2015 Şubat Anneleri

demek istediğim emmiyor, gazına dikkat ediyorum, altına bakıyorum ama huzursuz görünürde birşey yok kakada yaptı çişte

Öyle bizim de öyle oluyor bazen hiç uyumuyor. Kitapta uyuyamıyorsanız uykuya geçiş işaretlerini kaçırıyorsunuzdur diyor. Bilemedim ben de. Iki uykusu üst üste geçti bir türlü uyumadı.

BHA (Butillendirilmiş Hidroksi Anisol) gıdalarda bulunan yağın, oksijen, ışık ve ısı ile bozulmasını geciktiren sentetik bir madde. Petrolden elde edilen bu koruyucu katkı maddesi margarin, sakız, patates cipsi, bisküvi, kek, dondurma, hazır pudingler gibi bir çok ambalajlı gıdada kullanılıyor. BHA’nın bebek formüllerine ve mamalarına katılması ise yasak. Alerji, gıda intoleransı ve hiperaktiviteyi tetiklediği düşünülen, yüksek dozlarda laboratuvar hayvanlarında kansere yol açtığı bilinen bu maddenin çocuklara yönelik ürünlerde kullanılması da tavsiye edilmiyor.Butil Hidroksi Anisol’le ilgili tartışmalar ise hiç de yeni değil. Japonya’da 1958 yılında yasaklanmış. İngiltere’de de yasaklanması gündeme gelmiş ama gıda ve ilaç endüstrisinden gelen baskılar sonucu yasaklanamamış. Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü hayvanlarda yapılan deneylere dayanarak BHA’nın insanlarda kansere yol açmasının kuvvetle muhtemel olduğunu bildirmiş. Bu madde Kaliforniya Eyaleti’nin kanserojen listesinde yer alıyor. Mc Donald’s bile A.B.D’deki ürünlerinde 1986’dan beri BHA kullanmayı durdurmuş.

D vitaminindeki kansorojen BHA dan ve gaz ilaçlarındaki etil alkol ve anasondan bahsetmiştik canm..

D vitaminini konuşmuştuk keşke bha sız olanı bulsak. Gaz ilaçlarını da altı aylıktan küçük bebeklere önermiyorlar diye biliyırum. İlaçtaki alkol ORANI düşükse Öksürük şurubu gibiyse verilebilir belki. Anason eğer doğalsa o da verilebilir zaten iki üç damla bişey veriyoruz Bebişlere. Ama gaz ilacı dediğim gibi altı aydan önce verilmemeli.

Amacım kimseyi korkutmak deil arkadailar..kendi yavrum için ne kadar endişe ediyosam başka çocuklarında zarar görmesini istemediğim için paylaşıyorum
kimseye ver yada verme demiyorum herkesbkendi bilir..amabildiğim bişeyi burda yazıp insanlarun araştırıp doğru karar vermesine yardımcı oluyosam ne mutlu bana

Alkol oranı düşükte olsa riske atıp vermem ben..karaciğere ve beyin hücrelerine etkisi ortada olan bi maddenin bir damlası bile o lüçücük vüduda zarar diye düşünüyorumm...anason zaten uyuşturucu ..ben mi çok detaycıyım bilmiyorum ama bu maddeler çok zararlı azı faydalı olması da mantıklı gelmiyo

Ben 44 kilo ile hamile kalmıştım 62 ile doğuma gittim şu an 51 kiloyum.. Hayatımda hiç göbeğim olmamıştı hatta yandan bakınca görünmüyosun diye dalga geçerlerdi.. Kemik üstü deri kaplama diyodu kuzenim :) boyum 160 cm.. Şimdi son hali bu göbeğimin,bugün kırklandık.. Çok değil dimi,ne zamana eskisi gibi olur,sanki bana ait değil acayip rahatsız ediyo beni

Etil alkol çok zararlı bişey değil canım miktar çok düşük çünkü. Elma ve üzümden de alınır o miktar. Anason ve muskat doğal ama onların da yan etkisi kanıtlanmadığı için kullanılmamalı.

Sen sezeryan olmadın mı? Benim beşinci ayda bike göbeğim belli değildi kırkı geçeli nir hafta oldu hala sekiz aylık hamile gibiyim. Hissetmiyorum bile karnımı.

Etil alkol şarabın ana maddedi canm...elma ve üzüm yıllandırılmadan üretmez ordada bakteriler üretiyo zaten...etil alkol sinir sistemine çok zararlı ..karaciğere etkisini de biliyoruz..o sebeple zararı yok diyemeyiz

konak diyorlar ona cnm yıkarken biraz bastır oraları yumusak fırcayla da tara kafasında olursa konak sampuanları var onları kullanırsın
Offf en korktuğum şey Başıma geldi
Yüzüne kafasına sürmeye korkuyoruz banyoda ondan oldu demek.

neden çay kahve içmiyoruz içeriğinden dolayı mı sütü mü azaltıyor. ben deli gibi çay içiyorum valla.
cayi kansizim diye az iciyorum. En fazla bebegi uyutmaz kafein tein. Ben 2 yil emzirdim oglumu okadar uzun nasil dikkat ediceksin herseye

Ya seninkileri de anlamak zor neden geldiler ki simdi?
gelmemislerdi dogumdan sonra.o yuzden geldiler ama nedense geldiler mi uzun durma meraklisi oluyorlar

ya su iç zıbınlar var ya ben almısım ama hiç giydiremedim hep cıtcıtlı body giydirdim..o zıbınlar yumusacık kulak içlerini koltuk altını saçını yuzunu onlarla kuruluyorum ben
Evet bende hiç giydirmedim duruyorlar onla kurulayayım bari
Ben nerdeyse kurulamıyorum üşüyor diye hemen giydiriyorum yazık yavruma

Evet bende hiç giydirmedim duruyorlar onla kurulayayım bari
Ben nerdeyse kurulamıyorum üşüyor diye hemen giydiriyorum yazık yavruma
Ben hiç kulak içlerini kurulamadım yaw niye bişey bilmiyormuş gibi davranıyorum deli olucam.

Evdeki rezene naneli çıktı yaw. Lipton rezeneydi meğer içinde nane de varmış.

liptonunki naneli bende de var ve içtiğim zamanlar benim kız memeyi almak istemedi limon yemiş gibi ekşitti yüzünü
şimdi humananın içiyorum kimyonlu şimdilik problem yok bakalım

Gaz yutup genze kacirmanin sonu fiskirtarak kusmak oldu bu defa. Burnundan geldi. Sumukleri yumusadi cektim tek iyi yani bu oldu.

liptonunki naneli bende de var ve içtiğim zamanlar benim kız memeyi almak istemedi limon yemiş gibi ekşitti yüzünü
şimdi humananın içiyorum kimyonlu şimdilik problem yok bakalım
Rezeneyi aktardan aldim ben tane tane. Kaynar suyla demleyip iciyorum. Anason da var azicik ondn atiyorum. Isirgan da koyuyordum da idrar sokturucu yazmis nette sutu artirir mi emin olamadim. Bilen var mi isirgani

Boyun daha mı uzun benden zayıf duruyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…