2015 Şubat Anneleri

Dr da güldü valla :))))
Dişlerim sağlammış en azından kontrol ettirmiş oldum diye Polyanna cılık oynuyor um bende nedem. :))

Benim yirmilik dşim yok bılıyınmu ,gömülü de degil çıkmadıda Allah öyle yaratmış torpil liyim :)))))))

Sayılmıyor Can'ım yürüyor :) aramıza hoş geldin, artık sen de bir gezentiye sahipsin :)) kolay gele :))

maasallah canim zaten yuruyorduki duruucuk:)
Sagolun kizlar. Kayinvalidem kilo verir artik pesinden kosa kosa zaten durmuyodu yerinde. Azcik da ben zayiflasam. Konuyu nasil buraya getirdim bilmem

Bence kesinlikle alistir canim kisa sureli komsun olur kres olur birakirsin. Bi sure sonra alisir. Kisilikleri de farkli canim Hakan belki daha bagimli bi cocuktur. Kiyamam yaa.

Sağol canım darısı başınıza 4. Gündeyiz çok şükür artık ilk günler gibi çok sık açmıyor elbisemi ama hep kucağımda olmak istiyor bu da normal sevgiye ilgiye ihtiyacı arttı biraz daha :)

iyi olmya calısıyorum. uzman baktım cok pahalı 200tl tek seansları. pek de durumumuz yok. uzun süreli olduğunu bildiğimden bi başlayamadım. olmadı yine psikiyatriye gitcem.

İnşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer canım ama destek almayı ihmal etme.

Aklıma geldi Bir akrabanız doğumda vefat etmişti bebek nasıl oldu. Soruşturmadan birşey çıktı mı?

soruşturma uzun surer dediler. henuz haber yok. bebeği de teyzesi aldı. o bakıyor şimdilik.

Canim bence doktor olayini ihmal etme bi de hicbiseyi icine atma. Biz cok yakin arkadas olduk artik burda. Dert ortagiyiz. Ister bize anlat ister cok samimi gordugun baska birine ama icine atma. Hersey guzel olacak insallah. Feraha cikacaksin

zaten ilk burası aklıma geliyor. çok sağolun. arada kendime vakit ayırmaya çalışıyorum. bakalım inş ii gelir.

Geçmiş olsun önemli bişey yoktur bence onca hareketi yapabildiysen. Kv kaç yaşında Can'ım çok mu yaşlı ? Bence bakıcıya versen daha iyi olur zaten kv ile olmayacak bu iş belli oldu.
bence de bişey yoktur daha iyiyim bugün ama randevu aldım çektireyim mr yine nolur nolmaz.

kayınvalidem 65 yaşında falan. ama o kadar dinçki holar zıplar yani seni beni gömer :)) her işini kendi yapar aktif becerikli bi kadındır. işte bi çocuğa bakmayı beceremiyo. çok güzel oyalar oyunlar oynar ama sadece o. yemek yedirme giydirme vs beceremiyo bi de hareketli ya şimdi. yemek istemeyince hiç zorlamıyo neymiş ağlatmıcakmış.
kv ben bakarım diyo da nasıl olur bilmem.

o varken de bakıcı tutsam çok ayıp olur. ha derse ben bakamam o ayrı. bilmiyorum ya daha var bunları düşünmeye ama zaman çabuk geçiyor. içim rahat etse memeyi bıraktırdığım an çalışmaya başlardım normalde..

