- 16 Eylül 2014
- 355
- 296
- 53
- 35
günaydın güzel mayıs anneleri uzun zamandır giremedim 4 yaşında bir kızım bir de 28 günlük kızım Allah sağlıklarını versin dertleri bitmiyor fırsat olmuyor. umarım herkes iyidir hepinize bol sütlü bol uykulu sıfır gazsız günler geçirmenizi dilerim hepiniz gibi biz de doğumdan sonra dikiş ağrısı iyileşme yeni düzene alışma süreci gaz problemi uyku sorunu meme ucu yarası emme sorunu hepinizle aynı şeyleri yaşadık çok şükür bazılarını atlattık umarım hepiniz ne sorununuz varsa en kısa zamanda atlatırsınız benim bir sorum olacak sütünü sağıp biberonla veren annelere ben sütümü sağıp buzdolabında bekletiyorum bebeğim acıkınca biberonla sıcak suya koyup ılıtıp bebeğime veriyorum fakat bazen hepsini bitirmiyor sizin böyle bir durum olduğunda kalan sütü ne yapıyorsunuz döküyor musunuz yoksa saklayıp tekrar mı veriyorsunuz bu konuda acil yardıma ihtiyacım var önerisi olanlar cevaplarsanız çok sevinirim hakkınızı helal edin hepinize huzurlu mutlu sağlıklı günler
Canım kadın dogumcuya gittikten sonra yazar misin. Ben de anlamadım bu meme olaylarını. Her kafadan bir ses çıkıyor.Mrb ben de bu memelerle ilgili kime danışacağımı şaştım kadın doğumcum da çocuk doktorumuz da erkek. Açıp bi bakın şunlara diyim dedim olmadı. Bebek hemşiresine dedim. Kadın doğumcunuza danışın dedi. Haftaya ona sorcam sorularımı.
Boşalma kısmına gelince karışık bendeki durum. Her zaman emzirme sonrası sağıyom bugün kızım bi göğsü emdi uyudu. Bekledim uyanmadı bende sağdım. Kızım emdikten sora da 20-30 ml çıkardı yine aynı çıktı. Öbür emdiği göğüsten de çıktı aynı süt. Makinayı kiralarken kadın bebeğiniz küçük tüm göğsü boşaltamaz zaten demişti. Belki satmak için dedi bilmiyorum.
Bi de şu var. Başka gün Yine sağdım kalanı tam o ara kızım uyandı. Eyvah süt yok dedim. Belki oyalanır geri uyur diye verdim boş memeyi.emdi emdi dedim kızım bırak dolaptan çıkarcam şimdi. Çektim memeyi ağzı süt dolu. Yani makina da tam boşaltmaıyo yetemiyo her kanala. Kızım da yetemiyo. İkisi bir güçlerini birleştiriyolar.
aile hekimi bana verdi..d vitamini .birhaftadır kullanıyorum..günde bi kere 3 damlaBenmde eşim gece mama vermeme kızdı günde 1 kez mama verdim düşün kayınvalide yorum yapmıyor ama eminim mama verdim die memnun değildir
Bu ara da d vitamini bebeğe veren vsrmı doktor verdi De
canım cvp için çok sağol ben de oda sıcaklığında ilk sağıdığım süt saat duruyor diye biliyorum aynı şey ılıtıp içrdiğim süt içinde geçerli mi yani ılıttığım sütün kalanını 2 saat saat sonra oda sıcaklığında durduktan sonra tekrar verebilir miyiCanim buzdolabina tekrar koyamazsin.. fakat oda sicakliginda 2 saat durabiliyor diye biliyorum.. yani isittigin sutu bir daha buzdolabina koyamazsin ya da isitamazsin..
