cnm bizimki 15 gün kendini anne karnında sanıp uyanmamştı neler yapmadık bilsen uyanmadıgı için dogru dürüst ememedi emmediği içinde kilo kaybı oldu ama şimdi maşallahı war kocaman totosu war
Benim bir arkadasim yeni dogum yapti vevyemesine okadar dikkat ettiki inanilnaz sekilde kilo yapcak seyleri bebege bolca tukettiama inanilmaz kucuk dogdu bebegikızlar, bebegin kilosunun yeme icmeyle cok alakası var mı bilmiyorum, ben sabahları kahvaltı pek yapamıyorum, oglen yemegi isyerinde yiyorum aksam da ne yaparsam onu yiyoruz ama ceviz, bal fındık felan sık tuketmiyorum hatta hic tuketmiyo bile olabilirim, sadece esimin zoruyla her sabah 1 bardak süt iciyorum. kendim cok kilo aldım 15 kiloya dayandım nerdeyse, en son 26. haftada kontrole gittigimde de buraya yazmıstım zaten bebek 1236gr ve 38.5 cm di. doktor 3 hafta onden gidiyo demisti, yani ne biliyim yiyip ictiklerimizle alakası vardır elbet ama yapı ile de alakalı olabilir. bi de ben extra her gun 1 2 adet maden suyu iciyorum, migdeme iyi geliyor, baska birsey yok yani. Kan ve vitamin ilacı kullanıyodum onları da bıraktım, bakalım bu kontrolde ne kadar cıkacak bebis, eger yine yuksek cıkarsa demek ki ilaclarla da alakası yokmus dicez :)
İnternet sitesine bakmadım canım bilemiyorum ben mağazadan aldıminternet sitesine baktım da besik koruması goremedim, acaba magazada mı var sadece ?
kızlar saglık ocagına gittim ve ordaki ebem yattıgın yerden kalkarken sakın sırt ustu kalkmaya calısma dedi yan dönüp öyle kalkacakmışız yoksa Allah korusun kordon bebeğin boynuna dolanabilirmiş bilginiz olsun
ben cok stres yapıyorm oyle birini izlerken ya kendimde nası yaparm bilemiyorm cocugu birine verip kaçasım geliyo :)hahaha yerim ben onu yaa kendine gelememiş çocukilk başlarda olurmuş bu tür durumlar bende öyle duymuştum sonra normale dönüyorlar :) arkadaşım ebe geçen gün doğum yapmıştı çocukta tam memeyi verecek uyuyakalıyo topuğunu bi cimcikliyo cıyaklamaya başladığı anda ağzına dayıyo memeyi acayip staj yaptım yanında aklımızda olsunda topuğundan uyandırdı
Bebeğim hep 1-1,5 hafta öndeyken geçen hafta 28.hafta kontrolümde 3 hafta önde çıktı boyu ve kilosu. Ben hiç süt içemezdim süt içmeye başladım, laktozsuz sütü ısıtıp bal ve tarçın katarak içiyorum. Yakınımında 1 hafta geriden geliyordu bebeğin boy ve kilosu, oda hergün sabah akşam süt, sabahları 2 kaşık pekmez, kahvaltıda tahinli helva ve hergün muz yiyerek 1 ay boyunca bebeğine kilo aldırdı. Onun bebeğide şuanda 1 hafta önden gidiyor. Ceviz,badem, fındık, kuru üzüm, süt, muz, pekmez, tahin bebeğe kilo aldırıyormuş bilginiz olsun.
