2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
aman çok dikkat et

Canım üzülme aynı kilo aynı hafta bende bebeğimi kucağıma aldım 1 haftada 400 gram almış sadece gece mama verdim ben

Sen sakın sakın üzülme 20 li haftalarda doğum yapanlar napsın allahın gücüne gider ne olur takma kşmseyi

Ben de ilk oglumda yasamistim.. 3.5 ay surdu.. gecem gunduzum sasmisti.. dusun bir gece 2'de uyudu diye erken uyudu diye sevinmistim.. uyumasa neyse, bas bas bagiriyordu.. ve hicbir sekilde susturmak mumkun degil.. surekli kucaktaydi.. bir yere koyduk mu sanki bir yerine bir sey olmus gibi basiyordu yaygarayi.. kolik krizi tuttugunda ememiyordu da.. surekli emmek istiyor fakat memeyi iki cekip aglamaya basliyordu.. cok zor gunlerdi.. ilk 3 ay oglumla cekilmis dogru duzgun fotografim bile yok.
fakat sonra birden gecti kolik krizleri..
kolik krizi tuttugunda aglamasini durduracak bir iki onerim var.. buziki orhan osman'in kolik muzik albumu var.. onu internetten bulabilirsen indir.. muthis rahatlatiyordu oglumu.. albumdeki 2 parca ozellikle.. basbas bagiran oglum o sarkilar cikinca susuveriyordu.. anne karnindaki sesleri kullanarak hazirlanmis bir albummus.. bebek kendini anne karninda hissediyormus.. ikinci onerim fon sesi.. onu da internetten indirmistim.. oglumun agir kolik krizlerinde aciyordum.. hatta bazen sesi bayaa yuksek aciyordum ki fayda etsin..

Tabi masaj, karnina hafif sicak havlu koymak vs.. bunlari da yapabilirsin.. ama pek faydasi olmuyor.. cunku bildigin gaz sancisi degil bu.. bebegin anne karnindan ayrildigi icin yasadigi stresin bagirsaktaga vuran sancisi gibi bir seymis.. yani dis dunyaya alistikca gececek.. he unutmadan, arabayi ve battaniyede sallanmayi da cok seviyor kolik bebekler. :)

Ya canım yemin ederim bir gün bile demedim ayy niye küçük niye kilosu az falan bebisim doğdu ilk eline ayağına baktım sağlıklı olması herseyden önemli benim için ama gelen ufak bu diyor bide üstüne üstlük midem in ne kadar kötü olduğuna şahit olduğu halde kayinvalidem en son ne dedi biliyormusun sen bişey yemedi ğin için bebegin böyle oldu dedi. Halbuki haftasına göre hem normal hemde zaten tam tersi bana bebegin iri dedi iki doktor da. Bunu da biliyordu. Çok üzülen beni çok boşbogaz insan var ya gerçekten. 20 li haftalarda doğum yapsam ben yine sukrederdim canım ilki de düşüktü bi daha olmayacağını bile düşünmüştüm bebeğimin ama gel gör ki 20. Haftada doğum kayinvalidem beni kesin delirtirdi

Aynbn kızım da 2800 doğdu2550 ye kadar düştü. Deri ve kemikten ibaretti. Hep tontişim diye sevdim. Şimdigıdığı falan çıktı. Küçük diyenler oldu tabi. Ama ben de minyonmuşum diyip geçtim.

Canım 1 aylik oldumu seninki de anne sütüyle mi besleniyor sadece yeterli oldumu ?

Canim bebegin haftasina gore hiicc de kucuk degil. benim yegenim 2 kilo dogdu, kuvoze girdi..simdi 7 yasinda.. boyu yasitlarina gore uzun masallah cook da zeki..

Canim bebegin haftasina gore hiicc de kucuk degil. benim yegenim 2 kilo dogdu, kuvoze girdi..simdi 7 yasinda.. boyu yasitlarina gore uzun masallah cook da zeki..

Off ff offf gel de anlat 40 gündür millete 20 gün önce doğdu demekten dilimde tüy bitti kirmak da istemitorum artık psikolojimi de bozdu lar cahil insanlar yaaa..

