2015 Şubat Anneleri

Masajjjjjj uykuuuuuu dinginliiiiikkk sessizliiiik.... Ütopya bunlar, anayız biz ana unutun bunları ayıp

oyy kıyamam şartlamış kendini ninniyi duyunca uyumaya :) hangi ninniyi dinletiyorsun?

tamam başliycam ya aynen bi cesaret gelmesi lazım artık. bu böyle olmayacak. ama hani diyolar ya bu süreç diş çıkarma zamanına vs gelmesin. ben bildim bileli biZim kızın dişleri kaşınıyo. bitmezki bu diş mevZusu.

Tuna da neden uyanıyo sürekli acaba emmek için mi? memeden kesilince belki de uyanmaz? peki şu an yatırdığında yanında bekliyo musun yine? ortalama ne kadar da uyuyo ve ağlıyo mu? ya da ayağa kalkmaya çalışıyo mu?

bir de eğitime başladıktan sonra gündüzleri nasıl yapıcaz? bayağı soru sordum ama sen tecrübelisin bu konuda. yardım et bana şu işi başarayım

bizim de uyku saatimiz belli allahtan 9:30 en geç 10. altını değiştiriyorum babası da geliyo sonra oynaşıyoruz biraz odasında. tulumunu giydiriyorum vs anlıyo uyuyacağını. hele memeyi alınca direkt uyku moduna geçiyor.

Masajjjjjj uykuuuuuu dinginliiiiikkk sessizliiiik.... Ütopya bunlar, anayız biz ana unutun bunları ayıp
hemen unuttum hemen günah çıkarmam lazım ne güzel dedin ütopya diye.

arkadaşlarımız gelmişti yolcu edemedim uyandı hanfendi sallıyorum. bi de masaja gidicem diyorum pehhh

açlikdan uyaniyor olabilirmi canim
valla kendi kendine uyyan çocuk hazine gibi bisey kiymetini bil :)
benim yatir kaldir için sabrim yok
aglatma yida yapamiyorum kusuyor diye
mevbur uyutuup koyyorum yataga ama u iki iuç defa uyaniyor asiri deil onud aidare ediyorum
gunduzden çok yoruldiysa bi kerede uyandigi oluyor

bugun çokk yorgundu uykuszdu parak gidince uykusu $a$ti
eve egldik hiç bisey yedirip içriemedim sadcee emdi beni sonrada uyudu ..
parkda hiç yanimda durmadi surekkli dolasti kostu yurudu
bildiginiz satti beni vallla agzim açik kaldi resmen

Youtube'a zeka geliştiren ninni yaz siyah beyaz bi bebek resmi var o ninni. Murat tuğsuzun ninni perisi albümü çok güzel. tavsiye ederim. diş çıkarma bitmez evet ama bi çok yoğun olduğu aralık var ya hani iştahsız mızmız o ara yapmazsın.
tuna alışkanlıktan uyanıyor kesin meme içün aynen. inşallah meme işi bitince kesintisi uyur gari. ben şu an rutin sonrası emziriyorum emmeyi bırakınca yatağına koyuyorum yatağın yanında bekliyorum oda döne döne uyuyor. on dakikayı bulmuyor. çoğunlukla kalkmoyor ama bazen şımarıklık oyun yapıyor tepki vermiyorum. kalkarsa yatırıyorum. uyuduktan sonra uyanırsa su içirip emzik verip yatırıyorum tekrar.
gündüzleri emerek yada kucağımda uyuyor. Çünkü gündüz her şey dikkatinü çekiyor yatmıyor hiç.. sen istersen önce geceden başla. bak rutini de varmış ne güzel. halledersin bence. ama başlarsan bırakma oldu mu? sabırlı ol ve sakin kal. sakın kızma veya pes etme. baktın bir saati geçti biraz al kucağına dolaştır yine dene..

en son yedide yediriyorum zaten sekiz çeyrek gibi dr yatıyor. yatmadann önce süt mü içiriyim napıyım sence? hakan artık özgür çocuk olmuş bağımsız takılıyor :)) yaa işte maralım ne demiş türkü.. anadan geçilir yardan geçilmez.. daha bunlar bizi kız için satacaklar bu ne ki :))

dinledim ay ne güzel bi ninni o benim uykum geldi dinleyince :) şu çalışmalara başliyim o albümü de alırım yeterki işe yarasın.

gece benimki de emmek için uyanıyor sanırım memeden kesene kadar olacak bu. uyansın iki üç kez o sorun değil tekrar yatsın da. baksana tüm umutlarmız memeyi bırakmalarına kaldı.

dediğin gibi önce geceden başlayıp gündüz yine sallasam kafası karışmaz mı alışabilir mi öyle?

yok sabredicem ya. sonu güzel bitecekse dayanırım 10 -20 gün. çok ağlarsa dediğin gibi sakinleştirir devam ederim. ah işte bi ilk geceyi başarabilsem. yarın yapıcam diyebilsem gerisi gelecek. yok şu gün geçsin yok bu gün geçsin diye diye.. bi de işe yaramazsa diye korkum zaten.

ama beni çok cesaretlendirdin canım çok sağol. kendimi iyice hazırlayayım.

