2015 Şubat Anneleri

Olmuştur cnm Ayaz.sen hatırlamıyor olabilir misin? Çünkü her bebeğe rutin yapılıyor.Aşı takviminde var Sağlık Baknlığının.

Ağızdan verilmedi onu çok iyi hatırlıyorum ama bir de iğne şeklinde varmış 2000 yılı sonrası uygulanan belki o olmuştur yarın aşıya gidicez sorarım canım

Bir bebek neden 10da yatip 5.30da uyanir. Sanki ise gidecek. Babasindan bile erken uyaniyo. Meme aski bizde de zirvede yine bu ara. O kadar uyku egitimi verdim ayaklaninca o da bosa gitti asla uyumuyo saatlerce kendi haline birakirsam. Icindeki canavar uyandi resmen cocugun. yeb4 bizimki de oyle ciglik cigliga bagiriyo artik bisey isterken. Deli olcam.

Aynı sıkıntı bende de var karanlıkta uyanıyor kaçta yatarsa yatsın gözlerim yanıyor hep açamıyorum sabahları.. Güya 11de işe gidiyorum ama 6da komple ayaktayım..

Ayaz da öyle Can'ım yeb4 yani istediği olmayınca çığlıklar ağlamalar başlıyor ben de hemen şarkı söylemeye başlıyorum konuşuyorum, susmazsa da kendi bilir susana kadar ağlamaya devam :))

bizde de durumlar aynı. gece 4 de beşiğinde kalkmış şifonyere uzanmaya çalışıyordu sese uyandım. gece 3-4 pörtlüyorlar. istemediği şey olunca bağırıo kendini yere atıp el kol yapıo. çok fenalar. ben veriom valla. bikaç sn sonra atıo zaten o zaman alıp kaldırıyorum.

Ben de oyle yapiyorum canim birakiyorum aglasin. Artik ogrenirler dimi dediklerini yaptirmayi? Dikkatli olmaliyiz.

Valla ne enerji var bunlarda. Bi de diyolar bebekler yok su kadar uyumali yok bu kadar uyumali. Bizim bebekleri gormemisler galiba:) Bizimki dogdugundan beri ortalamanin cok cok altinda uykuyla yasiyo.

Slm herkese ..
Demek ki sadece biz değilmişiz meme delisi olan . Geceden sabaha kadar kaç kere emiyor sayısını bilmiyorum ve benimle uyuyor .. Emmiyorsa bile açık bıraktırıyor elini göğüsüme koyuyor ..beşiğine de alışmıcak böyle..
Devamlı memede olduğu için sanırım 2 haftadır kaşığı reddediyor hiç bişi yemiyor .. Sonra mem mem diye ağlamalar .. Offf napacam böyle ..

gelincikgibi dadera kızlar bence artık kesinlikle bizi kullanıyorlar.
bir yerde okumuştum bebeklere 10 aya kadar hayır denmemeli ondan sonra anlamaya başlarlarmış.

resmen yalandan ağlıyor daha doğrusu ağlamaya çalışıyor ve çığlık atıyor. bu beni çok korkuttu. yapılmayacak bir şeyse yapmıyorum vallahi. babası benden daha katı bu konuda. küçük diyoruz ama bu zamanlardan başlıyo şekillenmeye çok dikkat etmek lazım. bi de nasıl akıtıyo gözyaşlarını ona şaşıyorum ya.

balık burcu kızları çok nazlı olurmuş sanırım bu da öyle olacak yandık. gerçi nazlı olsun ona bişey demem tabiiki şımarsın nazlansın bi tanecik kızım var. ama edepsiz arsız tutturan kaprisli çocuklardan olmasın laf dinlesin. en büyük korkum bu

of seninlki daha fenaymış. zor olsa da bu alışkanlıklarını kırmak lazım. ama kıyamıyor da insan. mememi açmaya başladığım an bile nasıl gülüyo heyecanlanıyo anlatamam. bu yaz bitsin komple kesicem bir buçuk yaşında işte yeter bence.

sanırım en doğru yaptığım şey 6 aylıkken yanımdan ayırmaktı. odasında uyur asla taviz vermiyorum. gece bazen kaç kez kalktığını sayamıyorum benim için çok zor oluyo yanıma alsam yatırarak emzirsem daha kolay bana ama alıştırmadım dayanıyorum sırf alışmasın diye. sabahları sadece yanıma alıyorum onda da şekerleme yapıyoruz zaten.

senin için zor olucak belki ama önce beşiğinde yatmaya alıştır gerekiyosa hep git orda emzir. ya da dayancan azıcık en geç 2 yaşında bırakacaklar zaten.

uyusun temizlik yapayım diye bekledim uyudu sadece salonu temizleyebildim. diğer yerlerde süpürge açınca uyanıyor.
uyansa da uyusa da temizlik yapamıyorum çocuk da napsın

yaz gelsin koridordaki halıları da kaldırıp makinede yıkanan kilim tarzı şeyler sericem ya bıktım halılardan.

