Mama veren anneler evlatlarınız kabız oldumu? Benim çocuğum kabız. Ne yapmam lazım. Bugün tam bir aylık. Zeytinyağı içir diolsr. Daha çok kuçuk ama sindirebilirmi bilemiyorum. Drumuza ulaşamadım
Canım bende sezaryen oldum şişlik olmadı ama benim dikişlerim çok aciyo sanki yırtılıyo gibiMerhaba kızlar.Sezeryan olan arkadaşlara bir sorum olucak.Sezeryan sonrası karnınızda sertleşme oluştu mu? Benim sezeryan bölgesinin üstünde bir sertlik oluştu.önceki sezeryanımda doktor orda kan toplanabildiğini ve şırıngayla aldıklarını söylemişti.hatta almıştı karnımdan aama gene aynı şeymi yoksa yırtılmadan kaynaklanan bir enfeksiyon falan mı onu bilemiyorum.ve enfeksiyon olma ihtimali korkutuyor beni.size de soruyum dedim.
Canım doğum yaptın demi nasıl geçti bi ikimiz kalmıştık 41haftayi geçenSallamak cok zor biliyorum.. benim de ilk oglumda annemler sallamaya alistirmisti.. 6 aya kadar da o sekilde uyudu.. sonra kendi kendine sallamayi birakti.. nasil alisir bilmiyorum ama sana tavsiyem aglatma.. ben aglatayim, sesini duymamayayim alissin vs cok denedim.. cocuk alismadi ustune icimde kocaman bir vicdan azabi kaldi.. ayrica bu tarz aglatmalar cocugu huysuzlastiriyor.. aglatmak hicbir seyin cozumu degil..
bilmiyorum.. besigine koyup sirtina pispislasan.. kendi kiyafetlerinden birisini koysan yanina, senin kokunu hissetse.. uyku egitimleri var.. tracy hogg mesela.. cocugu besigine yatirip pispislamak, agladiginda kucaga alip sakinlestiginde yeniden yatirmak.. yani hicbir sekilde aglatmak yok.. ama 7-15 gunluk bir surec diye biliyorum.. internetten arastirabilirsin..
Canım bende sezaryen oldum şişlik olmadı ama benim dikişlerim çok aciyo sanki yırtılıyo gibi
Canım doğum yaptın demi nasıl geçti bi ikimiz kalmıştık 41haftayi geçen
bizde 7 gğnde 300 400 gram arası adık ama fazla bugün doktor kızdı gece mama veriyordum kes mamayı dedislm kızlar benim sütüm az çok az hemde..göğüslerim şiş değil göğüste kaynama yok..dr sordum sütün var ve yeterlidir dedi..10 günde 300 gr. almış demekki yetiyo dedi..ama kv ve eşim sayesinde mamaya başladım..günde 3 defa veriyom sabah öğle ve gece uyku öncesi..30 ml. yapıyom...
oğlumda içince hemen hoppp uyuyo..
göğüslerimi sıkınca süt çıkıyo..her emişinde 10-15 dakika emiyo..
kızlarrr YARDIM edin acaba sütüm azmı gerçekten.mamayıda iyice iki göğsümü emdikten sonra veriyom.
