- 21 Ağustos 2013
- 1.107
- 736
- 323
Şöyle düşün 3 saatte her ikisinden 50 50 emeceğine ( örnek olarak diyorum ) 6 saatte birinden 100 emiyordur . Önemli olan doyması vücüt her halukarda bebeğe yetecek sütü üretirkızlar bebeğiniz aynı anda iki göğüs de emiyor mu.benim kızım sağ göğüsu 5-10 dk emip bırakıyor, 3 saat sonra sol gogsu veriyorum.bir 3 saat sonra tekrar sağ göğüs ...Böylece bir göğüs 6 saatte bir emiliyor . çok uzun bir süre mi sizce süt azalacak diye de korkuyorum ama sağmak da istemiyorum çünkü zor alıştı emmeye.
Üzülme ben ilk oğlumda 76 ile doğuma gittim oğlum 3 aylıkken 82 kiloydum ki grbelikten önce 64 idim. 1 yaşındayken hiç bişey yapmadan zayıflamaya başladım 75 e kadar indim sonrada diyet ve sporla 65 e indim derken yine hamile kaldım :) şimdi 2.5 aylık olduk 72 kiloyum zayıflamaktan ziyade kilomu korumaya çalışıyorum ipin ucu kaçınca çok fena oluyor . Tavsiyem sağlıklı karbonhidratlar tüket sebze baklagil tam buğday ekmeği vs proteinini ye et süt yumurta meyvanı ölçülü ye suyunu iç çok yorulmayacak şekildede yürüyüşünü yap böylece hem sütün olur hemde kilonu korursun hatta verebilirsinde . Demek istediğim sağlıklı beslen :) süt üretimi için günde 500 kalori fazladan almamız gerekiyor diyet yaparsak aldığımız kalori sadece yaşamamıza yeteceğinden süt üretemeyiz o yüzden 1 yıl kulaklarını tıka kıyafetlerini dikkatli seç gerisini de boşverKızlar kilolariniz nasıl.ben ne güzel doğumdan sonra 15 kilo vermiştim hepsi geri geldi. Diyet yapmaya başlıyorum sütüm azalıyor. 65 ile hamile kaldım 93le doğuma girdim
Doğumdan 15 gün sonra 79 kiloydum. Şimdi 84 çok kötü hissediyorum kendimi herkes de laf söylüyor çok üzülüyorum bunalıma girecem neredeyse nasıl kilo verecem ben ya kendimden nefret ediyor ve utanıyorum
Hani ddoğum tablosu vardı ya. Onun gibi tablo yapsak. Ay ay kilosu, doğum kilosu falan. Bilen biri varsa tablo yapmasını. Ben ilgilenirim. Bi başlarsakKizlar bebekleriniz kac kilo boylari kac yazar misiniz bnm kizim iki aylikken 5290 59 cmdi cok mu minik burda 8 kilo falan yazanlar var kontrolede var sizin iki aylikken kac kg idi
Canim dogum kilosuna gore hesapla bizimkinin dogum kilosuda yuksekti ayda 600 gr ilr 1000 gr arasi almasi normalmis bebegin bunyesine gorede kilo alimi degisiyor bu arada bira mayasini nasil kullandin ben iki gun kullandimda midem mahfoldu gazla dolduKizlar bebekleriniz kac kilo boylari kac yazar misiniz bnm kizim iki aylikken 5290 59 cmdi cok mu minik burda 8 kilo falan yazanlar var kontrolede var sizin iki aylikken kac kg idi
Canim dogum kilosuna gore hesapla bizimkinin dogum kilosuda yuksekti ayda 600 gr ilr 1000 gr arasi almasi normalmis bebegin bunyesine gorede kilo alimi degisiyor bu arada bira mayasini nasil kullandin ben iki gun kullandimda midem mahfoldu gazla doldu
Bide bunlar tecrübeli ha bilmem kaç çocuk büyütmüşler madem öyle bir anneyede söylenmemsi gerek şeyler var bilmeleri lazım üstelik destek olmalı köstek değil ama anlayanaAyy şu çevreeçevree merak ediyorum bu çocuk zayif doymuyor galiba diyenlerin bebekleri nasildi biz zaten pinpirikliyiz moral olcaklarina moral bozularlar :O
Enfeksiyon bulgusu yoksa geçici bir dönem bu aylarda hemen hemen her bebekte oluyor bizimde öyle uykuda veya farklı pozisyonlarda ninnilerle şarkılarla sallayarak emzirmeyi deneyebilirsin bir süre sonra düzelirBenim kizim da 50 cm 3.340 gr dogdu :)
Kizlar kizim 2.5 aylik olacak haftaya iki gundur zor emiyor istemiyor emmek 4 5 saate zorla veriom memeyi oynuyor emmiyor
Geçmiş olsun çabucak iyileşir umarım senin yavru kızmıydı ?W whitequeenn @azrabasak
kızlar doktor muayenesine gittik. idrar yollarında iltihap çıktı. o yüzden memeyi reddediyomuş. kakasını sordum, iltihap olunca kakanın yoğunluğu değşebiliyo dedi. 10 gün sonra tekrar gtcez ilaç verdi
Tahlil falan yapilmadi iki gundur boyle doktora gitmem gerekir mi kiFlygkt: 41877506 .!.:Enfeksiyon bulgusu yoksa geçici bir dönem bu aylarda hemen hemen her bebekte oluyor bizimde öyle uykuda veya farklı pozisyonlarda ninnilerle şarkılarla sallayarak emzirmeyi deneyebilirsin bir süre sonra düzelir
Çok şükür iyiyiz sen de iyisindir inşsllah çalısmaya ne zaman başlamayı düşünüyorsun ücretsiz izin alacak mısın?kızlar selamlarrrr keyifler yerindedir umarımmm :)
Hayır bizim doktor tamamen soy diyor. Ama saglık ocagında kıyafetli tarttı. Kafadan 5150 gelmişti. 5000 dedi :))Kızlar kilo ölçümlerini kıyafetli ve bezlimi yapıyorsunuz?
Gecenin bu vakti uyanik mesela hickiriyor hic uyumaya niyeti yok 2 saat salldim uyumadi hickirmaya baslayinca biraktim sallamayida
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?