- 16 Nisan 2013
- 271
- 192
- 73
Bunu duyduğum iyi olduEvet hemde nasıl . Sütlü irmik tatlısı . İrmik sut yapar duymuştum ama canım tatlı çekince kolay diye onu yaptım . Gerçekten çok çok sut yapıyor . Hatta yeni dogum yapan arkadasa yapıp götürdum ilk defa sütüm yetti bebeğe dedi. Hem çok kolay 10 dk hazır .
Aa iyi ozaman canim super hatta bosubosuna endiseleniyormusuz cok cok sagolCanim doktorumuzla konustugumuzda sari ve sumuksu kakanin problem olmadigini bagirsaklarin gelistigini. Hassas tabakanin yenilendigini ifade etti.
Aynen canimBenimkidr canim en gec 8-9da yatiyo bizim bebisler ayni desene :)
ZavallilarimHakikaten bebişler ne yapsa olay oluyor
Canim bugün iki aylik asimizi olduk ve tartildik bir kilo almiş hamdolsun ama bana göre hiç kilo almiyo doktora söyledim kilosu güzep boyuna gidiyor o yüzden göstermiyor dedi ve dedi ki napcaksiin kiloyu zayif bebek sağlikli olur kilo iyi bişeymi dedi :-D sevindimmYa kizlar sizce sut yaramamasi diye birsey varmi...sutum bol kuzum iki saatte bir emiyo iki aylik olacak haftaya boyu uzuyo farkediyorum ama kilo almiyor hic cok zayif cok hareketl uyanikken ondanmi yoksa sutum cok sulu oldugundan mi kafayi yicem
Annelere göre kilo almıyolar hiç zaten demiCanim bugün iki aylik asimizi olduk ve tartildik bir kilo almiş hamdolsun ama bana göre hiç kilo almiyo doktora söyledim kilosu güzep boyuna gidiyor o yüzden göstermiyor dedi ve dedi ki napcaksiin kiloyu zayif bebek sağlikli olur kilo iyi bişeymi dedi :-D sevindimm
Anladım canım. Bizim baba 8.30 da geliyo. Nöbetleşe yemek yiyoz. Banyo derken 10u buluyo. Babası da kızımı sevcem diye uyutmuyo. 11-12yi buluyo yatmamız. Dün baba yoktu kendim yıkadım 10.30da uyudu. 1e kadar başında bekledim uyandıramadım. Duşa girdim uyanmadı.sütümü sagdım tık yok. En son biberonla verdim 70 ml. Gece 3 tü. Az önce uyandı. 5 saat olmuş. Biz de uyanmamışız. Uyku saatinde aglıyosa uyku düzeni var demekki. Biz onlara uycaz artık :))
Çok çoook sevindim. Demekki emzirmeyle alakalı. Bakalım biz naptık. Sabırsızlanıyorum. Eşim olmadan çıkamıyorum. Arabaayı indiremiyom asansör yok. Kanguruyu da sevmedi sıpam. Şu dut kurusu çok süt yaptı bende. Bu 4. Gün. İki gün bişi olmadı bırakcam dedim. Sonra burda bi yorum okudum. İi diyodu. Devam ettim. Dün sagdım çok çok artmıştı. Rezeneyi azaltım ikisine de devam. Tavsiye ederim. Gecmiş olsun kuzuya.
Canim bende dut kurusunu kaynatip iciyorum her gun bir kupa ama bizim sutumuzde bir degisiklik yok. Mamayla birlikte devam ediyorum nasil inreniyorum sutum bol diyenlere masallah onlara. Sen nasil kullaniyorsun dut kurusunuAnladım canım. Bizim baba 8.30 da geliyo. Nöbetleşe yemek yiyoz. Banyo derken 10u buluyo. Babası da kızımı sevcem diye uyutmuyo. 11-12yi buluyo yatmamız. Dün baba yoktu kendim yıkadım 10.30da uyudu. 1e kadar başında bekledim uyandıramadım. Duşa girdim uyanmadı.sütümü sagdım tık yok. En son biberonla verdim 70 ml. Gece 3 tü. Az önce uyandı. 5 saat olmuş. Biz de uyanmamışız. Uyku saatinde aglıyosa uyku düzeni var demekki. Biz onlara uycaz artık :))
Çok çoook sevindim. Demekki emzirmeyle alakalı. Bakalım biz naptık. Sabırsızlanıyorum. Eşim olmadan çıkamıyorum. Arabaayı indiremiyom asansör yok. Kanguruyu da sevmedi sıpam. Şu dut kurusu çok süt yaptı bende. Bu 4. Gün. İki gün bişi olmadı bırakcam dedim. Sonra burda bi yorum okudum. İi diyodu. Devam ettim. Dün sagdım çok çok artmıştı. Rezeneyi azaltım ikisine de devam. Tavsiye ederim. Gecmiş olsun kuzuya.