Kizlar bugun duru tutunmadan oda oda gezmeye basladi. Simdi yurumeye basladi mi sayiliyo?:) Buyuyo sipam
hadi gözünaydın :) emeklemiyo diyodun bak şimdi yürüyo. bizi de geçti maşallah biz hala tutunarak yürüyoz tık yok :)

Canim insallah iyi cikar mr sonucun. Zor bisey bel fitigi sonucta hele bi de bebekli insan icin.
Kv de supermis yani. Belki surekli bakarsa alisir.
sağol canım inşallah.
biraz büyüsün de görücez bakalım bakabiliyo mu.

sağol tatlım.
memeyi bırakana kadar çalışmiycam çünkü bizimki memeye aşık. 2 yaşına gelmeden kesmeyi düşünüyorum zaten.
belki dediğin gibi sürekli baksa alışır. gerçi minnet de etmek istemiyorum ama mecbur.. bakalım kendi ne der. daha hamile bile değilken doğur sen çalış ben bakarm diyodu. bakalım gerçekten şimdi istwyecek mi.

yeb4 kv elinden geleni yapmis diye dusun canim, sen birak yine arada isin oldukça
oda ali$sin bakmaya sakin birakmamazlik etme

hepsini yeniden ogrenir
unuttuysada çocuk bakmasini :)
unutmadı ya sadece sevmek daha tatlı geliyo. ywdirmek giydirmek zor ya. amaaan artık düşünmek istemiyorum ya. en kötü senaryo 4yaşına gelir kreşe veririm napayım. o zamana kadar evde delirmeZsem :))

sende kendine çok yükleniyosun. ben tek çocuklu halimle neleri unutuyorunm bilsen. sen gayet iyisin bence.

Hakan'ın bağımlılığı için de neden arama bence her çocuğun yapısı bir değil. alıştırmak için arkadaşın bir saat burkabikirsin sık sık. ya da dediğin gibi kreş vs.
gerçekten yapı meselesi. benim kız sokakta gördüğü yabancıya bile atlar az oynatsa az gülse ona. hele zaten evin kapısı açıldığı an orda kim vars atlar gider beni umursamaz vallahi. tam bi sokak köpeği

günaydın canlar..
çok uykusuzum çooook.. bu gece abartmıyorum 6 defa uyanmıştır. çoğunda da çığlık atarak ağlayarak uyandı. anlamadım ne olduğunu..

sabah 8de dikildi ayağa tabii. keyfi yerindeydi sabah ama. gece fazla uyuyamadığı için şimdi uyuttum yine kahvltıdan önce. ama uyanır hemen.

bütün gecw ayağımda salla babam salla defalarca. telefondan bişeyler okumaktan göZlerim yamuldu uyumayayım diye. allahım bu çocuk büyütmek ne zor şeymiş. bazen diyorum bilsem yapabildiğim kadar geç yapardım herhalde

Günaydın Canım
Çocuk büyütmek bu dünyadaki en zor iş ve biz daha yolun başındayız :) geç yapmak çare değil ki yine öyle olacak biz de ileriki yaşlarda Rahat ederiz emekli olunca gezer tozarız :)))
Ahh hayaller :)

mery60 tam listeyi uygulayamıyorum yani şöyle mesela gün balık vardı ama ben akşam ton balıklı salata yedim çünkğ balık yapmaya zamanım olmadı.. Bu sabah mesela sütlü bişi vardı ama yine seminerim var kahvaltıya fırsat olmadı sadece bir kahve içtim az önce :) ama verdim gibi tartılmadım ama göbeğim indi resmen biraz :) allahım vereyim de kendimi yine daha güzel hissedeyim )) senin Nasıl gidiyor? Tuna Nasıl?

dadera aferin benim minik kuşuma yakında koşar :)) yürürken çok tatlı oluyorlar ama, tehlike çok oluyor ama olsun :) bütün odaları gezer şimdi

Kv zayıf mı? Değilse verir işte ne güzel bize geçerli değil bu bizde de annem geleli 5 kilo verdi ben yerimde sayıyorum çocuklara karşı veya koşturmaya karşı bağışıklık kazandı vücudumuz galiba :))))?