bnde bazen cokta tombis olmasın herseyi kücücuk kucuck aldık kıyafetlere sıgmaz sonra diyorm ama 4 kilo olan bile elim kadar oluyo ztn ssağlıklı olsnlarda :)))
kızlar, bebegin kilosunun yeme icmeyle cok alakası var mı bilmiyorum, ben sabahları kahvaltı pek yapamıyorum, oglen yemegi isyerinde yiyorum aksam da ne yaparsam onu yiyoruz ama ceviz, bal fındık felan sık tuketmiyorum hatta hic tuketmiyo bile olabilirim, sadece esimin zoruyla her sabah 1 bardak süt iciyorum. kendim cok kilo aldım 15 kiloya dayandım nerdeyse, en son 26. haftada kontrole gittigimde de buraya yazmıstım zaten bebek 1236gr ve 38.5 cm di. doktor 3 hafta onden gidiyo demisti, yani ne biliyim yiyip ictiklerimizle alakası vardır elbet ama yapı ile de alakalı olabilir. bi de ben extra her gun 1 2 adet maden suyu iciyorum, mideme iyi geliyor, baska birsey yok yani. Kan ve vitamin ilacı kullanıyodum onları da bıraktım, bakalım bu kontrolde ne kadar cıkacak bebis, eger yine yuksek cıkarsa demek ki ilaclarla da alakası yokmus dicez :)
Bizim yemekler öyledir canım. Hafif yemeğimiz yok hepsı ağır sebze yemeği bile :)canım abimin eşi hatay kırkhanlı evlendı evlenelı kılo alamayan cocuk kılo almaya başladıyiğidi öldür hakkını yeme
Bebekler yeni sorduklarında sis oluyormus canım, ee napsin yavrucaklar bizi de 9 ay suyun içine koysalaar biz de siserizbizimde toplamda 13 oldu( benm kuzenmın bebeği 3.750 dogdu cnm ama doğduktan snraki 15 gun içinde 350-400 gram civarı kilo kaybı oldu,hayırlısı hakkımzda diyelim artık :))
cok fAazla takıp cok fazla dikkat etme cnm benim arkadasım oylee yapardı hergun fındık fıstık ceviz yumurta süt kırmızı et ne warsa yerdi aama 2.50 kilo dogdu bebği.benmki son zmanlarda nasıl olur zayıf mı tombik mi bilmiyorm ama ben cok fazla dikkat etmiyorm acıkcası muz u meyveyi öncedende cok yerdim ceviz fındık ilk bslarda yedim sadece kahvaltı hiç yapmam ztn kırmızı eti cok tuketıyorz oda öncedende boyleydi esim sebze yemez sadece son 1 aydır süte basladım.her sabah sütümü içerim yumurtamı, muzumu, kırmızı et,,balığı... yerim sağlıklı beslenme çalışıyorum hatta hayatım boyunca hamilelik boyunca sağlıklı beslendim diyebilirim,ama bebeğin kilo almaması garibime gitmişti sadece kavrulmamış kuruyemişle aram yoktur yerimde ara ara yerim. çevremde de bazı arkadaşlarım yediklerine dikkat etmiyor ama bebekleri maşalllah çok güzel olması gereken kilolarda....bu tarama testleri bitince kafama takacak bişey bulamadım da ondan mı buna takıldım anlamadım kontrolde de bi kilo az dediği için taktım bu kadar herhalde
ciddi misinkızlar saglık ocagına gittim ve ordaki ebem yattıgın yerden kalkarken sakın sırt ustu kalkmaya calısma dedi yan dönüp öyle kalkacakmışız yoksa Allah korusun kordon bebeğin boynuna dolanabilirmiş bilginiz olsun
poğca gibi suratları oluyor yeni doğduklarında sonra süzülüyorlar tbiBebekler yeni sorduklarında sis oluyormus canım, ee napsin yavrucaklar bizi de 9 ay suyun içine koysalaar biz de siserizDoğumdan sonra o şişlik gittiği için ağırlıklari değişiyormus, benim yakın zamanda bi arkadaşım dogum yaptı bebegin dogum kilosu 4100 gr ama sonra 3700 lere düşmüş:)
Allah kabul etsin canimVesile olan arkadaşlara nasıl dua etsem azdır..
burda yazdıklarınız namazla ilgili yazıları okuduktan sonra kalktım duş girdim gusül aldım çıktım bi baktım tırnaklar ojeli tekrar onları sildim törpüledim bi daha girdim sonunda aldım abdestimi(Şeytan yolumdan döndüremedi, gururluyum namazımı kıldım, üstüne Yasinimi okudum aileme sevdiklerime oğluma dualarımı ettim.
Kendimi çok huzurlu hissediyorum nasıl sevaba girdiniz kim bilir Rabbim gönüllerinizden geçen tüm dileklerinizi kabul etsin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?