MAMMA MİLK MAKERSÜT ARTIRICI DAMLANIN İSMİ NEDİR ?
canım cvp için çok sağol ben de oda sıcaklığında ilk sağıdığım süt saat duruyor diye biliyorum aynı şey ılıtıp içrdiğim süt içinde geçerli mi yani ılıttığım sütün kalanını 2 saat saat sonra oda sıcaklığında durduktan sonra tekrar verebilir miyi
Yatmakta çok zor canım sürekli ayakta kalmam oturmam gerekiyo emziriken özellikle zor bitecek biliyorum ama günler geçmiyo işte1 haftada.gecmeyebilir.canim, benim dista 3 tane, agrilarim 10. Gun gecti, o da 2 3 gun sonra aklim basima geldi de yattim surekli. Yatmaya calis hep. Otururken de dikis olmayan tarafin ustune dogru otur mutlaka. Bugun 18 bitti hala rahat degilim, hicbiri de dusmedi. Daha kontrole de gitmedim.
Evet canim ben zaten ilkini düşük yaptım ve bu bebeğim benim için mucize ben tarama testleri bile yaptırmadim Rabbime dua ettim inşallah sağlıklı olur diye ama bebeğim benim herseyim hiçbir zaman sorun etmedim ki ben.. ama gel gör ki gelen giden konuşuyor ve ben hep sabırla sükunet durdum insanın gerçekten bir sabır noktası Var.. o kadar üzduler ki artık beni.. tavsiyelerine uyacam inşallah canım iyi gelir biraz..
Evet dusunce rahatlik oluyor gercekten. Aslinda.ipler elime geliyor da, dusemedi gitti. Ben de ilk gunden beri solusyonla temizliyorum, ama kurutma makinem yoktu, malum burasi cok sicak ihtiyac olmamisti, yeni aldim daha, kullanmaya basladim, bakalim.Benim gecen aksam bi tanesi dustu.ama o dusene kadar cok xanim aciyodu.dusunxe rahatladim biraz.D2 gun once kontrolum vardi. Doktor pansuman icin biokadin diye bi ilac verdi. Surup sac kurutma makinasiyla kurut.bemli kalmasin dedi. Gunde 4-5 kez yap dedi. Onu yapmaya basladim. Cok fayda etti. Simdi en azindan rshat oturup kalkiyorum.
Bende sagmiyorum canm.eğer uyumussa ve gogsum şişse sagiyorum.Bir dr kizlar ben emzirdikten sonra sagmiyorum, kontrol ediyorum her noktasini, eger elime gelen bi sertlik varsa sagiyorum, eger yumusamissa sagmiyorum. Sagmak zor geliyo bana, canim daha cok aciyor.
Evet zor, ama yat bak rahatliycaksin, yatarak emmiyor mu, ben hep yatarak emZiriyorum, ilk gunler hep ayaktaydim. Sonra sadece yemek yerken ve misafirle oturdum. Ama.rahatladin gercekten. Kayinvalidem var diye rahat degildim, ama kendimi ve cocuklarimi düşünmek zorundayim.Yatmakta çok zor canım sürekli ayakta kalmam oturmam gerekiyo emziriken özellikle zor bitecek biliyorum ama günler geçmiyo iştecanım kontrole niye gitmedin git mutlaka ihmal etme
Canim ben de bazen yuzustu yatiriyorum, uyuyunca ceviriyorum. Erkek bebekler daha gazliymis heralde. Yuzustu daha rahat ediyor gercekten. Dalana kadar basinda duruyorum, bakiyorum dalmis, ceviriyorun yavasca.Kızlar bebeğim yüz üstü yatınca daha çok rahat ediyor. Yasak biliyorum ama eğer başındaysam gündüzleri 1-2 saat yatırıyorum o şekilde. Şu boğulma önleyici yastıklar var ya bebekler için aranızda kullanan varmı memnnmusunz?
Canim.dogumum cok zor oldu doktor sol taraftan kaburgamin ustune cikti resmen cikarkende uyardi hayvan gibi bastircam simdi die sol kaburgamin acisindan duramiyorum sola yatamiyorum hayatta hep sag tarafa e bu sefer sadece sag gogsu emio sol.icin mecbur oturuyorum..artik daha sık yatmaya caliscam canim cok sagol cok haklisinEvet zor, ama yat bak rahatliycaksin, yatarak emmiyor mu, ben hep yatarak emZiriyorum, ilk gunler hep ayaktaydim. Sonra sadece yemek yerken ve misafirle oturdum. Ama.rahatladin gercekten. Kayinvalidem var diye rahat degildim, ama kendimi ve cocuklarimi düşünmek zorundayim.
