evet canım öyle. ama anneanne babaanne faktörü de çok önemli. şımarıklıktan kastım da nazlanma zaten.Kesinlikle kullaniyolar canim yaa dedigin gibi nazlilik baska da simariklik olmasin insallah hic. Arsiz cocuk cok korkutur beni. Gerci her cocuk ailesinin yansimasi oluyo. Insallah hersey guzel olacak
senin odanda mı beşik? eğer öyleyse koyabileceğin başka oda varsa yavaştan alıştırabilirsin ayrı yatmaya. ben ilerde anlar da zor olur diye korkumdan altı ayd ayırdım. zaten ilk beşiği küçüktü anca altı aya kadar yatardı.Park yatak beşiği valla sığacağımı bilsem oraya taşınacam:) en azından uyuduğunda o kalır beşiğinde ..
İşe gitmiyorum iyi ki yoksa herşey çekilmez olurdu benim için... Aynen memeden ayrılmadan bu iş çözülmez gibi geliyor banada..
oh iyi o zaman. daha bilerek yapmıyo yani. bana bizi fena kullanıyo gibi geldi ama haklısın daha bebek o başka iletişim yolu yokki. susayınca bile ağlıyo. sadece meme isterken mmemememama diyo onu demese şaşarım zaten :)Yok daha öğrenmedi merak etme.Baska iletişim yolu yok ondan.elinden aldıysan asla geri verme aglarken.kiyamazsan hiç alma elinden.aldiysan az ağlasın duygusunu yaşasın.sonuçta elindeki hoşuna giden şeyi kaybetti.sınır oldu.sonra sarıl teselli et konuş.Bazen hemen kanıyor bazen uzun suruyor.bi de dikkat et bu zamanlar AC uykusuz anlara denk gelmesin.bu zamanlarda eğitim olmaz.
Can'ım ben oğlumu ayırırken kızımı da ayırdım en rahatı valla yine Ağrı'sı sızısı olunca yanımda yatıyor ama genelde kendi odasındaPark yatak beşiği valla sığacağımı bilsem oraya taşınacam:) en azından uyuduğunda o kalır beşiğinde ..
İşe gitmiyorum iyi ki yoksa herşey çekilmez olurdu benim için... Aynen memeden ayrılmadan bu iş çözülmez gibi geliyor banada..
Cnm benim oğlum son 2 aydır gün içinde 1 kez uyuyor.O da 1-1,5 saat.çok nadir 2 saati bulduğu oluyor.Seninki kaç saat uyuyor? Az gibi geliyor bana.8:30 dan önce de yatmıyor gece uykusuna.haha :)) ben uyanıkken süpürge yapabiliyorum, süpürgenin peşinden yürümeyi çok seviyor o yüzden sıkıntı olmuyor :) diğer işleri de uyurken yapayım diyorum ama artık sadece sabahları uyuyor o yüzden de kalıyor hafta sonuna..
tüm bebişler gündüz tek uykusuna geçti mi? benimki 1-2 gündür sadece sabah 10-10.30 gibi uyuyor sonra bir daha uyumak istemiyor ben de zorlamıyorum.. dün akşam 19.30da uyudu bu yüzden..böyle olunca da akşamları hiç dışarı çıkılmaz, ama onun için sağlıklı olan geç uyuması, zaten sosyal hayatım yok artık napalım bu gidişle de olmicak :))
bugün aşısı vardı bir de ayazın 1 yaş aşısı, çok ağladı yavrum hiç böyle ağlamamıştı gelir gelmez de aşıdan sabah hemen uyudu yavrum.. hiç sevmiyorum bu aşı günlerini allahtan ağustosa kadar yok.. yazık böyle böyle doktorlarda korkmaya başlıyorlar.. bizim hemşireler de çok gaddar oluyor yaa, bazıları ne güzel güle oynaya aşı yapıyor bizimkiler cart diye sokuyor iğneyi
Aynen Can'ım çok tatlı ve akıllılar, ne de çabuk büyüdüler maşallah. Hele kreşe falan başladıklarını düşünemiyorum şimdiden ağlamaya başlarım :))
çok tatlı yaaaa allahım deliricem akıl küpü bunlar yeminle :) bende pili çıkmış başka bi kumanda veriyorum onu beğenmiyor elimdekini alıp tv ye tutrak basıyor düğmelere. kanal değiştirdikçe de bi gülüyo sorma. eşşek sıpaları bunlar yavv
Aslındaa kendiler yemeyi bi öğrenseler hiç böyle oyalamaya ihtiyacımız olmayacak da işte ne vakit var bizde ne sabır. Ama bu yaz eline verecem kendi kendini yedirsin :))ben böyle otlakçı bir şey görmedim. bu kızın kaşığa antipatisi var herhalde. yemeğini yedirirken daha tadın bakmadn kaşığı itiyor. amabiz yemek yiyelim tok da olsa dibimizde.
