Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya kız erkek ikiside evlat. benim ilki kız heralde onu tattım sadece ondan kız evlat dünyanın en güzel şeyi geliyor bana. belki oğlum olsaydı o bana öyle gelecekti. yüzünü gördüğün an cinsiyet aklına bile gelmiyor. ben yaşadığım yere tayinle geldim burdada öyle ilk gebeliğimde cinsiyeti ne dediklerinde kız diyordum olsun diyorlardıayy cnm ya cevrenin laflarına hiç bakmayacaksın bu süreçte ben bunu bilirim. Benim de ilk gebeliğim ve görüümcemle aynı anda hamile kaldık. Çevrem erkek tutkunu bu arada. Daha ilk gebelik haberimi alanlar kızdır bu kız dediler hep... İkinci bir ihtimal düşündürmediler bile... Görümcem bile kendiminkini bilmiyorum ama seninki kesin kız sizin nesliniz kız deyip çıkıverdi. Hep erkek olsun istedim. Sırf onlar haklı çıkmasın diye. Geçen hafta yüzde 80 kız dedi doktorum. İlk gebelik olmasına rağmen üzüldüm. Halbuki ne farkedecek insanlar evlat sahibi olmak için neler yapıyorlar. Sonra da şükürsüz olduğum için kızdım kendime. Ama gelen tepkiler hiç değişmedi. Biz demiştik. Biliyorduk. Neyse artık görümceninkini severiz falan havalarındalar. Herkes nefesini tutmus cinsiyet öğrenmeyi bekliyor ve ben yine kendime kızarak onun da bir kızı olmasını ve milletin haksız konuma düşmesini istiyorum...
Galiba herkes aynı dertten şikayetçi benim kaynana da her gün arıyordu cinsiyet ne diye kesin ama doktor sanki kız dedim kadın o günden beri beni aramıyor eşime dedim doktor dedi sanki kız adam depresyona girdi en çok zoruma giden bir haftadır kanamam var sağlıklı olsun gerisi önemli değil demiyorlar kız diye surat sallandırıyorlar bir eltim de hamile dün kaynanama ziyarete gittik onun ki erkek diye oturttular benim kanama olmasına rağmen şunu yap bunu getir şunu götür dediler o kadar zoruma gitti ki ağlamaktan canım çıktı ve eşimin tepkisi beni benden aldı kalk şurayı temizle şöyle yap sen her şeyi kafaya takıyorsun zaten abartmayı seviyorsun falan filan daha ilk hamileliğim ama hiç bu kadar sıkılacağım aklıma gelmezdi bu cinsiyet neden bu kadar önemli ki ben kızım ya da oğlum olsun demedim sadece edepli sağlıklı dinini vatanını anasını babasını bilsin Rabbime hayırlı kul olsun Efendimize hayırlı ümmet olsun istedim ki hala öyle istiyorum yemin ederim kızı erkeği hiç fark etmez evlilik sünnet olmasına rağmen evlilikten nefret eder oldum Rabbim eşin de işin de çocuğun hayırlısını versin inşallahinsanın morelini bozuyolar ben her zaman kız çocğum olsun istedim ama eşimt arafta erkek olsun istiyolar geçen gittik dr ben kız gördüm dedi daha o tarafa söylemedim ama ne tepki vereceklerini biliyorum çokta umursamıyorum boşver o çocuğu büyütecek olan sensin vallaha Allah bilyiom erkek çocuğunu sorf onlar için istemiştim çünkü her zaman kız çocuklarana karşı bi sempatim vardı ama öncelik hayırlı sağlıklı olması. sen kimsenin lafına bakma biz kızlarımızı cicili bicili giydirirken onlar hiçbirini yapamayacak hıhhh :) :) :)
Allah akıl fikir versin ne deyim şu devirde böyle düşünenler var ya hala rabbim vermiş ne yani şimdi bu.Benim ablamda hamile eşi erke isiormuş gıcıklık yapmış ablamda erkek olduğunu söylemedi kız diye biliyor 5 aylık onun şu anda.Böylelerine kızı erkeği bırak evlat vermek baba yapmak fazla yaniGaliba herkes aynı dertten şikayetçi benim kaynana da her gün arıyordu cinsiyet ne diye kesin ama doktor sanki kız dedim kadın o günden beri beni aramıyor eşime dedim doktor dedi sanki kız adam depresyona girdi en çok zoruma giden bir haftadır kanamam var sağlıklı olsun gerisi önemli değil demiyorlar kız diye surat sallandırıyorlar bir eltim de hamile dün kaynanama ziyarete gittik onun ki erkek diye oturttular benim kanama olmasına rağmen şunu