benim kekim güzel olur, ben soğuk fırına atıyorum 180 dereceye ayarlıyorum kekin yanları kabarınca 150-160 dereceye alıyorum kek tamamen kabarınca biraz bekleyip tekrar 180 dereceye alıyorum güzel pişiyorYa kek yapmayi bende beceremiyorum kalipdanmi ne anlamadim butun malzemeleri koyuyorum ayni olcude ama o kek hep catliyo kenarlari yaniyo ici gec pisiyo bi harip oluyo yani
bugun benimkide oyle oldu, ustu kizardi biçagi batirdim hamur çikdi :sbnde kek beceremeynlerdenim hepimiz kek yapma sıkıntısındayız desenize kek yapıyorum ya içi böle göz göz olmuo diyorum unu mu yok koydum acaba die snra unuda ölçüyle veren tarif bulup yapıyorum bu kezde üstü pişiyor içi hala pişmemiş oluyor içi pişsin die beklerken üstü kuruyor bir türlü kıvam tutturamadım fırın ayarını beceremiyorum sanırım arçelik bnm fırın yemekleri fln iyi pişiriyor ama kekte ayar tutturamadım 150- 200- max fln die ayarları bnm 150-200 arasında yapıyorum ısısını 25 dk olunca bakıyorum üstü pişmiş içi pişmemiş içi pişsin die beklerken üstü kuruyor.
bende soguk firinda 180 e yaarliyorum ama dusurmuyordum ayarini, bi dahasina denerim Alalh bilir bi daha ne zaman yaparim arttik : )) kurabiye daha kolay :))))benim kekim güzel olur, ben soğuk fırına atıyorum 180 dereceye ayarlıyorum kekin yanları kabarınca 150-160 dereceye alıyorum kek tamamen kabarınca biraz bekleyip tekrar 180 dereceye alıyorum güzel pişiyor
bnde kek beceremeynlerdenim hepimiz kek yapma sıkıntısındayız desenize kek yapıyorum ya içi böle göz göz olmuo diyorum unu mu yok koydum acaba die snra unuda ölçüyle veren tarif bulup yapıyorum bu kezde üstü pişiyor içi hala pişmemiş oluyor içi pişsin die beklerken üstü kuruyor bir türlü kıvam tutturamadım fırın ayarını beceremiyorum sanırım arçelik bnm fırın yemekleri fln iyi pişiriyor ama kekte ayar tutturamadım 150- 200- max fln die ayarları bnm 150-200 arasında yapıyorum ısısını 25 dk olunca bakıyorum üstü pişmiş içi pişmemiş içi pişsin die beklerken üstü kuruyor.
bugun benimkide oyle oldu, ustu kizardi biçagi batirdim hamur çikdi :s
fiirni kisip ustune aluminyum folyo koydum
duz tepside daha absarili sonuç aliyorum , benimki su plastik gibi kaliplar varya neydi onun adi unuttum, ondandi bugun
benimde fırınım arçelik gerçi çok fazla kek sevmediğimizden evde kek yapmam ama bir kere denemiştim güzel olmuştu tam resimlerde ki gibi ama ben mesela ilk baş az ısıda pişirip yavaş yavaş arttırıyorum ısıyı çünkü haşlanıyor kek bu seferde kabarmıyor ve içi pişmiyor olabilir. birde turbo seçeneği varsa onda pişirme kek vs türlerini o çok çabuk pişirdiğinden haşlıyor olabilir üstlerini filan.
valla millet bi olçu tutturuyor sonrada ona degisik aromalr malzemeler katip harikalr yaratiyor ayni tarifleevet canım bnde kalıpta yapmıştım üstüne folyada koysam içi pişine kadr üstü istediğim gibi yumuş yumuş olmuyor.
Cam borcam da tepsi olanda yapıyorum onda biraz daha iyi oluyor ama kalıpta yapamıyorum sinir oluyorum kek bile beceremiyorum die. Bazen tepside de tutmuyor diyorum ne ayarsz enerjiyim ben her defasında kıvam tutturanlara bayılıyorum
kurabiye için tek tek uğraşıyorsun kek çok basit ben kurabiye kalıbı alıp kurabiye yapmak istiyorum ama kalıpla olabilecek tarif bilmiyorumbende soguk firinda 180 e yaarliyorum ama dusurmuyordum ayarini, bi dahasina denerim Alalh bilir bi daha ne zaman yaparim arttik : )) kurabiye daha kolay :))))
canim ben hep soguk firina atarim oda ayni oluyirmuki senin methodlabenimde fırınım arçelik gerçi çok fazla kek sevmediğimizden evde kek yapmam ama bir kere denemiştim güzel olmuştu tam resimlerde ki gibi ama ben mesela ilk baş az ısıda pişirip yavaş yavaş arttırıyorum ısıyı çünkü haşlanıyor kek bu seferde kabarmıyor ve içi pişmiyor olabilir. birde turbo seçeneği varsa onda pişirme kek vs türlerini o çok çabuk pişirdiğinden haşlıyor olabilir üstlerini filan.