bu akşam geldi yine sndalyede dibime nasıl yalvarıyo mızmızlanıyo ver diye. pilav bezelye yiyodum ona da verdim ama elimle. kaşıkla zevki olmuyo demek :) bayağı bi yedi. bi de iki tane dişi olsa da çiğniyo kuzum kıyamam daha çok dişi olsa neler yicek kim bilir :))
ama iki gündür iştah yine çok fena. mecbur çizg film müzikleri dinleterek yediriyorum. ama sadece hastayken iştahsızken yapıyorum. o zaman yesin de nasıl olursa olsun diyo insan
Ya bende sana soracaktım ne oldu uyku işi diye.. Bu ara dolunaysan etkilemiyorlarmış güya ondan uyumuyorlarmış. Bizde her şeye bi bahaneBir bebek neden 10da yatip 5.30da uyanir. Sanki ise gidecek. Babasindan bile erken uyaniyo. Meme aski bizde de zirvede yine bu ara. O kadar uyku egitimi verdim ayaklaninca o da bosa gitti asla uyumuyo saatlerce kendi haline birakirsam. Icindeki canavar uyandi resmen cocugun.yeb4 bizimki de oyle ciglik cigliga bagiriyo artik bisey isterken. Deli olcam.
Tuna da benim elim olmadan uyumak istemiyor . uyku arkadaşı yaptı beni. Bende Nasıl alıştırırım bi azıcık bi köpekçik bişeye bilmem. Aslında bu dönemde bi oyuncağa bağlılık gösteriyorlarmış Nasıl yapılır bilmiyorum artıkSlm herkese ..
Demek ki sadece biz değilmişiz meme delisi olan . Geceden sabaha kadar kaç kere emiyor sayısını bilmiyorum ve benimle uyuyor .. Emmiyorsa bile açık bıraktırıyor elini göğüsüme koyuyor ..beşiğine de alışmıcak böyle..
Devamlı memede olduğu için sanırım 2 haftadır kaşığı reddediyor hiç bişi yemiyor .. Sonra mem mem diye ağlamalar .. Offf napacam böyle ..
Can'ım Tuna da 1 yaş aşısını olduğunda çok ağladı, bu biraz ağır oluyormuş. Ağrı kesici verdim ben boşuna canı yanmasın diye. Ayaz yine acıdan sonra uyumuş Tuna daha hiç bir zaman aşı sonrası öyle derin uykulara dalmadı hayret :)) bu uyku konusunu. Bende size danışacaktım. Tuna normalde üç kez kısa kısa uyuyordu. Ama artık akşam üstü uyumuyor çünkü gece uykusu kayıyor. Ama uyumayı da da çok huysuz oluyor. Gündüz on buçuğa kaydırabilseydim ilk uykuyu öğlende ikiden dörde kadar uyusa(ahh hayaller diyoruz burdahaha :)) ben uyanıkken süpürge yapabiliyorum, süpürgenin peşinden yürümeyi çok seviyor o yüzden sıkıntı olmuyor :) diğer işleri de uyurken yapayım diyorum ama artık sadece sabahları uyuyor o yüzden de kalıyor hafta sonuna..
tüm bebişler gündüz tek uykusuna geçti mi? benimki 1-2 gündür sadece sabah 10-10.30 gibi uyuyor sonra bir daha uyumak istemiyor ben de zorlamıyorum.. dün akşam 19.30da uyudu bu yüzden..böyle olunca da akşamları hiç dışarı çıkılmaz, ama onun için sağlıklı olan geç uyuması, zaten sosyal hayatım yok artık napalım bu gidişle de olmicak :))
bugün aşısı vardı bir de ayazın 1 yaş aşısı, çok ağladı yavrum hiç böyle ağlamamıştı gelir gelmez de aşıdan sabah hemen uyudu yavrum.. hiç sevmiyorum bu aşı günlerini allahtan ağustosa kadar yok.. yazık böyle böyle doktorlarda korkmaya başlıyorlar.. bizim hemşireler de çok gaddar oluyor yaa, bazıları ne güzel güle oynaya aşı yapıyor bizimkiler cart diye sokuyor iğneyi
Ooo bi de bu mu cikti ne cok bahanemiz varmisYa bende sana soracaktım ne oldu uyku işi diye.. Bu ara dolunaysan etkilemiyorlarmış güya ondan uyumuyorlarmış. Bizde her şeye bi bahane
bi gecede yağan kar her yeri doldurdu bereket getirsin ne diyelim :) memleket kayseri çok uzakta değilim aslında ama kış ağır geçince sıkta gidemedim mart başı gibi gideceğim inş..Canm sen sıvasta yaşıyordun dimi? Sabah gördüm haberlerde yokst Sivas ful kar çok şaşırdım burası da soğudu ama kar yok..memleketin beresiydi? Seni anlayabiliyorum aileden uzak olmak zor ne kadar çekirdek ailen olsa da anneni babanı akrabalarını o kalabalık sıcak ortamı arıyorsun.. Ne zaman gideceksin ki??
İnşallah rahatça atlatır aşıları, ayaz ağladı çok aöa sonra gün içinde iyiydi çok şükür..Cnm benim oğlum son 2 aydır gün içinde 1 kez uyuyor.O da 1-1,5 saat.çok nadir 2 saati bulduğu oluyor.Seninki kaç saat uyuyor? Az gibi geliyor bana.8:30 dan önce de yatmıyor gece uykusuna.
