2015 Şubat Anneleri

puf noktan ne canim ?
BENIM KALIP çok derindi onun azabina ugradim bu seferde galibaa
Püf noktası yok valla her seferinde tutar. İki kabarma tozu koyuyorum,sıvı oluyor iyice. Birde iyice kabarıp biraz pişene kadar 200 derecede sonra 150 de pişiriyorum.
1 bardak süt
1 bardak sıvıyağ
1 bardaktan biraz az şeker
Un
İşte bu kadar.

Keki soguk firina surmeyi dene daha guzel sonuc alirsin sicak surdugunde kek fazl
a kabarmiyor birde ortasi pismek bilmiyor

Turbo firin da kek.pismiyor en guzeli normal.firin.ilk 15 dk sadece alttan isisini 150 derecede sonra alt ust isisini 170 derecede pisirecen benim sallamasyon tariflerim bile bu ayarda cok guzel pisiyor :)
Benimki de turbo ama guzel olur kekim. Malzemeler oda sicakliginda olmali. Yumurta ile seker iyi cirpilmali. Unu koyduktan sonra cok cirparsan kabarmaz. Firinin kapagi ilk 15-20 dk acilmamali firinin pisirme hizina gore.ben onceden isinmis firina koyuyorum pek farketmiyor sanirim nasil alistiysak oluyor. Canim kek istedi simdi mis gibi koktu

Evet kenarlar üstü pişiyor çatlıyor sinir oluyorum içine bıçak kurdan sokunca bakıyorum hala hamur,

hazır yufkanın içi ve üstü için sos tarifi süt-yumurta-yağ-yoğurt-kabartma tozu karışımı kullan çok beğeneceksin

hepsini mi karıştırıyorsun ben sadece süt yumurta yağ yapıyorum içine ve üstüne sürüyorum yumuşak olsun die ama yinede kuru oluyor pişince nedense yoğurtla kabartma tozunuda ekliyim bari bir dahakine çook oldu yapmayalı güzel olmuyor die hamur yoğurup poğaça gibi içine koyunca çok güzel yapıyorum yufkadan beceremiyorum. HAmur yoğurup yufka açmayıda daha kndi evimde denemedim hiç annemgilde yapıyorduk bizim memleket ketesini.

neyse kızlar herkese hayırlı geceler ben çıkıyorum grşrz yarın.
herkese güzel raht uyumalar inş.
bebişlere bol tepikler bize iyi olduklarını hissettirsinler inş.
Hepsi vaktinde gelsin sağlıkla inş :)

Tabi canım isteyen yiyebilir:)

Valla geçen eşimin patronunun hanımı doğum.yaptı
Eşim gitmişti kalpli kurabiye vermişler.
Öyle getirdi jelatinli dolaba koydum
Geçen günde canım aşırı Tatlı istedi sağa sola baktım bir şey yok. Bunu yesem mi dedim içime sinmedi. Gıda boyası falan varya üstünde belki zararsızdır ama bana yenecekmiş gibi gelmedi.
Yani benim gibi önüne geleni yiyen biri bile yemediyse sen süs hatıra kabul.et.

Kendimi övmek istemiyorum ama keklerim meşhurdur:) hatta bugün yine yaptım. Kekçi başı yaptılar beni hatta:)

Tabi sürmezmi 3 Akşamda anca bitirdim işden gelip 1,5 saat ayakta ütü yap ama ben çorapları bile ütüledim
Atakta ütülesem belim kopar. Oturdum ben
Çoraplar kaldı sadece birde hastane çıkışı
Onlarda yarın artık. Kurumadılar.
Benim için çok.büyük bir şey çünkü ütüden nefret ediyorum. Sabırsızım.

Sabah bende yapayim limonlu limonlu guzel olur elin neye alistiysa aslinda o sekilde pisiriyorsun ben bir kisir yapamam cok komik canim istediginde komsulara siparis geciyorum herkes dalga geciyor en zor seyleri yaparsin bu kisiri nie yapamazsin die

Kızlar bakıcı buldum ! Bu akşam geldi tanıştık cok anaç bi izlenim verdi :)
ilk gorusmede içine sindiyse bu is olmus demekdir canim, hadi hayirli olsun

ben kizima çok bakici aradim ama kizim kucagimda 8 aylik di , oturdugu yerden yalancikdan abidik gubidik yapip kucagimda severlerdi çoucugu, sadece bi tanesi kucagina alip sevmisti oda bakicimiz olmustu, çok memnundum o kadindan saolsun ..

Inş canm Benm ya :)

bir ay sonra fln doğumdan bi sıkıntı olmazsa inş
Simdiden arayip bulmakla iyi yapmissin ozaman. Ins anlasirsiniz iyi biridir. Dogumlar olsun bir sure sonra bakici bulma derdine dusucez topikte calisanlar olarak. Her asamasi zor bu isin.

Benimkinin bi değişik versiyonu desene

Kanzda indirim varmis etiketin yarisi diye. Tulum aldim bir tane kizima. Ama hep kislikti modeller. 3-6 ay alamadim hava isinmis oluyor evim de cok sicak giydiremem diye.
Bir de her yerde kiz bebek kiyafetlerinde kucuk cicekler var. Bu moda olmus ama basma gibi geldi bana cogu. Hastane cikisi bile oyle cicekli cicekli. Begenip almiyorum bu cicek modasi yuzunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…