Turbo firin da kek.pismiyor en guzeli normal.firin.ilk 15 dk sadece alttan isisini 150 derecede sonra alt ust isisini 170 derecede pisirecen benim sallamasyon tariflerim bile bu ayarda cok guzel pisiyor :)Sanirim bizim derecesiyle alakali sikintimiz
Püf noktası yok valla her seferinde tutar. İki kabarma tozu koyuyorum,sıvı oluyor iyice. Birde iyice kabarıp biraz pişene kadar 200 derecede sonra 150 de pişiriyorum.puf noktan ne canim ?
BENIM KALIP çok derindi onun azabina ugradim bu seferde galibaa
Keki soguk firina surmeyi dene daha guzel sonuc alirsin sicak surdugunde kek fazlBenimkinde turbo ayarı varda onu nasıl devre dışı bırakıcam ki ben onu bilmiyorum
Ben 10 dk önceden fırını ısıtıyorum keki de döküp öle koyuyorum acaba fırın önceden ısınınca mı direkt etrafını pişiriyor içi belki o yüzden hamur kalıyor. Birde 100- 150 arasında denerim pişirmeyi bakalım belki bir ısı ayarı tutturursak beceririz güzel kekler yapmayı.
Poğaça fln çok güzel yapıyorum kurabiye güzel yapıyorum ama kek olmuyor istediğim gibi,
Ayrıca hiç yufkadan da börek yapmayı beceremiyorum hazır yufkadan yapınca kuru oluyor börek o yüzden hep hazır yufkadan sigara böreği yapıyorum tepside börek kuru oluyor die. Annem çok güzel yapardı annem gibi beceremiyorum
Benimki de turbo ama guzel olur kekim. Malzemeler oda sicakliginda olmali. Yumurta ile seker iyi cirpilmali. Unu koyduktan sonra cok cirparsan kabarmaz. Firinin kapagi ilk 15-20 dk acilmamali firinin pisirme hizina gore.ben onceden isinmis firina koyuyorum pek farketmiyor sanirim nasil alistiysak oluyor. Canim kek istedi simdi mis gibi koktuTurbo firin da kek.pismiyor en guzeli normal.firin.ilk 15 dk sadece alttan isisini 150 derecede sonra alt ust isisini 170 derecede pisirecen benim sallamasyon tariflerim bile bu ayarda cok guzel pisiyor :)
Evet kenarlar üstü pişiyor çatlıyor sinir oluyorum içine bıçak kurdan sokunca bakıyorum hala hamur,Fırının içinde tam ortala ne aşağıda ne yukarda olsun ısı çok yüksekse kenarlardan başlar pişmeye hemen üstü kızarır çatlar kurur.. Ağır ağır pişmesi çok önemli... Bende poğaçadan anlamam kek, kurabiye de canımı ye :))
hazır yufkanın içi ve üstü için sos tarifi süt-yumurta-yağ-yoğurt-kabartma tozu karışımı kullan çok beğeneceksin
Tabi canım isteyen yiyebilir:)saol canım bilgi için bnm kociş yenilmeyecek bişileri yaptırmayı sevmiyor bebek şekerini de lavanta istemedi içine badem şekerli olsun şekeri yesinler gerisini saklasınlar dedi, ondan sordum bana o pastalar yenmiyorsa gerek yok yaptırmaya dedi bnde bilmiyordum net amacının ne olduğunu :) istersek yemelik olarakta ikram edebilirz demek ki bu güzel
Valla geçen eşimin patronunun hanımı doğum.yaptısaol canım bilgi için bnm kociş yenilmeyecek bişileri yaptırmayı sevmiyor bebek şekerini de lavanta istemedi içine badem şekerli olsun şekeri yesinler gerisini saklasınlar dedi, ondan sordum bana o pastalar yenmiyorsa gerek yok yaptırmaya dedi bnde bilmiyordum net amacının ne olduğunu :) istersek yemelik olarakta ikram edebilirz demek ki bu güzel
Atakta ütülesem belim kopar. Oturdum benTabi sürmezmi 3 Akşamda anca bitirdim işden gelip 1,5 saat ayakta ütü yap ama ben çorapları bile ütüledim
Sabah bende yapayim limonlu limonlu guzel olur elin neye alistiysa aslinda o sekilde pisiriyorsun ben bir kisir yapamam cok komik canim istediginde komsulara siparis geciyorum herkes dalga geciyor en zor seyleri yaparsin bu kisiri nie yapamazsin dieBenimki de turbo ama guzel olur kekim. Malzemeler oda sicakliginda olmali. Yumurta ile seker iyi cirpilmali. Unu koyduktan sonra cok cirparsan kabarmaz. Firinin kapagi ilk 15-20 dk acilmamali firinin pisirme hizina gore.ben onceden isinmis firina koyuyorum pek farketmiyor sanirim nasil alistiysak oluyor. Canim kek istedi simdi mis gibi koktu
ilk gorusmede içine sindiyse bu is olmus demekdir canim, hadi hayirli olsunKızlar bakıcı buldum ! Bu akşam geldi tanıştık cok anaç bi izlenim verdi :)
Ne zaman ise donuceksin.Kızlar bakıcı buldum ! Bu akşam geldi tanıştık cok anaç bi izlenim verdi :)
kizlar nabersiniz, burdan bana hiç bildiri gelmiyor bende yazamyi untuyorum, durtun beni ardada gelip bakayim :))
omer ismi nasil sizce ?
EMIRHAN mi OMER mi deem ?
Inş canm Benm ya :)ilk gorusmede içine sindiyse bu is olmus demekdir canim, hadi hayirli olsun
ben kizima çok bakici aradim ama kizim kucagimda 8 aylik di , oturdugu yerden yalancikdan abidik gubidik yapip kucagimda severlerdi çoucugu, sadece bi tanesi kucagina alip sevmisti oda bakicimiz olmustu, çok memnundum o kadindan saolsun ..
bir ay sonra fln doğumdan bi sıkıntı olmazsa inşNe zaman ise donuceksin.
Simdiden arayip bulmakla iyi yapmissin ozaman. Ins anlasirsiniz iyi biridir. Dogumlar olsun bir sure sonra bakici bulma derdine dusucez topikte calisanlar olarak. Her asamasi zor bu isin.bir ay sonra fln doğumdan bi sıkıntı olmazsa inş
çok güzel olmuş çok cici
bende öyleyimdir
sevgiliyken çiçek almış doğum günümde onu vermeyi bile becerememiş arabaya binince arka koltukta çiçek var al onu sana aldım demişti
öyle pahalı şeylerde gözümün olmadığını bilir
arada bitter çikolata alır gelirken bunu sana aldım der çocuk gibi sevinirim
ona kalsa kart bendeya ne beğendiysem alayım o öder
ama ben onu değil gelirken kapıdaki çiçekten bir çiçek koparsa yeter
ama adam odun
geçen gün gelmiş sana çiçek alacaktım ama sonra vazgeçtim dükkan çok kalabalıktı diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?