2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Mama veren anneler evlatlarınız kabız oldumu? Benim çocuğum kabız. Ne yapmam lazım. Bugün tam bir aylık. Zeytinyağı içir diolsr. Daha çok kuçuk ama sindirebilirmi bilemiyorum. Drumuza ulaşamadım

Geçmiş olsun. Zeytin yağını içirmeden masaj yap sür karnına öyle de etki eder. Biz hergün alt değiştirirken yapıyoruz daha gaz sorunumuz olmadı şükür. Bağırsakları rahatlatıyo direk.

Canım bende sezaryen oldum şişlik olmadı ama benim dikişlerim çok aciyo sanki yırtılıyo gibi
Canım doğum yaptın demi nasıl geçti bi ikimiz kalmıştık 41haftayi geçen

Canım bende sezaryen oldum şişlik olmadı ama benim dikişlerim çok aciyo sanki yırtılıyo gibi

Canım doğum yaptın demi nasıl geçti bi ikimiz kalmıştık 41haftayi geçen

Sorma.. bi ara hep hamile kalacakmisim, hic doguramayacakmisim gibi geliyordu.. ben 22 mayis cuma gunu 41+1 de dogum yaptim.. sabah 4te uyurken suyum geldi.. 4.30a gelirken kasiklarimda hafif sancilar basladi.. hastaneye gittik.. yolda dogum sancilarim gelmeye basladi. hastaneye gittigimizde 8 cm acilmam oldugunu dogumun yarim saat icinde baslayacagini soylediler.. sanci ve dogum odasina ciktim.. pilates topunda zipladim. Bayaa rahatlatti beni.. kisa surede 10 cm ulasi. Bebegin asagi inmesini bekledik.. inmeyince sanci gelince ikinmalara.basladik. once comelerek, sonra dogum masasinda yan donerek ikindim. Bebegin basi gelince normal pozisyon alip ikinmaya devam ettim.. ikinmalar uzun ve biraz zor olsa da oglum dogdu.. asagi inmemesinin nedeni boynunda 3 kere kordon dolali olmasiymis.. ama dogumda karnima bastirma ya da epizyo gibi mudaheleler olmadi ve dogumum suyum geldikten 4.5 saat sonra oldu. ayrica bu mudahaleler cok yipratiyor.. cunku ilk oglumda bu ikisi olmustu ve kaburga agrisi, dis dikis agrisindan ameliyatli gibi olmustum.. tabi suc doktorun.. ikinmami beklemedi, direk karnima bastirtti. Bu dogumda doktorum son iki saat yanimda kaldi.. surekli belime, bacaklarima masaj yapti.. yanimda esim olmasina ragmen.. ikinirken de benimle az ugrasmadi kadin..

Senin dogumun nasil oldu?

bizde 7 gğnde 300 400 gram arası adık ama fazla bugün doktor kızdı gece mama veriyordum kes mamayı dedi

canım fazla değilmi seninde

ben vallla sütğmü bazen sağıyorum bazen memeden alıyor 60 ml sağıyorum

bence sütün yeterli mama verme ben artık vermicem

oyun halısı bakanlar var ise be oğluma bunu aldım bugün tavsiye ederim çok araştırdım

Eklentiler

• lFPR-BMD80_1.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 117
Canım ben oğlum emdikyen sonra memeyi sagmiyorum. Nasılsa boşaldı diye düşünüyorum. Yanlış mi yapiyorum yani. Bunu kadin dogumcuya mi sormak gerekir. Yoksa çocuk doktoruna mi.

oyun halısı bakanlar var ise be oğluma bunu aldım bugün tavsiye ederim çok araştırdım
yaa ben doğum yapmadan önce o kadar araştırdım ki istediğim özellikte olanlar çok pahalıydı doğumdan sonra da vazgeçmiştim almaktan ama artık oğlum büyüyor ve dikkatini her şey çekiyor almam lazım. bunu nerden bulabiliriz canım hayrlı olsun bu arada yavrun eğlenerek dinlensin seni de dinlendirsin :)

oh be nihayet sen de doğurdun. ordn çıkarmıycan sadım :) sağlıklı bi ömür dilerim. nasılsın bebiş nasıl
İyiyiz cok sukur bitanem bebisimde iyi ama gogus uclarim kan oturdu 2gunde daha cok canim yaniyo hemencik olur mu bu nasil gecirecem ben bunu hayatim lansion kullaniorum ama gecirirmi ki

Kizlar normal dogum yaptim rahim yirtildi icte uc dista iki dikis var cok ama cok agrim var minoset verdi doktor ama hic fayda etmiyor :-( ne kadar surer bu aci yapmam gereken ozel.birsey varmi yatamiyorum bebegimi emziremiyorum agridan :-(

Resim ceksene herkesden bir şeyler:)
Bebis kilo aliyor mu canim.aliyorsa sorun yok.
Aldi kilo ama arada bir 30 cc v
sürekli birilerin olmasıda bazen iyi olduğu gibi kötüde oluyo
Yazik benim annemde elinden geleni yapıyordu ama emdir bi yada altini yılayalim dediğinde ben cildiriyordum
Neyse:) sen sitres yaptikca sütün azalacak, bunu biliyorsun..

hic burun spreyi diye bir şey duydunmu?
Beyine uyari gidiyor ve hormonlara sanirim, böylece süt geliyor!
Ben bu spreyi bügün doktor reçetesi ile eczaneden aldirdim..
20 dakika kadar etkisi varmiş
Belki yapacagi uyari herşeyi değiştire bilir:)