Günaydın kızlar :)
Uyku eğitimi konuşulmuş. Biliyorsunuz ben de yatır kaldır yapmıştım ilk baş iyi gidiyordu sonra cozuttuydu ayaz.. Şimdi ise yatırıyorum yatağa büyük olduğu iiin ben de yanına yatıyorum o döne döne uyuyor.. Kendi kendine uyumuş sayılmıyorlar bence çünkğ yanlarında oluyoruz tek başına uyumak odada tamamen yalnızken hiç bir uyaran olmadan uyumaktır sanırım bu yüzden de hala uyanıyor bizimkiler. Ayaz geceleri emerek uyumamasına rağmen en az 4 kez kalkıyor, yani sayı 4 olunca iyi uyumuş sayılıyorum ben yeb4 acaba hani emzirme bitince mi yapsan eğitimi Dicem ama ayakta sallıyorsunuz o da çok zor olur sadece çocuğu iki kez yormamak adına .. Ama istesen de ürün başlarsın ilk gün zor sadece sonrası kolay biz dayandık sen hele daha kolay yaparsın :))

Bizim egitim falan hep yalan oldu o kadar emek verdim. Onceden vakitsiz uyaninca yani cok sık uyaninca meme vermezdim ama simdi evde yalniz olmadigimizdan uyanmasinlar diye mecbur susturuyorum memeyle. Aksam da emziriyorum bayiliyo zaten ustune bi de sut veriyorum tam uyuyo. 2-3 haftadir uykusu bayagi iyiydi 2 kere kalkiyodu 3 gundur tekrar cozuttu. Yenidogan bi bebek kadar uyaniyo nostalji yapiyo. Yurumeye baslayinca uykuda duzensizlik olabilirmis insallah ondandir. Boyle surdururse 2 yasini beklemem galiba.

dene tabi ne zarari olacakki :)
emziriyonmu sen
ama kizim 19 ayina kdr gece bi kere de olsa uyanirdi sut içip geri uyurdu
zamanla birakdi uyanmayi
1 yasinda memeden kesmistim

Sanırım bu emerek uyumaya veya işte sallanarak uyumaya da gelmiyor gece uyanmaları.. Çocuğun mizacından, huyundan.. Bence kaygı düzeyi yüksek olan çocuklar ve annelerin çocukları daha sık uyanıyor :))

Evet bende 2 yaşını beklemicem diyorum hep çakım, yaza inşallah ama zor bir süreçmiş, özellikle anne için, çünkğ emzirmek çok farklı bişi, gözlerime bakışı bile o an beni benden alıyor.. Hayırlısı olsun..

Acaba diş mi geliyor yine, iyiysen niye yine kötü oldu ki uykusu..? Evet öyle diyorlar yürümeye başlayınca uykular düzensiz olur diye ben onu tecrübe edinemedim çünkü hep kötüydü uykusu :)))

Gündüz yaşadıklarını gece tekrarlıyormuş ya ondan olabilir:))

memeyle alakalı değil bence. berat 9 aylıkken memeyi bıraktı. hala geceleri çok sık uyanır. tekrar dalmayı başaramıyorlar bence. ben ayağımda sallıyorum o zaman daha çok uyanıyor gece. babası yanına alarak uyutuyor o zaman daha az uyanıyor.

İşte benim söylemek ve anlatmak istediğimin ıspatı Berat :)) emmiyor ve uyanıyor yine de demek ki tezim konusunda doğru yoldayım :)

Çalışmaya devam ediyorsun demi Canm sen, annen yanında hala

İşte benim söylemek ve anlatmak istediğimin ıspatı Berat :)) emmiyor ve uyanıyor yine de demek ki tezim konusunda doğru yoldayım :)

Çalışmaya devam ediyorsun demi Canm sen, annen yanında hala

evet berat uyku konusunda hala problemli. uykusu var uyumuyo. dalsa uyanıo. bilmiyorum zamanla düzelecek inş. ama eskiye göre daha iyiyiz. hiç ayağımdan indiremiyordum. şimdi indiriyorum beşiğini sallıyorum.

evet canım calışıyorum. annem bakıyor şimdilik. annem bakıyor diye de kaynanam çok laf ediyor. sürekli huzursuz bir durum bakalım nolacak. her günüm belirsiz yani.

Valla bizim beratta 5 gündür gece gündüz hiç emmemesine rağmen çok uyanıyor hala geceleri ayağımızda sallayarak uyutuyoruz yine her gece

Valla bizim beratta 5 gündür gece gündüz hiç emmemesine rağmen çok uyanıyor hala geceleri ayağımızda sallayarak uyutuyoruz yine her gece

ben geceleri alıştırdım uyansa da uyku saati diyip beşiğine yatırıp sallıyorum. ama gündüzleri oyuna çeviriyor.

Bizimki yanımızdan ayrıldı ve meme emerek uyutmadım o zaman uykusu düzeldi en fazla 2 kere uyanıyor Oda en fazla 5 dk sonra geri uyanıyor uyanınca sarılıyorum kucağıma alıyorum geri koyuyorum uyuyor meme etmediği için özlüyor sanırım ama ben yine gündüz 1_2 kez emziriyorum akşamları da hep aynı rutinle uyuyor çocuk resmen huzur buldu ama bu sefer erke. Kalkıyor altı_yedi gibi onu da ayarlasam süper olacak ama ayaz beyazın dediği de doğru tek başına odada bırakıp gideceksin asıl öyle kendi kendine uyumuş olur onada tasinirsak yaparım yeni bebek doğunca mecbur öle olacak yeb4 hadi bi cesaret onun iyiliği icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…