- 21 Nisan 2015
- 1.982
- 984
- 38
aman çok dikkat etKızlar bebeğim yüz üstü yatınca daha çok rahat ediyor. Yasak biliyorum ama eğer başındaysam gündüzleri 1-2 saat yatırıyorum o şekilde. Şu boğulma önleyici yastıklar var ya bebekler için aranızda kullanan varmı memnnmusunz?
Canım üzülme aynı kilo aynı hafta bende bebeğimi kucağıma aldım 1 haftada 400 gram almış sadece gece mama verdim benKizlar benim bebeğim 37 + 0 doğdu 2760 gr sonra sisi falan vardı 2 gün önce doktora götürdük 1 ay 4 gunluk tu. 3600 olmuş sadece anne sütüyle 900 gr almışız şükürler olsun doktorum bebeğim diğer 1 aylik lara göre küçük olmasına rağmen bu daha 5-10 günlük bebek sayılır dedi ve guzel kilo almış mama kullanma dedi.
Tabi dogumdan beri ne çektiğimi bir ben bir Allahım bilir. Her gelenin ufak demesine mi üzülsem kayinvalidemin durmadan diğer 1 yaşındaki torunuyla kıyas etmesine mi üzülsem daha bebeğim 5 günlükken ablamin mecburen gitmesine mi bilemedim. Banyosunu yaptırırken ağlıyordum ilk zamanlar ya bi yerine bilmeden bişey yapsam diye çok zor zamanlardan geçtim Allahim kimseye vermesin.bebeğim şimdi ilk zamana göre toparlandı fakat ben psikolojik olarak çok iyi sayılmam. Bebegim sağlıklı ya başka da bisey umrumda değil olmaması da lazım biliyorum ama ama insan üzülüyor işte. Ama düşünüyorum Allahım dağına göre kar veriyor bana ufak ufak bu diyenlerin ufak bebeği olsa mazallah ellerinde kalır
Rabbim herkese bol sabır versin yardimcimiz olsun insallah...
sağlıklı mutlu bi ömrü olsun. sana da bol şifa ve bol sütün olsun canım. bebişi öp bnm içinGünaydın kızlar bende perşembe günü 8.37 de sezeryana yavrumu kucağına aldım şükür ikimizde iyiyiz, yeni hayatimiz çok yoğun geciyor tabiki de ...
Kızlar biz bugün 24 günlük olduk. İlk 2 hafta bebeğim iyiydi fakat 15 günden sonra her akşam gaz sancımız başlıyo 7-8 gîbi 12 ye kadar sürüyor en az ve çok ağlıyor. Dün gece 2 de uyuyabildik. Çok yoruldumbelim boynum her yerim tutldu înternetten araştırırken bebeğimin kolîk olduğunu anladım. İlk oğlumda yaşamamıştım bu sorunu. Ne kadar sürecek ki.. 3-6 ay devam edebiliyormuş. Aynı sorunu yaşayan, çözüm önerisi olan varmı kızlar?
Canım üzülme aynı kilo aynı hafta bende bebeğimi kucağıma aldım 1 haftada 400 gram almış sadece gece mama verdim ben
Sen sakın sakın üzülme 20 li haftalarda doğum yapanlar napsın allahın gücüne gider ne olur takma kşmseyi
Aynbn kızım da 2800 doğdu2550 ye kadar düştü. Deri ve kemikten ibaretti. Hep tontişim diye sevdim. Şimdigıdığı falan çıktı. Küçük diyenler oldu tabi. Ama ben de minyonmuşum diyip geçtim.
Ya canım yemin ederim bir gün bile demedim ayy niye küçük niye kilosu az falan bebisim doğdu ilk eline ayağına baktım sağlıklı olması herseyden önemli benim için ama gelen ufak bu diyor bide üstüne üstlük midem in ne kadar kötü olduğuna şahit olduğu halde kayinvalidem en son ne dedi biliyormusun sen bişey yemedi ğin için bebegin böyle oldu dedi. Halbuki haftasına göre hem normal hemde zaten tam tersi bana bebegin iri dedi iki doktor da. Bunu da biliyordu. Çok üzülen beni çok boşbogaz insan var ya gerçekten. 20 li haftalarda doğum yapsam ben yine sukrederdim canım ilki de düşüktü bi daha olmayacağını bile düşünmüştüm bebeğimin ama gel gör ki 20. Haftada doğum kayinvalidem beni kesin delirtirdi
Canim bebegin haftasina gore hiicc de kucuk degil. benim yegenim 2 kilo dogdu, kuvoze girdi..simdi 7 yasinda.. boyu yasitlarina gore uzun masallah cook da zeki..
küçük mü doğduOff ff offf gel de anlat 40 gündür millete 20 gün önce doğdu demekten dilimde tüy bitti kirmak da istemitorum artık psikolojimi de bozdu lar cahil insanlar yaaa..