Kizlar normal dogum yaptim rahim yirtildi icte uc dista iki dikis var cok ama cok agrim var minoset verdi doktor ama hic fayda etmiyor :-( ne kadar surer bu aci yapmam gereken ozel.birsey varmi yatamiyorum bebegimi emziremiyorum agridan :-(
Allah yardımcın olsun canım. Bende içte ve dışta toplam 22 dikiş var. Ağrım olmadı hiç. Bsna apranax yazmıştı ama kullanmadım. Minosetten daha kuvvetli bi ilaç. Sen yine de sor druna. Devamlı kuru tut. Ben hiç sabun dwğdirmemiştim banyoda. 3 günde bir batikon surdum ne kadar drum tavsiye etmese de.

teşekkürler canımebebekhediye çeki yollamıştı ben o çekle aldım 20 lira uyguna geldi alayım dedim eebek sitesinden bulabilirsin en çok bunu beğendim

bbide tiny love maymun adası 199 dan 129 a düştü oda çok güzel onuda alabilirsin

Galiba verdigin bu miktar normal
Ne kadarda mesela 80 ile 100 yada 110 ver deselerde. Ben daha önce dedigim gibi bir uzmanla taniştim ve 6,7 x 100 kadar veriyorum dediğimde kadin şaşirmişti
Ve bana 130, 140 vermelisin eyer 6x veriyorsan dedi:) yada az veriyorsan 2 saatde bir vermelisin dedi 3,4 saat yerine
İnan ben ilk zamanlar 80,90 sonra 100 veriyordum ve oğlumuz bizi akşam 12'den sabah 6'ya kadar uyutmuyordu
Daki bir kac gün önce o kadinin yanina gidene kadar. Bende kilo alacak diye korkuyordum ve herşeyi kitaba göre yapmak istiyordum ama olmayinca olmuyo..

Internetden saten bakinca farkli hesaplamalar var. Hata mesela türkce degilde birde İngilizce araştirin görürsünüz her sitede başka bir kafa
Insanin kafasi karişiyor. Ama doktorum ve ebemde sakin 110'dan fazla verme demişti
Cok kilo alir dediler.. Ehhh
Ama bebiş hep agliyo ve emek istiyor
Şimdi 130 veriyorum sustu! Bazen gündüz yine 110 veriyorum ama mesela bügün 3 saat yerine hep 2,5 saat dayandi en önemlisi
Artik sadece sanci sorunu var, aclik yok

Canım ben oğlum emdikyen sonra memeyi sagmiyorum. Nasılsa boşaldı diye düşünüyorum. Yanlış mi yapiyorum yani. Bunu kadin dogumcuya mi sormak gerekir. Yoksa çocuk doktoruna mi.
Mrb ben de bu memelerle ilgili kime danışacağımı şaştım kadın doğumcum da çocuk doktorumuz da erkek. Açıp bi bakın şunlara diyim dedim olmadı. Bebek hemşiresine dedim. Kadın doğumcunuza danışın dedi. Haftaya ona sorcam sorularımı.
Boşalma kısmına gelince karışık bendeki durum. Her zaman emzirme sonrası sağıyom bugün kızım bi göğsü emdi uyudu. Bekledim uyanmadı bende sağdım. Kızım emdikten sora da 20-30 ml çıkardı yine aynı çıktı. Öbür emdiği göğüsten de çıktı aynı süt. Makinayı kiralarken kadın bebeğiniz küçük tüm göğsü boşaltamaz zaten demişti. Belki satmak için dedi bilmiyorum.
Bi de şu var. Başka gün Yine sağdım kalanı tam o ara kızım uyandı. Eyvah süt yok dedim. Belki oyalanır geri uyur diye verdim boş memeyi.emdi emdi dedim kızım bırak dolaptan çıkarcam şimdi. Çektim memeyi ağzı süt dolu. Yani makina da tam boşaltmaıyo yetemiyo her kanala. Kızım da yetemiyo. İkisi bir güçlerini birleştiriyolar.

Cok sagol canimamin hepimizin insallah off ne kadar cokmus senin dikisin hemoroidlerimin uzerinden dikmis doktorum onlar cok cikinca onunda yapacagi bisey yok tabi :-( o damarlatin uzetindeki ignelerin hectigi yerleri hissediorum resmen... Ilik dus iyi gelmeye basladi sabun surmuyorum bende batikon alacagim bugun doktor tavsiye etmedi ama herkes iyi geldigini soyluyor cok tesekkur ederm

Canim bende sakaryadanim biliyosun bende sezaryen oldum 28inde oldum ama agrilarim cok sag tarafim dikisimin biber gbi yaniyo oturup kalkarken cok zorlaniyorum saga sola yatmak ne mumkun goguslerimin uclari bu kadar gunde yara oldu kan oturdu uclarina resmen ne zaman toparlanicaz kendi isimizi kendimiz gorucez acaba normalde cok dayanikli biriyimdir ben ama bu aciya dayanamiyorum cok kotu

Ilk oglumda distan dikislerim vardi.. doktor her tuvaletten sonra batikonla pansuman yapmami soylemisti.. 3 dikis tam 14 gunde gecti.. iyilesmesi hizlanir mi bilmiyorum ama enfeksiyon kapmasini engeller.. bir de ped turu seyler de iyilesmesini geciktiriyor.. ben steril sargi bezinin arasina pamuk koyarak kendime ped hazirladim..cok daha rahat oluyor. Hem diger pedler gibi pisirmiyor.

Arkadaslar merhaba oncelikle gozunuz aydin Allah anali babali buyutsun inşallah. Bende sakaryadayim siz hangi hastanede digumunuzu yaptiniz paylasirmisinz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…