2015 Şubat Anneleri

Fırının kitapçığında kekin pişirme ısısı hangi tepsi yüksekliği olucağı yazmıyor mu? 180 derecede pişiriyorum ben. Bir de kek kalıbının Ortası delik olursa daha güzel oluyor.

valla millet bi olçu tutturuyor sonrada ona degisik aromalr malzemeler katip harikalr yaratiyor ayni tarifle
bizde ne eksik bilmiyorumkiii

O milletin içinde ben de varım. Kek yaparken Püf noktalardan biri tüm malzemeyi iyice karıştırmak. Fırın çok önemli fırının kitapçığına bakıp keki hangi ısıda nasıl bir kapta kaç dakika kaçıncı tepsi yüksekliğinde pişireceğimizi incelemeliyiz. Ortası delik kek kalıpları en ideali. Onu da yarıdan biraz fazla doldurmak gerekiyor tepeleme değil. Aynı anda birkaç kek değil bir bir pişirmek gerekli. Kalıbı tereyağla iyice yağlarsanız yapışmaz. Ununu fazla koyarsanız sert olur az koyarsanIz içi pişmeyebilşr. Bir Ölçü kabı bekirleyin yağ şeker süt ve unu onunla ölçün. Iki yumurta ve iki bardak şekeri çırpın üzerine bir bardak sütle bir bardak yağı karıştırıp yavaş yavaş çırparak dökün. Unu bir kapta eleyin üç bardak olucak. Içine kabartma tozu vanilya az tuz koyup karıştırın. Havuçlu kek yapacaksanız Islak malzemenin içine beş altı havucu rondodan geçirip ekleyin karıştırın. Kuru malzemeye tatlı kaşığıyla tarçın koyun. Sıvı malzemenin üstüne katı malzemeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Yağlanmış kek kalıbına yarıdan biraz fazla olucak şekilde koyun ve fırınınızın ayarlarına göre pişirin. Afiyet olsun

günaydın sevgili anneler. Nasılsınız? ben artık iyice zorlanıyorum. dün neredeyse doğuracağımı düşündüm. nefes alamıyordum, oturamıyordum ve çok huzursuzdum.(oğluma doğum yaptıım günde aynı şeyleri hissetmiştim) çok erken daha rabbim evlatlarımızı zamanı gelince sağlıklı kucağımıza almayı nasip etsin inşaallah
Sizler nasılsınız neler hissediyorsunuz

Reactions: zyc
Ya kek yapmayi bende beceremiyorum kalipdanmi ne anlamadim butun malzemeleri koyuyorum ayni olcude ama o kek hep catliyo kenarlari yaniyo ici gec pisiyo bi harip oluyo yani

bende kek işini zorla öğrendim çok denerdim olmazdı, ama şimdi çok güzel oluyolar puf puf, işin sırrı iyi çırpmak, çırpınca bekletmemek , hamurunu fazla sıvı değilde biraz daha koyu tutmak, kalıbı tereyağla yağlayıp un serpince çok kolay çıkıyor kalıptan da .

valla millet bi olçu tutturuyor sonrada ona degisik aromalr malzemeler katip harikalr yaratiyor ayni tarifle
bizde ne eksik bilmiyorumkiii

bende yapa yapa kendi ölçümü buldum , baktığım tariflerin ölçülerine hiç sadık kalamıyorum bu yüzden aman tutsunda de mi : ))

Geçmiş olsun canm , ben de akıntı sebebiyle korkuya kapılıyorum .. Elimde olsa günaşırı doktora gidicem

Geçmiş olsun canm , ben de akıntı sebebiyle korkuya kapılıyorum .. Elimde olsa günaşırı doktora gidicem
Akıntı problemi bende de var. dr uma sordum eğer süt kesiği gibi değilse sıkıntı yapma dedi. bakalım c.tesi günü kontrolüm var neler diyecek

Kız çocukları bebişi erkek olucak hamilelere ilgi gösterirmiş. Erkek çocukları da benim Yanıma geliyodu

hamsiyi fırında buğulama gibi yaparım ben kolay oluyor, ama yarım saat az geldi bana ben daha uzun tutuyorum bi de tepsiye sırayla patates, soğan, limon ve hamsi diye diziyorum, çok az biber salçası sulandırıyorum ama çok az su yarım çay bardağı kadar diyelim en fazla , ver fırına çok güzel oluyor

Akıntı problemi bende de var. dr uma sordum eğer süt kesiği gibi değilse sıkıntı yapma dedi. bakalım c.tesi günü kontrolüm var neler diyecek
Bilmiyorum ki tam olarak nasıl .. Daha Cumartesi gittim sorun yoktu dinlenmek lazım sonuc olarak bol su içip

@InzaR Litchi

keki beceremeyenlerden biri de bendim. kabarmıyordu keklerim. bi tarafı kabarırsa diğer tarafı hoop sönüyordu. internette araştıra araştıra artık keklerimi gayet de güzel pişirebiliyorum. süper de kabarıyo.
borcamda da olsa kalıpta da olsa ikisi de gayet güzel oluyo.
uyguladığım yöntemler.

yumurtalar oda sıcaklığında olacak.
sarıları şekerle, beyazları bir fiske tuz ile iyice çırpılacak sonradan birbirine karıştırılacak.
sarıları ve beyazları birbirine karıştırırken mikseri kullanmayabilirsiniz.
un elenecek.
kabartma tozu un ile birlikte en son konulacak.
çook cıvık veya çook katı bir hamur olmayacak.
tepsinin sadece dip kısmı az yağlanıp, un serpilecek fazla un dökülecek.
fırın SOĞUK olacak. ve 30-35 dk 170-180 derecede hiç kapak açılmadan pişirilecek. açtığınızda bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

fırınınız içini pişirene kadar üstünü kurutuyorsa orta kademeye yerleştirmek yerine ortanın bir altına yerleştirin tepsinizi.

Kaç derecede pişirdin canım? O pişmiştir de senin mideni bulandırdı demek. Üzülme yaw.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…