Verdiğin bilgiler için teşekkürler. Bence de bebek arabası kesinlikle ağır olmamalı .Ben süt sağma makinesi kullanmdım ama sürekli sağılınca sütün azaldığını okumuştum bebeğin emmesi gerek sütün üretimi için. Bebek şampuanı olarak organicare diye bir şampuan kullanmıştım farklı olanlarını da kullandım organik olarak ama sanırım en doğalı bu. Pişik kremini ben evde kendim yapıyorum netten evde pişik kremi yapmak diye aratırsanız çıkar. 1 bardak z.yağını ocağa koyun onun 1/4 ü oranında balmumu koyup eritiyorum yağ yanmayacak erir erimez kaba koyup sağumasını bekliyorum. Pişiğe bebekte oluşan her türlü kızarıklıklara iyi geliyor. pişik kreminin içinde birçok kimyasal var bence faydasınsan çok zararı vardır.canım ben kendimden yola çıkarak bir liste yapacağım siz mantığınıza uygun gelenleri alın
1-OYUN PARKLI YATAK Ben hep mobilya almak istedim ama eşim oyun parklılardan aldı çok memnun kaldık çok hafif tek başına taşıyabiliyosun iki katı var yatağı aşağı indirdiğinde çocuğun düşme tehlikesi yok oğlum 1,5 yaşında hala çok rahat kullanıyoruz ben graco tercih ettim daha küçük katlanınca ufacık oluyo
Eki Görüntüle 1299099
2-BEBEK ARABASI tekerlekleri 360 derece dönebilen tam yatabilen bir araba tercih edin ama en önemlisi 7 kiloyu aşmasın ve tek elle kapatabilin ben 800 liraya pierre cardin aldım travel sistem çok pişmanım çok ağır ve iki elle zor kapanıyo bebeği kafama koyup kapatcak halim yok en sonunda delirip arabaya tekme attım ve puset aldım 5 kg ayağımla basıp kapatıyorum yeni bebeğe tekrar araba alcam en hafifinden
3-SÜT SAĞMA MAKİNESİ benim sütüm çok geldi bu evrede çok kullandım sonra sütüm çok aktığı için ped kullanıyodum sık değiştirmedim yaz günü gece boyunce göğsümde kaldı ve göğsüm iltihaplandı iltihabı boşaltmak için de mecburen kullandım fazla gelen sütleri derin dondurucuda sakladım dışarda olduğumda bebeğim içti ek gıdaya geçtiğimizde mamalarına meyvelerine kattım ve kendi sütümden yoğurt mayaladım bana en faydalı olan aletlerden birisidir avent elektirikli süt sağma makinesi. Kızlar tecrübeyle sabittir sütünüzün gelmesi için psikolojik olarak kendinizi şimdiden hazırlayın gün içinde kendi kendinize 'ya benim sütüm çok gelir hemen sağma makinesi süt saklama poşetleri almalıyım süt pedleri almam lazım akar yoksa üstüm başım ıslanır büyük sütyenler alayım göğsüm sütten şişince bunlar hayatta olmaz' deyin bakın görün nasıl süt gelecek hiç stres yapmayın rahat olun
4-BEBEK KAMERASI iyiki paraya kıyıp görüntülülerden almışım rahat rahat duş alıp lavaboya girebilir kulaklık takıp bangır bangır müzik dinleyebilir balkon keyfi yapabilirsiniz ev kalabalık gürültülü olduğunda ses dinlemeden misafirlerinizle sohbet edebilirsiniz ben weewel aldım 4 kamera daha bağlanabiliyor yeni bebek için kamera ekliycem tavsiye ederim güzel ürün şarjı iyi gidiyor
5-BURUN APLİKATÖRÜ alma ne gerek var çengelli iğnenin arkası yeter dediler iyiki almışım bende çengelli iğne tel toka arkası kullandım ama katılaşmış burun akıntısı için bebek grip olduğunda sıvı burun akıntısını çekemezsiniz ve bebek ağızdan nefes almayı bilmediği için uyuyamaz ağlar aspiratör ile 2 saat rahat uyur nefesle çekilenlerden alın elle basılanlar hiçbir işe yaramaz ben otribebe nazal aspiratör aldım bir kutu da yedek uç aldım 1,5 yılda yeni bitti tavsiye ederim
6-ATEŞÖLÇER ben koltukaltı ölçer aldım ama bebek uyurken ateş ölçmek işkence ateş uyurken artıyo ateşli bebek de uyukluyo en mantıklısı alından ölçerlerden almak
7- tırnak makası için sete gerek yok yenidoğan makaslarını hala kullanıyorum iyi bir markadan tek olarak alın
8-güvenli yastıklar bebeğiniz yüzüstü yatmayı tercih ederse ideal ben sevi bebe ninkini kullandım sırt üstü yatarsa zaten yastığa gerek yok yastıksız boy daha rahat uzuyo hem de yastık tehlikeli olabilir
9-biberon cam kesinlikle almayın bebek tutamıyo sizin de kolunuz kopuyo dr brown un gaz önleyici biberonları da bizde hiçbir şeye yaramadı
10- şampuan olarak ilk birkaç ay konak önleyici kullanın eczanelerden temin edebilirsiniz
11-pişik kremi kullanmayın ama pişik tedavi edici iyi bir marka kremi evde bulundurun ben doğumdan itibaren krem ve unibaby ıslak mendil kullandım o mendillere tonla para döktüm sonra başka birşey kullanamaz oldum oğlumun poposu hassaslaştı 1 dakika geciksem değiştirmek için poposu kızarıyo normal bir ıslak mendil alın kabını yırtıp dağıtmadan kaynar suda bekletin sabunu çıkınca kendi ıslak mendil kutunuza koyun ve zeytinyağına batırıp poposunu silin ben artık böyle yapıyorum çok şükür düzeldi
oğlum uyandı şimdilik bu kadar aklıma önemli bişey gelirse yazarım inşallah yardımcı olabilmişimdir
Ne soracaktın canımKızlar Günaydın nasılsınız. Dün çok giremedim anneme gittim evde çok bunaldim. . Hı bu arada aranızda memur olan var mı bişey soracam
Ayyy catlaklaaaarrr geliyoooo korkuyoooruuum neyse idare edicez artik ebden cikamiyoruuum kimseye de bisey aldiramiyooom napcaaam :-- -(
Canım zaten kiloluyum ondan korkuyorum. Bide şimdiden böyle alırsam son aylarda napcam. Ekmek yemiyim bari.