Bizde bugun asilarimizi olduk. Biraz huzursuzuz bakalim insallah ateslenmez.Canim bugün iki aylik asimizi olduk ve tartildik bir kilo almiş hamdolsun ama bana göre hiç kilo almiyo doktora söyledim kilosu güzep boyuna gidiyor o yüzden göstermiyor dedi ve dedi ki napcaksiin kiloyu zayif bebek sağlikli olur kilo iyi bişeymi dedi :-D sevindimm
Bence yok öyle bişey. Ama yengeme doktoru söylemiş ilk çocugunda senin sütün yagsız. Kilo alımı yavaş olur demiş. O da baslamış mamaya. Sonraki iki çocugnda da 15 günlükken basladı. Ek gıdaya 3. Ayda baslamış falan. Hepsi psikoljik. Çocuklar büyüdü. Zayıflar hala. Demekki bünyeleri öyle. Yedire yedire çocuklar da tiksinmiş yemeklerden. Şimdi basedemiyo. Ben vücudun bebegin ihtiyacına göre herseyi ürettiğini düşünüyorum. 2 yasına kadar bile sadece anne sütü yetecegini savunan doktorlar var. Benim de cogu su. Ama yaglı bölüm az da olsa yetiyo demekki. Sakın aklını bulandırma. Cevrenin lafına bakma. Mama ver der dururlar. Sadece anne sütüyle büyütürsen ilerde aferin derler. Boş ver.Ya kizlar sizce sut yaramamasi diye birsey varmi...sutum bol kuzum iki saatte bir emiyo iki aylik olacak haftaya boyu uzuyo farkediyorum ama kilo almiyor hic cok zayif cok hareketl uyanikken ondanmi yoksa sutum cok sulu oldugundan mi kafayi yicem
Tarifi unuttum burdan duydugumu. Kendimce demleyip içiyorum. Bi avuctan az dut kurusunu demliğin deliğihizasında kaynar su koyuyorm. 3-4 dk daha kaynatıyrm. Yarım saat. Demlenmesini bekliyorm. 3-4 saat aralıklarla içiyorm. İlk içtiimden sonra ılıyınca kaynar su ekleyip içiyorm. Dem koyar gibi. :))Canim bende dut kurusunu kaynatip iciyorum her gun bir kupa ama bizim sutumuzde bir degisiklik yok. Mamayla birlikte devam ediyorum nasil inreniyorum sutum bol diyenlere masallah onlara. Sen nasil kullaniyorsun dut kurusunu
Daha yeni mi ikinci aya girdin. Bence süt de 3 aya doğru düzene giriyo. Biz 80.i gectik. Ondandır belki.Bizde bugun asilarimizi olduk. Biraz huzursuzuz bakalim insallah ateslenmez.
Ayy şu çevreeçevree merak ediyorum bu çocuk zayif doymuyor galiba diyenlerin bebekleri nasildi biz zaten pinpirikliyiz moral olcaklarina moral bozularlar :OAnnelere göre kilo almıyolar hiç zaten demihaftaya bizimde asılar ozaman tartılcak bakalım ama haftaya kadar nasıl sabretcem bilmiyorum takıntı yaptım iyice bide çevreden herkes ay çok zayıf bu çocuk emmiyomu dedikçe geliyolar bana :-( iyi gadi sağlıklı olsunlarda gerisi hiç önemli değil
sagol canım, bugün doktor muayenesi vardı. idrar yollarında iltihap çıktı. memeyi o yüzden reddediyomuş. moralim çok bozldu. ben zorlamasam aç durcakAnladım canım. Bizim baba 8.30 da geliyo. Nöbetleşe yemek yiyoz. Banyo derken 10u buluyo. Babası da kızımı sevcem diye uyutmuyo. 11-12yi buluyo yatmamız. Dün baba yoktu kendim yıkadım 10.30da uyudu. 1e kadar başında bekledim uyandıramadım. Duşa girdim uyanmadı.sütümü sagdım tık yok. En son biberonla verdim 70 ml. Gece 3 tü. Az önce uyandı. 5 saat olmuş. Biz de uyanmamışız. Uyku saatinde aglıyosa uyku düzeni var demekki. Biz onlara uycaz artık :))
Valla benimde içimi rahatlattin. Bende merak ediyordum.Canim doktorumuzla konustugumuzda sari ve sumuksu kakanin problem olmadigini bagirsaklarin gelistigini. Hassas tabakanin yenilendigini ifade etti.
Benim de ilk çocuk canım. Ben hamilelikte anladım bu her kafadan çıkan sesleri. Önce ye ye bi daha mı hamile olacan dediler. Sonraki görüşünde aman da şişmişin ha dediler. Ondan sonra anladım laf olsun diye konuştuklarını. Bi buradaki annelerin yaptıklarını takip ediyom. Bi de doktorum ve iki yakın anne arkadaşım. Gerisini hiç duymuyorum. He duydum onu hurafeymiş onlar diyip geçiyorum. Yoo bende işe yaramadı denedim diyorum :)) ilk çocukta kaptırırsan öyle gidiyo sonra. diren anne :))D denizkaan banada doktor demişti sütün sulu demekki diye gecen ay bir liko almasına rağmen yetersiz bulmuştu zaten tuhaf bi doktor arkadaşım benim yerime doktoruna sormuştu öyle şey olmaz demiş başka bi doktor da senin dediğin gibianne sütü anne sütüdür her vitamin vardır besleyicidir nasıl olursa olsun demişti her kafadan bir ses çıkınca ilk çocukda olunca insanın aklı bulanıyo sağol canım
Nasıl ya çok üzüldüm geçmiş olsun. Antibiyotik mi verdisagol canım, bugün doktor muayenesi vardı. idrar yollarında iltihap çıktı. memeyi o yüzden reddediyomuş. moralim çok bozldu. ben zorlamasam aç durcakilaç verdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?