Canım benm kardeşim de böyle doğmuştu 2800 babam arada annen birşey yemedi diyor ki babam öyle cahil biri değil oğlum zayıf doğdu diyorYa canım yemin ederim bir gün bile demedim ayy niye küçük niye kilosu az falan bebisim doğdu ilk eline ayağına baktım sağlıklı olması herseyden önemli benim için ama gelen ufak bu diyor bide üstüne üstlük midem in ne kadar kötü olduğuna şahit olduğu halde kayinvalidem en son ne dedi biliyormusun sen bişey yemedi ğin için bebegin böyle oldu dedi. Halbuki haftasına göre hem normal hemde zaten tam tersi bana bebegin iri dedi iki doktor da. Bunu da biliyordu. Çok üzülen beni çok boşbogaz insan var ya gerçekten. 20 li haftalarda doğum yapsam ben yine sukrederdim canım ilki de düşüktü bi daha olmayacağını bile düşünmüştüm bebeğimin ama gel gör ki 20. Haftada doğum kayinvalidem beni kesin delirtirdi
benim oğluma da parmak çocuk diyorlar. millte bakma senCanım benm kardeşim de böyle doğmuştu 2800 babam arada annen birşey yemedi diyor ki babam öyle cahil biri değil oğlum zayıf doğdu diyor
Biz hastahaneye gidiyoruz her gören aaaa bizimkinden miniklerini de gördük diyo öyle benim gözüme oğlum zayıf gelmiyor anlamadım boyu biraz uzun acaba o yüzden mi öyle diyorlar diye bişe düşündüm
Neticede bütün millet konuşuyor takma canım
Canım benm kardeşim de böyle doğmuştu 2800 babam arada annen birşey yemedi diyor ki babam öyle cahil biri değil oğlum zayıf doğdu diyor
Biz hastahaneye gidiyoruz her gören aaaa bizimkinden miniklerini de gördük diyo öyle benim gözüme oğlum zayıf gelmiyor anlamadım boyu biraz uzun acaba o yüzden mi öyle diyorlar diye bişe düşündüm
Neticede bütün millet konuşuyor takma canım
37 haftalik doğdu canım 2800 ki doğuma girmeden 3.200 dedi doğduktan sonra 2.800 çıktı. normaldi yani haftasına göre yine de.küçük mü doğdu
çok teşekkür ederim önerîleri dîkkate alcam. İnşallah bizimki o kadar sürmezBen de ilk oglumda yasamistim.. 3.5 ay surdu.. gecem gunduzum sasmisti.. dusun bir gece 2'de uyudu diye erken uyudu diye sevinmistim.. uyumasa neyse, bas bas bagiriyordu.. ve hicbir sekilde susturmak mumkun degil.. surekli kucaktaydi.. bir yere koyduk mu sanki bir yerine bir sey olmus gibi basiyordu yaygarayi.. kolik krizi tuttugunda ememiyordu da.. surekli emmek istiyor fakat memeyi iki cekip aglamaya basliyordu.. cok zor gunlerdi.. ilk 3 ay oglumla cekilmis dogru duzgun fotografim bile yok.
fakat sonra birden gecti kolik krizleri..
kolik krizi tuttugunda aglamasini durduracak bir iki onerim var.. buziki orhan osman'in kolik muzik albumu var.. onu internetten bulabilirsen indir.. muthis rahatlatiyordu oglumu.. albumdeki 2 parca ozellikle.. basbas bagiran oglum o sarkilar cikinca susuveriyordu.. anne karnindaki sesleri kullanarak hazirlanmis bir albummus.. bebek kendini anne karninda hissediyormus.. ikinci onerim fon sesi.. onu da internetten indirmistim.. oglumun agir kolik krizlerinde aciyordum.. hatta bazen sesi bayaa yuksek aciyordum ki fayda etsin..