Ya canim erkek dedi bu kesin ama degisir diye tereddute girmedim degil bazilari degismez bazilari degisir diyor kafam allak bullak oldu annem bugunden mavi mavi alisveris yapmis erken diyorum kadin bana benim torunum alirim ben diyor
Canim ultrason kagidindada olcumu 15+0 miydi cunku benimki 14+3 olmasi gerekirken 15+3 cikti artik degismez bu cinsiyet demi:)
Eğer kordon falan görmediyse ki görmemiştir bence. Kolay kolay değişmez canım sanmıyorum. Bide erkeklerde yanılma daha az oluyor benim duyduğum. Ama önce kız dediklerinde sonra erkek çıkabiliyor. Bi de senle gunlerimiz ayniymis az değil 15 hafta :)
Canım aslında hafta başında gitmek istiyordum ama dersanem var bide biraz daha büyüsun de net öğreneneyim garanti olsun istedim. Ayın 17sine randevu aldik. Pazartesi oluyo haftaya. Bakalm bi prenses de bana gelecek mi yoksa tam tersi prens mi çıkacak :) tabi bide gösterirse o da var :)
adamın biri yeni evlenmiş karısına demişki 3 gün kafa dinleyelim ne senin annene ne benim anneme kapıyı açmayalım bizi rahatsız edip dururlar demiş kız da kabul etmiş eve girmişler 2 saat sonra adamın annesi gelmiş kız bakmış mercekten anne, açmamış kapıyı 3 çalmış 5 çalmış gitmiş ertesi gün gene kapı çalmış bu sefer kızın annesi 1 çalmış 2 çalmış 3... kız dayanamamış kapıyı açmış annesine adam hiçbirşey dememiş aradan yıllar geçmiş 3 oğulları olmuş derken bir de kızları... adam kızı duyunca davullar çaldırmış kurbanlar kestirmiş kadın anlamamış ben sana 3 oğlan verdim neden bu kadar sevinmedin demiş adam ise 'çok şükür hanım artık beni kapıda bırakmayacak bir evladım var' demiş
bizi bize bıraksalar hepimiz kız isteriz hangimiz çocukken erkek bebek alıp oynadık hepimizin uzun saçlı kızları yok muydu ah bu geri kafalı cahiller nedir bu erkek merakları bir tanıdığım 2. kızı olunca intihar edecekmiş içip içip eve gelmemiş şimdi o kızlardan biri ünlü bir yönetici diğeri başarılı tv lere çıkan bir dr oldu onlarla gurur duyuyo sürekli onları konuşuyo ama ne eşi ne de kızlar o dönemleri unutamıyo inşallah Rabbim sana sağlıklı hayırlı dünyalar güzeli erkeklerin kapında yatacağı başarılı gurur duyacağın bir prenses nasip etsin de o burun kıvıranlar ağzı açık kalsın
Günaydın kızlar. Ben bugün çok kötüyüm gece 3 den beri wc ye gidiyorum. İshal olmuşum hiç uyuyamadım. Karın ağrısıyla uyandımmiğdem çok bulanıyor ama kusamıyorum
Ben varım canımKızlar Günaydın nasılsınız. Dün çok giremedim anneme gittim evde çok bunaldim. . Hı bu arada aranızda memur olan var mı bişey soracam
Ya ne biliyim sevince. Tam ohh dedim öyle çıktım dr dan hopp telde neee inanmam diyen mi dersin. Yok olsuuun bidahaki e erkek olur diyen mi dersin ve bunlar hep çevremdekiler ya. Çok mutlu olmam lazım ve çok mutluyum bebişim bana arkadaş olacak ama kendimi güçsüz hissediyorum ah o eski halim olsa neler yaparım da gücüm yok sanki
Kesinlikle katılıyorum olsunn diyenlerden biri de annem hep kızarım olsun ne demek diye kızı erkeği var mı hayırlı evlatlar olsunlar sağlıklı olsunlar yeter.Canim benim ya.kiz evlat gibisi yokk valla.cok sanslisinki kizin olacak.sen olene kadar senin eteginde olacak.hic takilma kimseye.sakin cevap bile verme daha uzulursun. Bosver laf soylesinlet.nazar degmez bebegine
Canim benim ya.kiz evlat gibisi yokk valla.cok sanslisinki kizin olacak.sen olene kadar senin eteginde olacak.hic takilma kimseye.sakin cevap bile verme daha uzulursun. Bosver laf soylesinlet.nazar degmez bebegine