Aşılıları ben de hiç sevmiyorum.Siz atlatmışsınız,darısı bizim başımıza olsun.İnsan stres oluyor resmen.
Ne güzel öyle ebe her yerde olsa keşke..boşver çalışıyosun zaten haftasonu bi seferde yaparsın. bizimkide süpürgeye bayılıyo ama çok engel oluyo yapamıyorum. üstüne biniyo önüne geliyo çıldırıyo sevinçten :)
gündüz tek uyku uyuyo ama akşam bi sapıtıyo 6 gibi. uyutsam bi saat sonra kaşkar gece uyumaz. idare ediyoruz yine bi düzenimiz yok tam. akşam 10 gibi yatıyor.
aşıları bnde swvmiyorum bize de var daha
bizim ebemiz allahtan çok tatlı. güzel güzel seviyo nazik davranıyo. bilgilendiriyo detaylıca. keşke hepsi öyle olsa ebeler ego bombası resmen.
Güzel soru, aynı soruyu benim ilk yıllarımda Bi öğrenci sormuştu ilk okuldaydı, ben de kan vücutta bitmez elbette ama eğer bir yerin çok aşırı kanarsa o Zaman güçsüz kalırsın, hasta olursun demiştim.. Sonra bana ölür müyüm dedi, ben de buna cevap vermeden balık örneğini vermiştim, okulda akvaryum vardı işte balıkların yüzdüğü suyu bizim bedenimizdeki kan gibi düşün o su biterse balıklar acı çeker, üzülür, güçsüz kalır ve hasta olurlar demiştim o aklıma geldi :) biye bitmez sorusuna da öyle bir örnek iyi olabilir bizim kanımız denizdeki su gibi bitmez Allah öyle yaratmış ama çok çok kanar sa azalırsa o Zaman hasta oluruz diyebilirsin.. Bitmez diyip bırakırsan hiç belli olmaz bu veletlerin be yapacağı, iki gün sonra denemeye kalkar falan Allah korusun bitiyor mu bitmiyor mu diye :))gelincikgibi çok gel hele bi bacım
Oğlum un elinde siil vardı baya büyüktü. Son günlerde kanıyor kopmaya başladı fln
Neyse kan biter mi dedi bende bitmez dedim. Bu seferde neden bitmez diyor
Ne diycem bulamadım yaaaa
Anatomi dersıde gördüm ama prof olsam ne yazar bu veletlere:))))
Kan bıtermi sorusuna verdığım cevabı da modıfıe yapabılırım sorun değil :)
Abooo aynen ben de az önce yatıyım dedim yine uyandı, ayaz da öyle hissediyor mu anlamadım iki dk sonra uyanıyor :)Can'ım Tuna da 1 yaş aşısını olduğunda çok ağladı, bu biraz ağır oluyormuş. Ağrı kesici verdim ben boşuna canı yanmasın diye. Ayaz yine acıdan sonra uyumuş Tuna daha hiç bir zaman aşı sonrası öyle derin uykulara dalmadı hayret :)) bu uyku konusunu. Bende size danışacaktım. Tuna normalde üç kez kısa kısa uyuyordu. Ama artık akşam üstü uyumuyor çünkü gece uykusu kayıyor. Ama uyumayı da da çok huysuz oluyor. Gündüz on buçuğa kaydırabilseydim ilk uykuyu öğlende ikiden dörde kadar uyusa(ahh hayaller diyoruz burda) çok güzel olacak. Ama beyimiz altı da ayakta olduğu için sabah dokuzda uykusu geliyor ve olmuyoooor :)) gece uykusuna çok geç yatması doğru değilmiş Can'ım sekiz buçuk en geç. Bende öyle yapmaya çalışıyorum, sosyal hayatı falan geçtik zaten en azından akşam iki damla kafa dinliyorum, fakat bu çocuk benim kokumu alıyor kesin çünkü ben ne Zaman saat kaçta yatarsam yatayım Tuna u-ya-nı -yor! çözemiyoz biz bu işi olmuyor kardeş..
Öğlen bir buçuk saate yakın uyuyor ama ben yanındaysam ve arada pış pış yaparsam. Emzik ve elim olduğu sürece uyuyor. Nasıl alıştıracağım ben bu uyku arkadaşına? Elimi tutmasından Nasıl vazgeçireceğim yahu..Abooo aynen ben de az önce yatıyım dedim yine uyandı, ayaz da öyle hissediyor mu anlamadım iki dk sonra uyanıyor :)
Ya ayaz da sabahları çok erken kalktığı için 9da uyutmuş hep kayınvalidem ama ben 15 tatilde her gün 5-10 dk kaydırarak 10-10.30 arasına çektim.. Şimdi nisana kadar 11 de gidicem okula süt iznim var ama sonra nolur bilemedim benden başkası da uyutamıyor artık keretayı :) tuba hep yarım saat mi uyuyor yoksa daha uzun uykusu oluyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?