Tabi masaj, karnina hafif sicak havlu koymak vs.. bunlari da yapabilirsin.. ama pek faydasi olmuyor.. cunku bildigin gaz sancisi degil bu.. bebegin anne karnindan ayrildigi icin yasadigi stresin bagirsaktaga vuran sancisi gibi bir seymis.. yani dis dunyaya alistikca gececek.. he unutmadan, arabayi ve battaniyede sallanmayi da cok seviyor kolik bebekler. :)
1 haftada.gecmeyebilir.canim, benim dista 3 tane, agrilarim 10. Gun gecti, o da 2 3 gun sonra aklim basima geldi de yattim surekli. Yatmaya calis hep. Otururken de dikis olmayan tarafin ustune dogru otur mutlaka. Bugun 18 bitti hala rahat degilim, hicbiri de dusmedi. Daha kontrole de gitmedim.
Canim benim bak Allah bizi ne guzel bi varlikla imtihan ediyor. Hic olmayip kollarinin bos kalmasi daha aci. Bu gunkerimizi unutucaz insallah. Biraz daha sabir olurmu. Bu aksam esin biraz disari cikarsin seni. Bi yerlrte gidip oturmasaniz bile. Sokakt 2 tur atin. Yada araba varsa kisa bi tur atin iyi geliyor.Kizlar benim bebeğim 37 + 0 doğdu 2760 gr sonra sisi falan vardı 2 gün önce doktora götürdük 1 ay 4 gunluk tu. 3600 olmuş sadece anne sütüyle 900 gr almışız şükürler olsun doktorum bebeğim diğer 1 aylik lara göre küçük olmasına rağmen bu daha 5-10 günlük bebek sayılır dedi ve guzel kilo almış mama kullanma dedi.
Tabi dogumdan beri ne çektiğimi bir ben bir Allahım bilir. Her gelenin ufak demesine mi üzülsem kayinvalidemin durmadan diğer 1 yaşındaki torunuyla kıyas etmesine mi üzülsem daha bebeğim 5 günlükken ablamin mecburen gitmesine mi bilemedim. Banyosunu yaptırırken ağlıyordum ilk zamanlar ya bi yerine bilmeden bişey yapsam diye çok zor zamanlardan geçtim Allahim kimseye vermesin.bebeğim şimdi ilk zamana göre toparlandı fakat ben psikolojik olarak çok iyi sayılmam. Bebegim sağlıklı ya başka da bisey umrumda değil olmaması da lazım biliyorum ama ama insan üzülüyor işte. Ama düşünüyorum Allahım dağına göre kar veriyor bana ufak ufak bu diyenlerin ufak bebeği olsa mazallah ellerinde kalır
Canim benim bak Allah bizi ne guzel bi varlikla imtihan ediyor. Hic olmayip kollarinin bos kalmasi daha aci. Bu gunkerimizi unutucaz insallah. Biraz daha sabir olurmu. Bu aksam esin biraz disari cikarsin seni. Bi yerlrte gidip oturmasaniz bile. Sokakt 2 tur atin. Yada araba varsa kisa bi tur atin iyi geliyor.
Aman canım takma kimseyi kiskancliktan cahillikten ne yapacaklarini bilmiyorlar.Kizlar benim bebeğim 37 + 0 doğdu 2760 gr sonra sisi falan vardı 2 gün önce doktora götürdük 1 ay 4 gunluk tu. 3600 olmuş sadece anne sütüyle 900 gr almışız şükürler olsun doktorum bebeğim diğer 1 aylik lara göre küçük olmasına rağmen bu daha 5-10 günlük bebek sayılır dedi ve guzel kilo almış mama kullanma dedi.
Canım gazı olduğu zaman ben öyle yatiriyorum ama gözümü bile kirpmiyor başında bekliyorum Allah korusun. Çok dikkat et canım bir zararı yok ama başında olKızlar bebeğim yüz üstü yatınca daha çok rahat ediyor. Yasak biliyorum ama eğer başındaysam gündüzleri 1-2 saat yatırıyorum o şekilde. Şu boğulma önleyici yastıklar var ya bebekler için aranızda kullanan varmı memnnmusunz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?