Maalesef bu hizmetler çok pahalı, aslında böyle olmamalı keşke devlet en az yarısını karşılasa geçici bir çözüm de olsa psikiyatriye git Can'ım, bizim okulda tüm anneler gidiyor walla hiç kendimizi yalnız hissetmeyelim )

Alışacak canım o da, biraz daha bağımsızlaşsın çok farklı bir halan olur bu sefer de yüzüme bakmıyor bu çocuk dersin :) sanırım hepimizinki bize çok bağlı, ayaz da her sabah ben evden çıkarken feryat figan ağmıyor bu sabah normalden 2 saat erken çıkmak zorundaydım Nasıl ağladı yavrum ama işte onlar da alışacak Hakan da öyle.. Allahtan babayla ilişkşsi iyi arada 1-2 saat bırakırsın

ne biliyim gençliğimizi yaşardık ilerde yaşlanınca çocuk bakardık gibi bi mantık yürüttüm Ama haklısın o daha zor :) artık ilerde o kaplıca senin bu kaplıca benim gezeriz mery60 nin dediği gibi

şaka bi yana kime sorsam ilerde bu zamanları arıcaksın büyüdükçe dertler büyüyor diyor. cidden öyle mi olacak ya. bundan daha zoru da mı var bazen çok derin düşüncelere dalıyorum. nasıl bir insan yetiştireceğiz, bu devirde bu kadar kötülük dolu ülkede başarabilecek miyiz.. sonra düşünmekten vazgeçiyorum düşündükçe derinlere dalıp çıkamıyorum :)

neysee :)) bu arada bende babam gidince diyette size katılacaktım güya smoothie diyetini yapmıcaktım ama kendime göre yapıcaktım. kız uyurken zaten uykusuzluktan moralim çökmüş, havayı da güzel görünce balkon sezonunu açtım. denize karşı sarelleli ekmeğimi yiyorum ayıptır söylemesi

ama napayım ya bu adam beni delirtecek gelirken ekmek al demeye korkar oldum. o markete girdi mi mutlaka tatlı bişey alıyo. benim sevdiğim çikiletalar dondurmalar. gel de yeme alma diyorum nolcak diyo.
ama ciddi ciddi diyete başlıyorum dersem belki almaz. yani artık başlamam lazım. dur bu fikri ben bi kabulleneyim önce

yok valla gitmem lazım farkındayım. gece uyuyamıyorum. ayak tabanlarım uyuşuyor. ufacık şeye sinirleniyorum hemen ağlıyorum krize çeviriyorum farkında olmadan. sonradan farkına varınca ne kadar büyüttüm diyorum. bi destek almalıyım yani.

aslinda benim uç deil 6 çocugum var :)
gecen hafta biri esime vurdu arabayla yani arabamiza vurdular karsi taarfli suçlu baay ahsar var kasko için bilir kisiye gidielcek esim ben bilmem yerini dedi sabah arabayi goturdum
oradan markete gittim evin ve dukkanin ihtiyaçlarini aldim eve geldim kahvalti hazirladim yediuler gittiler
simdi ev dandini hakanin uykusu var
yemek yapmam lazim hiç bi firkim yok bu konuda :)

kalan çocuklarim esim araba ve dukkanin ihtiyaçlari
ben butun bunlari yaparken de esim tabiki hakana bakdi , çok istekli oldugundan deilde oyle tercih ediyor ben goturrum arabayi deseydi çocuk bakmak zorunda kalmayacakdi
geldigimde uç çcoukla kafayi yemek uzereydi

rahat rahat otursa içime otururdu ben kosturuyom o keyif yapiyor diye
boyle olunca bende kendimi doldurmuyorum galiba

kiyamam ayazima erken çikincada mi uyanik oluyor seninki
bende erken çikdim evden ev ahalisi uyyordu sessizce kaçtim evden desem yeridir

aarada benim ayza beyaza sordugum sorulari okusana kiz gorursun zorluk neymis :))))
simdi dertleri yokki yemek içmek ortaligi karistirmak baskada bisey istemiyolar yazik
buuyudukçe zorlasiyorda tatlilasiyorda
zamanla daha çok baglaniyorsun , karsina alip konusuyon sohbet ediyon derdi neyse siyluyor o kolay ama dert buyuk olunca yine sorun :)