emerken ilk 5 dakika gult diye yutuyo ard arda sonra da birkaçkez çektikten sonra yutuyo..sütümü arttırkmak için ne yapmalıyım.. off ya off
Canım ben oğlum emdikyen sonra memeyi sagmiyorum. Nasılsa boşaldı diye düşünüyorum. Yanlış mi yapiyorum yani. Bunu kadin dogumcuya mi sormak gerekir. Yoksa çocuk doktoruna mi.Mrb n söylenen 2 saatte bi sağmak ama ne mümkün. Ben kızımın doyduğunu anladığım an onu uyutp ki zaten memede uyuyo kalanı sağıyorum. Kanallar tam boşlalsın ki süt yetmiyo sansın beyin. Mantık bu galiba. P
yaa ben doğum yapmadan önce o kadar araştırdım ki istediğim özellikte olanlar çok pahalıydı doğumdan sonra da vazgeçmiştim almaktan ama artık oğlum büyüyor ve dikkatini her şey çekiyor almam lazım. bunu nerden bulabiliriz canım hayrlı olsun bu arada yavrun eğlenerek dinlensin seni de dinlendirsin :)oyun halısı bakanlar var ise be oğluma bunu aldım bugün tavsiye ederim çok araştırdım
İyiyiz cok sukur bitanem bebisimde iyi ama gogus uclarim kan oturdu 2gunde daha cok canim yaniyo hemencik olur mu bu nasil gecirecem ben bunu hayatim lansion kullaniorum ama gecirirmi kioh be nihayet sen de doğurdun. ordn çıkarmıycan sadım :) sağlıklı bi ömür dilerim. nasılsın bebiş nasıl
Ben varım hala bekliyorum sanırım başka kimse kalmadıBizde gecen pazar dogduk kizlar cok zor oldu normal dogum ama ogluma baktkca senin icn degermis diyorum bi ara dogum hikayemizide yazicz size.hala doguramayan varmi buarada:)))
Aldi kilo ama arada bir 30 cc vBebis kilo aliyor mu canim.aliyorsa sorun yok.
sürekli birilerin olmasıda bazen iyi olduğu gibi kötüde oluyoKizlar ben iyice depresyona girdim. Sutum de azaldi, annem evine gitti kayinvalidem 3 gundur bizde, kadin bise de demiyo ama ben bunaldim surekli kontrol altinda durmaktan, emdi mi uyudu mu , alti temiz mi vs vs. Kendi evimde yabanci gibiyim, ne nerde bilmiyorum. Hofff surekli agliyorum, esim de bi sorun mu var , annem burda diye mi boyle yapiyosun bilmem ne bir suru sey soruyo , o sordukca benim daha daaglayasim geliyor, sutum ilk baslardaki gibi hic degil , akiyodu resmen goguslerimden, simdi aman ogunlere yetse diye kendimi yiyip bitiriyorumcok bunaldim kalabaliktan , biran once duzenimi kurmam gerek ama nasil
Allah yardımcın olsun canım. Bende içte ve dışta toplam 22 dikiş var. Ağrım olmadı hiç. Bsna apranax yazmıştı ama kullanmadım. Minosetten daha kuvvetli bi ilaç. Sen yine de sor druna. Devamlı kuru tut. Ben hiç sabun dwğdirmemiştim banyoda. 3 günde bir batikon surdum ne kadar drum tavsiye etmese de.Kizlar normal dogum yaptim rahim yirtildi icte uc dista iki dikis var cok ama cok agrim var minoset verdi doktor ama hic fayda etmiyor :-( ne kadar surer bu aci yapmam gereken ozel.birsey varmi yatamiyorum bebegimi emziremiyorum agridan :-(
teşekkürler canımebebekhediye çeki yollamıştı ben o çekle aldım 20 lira uyguna geldi alayım dedim eebek sitesinden bulabilirsin en çok bunu beğendimyaa ben doğum yapmadan önce o kadar araştırdım ki istediğim özellikte olanlar çok pahalıydı doğumdan sonra da vazgeçmiştim almaktan ama artık oğlum büyüyor ve dikkatini her şey çekiyor almam lazım. bunu nerden bulabiliriz canım hayrlı olsun bu arada yavrun eğlenerek dinlensin seni de dinlendirsin :)
Galiba verdigin bu miktar normalSenden emdiğini çıkarıyorsa fazla emmiştir doymuştur demekki. Ne güzel ya. Ben oğluma sabah mama yaptım 90 cc. Yetmedi 40 cc sutumu verdim. Versem daha içecek. Doymuyo bizimki. Mecbur mama takviyesi. Duyan dicek kilolu bi çocuk mu. Hyr 1 ayda 150 gr almış. Ben de anlamadım nasıl bi durum böyle. Offdf
Mrb ben de bu memelerle ilgili kime danışacağımı şaştım kadın doğumcum da çocuk doktorumuz da erkek. Açıp bi bakın şunlara diyim dedim olmadı. Bebek hemşiresine dedim. Kadın doğumcunuza danışın dedi. Haftaya ona sorcam sorularımı.Canım ben oğlum emdikyen sonra memeyi sagmiyorum. Nasılsa boşaldı diye düşünüyorum. Yanlış mi yapiyorum yani. Bunu kadin dogumcuya mi sormak gerekir. Yoksa çocuk doktoruna mi.