Ozamn firin derecesiylemi alakali ki bide ole denimbenim kekim güzel olur, ben soğuk fırına atıyorum 180 dereceye ayarlıyorum kekin yanları kabarınca 150-160 dereceye alıyorum kek tamamen kabarınca biraz bekleyip tekrar 180 dereceye alıyorum güzel pişiyor
aa bak bi milyoncularda tirtil kurabiye kalibi var onu al yap , enfes oluyorkurabiye için tek tek uğraşıyorsun kek çok basit ben kurabiye kalıbı alıp kurabiye yapmak istiyorum ama kalıpla olabilecek tarif bilmiyorum
Sanirim bizim derecesiyle alakali sikintimizbnde kek beceremeynlerdenim hepimiz kek yapma sıkıntısındayız desenize kek yapıyorum ya içi böle göz göz olmuo diyorum unu mu yok koydum acaba die snra unuda ölçüyle veren tarif bulup yapıyorum bu kezde üstü pişiyor içi hala pişmemiş oluyor içi pişsin die beklerken üstü kuruyor bir türlü kıvam tutturamadım fırın ayarını beceremiyorum sanırım arçelik bnm fırın yemekleri fln iyi pişiriyor ama kekte ayar tutturamadım 150- 200- max fln die ayarları bnm 150-200 arasında yapıyorum ısısını 25 dk olunca bakıyorum üstü pişmiş içi pişmemiş içi pişsin die beklerken üstü kuruyor.
ben hiç sıkıntı yaşamadım umarım sende de sorun olmazOzamn firin derecesiylemi alakali ki bide ole denim
Fırının içinde tam ortala ne aşağıda ne yukarda olsun ısı çok yüksekse kenarlardan başlar pişmeye hemen üstü kızarır çatlar kurur.. Ağır ağır pişmesi çok önemli... Bende poğaçadan anlamam kek, kurabiye de canımı ye :))Benimkinde turbo ayarı varda onu nasıl devre dışı bırakıcam ki ben onu bilmiyorum
Ben 10 dk önceden fırını ısıtıyorum keki de döküp öle koyuyorum acaba fırın önceden ısınınca mı direkt etrafını pişiriyor içi belki o yüzden hamur kalıyor. Birde 100- 150 arasında denerim pişirmeyi bakalım belki bir ısı ayarı tutturursak beceririz güzel kekler yapmayı.
Poğaça fln çok güzel yapıyorum kurabiye güzel yapıyorum ama kek olmuyor istediğim gibi,
Ayrıca hiç yufkadan da börek yapmayı beceremiyorum hazır yufkadan yapınca kuru oluyor börek o yüzden hep hazır yufkadan sigara böreği yapıyorum tepside börek kuru oluyor die. Annem çok güzel yapardı annem gibi beceremiyorum
hazır yufkanın içi ve üstü için sos tarifi süt-yumurta-yağ-yoğurt-kabartma tozu karışımı kullan çok beğeneceksinBenimkinde turbo ayarı varda onu nasıl devre dışı bırakıcam ki ben onu bilmiyorum
Ben 10 dk önceden fırını ısıtıyorum keki de döküp öle koyuyorum acaba fırın önceden ısınınca mı direkt etrafını pişiriyor içi belki o yüzden hamur kalıyor. Birde 100- 150 arasında denerim pişirmeyi bakalım belki bir ısı ayarı tutturursak beceririz güzel kekler yapmayı.
Poğaça fln çok güzel yapıyorum kurabiye güzel yapıyorum ama kek olmuyor istediğim gibi,
Ayrıca hiç yufkadan da börek yapmayı beceremiyorum hazır yufkadan yapınca kuru oluyor börek o yüzden hep hazır yufkadan sigara böreği yapıyorum tepside börek kuru oluyor die. Annem çok güzel yapardı annem gibi beceremiyorum
Sen nerelerdesin canım görünmüyordun. Bizim piyanist yine döktürüyor apartmanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?