benim kiz dun her itedigini getiryorum ayagaina karsilik olarak bisey almiyorum dedi
al iste
dogur buyut yedir pesinde kos sonra sana karsilik beklesin getirdigi bi br su için yada baska sey için
biliyorumki bu gunlerde benim iyi gunlerim
ergenligi var daha bunun

oglan desen gece bezine kaçirmis sabah sabah heyheyle te^pesinde uyanmis yatakdan tersinden kakmis sekilde vara yogaa agliyor

zor ama guzel iste .. :)

okuyorum okumaz mıyım. takip ediyorum ilerde bana da lazım olur :)
zor tabii ama dediğin gibi daha da keyiflenecek sanırım. alıp karşına konuşabileceksin. hele bu devirin çocukları da her şeyi biliyor..

şimdi sen ne cevap vermelisin kızının o dediğine mesela? gerçekten bu çocuklar insanı şaşırtıyor :) bazen doğru bildiğimiz o kadar yanlış varki. hele dediğin gibi ergenlikte napıcaz bakalım :))

VALLA aynen bura yazdigimi dedim
herseyinize kosuyorum ilgileniyorum adan z ye
neyiniz eksik, neyiniz yok elinizde
butun bunlarin yerine say dedim :))))

ne denirki yaptigi ise karsilik bekleyen bi çocuga gelincikgibi im :)
para veriym bari adi belli tam hizmetçiligi tescillemis olsun

esim bi saat guldu insan azgindaki dolguyu unuturmu diye
kime desen guler diyor bide
haklida ama ne biliyim napsam bimmiyorumki

protein hap oalrak alinuyormu
her sabah yumurta yiyorum
et de yerim yemek seçmem pek hersey yiyorum,sayilir

B12 tablet olarak bulunuyormuş Can'ım. Bak unutkanlığa neler sebep olurmuş, sende hepsİ var dimi, normal yani
Son dönemlerde unutkansınız tamam; ama bu unutkanlığın nedeni, içinde bulunduğunuz stresli yaşam koşullarıyla ilgili olmamalı bu bir.

İkincisi, depresyon ciddi anlamda unutkanlık yapabilir. Unutkanlığınız, burnunuzdaki gözlüğü evin içinde dört dönerek aramanızın nedeni, depresyonda oluşunuz olmamalı.

Üçüncüsü, bazı kişilerde ciddi anlamda dikkat dağınıklığı vardır. Bunun da kendine göre nedenleri vardır elbet, o nedenlere girmeyeyim şimdi. Lakin zaten kendinizi bildiniz bileli dikkati dağınık birisiyseniz, yukarıda yazdığım unutkan durumları yaşama ihtimaliniz zaten yüksektir.

Dördüncüsü, son günlerde gerektiğinden az uyuduysanız, uyku düzeninizi bozduysanız, gece ile gündüzün uyku saatlerinin yerini değiştirdiyseniz unutkanlık yaşamaya başlayabilirsiniz.

Beşincisi, aşırı açlık ve az yemek, az beslenmek unutkanlık yapar. Çünkü beyin ve sinir sistemi, ihtiyacı olan besin maddelerine ulaşamaz. Sermayeden tüketir ve hopp unutkanlık!

Altıncı neden birden fazla işle uğraşmak ve yapılacak işlerin çokluğudur. Yani gün içinde elli tane işle uğraşıyorsanız, koşturmaca, didinmece derken beyin dağılır, ardından unutkanlık başlayabilir.

Yedincisi, tansiyon, şeker, tiroid gibi hastalıklar unutkanlık yapar.

Sekizincisi, herhangi bir olayı unutmamak veya yeniden hatırlamak için gerekli olan yol yöntemleri bilmiyorsunuzdur. Bunun için sık sık unutkanlık yaşamanız normaldir.

Emzirmeyi bıraktıracağınız zaman hayatınızdaki değişiklik zamanlarını seçmeyin özellikle işe başlama gibi bi değişiklikte keserseniz bebek hem memeden hem anneden bir anda koptuğu için iyi olmuyormuş psikolojisi için canım böyle biliyorum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…