yap bunu getir şunu götür dediler o kadar zoruma gitti ki ağlamaktan canım çıktı ve eşimin tepkisi beni benden aldı kalk şurayı temizle şöyle yap sen her şeyi kafaya takıyorsun zaten abartmayı seviyorsun falan filan daha ilk hamileliğim ama hiç bu kadar sıkılacağım aklıma gelmezdi bu cinsiyet neden bu kadar önemli ki ben kızım ya da oğlum olsun demedim sadece edepli sağlıklı dinini vatanını anasını babasını bilsin Rabbime hayırlı kul olsun Efendimize hayırlı ümmet olsun istedim ki hala öyle istiyorum yemin ederim kızı erkeği hiç fark etmez evlilik sünnet olmasına rağmen evlilikten nefret eder oldum Rabbim eşin de işin de çocuğun hayırlısını versin inşallah
Kuz
um biz de 15 aylık evliyiz ama hamilelikten sanırım
ayy cnm ya cevrenin laflarına hiç bakmayacaksın bu süreçte ben bunu bilirim. Benim de ilk gebeliğim ve görüümcemle aynı anda hamile kaldık. Çevrem erkek tutkunu bu arada. Daha ilk gebelik haberimi alanlar kızdır bu kız dediler hep... İkinci bir ihtimal düşündürmediler bile... Görümcem bile kendiminkini bilmiyorum ama seninki kesin kız sizin nesliniz kız deyip çıkıverdi. Hep erkek olsun istedim. Sırf onlar haklı çıkmasın diye. Geçen hafta yüzde 80 kız dedi doktorum. İlk gebelik olmasına rağmen üzüldüm. Halbuki ne farkedecek insanlar evlat sahibi olmak için neler yapıyorlar. Sonra da şükürsüz olduğum için kızdım kendime. Ama gelen tepkiler hiç değişmedi. Biz demiştik. Biliyorduk. Neyse artık görümceninkini severiz falan havalarındalar. Herkes nefesini tutmus cinsiyet öğrenmeyi bekliyor ve ben yine kendime kızarak onun da bir kızı olmasını ve milletin haksız konuma düşmesini istiyorum...
Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya kız erkek ikiside evlat. benim ilki kız heralde onu tattım sadece ondan kız evlat dünyanın en güzel şeyi geliyor bana. belki oğlum olsaydı o bana öyle gelecekti. yüzünü gördüğün an cinsiyet aklına bile gelmiyor. ben yaşadığım yere tayinle geldim burdada öyle ilk gebeliğimde cinsiyeti ne dediklerinde kız diyordum olsun diyorlardıen öncesinde Allahım hayırlı evlat versin. önceki sayfalarda bir olay anlatmıştım cok uzun ama birebir yaşadığım bir olay. iki arkadaş aynı anda hamile kaldık erkek takıntısı vardı ve öyle bir dua ettt ki. öyle şeyler yaşadı ki sonra pişman oldu o duasına.
Galiba herkes aynı dertten şikayetçi benim kaynana da her gün arıyordu cinsiyet ne diye kesin ama doktor sanki kız dedim kadın o günden beri beni aramıyor eşime dedim doktor dedi sanki kız adam depresyona girdi en çok zoruma giden bir haftadır kanamam var sağlıklı olsun gerisi önemli değil demiyorlar kız diye surat sallandırıyorlar bir eltim de hamile dün kaynanama ziyarete gittik onun ki erkek diye oturttular benim kanama olmasına rağmen şunu yap bunu getir şunu götür dediler o kadar zoruma gitti ki ağlamaktan canım çıktı ve eşimin tepkisi beni benden aldı kalk şurayı temizle şöyle yap sen her şeyi kafaya takıyorsun zaten abartmayı seviyorsun falan filan daha ilk hamileliğim ama hiç bu kadar sıkılacağım aklıma gelmezdi bu cinsiyet neden bu kadar önemli ki ben kızım ya da oğlum olsun demedim sadece edepli sağlıklı dinini vatanını anasını babasını bilsin Rabbime hayırlı kul olsun Efendimize hayırlı ümmet olsun istedim ki hala öyle istiyorum yemin ederim kızı erkeği hiç fark etmez evlilik sünnet olmasına rağmen evlilikten nefret eder oldum Rabbim eşin de işin de çocuğun hayırlısını versin inşallah
Kızlar karnım hep taş gibi oluyor niye ki benim göbek çıkyı iyice
bencede arkadaşım tadını çıkaralım her anınArkadaşlar, bırakın cinsiyet takıntısı olan cahil insanları. Bir kadın olarak erkek doğurmanın üstünlük olduğunu düşünen geri kafalılar yüzünden en güzel zamanlarınızı heba etmeyin.
