2015 Şubat Anneleri

Ya kek yapmayi bende beceremiyorum kalipdanmi ne anlamadim butun malzemeleri koyuyorum ayni olcude ama o kek hep catliyo kenarlari yaniyo ici gec pisiyo bi harip oluyo yani
benim kekim güzel olur, ben soğuk fırına atıyorum 180 dereceye ayarlıyorum kekin yanları kabarınca 150-160 dereceye alıyorum kek tamamen kabarınca biraz bekleyip tekrar 180 dereceye alıyorum güzel pişiyor

bugun benimkide oyle oldu, ustu kizardi biçagi batirdim hamur çikdi :s
fiirni kisip ustune aluminyum folyo koydum
duz tepside daha absarili sonuç aliyorum , benimki su plastik gibi kaliplar varya neydi onun adi unuttum, ondandi bugun

Iyi geceler bayanlar:)
Ben giremedim bi iki gündür,misafirim vardı sonra biz gezmeye gittik falan derken pek fırsat bulamadım dedikoduya
Doktora gittim geçen gün , bizim kilomuz 2500gr olmuş 35+2 de ayrıca 48cm...
Ilk aylar çokk kilo aldı şimdi pek almamış onu anladım. Ama olsun 3kg ın üstünde doğsunda bana yeter , hem epizyo riskide azalır belki:))

Herşey çok normal 2 hafta sonra gel muayne edicem dedi,çatı muayenesi olucak sanırım bu.

Bu arada benim kasılmalarım çok fazla , bu sebepten geçen 15 Ocak'ta gelir heralde dedim. Zaten 6 ocaktan sonra benim doğumum erken statüsüne bile girmiyor.
Bebek gelişimi önde olup olmaması değil yani konu:)

Asya'mın çantasını hazırladım arabaya indirdik , benimkinin bir iki eksiği kaldı(terlik,makyaj çantası,şarj aleti) onları da ekleyip arabaya koydukmu tamamdır sıkıntı yok:)

Ve lütfen kötü hikayeler okumayın,dinlemeyin,bahsetmeyin!
Biz artık doğurmak üzere olan birer anne adayıyız , kavuşma anına odaklanın
%2-3 oranda olan kötü biten hikayelere değil !
O ihtimal normal hayatta bile daha çok. Heran ölebiliriz,sakat kalabiliriz. Ama bunu sürekli düşünerek yaşamak mümkün mü ??

Nişan dediğiniz de kesin kan oluyor mu ?
Mesela benim krem gibi koyu kıvamlı sümük gibi yapışkan bir akıntım var. Ama bi süredir var. Idrar tahlilinde de bir problem çıkmadı. Değişik .....

Çok konuştum galiba ben ya

benim kekim güzel olur, ben soğuk fırına atıyorum 180 dereceye ayarlıyorum kekin yanları kabarınca 150-160 dereceye alıyorum kek tamamen kabarınca biraz bekleyip tekrar 180 dereceye alıyorum güzel pişiyor
bende soguk firinda 180 e yaarliyorum ama dusurmuyordum ayarini, bi dahasina denerim Alalh bilir bi daha ne zaman yaparim arttik : )) kurabiye daha kolay :))))

benimde fırınım arçelik gerçi çok fazla kek sevmediğimizden evde kek yapmam ama bir kere denemiştim güzel olmuştu tam resimlerde ki gibi ama ben mesela ilk baş az ısıda pişirip yavaş yavaş arttırıyorum ısıyı çünkü haşlanıyor kek bu seferde kabarmıyor ve içi pişmiyor olabilir. birde turbo seçeneği varsa onda pişirme kek vs türlerini o çok çabuk pişirdiğinden haşlıyor olabilir üstlerini filan.

bugun benimkide oyle oldu, ustu kizardi biçagi batirdim hamur çikdi :s
fiirni kisip ustune aluminyum folyo koydum
duz tepside daha absarili sonuç aliyorum , benimki su plastik gibi kaliplar varya neydi onun adi unuttum, ondandi bugun

evet canım bnde kalıpta yapmıştım üstüne folyada koysam içi pişine kadr üstü istediğim gibi yumuş yumuş olmuyor.
Cam borcam da tepsi olanda yapıyorum onda biraz daha iyi oluyor ama kalıpta yapamıyorum sinir oluyorum kek bile beceremiyorum die. Bazen tepside de tutmuyor diyorum ne ayarsz enerjiyim ben her defasında kıvam tutturanlara bayılıyorum

Kesinlikle katılıyorum

valla millet bi olçu tutturuyor sonrada ona degisik aromalr malzemeler katip harikalr yaratiyor ayni tarifle
bizde ne eksik bilmiyorumkiii

bende soguk firinda 180 e yaarliyorum ama dusurmuyordum ayarini, bi dahasina denerim Alalh bilir bi daha ne zaman yaparim arttik : )) kurabiye daha kolay :))))
kurabiye için tek tek uğraşıyorsun kek çok basit ben kurabiye kalıbı alıp kurabiye yapmak istiyorum ama kalıpla olabilecek tarif bilmiyorum

canim ben hep soguk firina atarim oda ayni oluyirmuki senin methodla

Hepinize hayırlı geceler, daha namaz kılacam şu am kaburgalarıma neresini sokuyorsa :) artık bilmiyorum.

Ozamn firin derecesiylemi alakali ki bide ole denim

kurabiye için tek tek uğraşıyorsun kek çok basit ben kurabiye kalıbı alıp kurabiye yapmak istiyorum ama kalıpla olabilecek tarif bilmiyorum
aa bak bi milyoncularda tirtil kurabiye kalibi var onu al yap , enfes oluyor
tirtil kurabiyenin hamurundan elindede sekil evrebilirsin,net de super sekiller var, ben gecen gun bi hamurdan 3 çesit kurabuye yaptim : ))))
kek kolayda tutmayinca insan yaptigina pisman oluyor, kurabiye yi çocuklar kapis kapis yiyolar o daha mantikli yapmasi : ))

Sanirim bizim derecesiyle alakali sikintimiz

Benimkinde turbo ayarı varda onu nasıl devre dışı bırakıcam ki ben onu bilmiyorum
Ben 10 dk önceden fırını ısıtıyorum keki de döküp öle koyuyorum acaba fırın önceden ısınınca mı direkt etrafını pişiriyor içi belki o yüzden hamur kalıyor. Birde 100- 150 arasında denerim pişirmeyi bakalım belki bir ısı ayarı tutturursak beceririz güzel kekler yapmayı.

Poğaça fln çok güzel yapıyorum kurabiye güzel yapıyorum ama kek olmuyor istediğim gibi,
Ayrıca hiç yufkadan da börek yapmayı beceremiyorum hazır yufkadan yapınca kuru oluyor börek o yüzden hep hazır yufkadan sigara böreği yapıyorum tepside börek kuru oluyor die. Annem çok güzel yapardı annem gibi beceremiyorum

Fırının içinde tam ortala ne aşağıda ne yukarda olsun ısı çok yüksekse kenarlardan başlar pişmeye hemen üstü kızarır çatlar kurur.. Ağır ağır pişmesi çok önemli... Bende poğaçadan anlamam kek, kurabiye de canımı ye :))

hazır yufkanın içi ve üstü için sos tarifi süt-yumurta-yağ-yoğurt-kabartma tozu karışımı kullan çok beğeneceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…