2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Canim buzdolabina tekrar koyamazsin.. fakat oda sicakliginda 2 saat durabiliyor diye biliyorum.. yani isittigin sutu bir daha buzdolabina koyamazsin ya da isitamazsin..

Canım kadın dogumcuya gittikten sonra yazar misin. Ben de anlamadım bu meme olaylarını. Her kafadan bir ses çıkıyor.

Benmde eşim gece mama vermeme kızdı günde 1 kez mama verdim düşün kayınvalide yorum yapmıyor ama eminim mama verdim die memnun değildir

Bu ara da d vitamini bebeğe veren vsrmı doktor verdi De
aile hekimi bana verdi..d vitamini .birhaftadır kullanıyorum..günde bi kere 3 damla

Canim buzdolabina tekrar koyamazsin.. fakat oda sicakliginda 2 saat durabiliyor diye biliyorum.. yani isittigin sutu bir daha buzdolabina koyamazsin ya da isitamazsin..
canım cvp için çok sağol ben de oda sıcaklığında ilk sağıdığım süt saat duruyor diye biliyorum aynı şey ılıtıp içrdiğim süt içinde geçerli mi yani ılıttığım sütün kalanını 2 saat saat sonra oda sıcaklığında durduktan sonra tekrar verebilir miyi

Sagar sagmaz buzdolabina koyduysan bekletebilirsin.. ama oda sicakligindan kasit 23-24 derece olmasi lazim.. sen yine de 1 saatten fazla tutmabence.. sogur cunku,hem icerdigi besin degeri duser.. taze taze icsin bebisin

Yatmakta çok zor canım sürekli ayakta kalmam oturmam gerekiyo emziriken özellikle zor bitecek biliyorum ama günler geçmiyo işte canım kontrole niye gitmedin git mutlaka ihmal etme

Aslinda sana iyilik yapiyorlar. Ay bebegin cok guzel cok kilolu falan deyip nazar degdirmelerindense bosver Boyle desinler. Kayinvaliden icinde sabret bisey deme simdi. Zamani gelince bebegin kocaman olupkv arkasindan kosturmakta zorlaninca yapistirirsin lafi kucuk o daha diye

Evet dusunce rahatlik oluyor gercekten. Aslinda.ipler elime geliyor da, dusemedi gitti. Ben de ilk gunden beri solusyonla temizliyorum, ama kurutma makinem yoktu, malum burasi cok sicak ihtiyac olmamisti, yeni aldim daha, kullanmaya basladim, bakalim.

Bir dr kizlar ben emzirdikten sonra sagmiyorum, kontrol ediyorum her noktasini, eger elime gelen bi sertlik varsa sagiyorum, eger yumusamissa sagmiyorum. Sagmak zor geliyo bana, canim daha cok aciyor.
Bende sagmiyorum canm.eğer uyumussa ve gogsum şişse sagiyorum.

Yatmakta çok zor canım sürekli ayakta kalmam oturmam gerekiyo emziriken özellikle zor bitecek biliyorum ama günler geçmiyo işte canım kontrole niye gitmedin git mutlaka ihmal etme
Evet zor, ama yat bak rahatliycaksin, yatarak emmiyor mu, ben hep yatarak emZiriyorum, ilk gunler hep ayaktaydim. Sonra sadece yemek yerken ve misafirle oturdum. Ama.rahatladin gercekten. Kayinvalidem var diye rahat degildim, ama kendimi ve cocuklarimi düşünmek zorundayim.

Kizlar, kilolu bebegi dogurmasi da zor tasimasi da doyurmasi da, bosverin, saglikli olsun da, zayif olsun ne olcak hem zayiflar daha hareketli oluyor. Benim arkadasimin kizi zayif doğmuştu, amabcok hareketliydi, cok atletik bir kiz diyodun arkadasa, guluyodu o da :) kilolu bebek de hantal oluyor, ben sevmiyom :) ki bence hepimizin bebeginin masaallahi var.

Canim ben de bazen yuzustu yatiriyorum, uyuyunca ceviriyorum. Erkek bebekler daha gazliymis heralde. Yuzustu daha rahat ediyor gercekten. Dalana kadar basinda duruyorum, bakiyorum dalmis, ceviriyorun yavasca.

Canim.dogumum cok zor oldu doktor sol taraftan kaburgamin ustune cikti resmen cikarkende uyardi hayvan gibi bastircam simdi die sol kaburgamin acisindan duramiyorum sola yatamiyorum hayatta hep sag tarafa e bu sefer sadece sag gogsu emio sol.icin mecbur oturuyorum..artik daha sık yatmaya caliscam canim cok sagol cok haklisin

Canim benim oglum da altini actigimda cok agliyor, cani gidiyor, ama burasi 38 39 derece ve pisik oluyor, azcik kizarsa cigligi basiyor, pisik olmadigina emin misin? Altini.actiginda zeytinyagi surmeyi veya.poposunu yikamayi dene bence, rahatliycak mi bakalim,Gaz icin de kendi yemeklerine kimyon at bol bol, elma yagi da iyi geliyor diye biliyorum, elma yagi ile karnini ovabilirsin. Bir de mumkun mertebe usutmemeye calis. Lohusayken insan gercekten cabuk usutuyor. Ben abarti bulurdum ama bu dogumumda anladim, inan bu sicakta corabimi cikarmiyorum, etek.giyiyorsam taytimi hic.cikartmiyirum, klima acikken ustumu ortuyorum, benum de sanci ve agrilarim geciyor, bebegin de.

Bir dogum yaptik, pert olduk desene, ah bu doktorlar Allah yardimcin olsun

Canım 1 aylik oldumu seninki de anne sütüyle mi besleniyor sadece yeterli oldumu ?
4 haziranda bi aylık olucaz. Evet sadece anne sütü. Bazen ağlıyo meme boş diye bazen de ağzı yüzü süt oluyo alıştı kızım da. Kontrolde görücez yeterli mi. 8. Günden 15. Güne 350 gr almıştık.doktor yeterli demişti. Bi de bezler dolup taşıyo ordan içim rahat.

Benmde eşim gece mama vermeme kızdı günde 1 kez mama verdim düşün kayınvalide yorum yapmıyor ama eminim mama verdim die memnun değildir

Bu ara da d vitamini bebeğe veren vsrmı doktor verdi De
Dvit 3 yazmıştı dr günde 4 damla 15 Günlük olunca başlanacak demişti, cuma günü sağlık ocsğında hemşire artık doğduğu gün başlsnıyor dedi ama artık çok geçti 17 günlük olmuştuk :)

Bana da günde 3 defa 3 er damla dedi napsam acaba
Ben biraz araştırdım konuyu cnm günde 3 damla ihtiyaç olan günlük miktarı sağlıyor bebek hepsini alamadığı için ( kaşıkta kalan ve sğzından dökülen gibi) 4 damla yazıyor drlar bir de günde 30 dk güneşle direkt temas kollar bacaklar açık olarak sağlanabiliyorsa o gün vermrye gerek yok,
Bir de Türkiye de satılmayan bir marka varmış onun içinde hiç katkı maddesi yokmuş fskat burda bulunmadığı için mecbur devit3 kullanıyoruz. Onun adı da Carlson baby d drops tanıdığınız varsa yollarlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…