Ben yeni konu açmayı bilmediğim için, gönüllü biri var ise, artık alış verişler hakkında ufak ufak başlasak diyorum sohbetlere ne dersiniz? Ben bu konuda çok hevesliyim de
Ben de ilk bebeğimde erkek olsa da şu beklentilerden kurtulsam dedim nasıl olsa ilk bebekti ya sanki ikincide kızım olacağı garantiymiş gibi şimdi ikinci de erkek Allah'a çok şükür sağlıklı olsunlar yeter yine sevindim tabi oğluma arkadaş olacak diye artık 3. Yü düşünüyorum kız sevdasına ama olmayacakmış gibi geliyo bilmiyorum belki hormonlar yaptı böyle beni şu anda ağlıyorum o laf eden milletin haberi yok halimden hepsinin canı cehenneme kızı olacaklara imreniyorum beni yanınıza alsanız da alışverişe beraber çıksak offf deliyim ben ya milletin lafına bakmayın belki tek kız şansınız bu belki de hayırsız oğlunuz olacaktı o laf edenler derdinize ortak olacak mıydı kendinizi de üzmeyin beni de üzmeyin tadını çıkaralım bu zamanlar geri gelmez
Kesinlikle canım bende öyle düşünüyorum zaten 6. Ayda izne çıkıcam rahat rahat bakarım :)Bn 7, aya kadar tek bi corap bile akmicam esimle oyle karar aldik
Aynı ben hele bu ameliyat sonrası ağlıyorum herşey batıyor annem geldi izmirden o bile batıyor, üzülüyorum sonra da..Kizlaaar bi sorum olucak, durduk yere eften puften sebeplere aglayan var mi benim gibi, duygusallik tavan yapti bu ara ve herseye herkese gicik oluyorum kavga edicem birileriyle nerdeyse
Biz en son bebişi yaparken ilişkiye girmiştik heralde, çook uzun zaman oldu başından beri yasaktı bize:))kardeş kardeş uyuyoruz sarılıp:)Anam ne libidosu herif yanassa midem bulaniyo kimseye tahamilim yok zaten bize yasak
Neredeyse 5 kilo almışım, abartıda yemedim ama benim ilk gebeliğimde böyleydi şişiyordum 26 kiloalmıştım..günaydın kızlar şimdiye kadar kaç kilo aldınız ya ben o kadar mide bulantısına rağmen 4 kilo almışım sürekli yattım ondan galiba vücudum o kadar yatmaya alışkın değildi hepsi kilo yapmış benim gibi olan var mı böyle giderse işimiz var vallaha
Bizim de daha kesinleşmedi, cuma ümitliyim:))Günaydın herkese. Bskıyorum da erkek bebiş sayısı almış başını gidiyor bende öğrenemedim meraktan çatlıyorum :) Rabbim sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin inşallah ama insan merak ediyor hani. Kimler var öğrenmeyen. ???
