- 4 Kasım 2014
- 2.250
- 3.408
- 168
Sağol canım bizimki de çok emiyor hakikaten. Çok derken sık sık emiyor yani.
İlk bebek diye herhalde her halinden kuşkulanıyorum birşey mi oldu diye.
İki gündür sakin ağlamıyor kucağa alınca hemen susuyor ? Acaba birşey mi var diyorum
Ondan önce çok ağlıyordu gene öyle diyordum.
Çocuk yaranamıyor bize
Emziği aldıktan sonra kaynamış suda biraz beklettim inşallah bir zararı olmamıştır bebeğe
Gene pinpiriklendim ya
Teşekkür ederim canım rabbım hepimizin minnoslar ini nazardan korusun :)3 aya gelmişsiniz sayılır siz deMaşallah nazar değmesin.
canim ben amerika'dayim da, markasi infantino. belki turkiye'de yoktur bilmiyorum. tam adi:sienna's new toy kick and giggles'ı nerden aldınız internetten bulamadım canım güzel görünüyor.
Fiser price da güzel aslında bizim ki tekmelemeyi çok seviyor o ayak durmuyor hiç
Belki daha erkendirKızlar kızıma öyle bir oyun halısı aldım hiç ilgisini cekmedi ağladı içinde ya
Sağol canım evet fischer price piano da güzelcanim ben amerika'dayim da, markasi infantino. belki turkiye'de yoktur bilmiyorum. tam adi:
Infantino Wonder Whale Kicks and Giggles Gym
http://www.amazon.com/Infantino-Wonder-Whale-Kicks-Giggles/dp/B00DJPKA4Y
ama fisher price'in piyanosu da cok guzel, hatta daha guzel sanki. ona da bakabilirsin
Mamaya bir iki damla zaytinyagi damlat canım bir de mama sürekli veriyorsan bebeğe su da vermen gerekiyor ekstra. Bebekler mamayı hazmetmekte zorlanıyor. Mümkün mertebe sutünüzü artıracak şeyler deneyin. Ben bir sürü denedim. İrmik üstüne tanımam. Peşine incir kurusu ve dut kurusu. Gerisi boş .meraba kızlar 80 günlük bi oğlum var hem anne sütü alıyo hemde mama yiyiyo ne zaman biberonda mama bitse gazını çıkartana kadar ağlıyo ne yapıcam bilmiyorum
Mamaya bir iki damla zaytinyagi damlat canım bir de mama sürekli veriyorsan bebeğe su da vermen gerekiyor ekstra. Bebekler mamayı hazmetmekte zorlanıyor. Mümkün mertebe sutünüzü artıracak şeyler deneyin. Ben bir sürü denedim. İrmik üstüne tanımam. Peşine incir kurusu ve dut kurusu. Gerisi boş .
Evet hemde nasıl . Sütlü irmik tatlısı . İrmik sut yapar duymuştum ama canım tatlı çekince kolay diye onu yaptım . Gerçekten çok çok sut yapıyor . Hatta yeni dogum yapan arkadasa yapıp götürdum ilk defa sütüm yetti bebeğe dedi. Hem çok kolay 10 dk hazır .Cnm irmik tatlısî mı süt yapıyo
Canım nasıl yaptığını da anlatır mısın tatlıyı?.. Benim de sütüm az bi de bunu deneyeyim..Evet hemde nasıl . Sütlü irmik tatlısı . İrmik sut yapar duymuştum ama canım tatlı çekince kolay diye onu yaptım . Gerçekten çok çok sut yapıyor . Hatta yeni dogum yapan arkadasa yapıp götürdum ilk defa sütüm yetti bebeğe dedi. Hem çok kolay 10 dk hazır .
Evet hemde nasıl . Sütlü irmik tatlısı . İrmik sut yapar duymuştum ama canım tatlı çekince kolay diye onu yaptım . Gerçekten çok çok sut yapıyor . Hatta yeni dogum yapan arkadasa yapıp götürdum ilk defa sütüm yetti bebeğe dedi. Hem çok kolay 10 dk hazır .
