2015 Şubat Anneleri

Kesinlikle kullaniyolar canim yaa dedigin gibi nazlilik baska da simariklik olmasin insallah hic. Arsiz cocuk cok korkutur beni. Gerci her cocuk ailesinin yansimasi oluyo. Insallah hersey guzel olacak
evet canım öyle. ama anneanne babaanne faktörü de çok önemli. şımarıklıktan kastım da nazlanma zaten.

inşallah hepimiz güzel çocuklar yetiştiririz :)

senin odanda mı beşik? eğer öyleyse koyabileceğin başka oda varsa yavaştan alıştırabilirsin ayrı yatmaya. ben ilerde anlar da zor olur diye korkumdan altı ayd ayırdım. zaten ilk beşiği küçüktü anca altı aya kadar yatardı.

oh iyi o zaman. daha bilerek yapmıyo yani. bana bizi fena kullanıyo gibi geldi ama haklısın daha bebek o başka iletişim yolu yokki. susayınca bile ağlıyo. sadece meme isterken mmemememama diyo onu demese şaşarım zaten :)

dediğin gibi yapayım o zaman zaten öyle yapıyorum. teselli ediyorum sarılıyorum susmazsa. konuşuyorum hayır onu alamazsın diye neden alamayağını anlatıyorum anlamasa da :))

ama dediğin gibi bu anlar uyku ve açlık anındaysa aala susmuyor iyice delleniyor

Merhaba kızlar oğlum babaannesinin yanına geleli tekrar anne demeye başladı bana çok şükür bu çocuk galiba kalabalık ortamdan kendi evimize geçince kendini yalnız hissediyor ne kadar ilgilensemde amcalarını dedesini ninesini özlüyor
Bu arada benim oğlum 26 aylık olacak boyu 94 cm kilosu da 19-20 arası değişiyor boylu poslu top gibi değil ama yine de kafama takılıyor büyüdükçe kilosu siner mi diye inşallah siner
Babası amcaları da öyleymiş ama işte anne yüreği sıkıntı ediyorum kilosu 97 persentilin üstünde
Çok yedirmiyorum bir kase yemeği kardeşiyle beraber yiyor ama kış olduğu için dışarıda koşup oynayamadığı için yakamıyor galiba
Kızçem de ayakta desteksiz duruyor yaşına kadar yürür diyordum da geçer heralde o da 10.5 kilo boyu biraz kısa ve Kocaman bir göbeği var o da çok aşırı yemiyor hatta çoğu Zaman emerek geçiyor
Rabbim hepimizin evlatlarını hayırlı sağlıklı huzurlu Mutlu İman dolu evlatlar nasip etsin :)
Çok uzattım biliyorum ama çok tatlı bebişlerimiz var allah bahtlarını da güzel nasip etsin :)

Can'ım ben oğlumu ayırırken kızımı da ayırdım en rahatı valla yine Ağrı'sı sızısı olunca yanımda yatıyor ama genelde kendi odasında

Cnm benim oğlum son 2 aydır gün içinde 1 kez uyuyor.O da 1-1,5 saat.çok nadir 2 saati bulduğu oluyor.Seninki kaç saat uyuyor? Az gibi geliyor bana.8:30 dan önce de yatmıyor gece uykusuna.

Aşılıları ben de hiç sevmiyorum.Siz atlatmışsınız,darısı bizim başımıza olsun.İnsan stres oluyor resmen.

Aynen Can'ım çok tatlı ve akıllılar, ne de çabuk büyüdüler maşallah. Hele kreşe falan başladıklarını düşünemiyorum şimdiden ağlamaya başlarım :))

Aslındaa kendiler yemeyi bi öğrenseler hiç böyle oyalamaya ihtiyacımız olmayacak da işte ne vakit var bizde ne sabır. Ama bu yaz eline verecem kendi kendini yedirsin :))

Ya bende sana soracaktım ne oldu uyku işi diye.. Bu ara dolunaysan etkilemiyorlarmış güya ondan uyumuyorlarmış. Bizde her şeye bi bahane

Tuna da benim elim olmadan uyumak istemiyor . uyku arkadaşı yaptı beni. Bende Nasıl alıştırırım bi azıcık bi köpekçik bişeye bilmem. Aslında bu dönemde bi oyuncağa bağlılık gösteriyorlarmış Nasıl yapılır bilmiyorum artık

Can'ım Tuna da 1 yaş aşısını olduğunda çok ağladı, bu biraz ağır oluyormuş. Ağrı kesici verdim ben boşuna canı yanmasın diye. Ayaz yine acıdan sonra uyumuş Tuna daha hiç bir zaman aşı sonrası öyle derin uykulara dalmadı hayret :)) bu uyku konusunu. Bende size danışacaktım. Tuna normalde üç kez kısa kısa uyuyordu. Ama artık akşam üstü uyumuyor çünkü gece uykusu kayıyor. Ama uyumayı da da çok huysuz oluyor. Gündüz on buçuğa kaydırabilseydim ilk uykuyu öğlende ikiden dörde kadar uyusa(ahh hayaller diyoruz burda ) çok güzel olacak. Ama beyimiz altı da ayakta olduğu için sabah dokuzda uykusu geliyor ve olmuyoooor :)) gece uykusuna çok geç yatması doğru değilmiş Can'ım sekiz buçuk en geç. Bende öyle yapmaya çalışıyorum, sosyal hayatı falan geçtik zaten en azından akşam iki damla kafa dinliyorum, fakat bu çocuk benim kokumu alıyor kesin çünkü ben ne Zaman saat kaçta yatarsam yatayım Tuna u-ya-nı -yor! çözemiyoz biz bu işi olmuyor kardeş..

