2015 Şubat Anneleri

Kanamam oldu hastaneye gidiyorum nst çekilecekmiş gece de orda kalacağım Anladığım kadarıyla
Canım çok geçmişolsun umarım önemli bişey yoktur.

Canım hiç moralini bozma. Artık sezaryenlerse eakisi gibi değil. Allahın izniyle hemen ayaklanıcaz. Kimseye gerek kalmıycak.

Ama annem hep böyle canım. Hiçbir şekilde yardımı dokunmaz bana. Nianlıyken çeyizşerimi bile ben hazırladım eşimle ikimiz evimizi dizdik gelipte yardım etmedi kimse. Kaba temizliğe geldi kayınvalidemle sadece. Evimde bi çorba pişirmiş değil. Herkesin annesi geliyo temizlik yapıyo hamileyken doğuma yakın gelip kalıyolar bebek doğunca 20 gün bakıyolar ama benim beklentim bile yok. Yapmaz çünkü. Bari eşimin yanında söylemese. Küçük duruma düşmek istemiyorum eşimin ailesinin karşısında.

kızlar lohusa geceliği alanlar nerden aldınız benim baktığım gecelikler çok zevksiz ve çok pahalı bir türlü beğenemiyorum bu arada bugün itibariyle doğum iznine ayrılmış bulunmaktayım :)

cherish Canım benim çok çok geçmişler olsun,Allaha emanet olun.Diliyorum hiçbir sıkıntınız olmasın,kuzun da sen de iyi haberlerle gelin tekrar.

ne güzel en iyisi seninki ben öyle rahat olamam,gerilirim misafir edinirim,eşimde diyor sen keşke bu kadar hazırlanmasanda az rahat olsan,samimiyet göstermiyormuşum güya,elimden gelenin fazlasını yapıyorum oysa ...

kızlar lohusa geceliği alanlar nerden aldınız benim baktığım gecelikler çok zevksiz ve çok pahalı bir türlü beğenemiyorum bu arada bugün itibariyle doğum iznine ayrılmış bulunmaktayım :)

kompedandan aldım 70 tl üst sabahlığıyla birlikte
nettende bakabilirsin mutlaka beğendiğin bi model çıkar

ne güzel en iyisi seninki ben öyle rahat olamam,gerilirim misafir edinirim,eşimde diyor sen keşke bu kadar hazırlanmasanda az rahat olsan,samimiyet göstermiyormuşum güya,elimden gelenin fazlasını yapıyorum oysa ...
Ne kadar az yaparsan o kadar kıymetli olursun. Sen kendin ol samimi ol yeter.
Ayrım yapmıyorum ama kendi aileme nasılsam onlara da öyleyim.
Yeğenime hediye alıyorsam eşimin yeğenini de düşünürüm.
Mümkün mertebe objektif olmaya çalışıyorum.
Sevmeyene de güle güle.

Canım bence de annen kvnin de yardımı dokunsun diye eşinin yaninda söylemiştir ama yerinde olmamış sanki. Yanılmıyorsam ilk bebegin.Ben kotu olucam gelsin birileri baksın kafasında olmayın hicbit zaman.lohusa dendiğinde hemen salona kurulmuş bi yatak pijamayla gezen yeni anne geliyor insanlarin aklına. Hadi öyle gelsin diyelim ama bi Allah'in kulu da çıkıp bak ben sana iste ne bileyim börek yaptım al birisi de cor ba yapmış bugün de yemekle uğraşma edemezler.daha da AC gelirler.çaylarını sen ayağına getirirsin biz boyleyiz hizmetten hoslaniriz çünkü.hasta-bebek ziyaretini bile sapıttırıp güne çevirmeye çalışırız ben 2 doğum yaptım bugüne kadar görmedim birşey,inşallah sizler görürsünüz ne diyeyim.
kızımı dogurdugumda arkadaşım ziyaretimize gelmişti beni görünce sasirmislardi güzel kiyafetlerimi giymiştir hafif makyajimi yapmıştım onların beklediği pijama-yatak halleri.tamam doğum zor bir olay ama milletin içinde zaten yatamayacagimiza gore oraya o yatağı yapmanin da bi manası yok bana gore.iki çocuğum oldu yatacak luksum yok dedim ve kalktim ayağa Rabbim o gücü verdi çok şükür kayinvalidemler gorumcemler hastaneden geldiğimiz gün yemeği bizde yediler çaylarını içtiler hizmetlerini yapmaya çalıştım elimden geldiğince tabii normal doğum yapmamin da bunda çok katkısı vardır ve tabii yaşın da.her hamileligim giderek zorlaşıyor oglumda daha genctim sonuçta neyse çok uzattim diyeceğim o ki takmayin kafaniza hiç kimseden bi beklentiniz olmasın beklenti olunca hayalkırıklığı da çok oluyor yaşadım fazlasıyla da gordum ,bebeginize odaklanin sadece herşeyi unutturacak biri varsa o da onlar..

bazı anneler nedense böyle soğuk davranırlar yapıları gereği sanırım
gelir yaparsa iyi yok gelmek istemezse hiç talepte bulunma
kv eline fırsat falan geçer huzurun kalmaz sen rahatsız olursun
Ewt canım. Çağırmıycam hiç bi türlü yardıma. İsterse gelir ne yapayım. Zorla güzllik olmuyo.

evet insanın anası acıyo da el acımıyo. gelmeleri hata... ya da çok gelmek istiyo sıkı sıkıya tembihleyecek sakın bişey yapma ben getiriyorum , çayı da onlar dökecek bulaşığı da onlar yıkayacak.. böyle olmalı.. pazar günü geldi bana da misafir evlendiğimden beri hiç gelmemişti amcamın karısı ve kızı ondan kabul ettim. evi eşim süpürdü, cayı msayı amcamın kızı topladı ama gel gör ki akşamına belim tutuldu iki büklüm kaldım..sadece pasta börek yapmak bile mahfediyor artık bizi.

Ben çok endişliyidemekki. İlk bebek olduğu için korkuyormherşeye yetişrmemekten. Bebeğime eşime evime aynı anda yetebilecekmiyim acaba diye düşünüyorum. Bizde sorun şu eşimin ailesi aşırı düşkün ve korumacı benimkiler tam aksi. Arada kalan ben oluyorum. Onlar bişey söylese çıldırıyorum bu sefer. Yoksa bana görede ilk 3 gün zor olur sonra toparlanılır. Etrafa kulak tıkamayı öğrenmem lazım eşimede dolduruşa gelmemeyi öğretmem lazım. Ailesi bişey söyleyince oda laf çarpıyo bana.

Allah katında sohbet dinelemek ya da sohbeti kendin yapmak mı yoksa bir hasta bakıp gönlünü almak mi daha değerlidir? bence 2.si.. ben de giderim sohbetlere annem de gider ama bir insan evladına yardımı dokunacaksa evladı olmasa bile bir insanı sevindirecekse varsın o gün sohbet olmasın dimi. biz müslümanlar neden herşeyi bu denli abartırız, takılır kalırız ahh yaaa rabbim yardım eder inşallah sana ama gönlün kırılmıştır tahmin edebiliyorum. umarım kimseye muhtaç kalmadan yaparsın doğumunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…