2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Şöyle düşün 3 saatte her ikisinden 50 50 emeceğine ( örnek olarak diyorum ) 6 saatte birinden 100 emiyordur . Önemli olan doyması vücüt her halukarda bebeğe yetecek sütü üretir

Üzülme ben ilk oğlumda 76 ile doğuma gittim oğlum 3 aylıkken 82 kiloydum ki grbelikten önce 64 idim. 1 yaşındayken hiç bişey yapmadan zayıflamaya başladım 75 e kadar indim sonrada diyet ve sporla 65 e indim derken yine hamile kaldım :) şimdi 2.5 aylık olduk 72 kiloyum zayıflamaktan ziyade kilomu korumaya çalışıyorum ipin ucu kaçınca çok fena oluyor . Tavsiyem sağlıklı karbonhidratlar tüket sebze baklagil tam buğday ekmeği vs proteinini ye et süt yumurta meyvanı ölçülü ye suyunu iç çok yorulmayacak şekildede yürüyüşünü yap böylece hem sütün olur hemde kilonu korursun hatta verebilirsinde . Demek istediğim sağlıklı beslen :) süt üretimi için günde 500 kalori fazladan almamız gerekiyor diyet yaparsak aldığımız kalori sadece yaşamamıza yeteceğinden süt üretemeyiz o yüzden 1 yıl kulaklarını tıka kıyafetlerini dikkatli seç gerisini de boşver

Kizlar bebekleriniz kac kilo boylari kac yazar misiniz bnm kizim iki aylikken 5290 59 cmdi cok mu minik burda 8 kilo falan yazanlar var kontrolede var sizin iki aylikken kac kg idi

Kızlar ben süt yapan yiyecekler konusunda şu tezimi savunuyorum bu mükemmel besini bebeklerimize bahşeden yüce allah yiyen yiyemeyen bulan bulamayan kullarını ayırt etmez değilmi elbette bazı besinlerin sütü artırdığı bir gerçek ama günlük kalori ihtiyacını dengeli karşıladıktan sonra yemeğe çok takılmamak lazım bu 2. Anneliğim ilkinde günde 1 kase tahin pekmezi ekmekle yerdim şimdi normal besleniyorum ve her iki oğlumunda bu aylarda kilo alımı aynı oldu ama ben ilkinde 80 li kiloları görmüşken şimdi 72 yim :) bilmem anlatabildimmi

Ben hamile kaldigimdan daha zayifim 170 cm 60 kg yum 63 le kalmistim kizimin gaz sancilari nedeniyle gece uykusuzluktan zayifladim...sut olsun diye tatliya yuklenmemek lazim biramayasi kullaniyorum bol su iciyorum still tea iciorum sut oluyo

Kizlar bebekleriniz kac kilo boylari kac yazar misiniz bnm kizim iki aylikken 5290 59 cmdi cok mu minik burda 8 kilo falan yazanlar var kontrolede var sizin iki aylikken kac kg idi
Hani ddoğum tablosu vardı ya. Onun gibi tablo yapsak. Ay ay kilosu, doğum kilosu falan. Bilen biri varsa tablo yapmasını. Ben ilgilenirim. Bi başlarsak

Canim dogum kilosuna gore hesapla bizimkinin dogum kilosuda yuksekti ayda 600 gr ilr 1000 gr arasi almasi normalmis bebegin bunyesine gorede kilo alimi degisiyor bu arada bira mayasini nasil kullandin ben iki gun kullandimda midem mahfoldu gazla doldu

canim bnm kizim 3500 dogdu 50 cm....bira mayasini bi bardak soguk sute bir cay kasigi karistirip iciyorum bnm mideme dokunmadi

Ayy şu çevreeçevree merak ediyorum bu çocuk zayif doymuyor galiba diyenlerin bebekleri nasildi biz zaten pinpirikliyiz moral olcaklarina moral bozularlar :O
Bide bunlar tecrübeli ha bilmem kaç çocuk büyütmüşler madem öyle bir anneyede söylenmemsi gerek şeyler var bilmeleri lazım üstelik destek olmalı köstek değil ama anlayana

Benim kizim da 50 cm 3.340 gr dogdu :)
Kizlar kizim 2.5 aylik olacak haftaya iki gundur zor emiyor istemiyor emmek 4 5 saate zorla veriom memeyi oynuyor emmiyor

Benim kizim da 50 cm 3.340 gr dogdu :)
Kizlar kizim 2.5 aylik olacak haftaya iki gundur zor emiyor istemiyor emmek 4 5 saate zorla veriom memeyi oynuyor emmiyor
Enfeksiyon bulgusu yoksa geçici bir dönem bu aylarda hemen hemen her bebekte oluyor bizimde öyle uykuda veya farklı pozisyonlarda ninnilerle şarkılarla sallayarak emzirmeyi deneyebilirsin bir süre sonra düzelir

Slm arkadaşlarım :) yine epeydir yazamadım size. Gülümsediğime bakmayın psikolojik ve fizyolojik olarak kendimi pek iyi hissetmiyorum. Çok bunaldım şu sıralar... Hergün aynı şeyleri yapmaktan, kendime vakit ayıramamaktan çok sıkıldım. Bebeğim kucağa alıştı malesef sürekli kucağımda gezdirmekten boynum tutuldu omuzlarım ağrıyor.... Eşimin ilgisizliğide ruhumu yordu. O istediği gibi uzanıyor, yatıyor, tv izliyor. Ne zaman bebeğimizi kucağına alsa bebek de ağlamaya başlasa " aşkım acıkmış olabilir mi" veya " aşkım oğlumuzu bezi şişmiş altı kirlenmiş ondan ağlıyor" gibi cümlelerle bebeği yine bana teslim ediyor. Bende içimden söylenip duruyorum. Benimle de ilgilendiği söylenemez. Zaten en çok beni yoran, üzen şey de bu... Saçlarımın okşanmaya ihtiyacı var o kadar ilgisiz sevgisiz hissediyorum ki kendimi... İki güzel söze, ilgiye, şefkate, eşimle baş başa vakit geçirmeye hasret kaldım...

Flygkt: 41877506 .!.:
Enfeksiyon bulgusu yoksa geçici bir dönem bu aylarda hemen hemen her bebekte oluyor bizimde öyle uykuda veya farklı pozisyonlarda ninnilerle şarkılarla sallayarak emzirmeyi deneyebilirsin bir süre sonra düzelir
Tahlil falan yapilmadi iki gundur boyle doktora gitmem gerekir mi ki

Ya biri banaa yardim etsin kafayi yiyecem bende mayis annesiyim bebegim 56 gunluk ama hala gece uykusunu ogrenmedi sabah 5-6 ya kadar uyanik gunduz uyuyor aslinda geceleride cok uykusu oluyor ama bisey oluyor sanki saatlerce sallasam bile uyumuyor ne yapmaliyim bisey soyleyin cok zor durumdayim

Gecenin bu vakti uyanik mesela hickiriyor hic uyumaya niyeti yok 2 saat salldim uyumadi hickirmaya baslayinca biraktim sallamayida

Gecenin bu vakti uyanik mesela hickiriyor hic uyumaya niyeti yok 2 saat salldim uyumadi hickirmaya baslayinca biraktim sallamayida

Bebeğini uyutacagin zaman aksamlari ışıkları sonduruyor musun? Ben mesela bebegimi yatircagim zaman aksamlari yatağına koyuyorum ışığı sonduruyorum (gece lambası acik) ve emzik ağzında bebek müzikleri açıyorum. O şekilde uyuyor. Tabi yatağına koymadan önce altını temizleyip doyuruyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…