bi gecede yağan kar her yeri doldurdu bereket getirsin ne diyelim :) memleket kayseri çok uzakta değilim aslında ama kış ağır geçince sıkta gidemedim mart başı gibi gideceğim inş..

peşembe günü 1 yaş aşısını olduk 3 taneydi 3ünüde koldan yaptı ağladı ama hemen sustu eve gelene kadar ağzını açmadı halbuki aşıya gidene kadar bıdır bıdır konuşuyordu iğneleri yiyince sessizliğe büründü kuzum:)
eve gelince kucağımda uyuyakald ı halsiz düştü normalde uyku saati değildi neyseki ateş yapmadı ilk defa kendimi hzırlıyordum bu gece uyku yok diye ama gündüz bile keyfi yerindeydi sanrım artık vücut alışıyor aşılara ağustosta gideceğiz 1.5 yaş aşısı bi bitmediler
1 ay boyunca kızamık geçirenlerin ortamında olmasın dikkat et dedi size söylediler mi bunu

gelincikgibi çok gel hele bi bacım
Oğlum un elinde siil vardı baya büyüktü. Son günlerde kanıyor kopmaya başladı fln
Neyse kan biter mi dedi bende bitmez dedim. Bu seferde neden bitmez diyor
Ne diycem bulamadım yaaaa
Anatomi dersıde gördüm ama prof olsam ne yazar bu veletlere:))))

Kan bıtermi sorusuna verdığım cevabı da modıfıe yapabılırım sorun değil :)

İnşallah rahatça atlatır aşıları, ayaz ağladı çok aöa sonra gün içinde iyiydi çok şükür..

Benimki belli olmuyor genelde sabahları 1-1,5 Bi de akşam 4 gibi 1 saat uyuyordu şimdi değişti her gün farklı bugün sabah 2 saat uyumuş uyutup gitmiştim işe, ben gelince de 5 gibi 40 dk daha uyudu zorla uyuttum ama.. Ya aslında tek uykuya geçmek için erken bence 17-18 aylıkken daha iyi ama bilemedim.. Bana da hep az geliyor, akşamları da 9a doğru uyuyor 1500 kere uyanarak sabah 6da en geç ayakta.. Demek ki yetiyor :)

Ne güzel öyle ebe her yerde olsa keşke..

O zaman Begüm de tek uykuya geçti gibi bişi, ne uykuymuş arkadaş bir yıldır uyku uyku diye öldük dışardan biri okusa bunların başka derdi yok mu der :)))

Güzel soru, aynı soruyu benim ilk yıllarımda Bi öğrenci sormuştu ilk okuldaydı, ben de kan vücutta bitmez elbette ama eğer bir yerin çok aşırı kanarsa o Zaman güçsüz kalırsın, hasta olursun demiştim.. Sonra bana ölür müyüm dedi, ben de buna cevap vermeden balık örneğini vermiştim, okulda akvaryum vardı işte balıkların yüzdüğü suyu bizim bedenimizdeki kan gibi düşün o su biterse balıklar acı çeker, üzülür, güçsüz kalır ve hasta olurlar demiştim o aklıma geldi :) biye bitmez sorusuna da öyle bir örnek iyi olabilir bizim kanımız denizdeki su gibi bitmez Allah öyle yaratmış ama çok çok kanar sa azalırsa o Zaman hasta oluruz diyebilirsin.. Bitmez diyip bırakırsan hiç belli olmaz bu veletlerin be yapacağı, iki gün sonra denemeye kalkar falan Allah korusun bitiyor mu bitmiyor mu diye :))

Abooo aynen ben de az önce yatıyım dedim yine uyandı, ayaz da öyle hissediyor mu anlamadım iki dk sonra uyanıyor :)

Ya ayaz da sabahları çok erken kalktığı için 9da uyutmuş hep kayınvalidem ama ben 15 tatilde her gün 5-10 dk kaydırarak 10-10.30 arasına çektim.. Şimdi nisana kadar 11 de gidicem okula süt iznim var ama sonra nolur bilemedim benden başkası da uyutamıyor artık keretayı :) tuba hep yarım saat mi uyuyor yoksa daha uzun uykusu oluyor mu?

Öğlen bir buçuk saate yakın uyuyor ama ben yanındaysam ve arada pış pış yaparsam. Emzik ve elim olduğu sürece uyuyor. Nasıl alıştıracağım ben bu uyku arkadaşına? Elimi tutmasından Nasıl vazgeçireceğim yahu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…