Canım gebelikte annenin vücut sıcaklığını yükseltmesi tansiyon düşürüyor.Duş alırken çok sıcak olmamasına dikkat et olur mu?Kızlar bugün çok kötü oldum banyo da duş alırken tansiyonum düştü gözlerim karardı bir anda hemen dışarı attım kendimi sonra da midem bulandı çıkardımacaba sıcak su mu yoksa buharimi etkiledi çok korktum kanama birşey olacak diye ama Allaha şükür öyle birşey olmadı neden öyle oldu bir anlam veremedim ne yazık ki
Bana sorabilirsinizKızlar Günaydın nasılsınız. Dün çok giremedim anneme gittim evde çok bunaldim. . Hı bu arada aranızda memur olan var mı bişey soracam
kızlar bugün rüyamda ikiz bebek doğurduğumu gördüm.. doktoruma diyordum ki nasıl olur ya benim bi tane bebeğim olucaktı ikincisi nasıl oldu nasıl görmediniz doktorum da göremedik işte diyor... biri kızdı biri erkek.. ama ikisi de ağlamıyordu gülüyolardı önce kızımı aldım kucağıma kokusunu içime çektim sonra oğlumu... sonra da dua ediyordum Allahım ne olur bu bir rüya olmasınn gerçek olsun uyanmak istemiyorum diyeee :)
canım çok sanşlısın kızın olacagı için rabbim hayırlı evlat eylesin hiç milletin söledigini kafana takma onlar hep konuşur...fesatlıklarından...benimilk hamileligimde kızımız olsun diye çok istedik şükürler olsun rabbim dünya tatlısı bi kız vardi bize o kadar merhametli ki bi görsen beş yaşında ama sanki benim arkadaşim gibi ben aglayınca hemen aglar annecim üzülme nolur diye hasta olsam ben sana bakarım annecim der kız evlat sahibi olmanın ayrıcalık oldugunu düşünüyorum ben ben annemin kızıyım anneme benziyorum der babasına da hiç kıyamaz çok düşkün yani kısacası ŞANSLISIN KIYMETİNİ BİL....rabbim sana lütfetti öyle düşünSağol canım ya nasıl bir zorluk anlatamam bu insanlarla baş etmek. Hamilelik psikolojisi herhalde zoruma gidiyor ama savaşamıyorum gücüm yok inan
amin canım benim.. çok çok güzeldi..Ne güzel bir rüyaymış canım Allah hayırlara çıkarsın.
Benim de geçmedi canım ya o kişiden kişiye göre değişiyo demek kiBenim mide bulantim hala geçmedi kızlar ya hani azalırdı 3 aydan sonra
adamın biri yeni evlenmiş karısına demişki 3 gün kafa dinleyelim ne senin annene ne benim anneme kapıyı açmayalım bizi rahatsız edip dururlar demiş kız da kabul etmiş eve girmişler 2 saat sonra adamın annesi gelmiş kız bakmış mercekten anne, açmamış kapıyı 3 çalmış 5 çalmış gitmiş ertesi gün gene kapı çalmış bu sefer kızın annesi 1 çalmış 2 çalmış 3... kız dayanamamış kapıyı açmış annesine adam hiçbirşey dememiş aradan yıllar geçmiş 3 oğulları olmuş derken bir de kızları... adam kızı duyunca davullar çaldırmış kurbanlar kestirmiş kadın anlamamış ben sana 3 oğlan verdim neden bu kadar sevinmedin demiş adam ise 'çok şükür hanım artık beni kapıda bırakmayacak bir evladım var' demiş
bizi bize bıraksalar hepimiz kız isteriz hangimiz çocukken erkek bebek alıp oynadık hepimizin uzun saçlı kızları yok muydu ah bu geri kafalı cahiller nedir bu erkek merakları bir tanıdığım 2. kızı olunca intihar edecekmiş içip içip eve gelmemiş şimdi o kızlardan biri ünlü bir yönetici diğeri başarılı tv lere çıkan bir dr oldu onlarla gurur duyuyo sürekli onları konuşuyo ama ne eşi ne de kızlar o dönemleri unutamıyo inşallah Rabbim sana sağlıklı hayırlı dünyalar güzeli erkeklerin kapında yatacağı başarılı gurur duyacağın bir prenses nasip etsin de o burun kıvıranlar ağzı açık kalsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?