Herkese merhaba.. Uzun zaman oldu girmeyeli yeni arkadaşlar katılmış topik almış başını gitmiş herkese sorunsuz mutlu hamilelikler diliyorum. Ben 12. haftamda bebeğimin cinsiyetini öğrendim doktorum büyük ihtimal kız dedi. Zaten o kadar çok gösterdi ki ben bile anlayabildim kız olduğunuÇarşamba tekrar gidicem bu sefer cinsiyet kesinleşecek. Allah herkese sağlıklı hayırlı evlat versin öncelikle ama bana kız daha bi keyifli geliyor süslemesi giydirmesi:) oysa onun dısında kız erkek ne fark eder ki?? Ama en güzel yanı son birkaç gündür bebeğimin hareketlerini hissediyorum. Muhteşem bir duygu. Kız erkek milletin ne dediğine takılıp kendinizi üzmeyin boş yere bu memlekette ağzı olupta konuşan çok maalesef
Allah seni inandırsın canım kurban bayramını bana zehir ettiler bende eşime artık eski samimiyeti kuramayacağımı söyledim eşim sıla-ı rahimi nasıl terk edersin dedi bir de aynı ilçede oturuyoruz illallah ettim artıkAnladım canım kişisel sanırım ozaman herkesin farklı olsun iyi olalım da :)
Ne edepsizler yahu bu nasıl bir vebal kızı erkeği mi var. Valla bana olsuuunn falan dediler de üzüldüm şimdi kimseye bişey drdirtmiyorum. Eşim de sağolsun destekliyor. Kız istiyorum kız seviyordum da demiyorum. Herşeyin hayırlısı diye dua ettim Rabbim kız verdi kimse Allahtan daha iyisini bilemez diyorum susup oturuyolar. Ki sana kıyamam canım inan şunu anladım böbürlenip mutlu olduğunu gösterince susuyolar ama laflarının altında kalınca çıkıyolar üste. Allah sağlık versin ikisinden de istiyorum ben dersin sende hiiiçç sıkma canını ve vesveselere gelme. Yine de hayırlısını iste onun için. Onun sana yaptığını yapıp da kötü olma.
Kesinlikle canım şu süreçte bunu anladım kız erkek anneye farketmiyor sadece dıl etkenlerden dolayı seçiyoruz bazen. Ayrıca o olayı hatırlıyorum çok üzülmüştüm ben çok inanırım dilden çıkan şeylerin önümüze geldiğine.
Kıyamam sana canım yaa biliyorum söylemek kolay ama yapma canım hastayım de biraz dinleniyim yaparım de. Eşin de merhametsizlik yapmış. Sen en güzelini istemişsin bu cahaletler hala devam ediyor demekki. Yani brn olsam o evi başlarına çalar birdaha da gitmezdim ama yaşamadan bilemiyor insan sen neler yaşıyorsun allah bilir. Sen de haklısın ama sakın üzülme lütfen kimse yoksa Rabbim yanında
Aynen katılıyorum sana Rabbim çocuk vermeseydi ve sorun bende değil de eşimde olsaydı emin ol kaynanam boşanmamız için elinden geleni yapardı evlatlarına aşırı derece de düşkün biriAllah akıl fikir versin ne deyim şu devirde böyle düşünenler var ya hala rabbim vermiş ne yani şimdi bu.Benim ablamda hamile eşi erke isiormuş gıcıklık yapmış ablamda erkek olduğunu söylemedi kız diye biliyor 5 aylık onun şu anda.Böylelerine kızı erkeği bırak evlat vermek baba yapmak fazla yani
Geçmiş olsun canım tekrardan iyi olmana çok sevindim maşallah forumumuz pek sağlıklı :)Güzel hamişler günaydın, ben toparladım daha iyiyi evde dinleniyorum, işe gitmemek tuhaf hele yoğun bir tempoda çalışırken yatmak zorunda olmak, ama iyi geldi.. Sadece çok akıntım oluyor, günde 3-4 günlük ped değiştiriyorum.. Depo progestron yapmışlardı 3 gün ağrıdı, ağızdan devam ediyorum progestrona..bebişin hareketlerini baya hissediyorum ancak kendine geldi yavrucak heralde anestezi sonrası:)cuma dr kontrolü var cinsiyet kesinleşir inşallah..
Aynı ben hele bu ameliyat sonrası ağlıyorum herşey batıyor annem geldi izmirden o bile batıyor, üzülüyorum sonra da..
Biz en son bebişi yaparken ilişkiye girmiştik heralde, çook uzun zaman oldu başından beri yasaktı bize:))kardeş kardeş uyuyoruz sarılıp:)
Neredeyse 5 kilo almışım, abartıda yemedim ama benim ilk gebeliğimde böyleydi şişiyordum 26 kiloalmıştım..
Bizim de daha kesinleşmedi, cuma ümitliyim:))
Bulantı progrstrondan da olabilir, önceden vajinal alıyordum şimdi oradan antibiyotikli fitil aldığım için ağızdan al dedi daha çok uyku ve bulantı yaptı.. Akıntı normal demek iyi bari enfeksiyon olmasın da.. Ayağa kalkınca şırr diye akıyor sinir oluyorum..Bnde duzeldim canim ama cok bulantim var ya agri sizi bitti akinti bendede ayni progestandan nefret ettim bizde herifle sariliyoz napak kanka diyo bna artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?