Canim benim oglum da altini actigimda cok agliyor, cani gidiyor, ama burasi 38 39 derece ve pisik oluyor, azcik kizarsa cigligi basiyor, pisik olmadigina emin misin? Altini.actiginda zeytinyagi surmeyi veya.poposunu yikamayi dene bence, rahatliycak mi bakalim,Gaz icin de kendi yemeklerine kimyon at bol bol, elma yagi da iyi geliyor diye biliyorum, elma yagi ile karnini ovabilirsin. Bir de mumkun mertebe usutmemeye calis. Lohusayken insan gercekten cabuk usutuyor. Ben abarti bulurdum ama bu dogumumda anladim, inan bu sicakta corabimi cikarmiyorum, etek.giyiyorsam taytimi hic.cikartmiyirum, klima acikken ustumu ortuyorum, benum de sanci ve agrilarim geciyor, bebegin de.arkadaşlar sabahtan beri fırsat bulupta giremedim.benim bebeğim dün geceden öğlen 12 ye kadar beni uyutmadı diyebilirim.uykusunda kızarıp pancar gibi oluyor.gaz sorunu var.en çok ta mama verdikten sonra oluyor.gün de 2 defa falan 50 ml yakın mama veriyorum.memede süt olmasına rağmen ağlıyor.mama verince susuyor.bir de altını değiştirmemi hiç sevmiyo.altını pisletince ağladığı yetmiyormuş gibi nasıl pijamasını çıkarıyorum çığlığı basıyor.özellikle geceleri apartmanı ayağa kaldırıyor.altını silip yeni bez bağlayıncağa kadar nefesi kesiliyor ağlamaktan.öyleki bazen sadece silip örtüye sarıp meme veriyorum hemen susuyor.kaldığımız yerden devam edince bez için ağlamaya devam.bunun gibi sorunu olan var mı.nasıl çözüm bulacam.
Bir dogum yaptik, pert olduk desene, ah bu doktorlarCanim.dogumum cok zor oldu doktor sol taraftan kaburgamin ustune cikti resmen cikarkende uyardi hayvan gibi bastircam simdi die sol kaburgamin acisindan duramiyorum sola yatamiyorum hayatta hep sag tarafa e bu sefer sadece sag gogsu emio sol.icin mecbur oturuyorum..artik daha sık yatmaya caliscam canim cok sagol cok haklisin
4 haziranda bi aylık olucaz. Evet sadece anne sütü. Bazen ağlıyo meme boş diye bazen de ağzı yüzü süt oluyo alıştı kızım da. Kontrolde görücez yeterli mi. 8. Günden 15. Güne 350 gr almıştık.doktor yeterli demişti. Bi de bezler dolup taşıyo ordan içim rahat.Canım 1 aylik oldumu seninki de anne sütüyle mi besleniyor sadece yeterli oldumu ?
Dvit 3 yazmıştı dr günde 4 damla 15 Günlük olunca başlanacak demişti, cuma günü sağlık ocsğında hemşire artık doğduğu gün başlsnıyor dedi ama artık çok geçti 17 günlük olmuştuk :)Benmde eşim gece mama vermeme kızdı günde 1 kez mama verdim düşün kayınvalide yorum yapmıyor ama eminim mama verdim die memnun değildir
Bu ara da d vitamini bebeğe veren vsrmı doktor verdi De
Ben biraz araştırdım konuyu cnm günde 3 damla ihtiyaç olan günlük miktarı sağlıyor bebek hepsini alamadığı için ( kaşıkta kalan ve sğzından dökülen gibi) 4 damla yazıyor drlar bir de günde 30 dk güneşle direkt temas kollar bacaklar açık olarak sağlanabiliyorsa o gün vermrye gerek yok,Bana da günde 3 defa 3 er damla dedi napsam acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?