Canim doktorumuzla konustugumuzda sari ve sumuksu kakanin problem olmadigini bagirsaklarin gelistigini. Hassas tabakanin yenilendigini ifade etti.Ne bileyimm bende canim zorlanarak kaka yapmanin sumuksu ve o uzatan seylerin olmasinin normal olmadigini duydum okudum hep kafamda bi suru soru var o yuzden
Bu gece bende uyandirdim canim bizim problem su bide kisim saat 8-9dedikmi gece uykusuna yatiyo cok erken mesela bgun sabah 5te uyandi hala ayaktayiz bu saat omdu uyumuyo aliyo uykusunu uyumazsa o saatler de agliyo durdugu yerde uyuyo huysuzlasiyoBen çok çekindim annemlere gitmeye. Ama fıstık bi uslu durdu ki sorma. Çok güzeldi. Büyüdüğünü dışarı çıkınca anladım. :))
dilek2912 @duruca @Sela76 gmzsybg @Beyasmelek
Kızlar gece uyumasını çok uzun tutmayın bence kilo alımı yavaşlar. Ben çok pişmanım. Kızım gece12den sabah 6-7 ye kadar uyurdu. Çok sevinmiştik. Ama gece boyu uyudugundan sabahları iki gögsü emip anca doyuyodu. İkisi de bi anda çok geldiğinden kustugu da oluyodu. Kakası da yeşile döndü.bunların oldugu günlerde kontrole gittik. 15 günde 300 gr almıştı. Doktor normal dedi. Oysa önceki 15gün 700 gr almıştı. Kilosunu 15 günlük deil aylık degerlendiririz dedi. Ben de kendimce az ve sık emzirmeye dikkat ettim. Gece de bi defa uyandırıyorum. Benim kız yüzüstü yatmayı seviyo. Sırtüstü cevirince hemen uyanıyo. Gece onu sırt üstü cevirip elimi yüzümü yıkamaya gidiyom döndüğümde uyanmış oluyo :)) emzirip yatırıyorum. Hemen fark etti büyümesi. Kilo olarak ölçülmedi ama gözle görülür şekilde düzeldi. Hem sütüm de arttı. Gece bi gögsü verip sonra ikisini de sagdıgım oldu. Uyuyunca da süt cabuk iniyo zaten. Sabaha hazır tekrar. Ama önceden öylemiydi. Sabah aglayarak uyanırdı. Elimi yüzümü yıkayamazdım. İki gögsü de emiyodu iyiyce öğlene dogru tekrar istiyodu ama o kadar dolmuyodu süt. Belki açlıktan aglıyodu huysuzdu kızım. Akşama kadar da düzgün uyumazdı. Şimdi gündüz uykusu ikiye çıktı 2-2,5 saatlik uyuyo iki kere. Bende durum böyle. Aklınızda olsun. İşaret görürseniz dikkat edin.
Bizim kız da sesli kaka yapıyo sürekli. Ben normal sanıyodum :) kan yoksa alerjiyi unut endişelenme. Ben de çok şüphelendim ama boş. Ben de kaka uzmanı olacam yakında. Sürekli inceliyom. Baba değiştirse bile ben bakmadan çöpe atmıyoz :))
Aynen. Hele elini öyle iştahlı emiyo ki. Salyalarla copcop sesler beşikten duyuluyo :))
Benimkidr canim en gec 8-9da yatiyo bizim bebisler ayni desene :)Yerim ben onun gülüşlerinibir haftadır gece 9 yada 10 da yatıyo 3 te kalkıyo gece sonra tekrar sabah 6 da uyanıyo çok şükür düzene girdi demekki uykularıda zaman geçtikçe 6-7 saate çıkacak gece uykuları sanırım ama gündüz çok uyudu geçen gün gece çok sık uyandı sıcaklardan sanırım iki gündür mayışıyo yazık gündüzleri
Bu gece bende uyandirdim canim bizim problem su bide kisim saat 8-9dedikmi gece uykusuna yatiyo cok erken mesela bgun sabah 5te uyandi hala ayaktayiz bu saat omdu uyumuyo aliyo uykusunu uyumazsa o saatler de agliyo durdugu yerde uyuyo huysuzlasiyo
Çok çoook sevindim. Demekki emzirmeyle alakalı. Bakalım biz naptık. Sabırsızlanıyorum. Eşim olmadan çıkamıyorum. Arabaayı indiremiyom asansör yok. Kanguruyu da sevmedi sıpam. Şu dut kurusu çok süt yaptı bende. Bu 4. Gün. İki gün bişi olmadı bırakcam dedim. Sonra burda bi yorum okudum. İi diyodu. Devam ettim. Dün sagdım çok çok artmıştı. Rezeneyi azaltım ikisine de devam. Tavsiye ederim. Gecmiş olsun kuzuya.Kızlar 2.ayda bebeğim 3haftada 280 gr almisti. Kilo alimi düşmüştü. Bebegin emmeyi reddedip istemese de cok ugrastim. Sutum cok bol da degil. Hrr firsatta meme verdim. Bu ay 3 haftada 640 gr almış. Ugrastigima degmis cok mutlu oldum. Sutunuzun al geldigini dusunseniz de emzirin sık sık.belki de baska doktora gitseydik mama verecekti. Bir de dun aşı olduk
Atesi 37,9a çıktı. Şurup verip islak bez koydum. İnşallah tekrar cikmaz
Bilmiyorum ki olabilir onu ben oyuncaklarla oynatinca hoşuna gidip gülüyor tek kalınca sıkılıyor. Oysa ki yatağının donence sine bayiliyorduBelki daha erkendir
Hakikaten bebişler ne yapsa olay oluyorbenimde ilk çocuk canım bazen diyorum ki kendime görmemişin çocuğu olmuş hesabı dün aksamüstü çok hareketliydi mızır mızr durmadı soylendim akşam oldu geceye doğru sakinledi kıpırdamadan yattı öyle bakındı allah dedim bişey mi oldu ki dedim esimde bu cocuk ne yapsa sana yaranamiyo mizirdaniyo diyodun sumdi sakin duriyo niye laf ediyosun dedi her hareketleri olay yazik yavrularimizin ve onlarin haberi bile yok
Yok kuzum zaten bekletmek gerekiyo kaynatmak gerekiyo dogrusunu yapmiSsin;-)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?