Canım benm kardeşim de böyle doğmuştu 2800 babam arada annen birşey yemedi diyor ki babam öyle cahil biri değil oğlum zayıf doğdu diyor

Biz hastahaneye gidiyoruz her gören aaaa bizimkinden miniklerini de gördük diyo öyle benim gözüme oğlum zayıf gelmiyor anlamadım boyu biraz uzun acaba o yüzden mi öyle diyorlar diye bişe düşündüm

Neticede bütün millet konuşuyor takma canım

benim oğluma da parmak çocuk diyorlar. millte bakma sen

Yahu eğer çocuk haftasında 2800 doğa bende tamam diyecem de bana normal doğum olmayabilir bebek iri 40 kadar 4 kiloyu bulabilir demişlerdi. Ve bunda herkese söylemiştim hala sen bişey yemedi diyor ya gününde 4 kilo doğa ne olacaktı peki yemeden nasıl olmuş olacaktı. Akıl var mantık var.
Evet 49 cm doğdu bebiş ben burda görüyorum 3.5 un üstünde 50 cm olanlar var herhalde kilo suna göre uzun olduğu için de öyle görünüyor lar. Ama zaten doğum kilosu ve boyunun hiç önemi yokki benim abim ve yengemin çok çok uzun böyledir yegenım çok kisa doğdu ve şimdi 3.5 yaşında ve gayet boylu poslu yasitlarina gore. Ben takılmiyorum da canim millet takilmasa yeter..

Ç
çok teşekkür ederim önerîleri dîkkate alcam. İnşallah bizimki o kadar sürmez 3 ay diyînce korktum şimdî

Benim gecen aksam bi tanesi dustu.ama o dusene kadar cok xanim aciyodu.dusunxe rahatladim biraz.D2 gun once kontrolum vardi. Doktor pansuman icin biokadin diye bi ilac verdi. Surup sac kurutma makinasiyla kurut.bemli kalmasin dedi. Gunde 4-5 kez yap dedi. Onu yapmaya basladim. Cok fayda etti. Simdi en azindan rshat oturup kalkiyorum.

Canim benim bak Allah bizi ne guzel bi varlikla imtihan ediyor. Hic olmayip kollarinin bos kalmasi daha aci. Bu gunkerimizi unutucaz insallah. Biraz daha sabir olurmu. Bu aksam esin biraz disari cikarsin seni. Bi yerlrte gidip oturmasaniz bile. Sokakt 2 tur atin. Yada araba varsa kisa bi tur atin iyi geliyor.

günaydın güzel mayıs anneleri uzun zamandır giremedim 4 yaşında bir kızım bir de 28 günlük kızım Allah sağlıklarını versin dertleri bitmiyor fırsat olmuyor. umarım herkes iyidir hepinize bol sütlü bol uykulu sıfır gazsız günler geçirmenizi dilerim hepiniz gibi biz de doğumdan sonra dikiş ağrısı iyileşme yeni düzene alışma süreci gaz problemi uyku sorunu meme ucu yarası emme sorunu hepinizle aynı şeyleri yaşadık çok şükür bazılarını atlattık umarım hepiniz ne sorununuz varsa en kısa zamanda atlatırsınız benim bir sorum olacak sütünü sağıp biberonla veren annelere ben sütümü sağıp buzdolabında bekletiyorum bebeğim acıkınca biberonla sıcak suya koyup ılıtıp bebeğime veriyorum fakat bazen hepsini bitirmiyor sizin böyle bir durum olduğunda kalan sütü ne yapıyorsunuz döküyor musunuz yoksa saklayıp tekrar mı veriyorsunuz bu konuda acil yardıma ihtiyacım var önerisi olanlar cevaplarsanız çok sevinirim hakkınızı helal edin hepinize huzurlu mutlu sağlıklı günler

Evet canim ben zaten ilkini düşük yaptım ve bu bebeğim benim için mucize ben tarama testleri bile yaptırmadim Rabbime dua ettim inşallah sağlıklı olur diye ama bebeğim benim herseyim hiçbir zaman sorun etmedim ki ben.. ama gel gör ki gelen giden konuşuyor ve ben hep sabırla sükunet durdum insanın gerçekten bir sabır noktası Var.. o kadar üzduler ki artık beni.. tavsiyelerine uyacam inşallah canım iyi gelir biraz..

Aman canım takma kimseyi kiskancliktan cahillikten ne yapacaklarini bilmiyorlar.
Benim de kızım ultrasonda 3400 görünüyordu 2960 doğdu ilk başta çok uzulmustum ama çok şükür fazla kilo vermedik 2800e düştük herkes çok zayıf çok küçük dedi simdi biz de 35 günlüğüz 3600 olduk maşallah. Kaynanam sürekli buyumuyor bu kız sütün yetmiyor zayıf bu deyip duruyor en son dayanamadim bence sizin gözünüzde sorun var tartı öyle demiyor deyip tersledim. Sütüm de yetiyor çok şükür. Takma kimseyi ben de küçük eylül diye seviyorum küçük olsunlar biz buyutecez onları canım çevre de kiskancliktan catlasin :)
Canım gazı olduğu zaman ben öyle yatiriyorum ama gözümü bile kirpmiyor başında bekliyorum Allah korusun. Çok dikkat et canım bir zararı yok ama başında ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…