2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Hepimiz zaman zaman belli bir yiyecek veya içecek için dayanılmaz bir istek duyarız. Ancak belli bir yiyecek için duyulan bu ani istek nadiren gerçek bir aşermedir. Çoğunlukla geçici bir istektir oysa aşerme bundan çok daha derindir ve göz ardı edemeyeceğiniz sürekli bir istektir.

Gebelik aşermeleri

Hamile kadınlar sıklıkla turşu ve diğer tuzlu yiyecekleri aşerirler. Bu durumda aşermeler fiziksel bir ihtiyaca işaret eder. Hamilelik sırasında kan Hacmi iki katına çıkar ve sonuç olarak uygun bir Sıvı dengesi sağlamak için fazladan sodyuma ihtiyaç duyar. normalde yemeğe Tuz eklemek gerekli Sodyumu sağlar. Eğer aşermeler çamaşır kolası, Toprak, kil ve buz gibi sindirilemeyen tuhaf Maddeler içinse bu "pika'ya girer ve ciddi bir tıbbi veya psikolojik soruna işarettir ve uzmanların yardımını gerektirir.

(Pika: çocuklarda ve akıl hastalarında rastlanılan, besin olmayan maddelere karşı Anormal iştah görülmesi)
Buz aşermesinin demir eksikliğine işaret ettiği söylenmektedir, bunun tersine bu eksiklik çamaşır kolası, kil ve demire tutunan ve emilimini engelleyen diğer maddelerin yenmesinden dolayı olabilir.

Hamile Neden Aş erir?

Yediğimiz içtiğimiz bütün gıdalar ince ve kalın barsaklardan geçip en küçük parçalarına ayrıldıktan sonra ,karaciğer tarafından ayıklaması yapılır. Karaciğeriniz bu maddeler vücutta kalsın ,bu maddeler gidebilir diye bir ayıklama yapar. Atılanlar dışkıyla atılırken, vücutta kalanlar ise kan dolaşımının içine verilirler. Sürekli kan dolaşımımızın içinde yüzlerce madde dolanıp durur bu sayede. Yeni bir hücre oluştururken de bedeniniz bu maddeleri kullanarak hücrenizi oluşturur.

Genelde hamilelerde süte karşı iğrenme görülür. Eğer süt tüketemiyorsanız bolca peynir ve süt ürünleri tüketilmedir.Son olarak yapılan bilimsel araştırmalar sonucu hamilelik dönemi boyunca aş eren bayanların düşük ve sakat bebek doğurma olasılıkları çok düşüktür. Fakat aş erme görülmeyen bayanların hamilelikte düşük yapma ve sakat bebek dünyaya getirme olasılıkları bayağı fazladır. Bu nedenle hamilelikte aş ermek halk arasında kötü ve sıkıntılı bir şey olarak algılansa da, hamilelik döneminin sağlıklı geçmesi açısından iyiye işarettir!

nasıl duygulandım anlatamam. çok sevindim senin adına allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ve bu topikte olan olmayan tüm annelere

eşim tatlıyı cok sever.benimde Canım hiç istemiyor iyi mi.onın derdi ben tatlı isteyim de o da nasiplensin.simdiden ana kız bir oldunuz dedi dün..içine mi doğdu ne

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kızlar birde sizin kese şekli nasıl.yuvarlak olması gerekiyor diyorlar ama benim ki değil fasulye seklinde doktor da normal dedi sizin kiler nasıl

kızlar birde sizin kese şekli nasıl.yuvarlak olması gerekiyor diyorlar ama benim ki değil fasulye seklinde doktor da normal dedi sizin kiler nasıl

yuvarlak olması gerektiğni ilk defa duyuyorum, bende keseyi bugün gördüm yuvarlak değildi.
canım bazı şeyleri çokta incelememek lazım sanırım, dr zaten bizi uyaracaklardır eminim

Kızlar doktor bana tuzdan uzak dur dedi ama benim tansiyonum sürekli düşüyor napmam lazım bilgisi olan var mı?

12-01-2015 ♥

ben vajinal ultrasondan sonra düşük yaptım cnm

aaa çok üzüldüm canım senin adınaa ..
doktoruma bir sorayım bunu...

şu an yanımda değil fotoğrafımız ama tam muntazam bi yuvarlak değil sanırım...
boşver canım yaa takılma...herkesin aynı olmaz kii..

internetten şöyle bir bilgi buldum ben vajinal muayne ile ilgili:

"hamilelik sırasında vajinal yoldan elle muayene yapılması, spekulum denilen muayene aletinin takılması veya vajinal ultrason yapılması hiçbir risk oluşturmaz. Bebeğe hiçbir zarar vermez. Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir. Gerektiği halde gebe iken bu tür muayeneleri olmaktan çekinmenize gerek yoktur. Hatta bazı durumlarda bu tür muayenelerin hasta isteği nedeniyle yapılmaması bazı hastalıkların atlanmasına ve sakıncalı durumlara neden olabilir."

kese 4. haftada görüldü canım bizim sımdı 5 hafta 5 gunluk sıpacım..
Doktor sıkıntı yok olabilir zamanla içi dolacak daire yada oval şekli alacak dedi..Sizleri merak ettim bende acaba sizinkiler nasıl ki??

kese 4. haftada görüldü canım bizim sımdı 5 hafta 5 gunluk sıpacım..
Doktor sıkıntı yok olabilir zamanla içi dolacak daire yada oval şekli alacak dedi..Sizleri merak ettim bende acaba sizinkiler nasıl ki??

benimki de oval canım normal yani:)

senin adına çok sevimdim darısı (minnak kalp sesleri )bize olsun..bu arada benimde kızım 23 aylık hala emiyor....geçen heyecandan sormayı unuttum dr a ??emzirme işini ne yaptınız benimki hala emiyor çok yakında kesicem :))

bebeğin hayırlı olsun canım allah kucağına da almayı nasip etsin
ben kullanıyorum canım progestan önlem için veridiğini söyledi merak edilecek bir şey yok yani

amin canım Allah razı olsun. Rabbim seni hayırlısıyla yavruna kavuştursun. her karın ağrın olduğunda kullan dedi. şimdilik sabah akşam kullanıyorum yan etkisini görmedim şükür.

Allah kabul etsin canım. ben de ihlas hatmine katılırım inşaallah

Rabbim tüm anneleri bebekleri nazardan korusun. İffet-i kalp kitabında diyorki hamilelik ne kadar gizli tutulursa çocuk o denli edepli olurmuş. Hz Meryem annemizin annesi Hanne karnı belli olana kadar kimseye söylememiş... sizinle de paylaşmak istedim

amin canım allah razı olsun. Rabbim seni hayırlısıyla yavruna kavuştursun. Her karın ağrın olduğunda kullan dedi. şimdilik sabah akşam kullanıyorum yan etkisini görmedim şükür.

bende aksam yatarken 1 tane alıyorum 10 dk sonra uyuyup kalıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…