Valla ne enerji var bunlarda. Bi de diyolar bebekler yok su kadar uyumali yok bu kadar uyumali. Bizim bebekleri gormemisler galiba:) Bizimki dogdugundan beri ortalamanin cok cok altinda uykuyla yasiyo.
ayyy bizim de.. teee doğumdan sonra başladı, çocuk doktoru hastanede odaya kontrole geldi, bebeğin bir zorluğu yok hocam diyor bana, yeni doğanlar günde 20 saat uyur diyor :)) çok gülmüştüm o zaman benimki ilk gece bile uyumamıştı :)))

Bence öyle kokrtuğun gibi olmayacak zaten hiç merak etme sen canım.. sonuçta bilinçli bir annesin ve bu konuya önem verdiğin için de daha dikkatlisin.. yaramazlıkları her zaman olacak ki olsun zaten mal gibi duran afedersin bir çocuk ben istemem ne varsa yaramazlarda var ama dediğin gibi kullanmamalılar bizi ki öyle de olmaz :))

haha :)) ben uyanıkken süpürge yapabiliyorum, süpürgenin peşinden yürümeyi çok seviyor o yüzden sıkıntı olmuyor :) diğer işleri de uyurken yapayım diyorum ama artık sadece sabahları uyuyor o yüzden de kalıyor hafta sonuna..

tüm bebişler gündüz tek uykusuna geçti mi? benimki 1-2 gündür sadece sabah 10-10.30 gibi uyuyor sonra bir daha uyumak istemiyor ben de zorlamıyorum.. dün akşam 19.30da uyudu bu yüzden..böyle olunca da akşamları hiç dışarı çıkılmaz, ama onun için sağlıklı olan geç uyuması, zaten sosyal hayatım yok artık napalım bu gidişle de olmicak :))

bugün aşısı vardı bir de ayazın 1 yaş aşısı, çok ağladı yavrum hiç böyle ağlamamıştı gelir gelmez de aşıdan sabah hemen uyudu yavrum.. hiç sevmiyorum bu aşı günlerini allahtan ağustosa kadar yok.. yazık böyle böyle doktorlarda korkmaya başlıyorlar.. bizim hemşireler de çok gaddar oluyor yaa, bazıları ne güzel güle oynaya aşı yapıyor bizimkiler cart diye sokuyor iğneyi

inşallah canım. aynen ben de yaramaz çocukları severim. çocuk tabiiki meraklı ve yaramaz olmalı :))

boşver çalışıyosun zaten haftasonu bi seferde yaparsın. bizimkide süpürgeye bayılıyo ama çok engel oluyo yapamıyorum. üstüne biniyo önüne geliyo çıldırıyo sevinçten :)

gündüz tek uyku uyuyo ama akşam bi sapıtıyo 6 gibi. uyutsam bi saat sonra kaşkar gece uyumaz. idare ediyoruz yine bi düzenimiz yok tam. akşam 10 gibi yatıyor.

aşıları bnde swvmiyorum bize de var daha
bizim ebemiz allahtan çok tatlı. güzel güzel seviyo nazik davranıyo. bilgilendiriyo detaylıca. keşke hepsi öyle olsa ebeler ego bombası resmen.

Benimki de ayni ilk iki gece hastanede uyumadik eve geldik hala uyku yok. Aman sutun yetmio ondan uyumuo dediler mama verdik yine uyumuyo ne gunlerdi yaa. Gozlerimden uyku akar Duru 12den once uyumaz.

Kesinlikle kullaniyolar canim yaa dedigin gibi nazlilik baska da simariklik olmasin insallah hic. Arsiz cocuk cok korkutur beni. Gerci her cocuk ailesinin yansimasi oluyo. Insallah hersey guzel olacak

Park yatak beşiği valla sığacağımı bilsem oraya taşınacam:) en azından uyuduğunda o kalır beşiğinde ..
İşe gitmiyorum iyi ki yoksa herşey çekilmez olurdu benim için... Aynen memeden ayrılmadan bu iş çözülmez gibi geliyor banada..

Yok daha öğrenmedi merak etme.Baska iletişim yolu yok ondan.elinden aldıysan asla geri verme aglarken.kiyamazsan hiç alma elinden.aldiysan az ağlasın duygusunu yaşasın.sonuçta elindeki hoşuna giden şeyi kaybetti.sınır oldu.sonra sarıl teselli et konuş.Bazen hemen kanıyor bazen uzun suruyor.bi de dikkat et bu zamanlar AC uykusuz anlara denk gelmesin.bu zamanlarda eğitim olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…