doktora bi sorİyiyiz cok sukur bitanem bebisimde iyi ama gogus uclarim kan oturdu 2gunde daha cok canim yaniyo hemencik olur mu bu nasil gecirecem ben bunu hayatim lansion kullaniorum ama gecirirmi ki
Cok sagol canimamin hepimizin insallah off ne kadar cokmus senin dikisin hemoroidlerimin uzerinden dikmis doktorum onlar cok cikinca onunda yapacagi bisey yok tabi :-( o damarlatin uzetindeki ignelerin hectigi yerleri hissediorum resmen... Ilik dus iyi gelmeye basladi sabun surmuyorum bende batikon alacagim bugun doktor tavsiye etmedi ama herkes iyi geldigini soyluyor cok tesekkur edermAllah yardımcın olsun canım. Bende içte ve dışta toplam 22 dikiş var. Ağrım olmadı hiç. Bsna apranax yazmıştı ama kullanmadım. Minosetten daha kuvvetli bi ilaç. Sen yine de sor druna. Devamlı kuru tut. Ben hiç sabun dwğdirmemiştim banyoda. 3 günde bir batikon surdum ne kadar drum tavsiye etmese de.
Canim bende sakaryadanim biliyosun bende sezaryen oldum 28inde oldum ama agrilarim cok sag tarafim dikisimin biber gbi yaniyo oturup kalkarken cok zorlaniyorum saga sola yatmak ne mumkun goguslerimin uclari bu kadar gunde yara oldu kan oturdu uclarina resmenMerhaba herkese 25.5.2015 14.45 de oğlumu kucağıma aldım şükür. Sabah nişanım geldi dru aradım gitmem gerektiğini söyledi gittik. Suyum gelmeye başlamış. Muayene esnasındada bitti. Oğluşum kıpır kıpırdı. Spinal sezeryan oldum. Şükür sağlıkla aldım bebeğimi kucağıma. 3800 gram 50 cm doğdu egemenim. Hastanede ilk gece epeyce ağrılı geçti. Ertesi gün gece taburcu olduk. Şükür şimdi iyiyim ağrılarım epeyce azaldı. Göğüs uçlarım acımaya başladı eve gelincede. Kakao yağı sürdüm fayda etti biraz. Şimdi daha iyiler.ben kütahyalıyım eşim sakaryalı sakaryada yaşıyoruz 1 hafta öncesinden annem ve ablam geldi. Annem hala burda ablam dün gitti oğluyla malım eşide orda yalnız. Annem haziran ortasına kadar burda 13 haZiranda da mevlidimizi okutacağız allahın izniyle. Sonra annem gidecek. Şimdiden üzülüyorım. Durmadan gözlerim doluyo annem gidecek diye belli etmemeye çalışıyorum. Bu duygusallıkta lohusalığında etkisi var sanırım. Napalım bu günlerimizede şükür
Cok sagol canimamin hepimizin insallah off ne kadar cokmus senin dikisin hemoroidlerimin uzerinden dikmis doktorum onlar cok cikinca onunda yapacagi bisey yok tabi :-( o damarlatin uzetindeki ignelerin hectigi yerleri hissediorum resmen... Ilik dus iyi gelmeye basladi sabun surmuyorum bende batikon alacagim bugun doktor tavsiye etmedi ama herkes iyi geldigini soyluyor cok tesekkur ederm
Arkadaslar merhaba oncelikle gozunuz aydin Allah anali babali buyutsun inşallah. Bende sakaryadayim siz hangi hastanede digumunuzu yaptiniz paylasirmisinzCanim bende sakaryadanim biliyosun bende sezaryen oldum 28inde oldum ama agrilarim cok sag tarafim dikisimin biber gbi yaniyo oturup kalkarken cok zorlaniyorum saga sola yatmak ne mumkun goguslerimin uclari bu kadar gunde yara oldu kan oturdu uclarina resmenne zaman toparlanicaz kendi isimizi kendimiz gorucez acaba normalde cok dayanikli biriyimdir ben ama bu aciya dayanamiyorum cok kotu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?