2015 Şubat Anneleri

KAfayi yuycemya uykusu var uyutamiyorum ven bu çocugu
emmek istiyor memeyi isiriyor
emzigi firlatip atiyor
karni tok biberonda istemiyor
e ne kaldi geriye
simdide zirliyo uyku diye ama nasil uyutcam bilmiyoru^mki
kucagimda gezdirdim evde uyumadi kollarim koptu tasiycam diye

gelincikgibi gelincikgibi @mery ne iyi yaptınız görüşmekle kızlar ben sizi görünce çok mutlu oldum yanınıza gelesim geldi valla ne yazık ki çok uzağım sizlerden ama gönüller bir olsun yeter ki kuzucuklar ne yaptılar birbirlerini görünce oynadılar mı acaba size rahat vermişlerdir umarım minik kuzular resimleriniz de çok güzel bu arada :KK66:
Sağol Canm evet güzel oldu :)
Walla Tuna oynamaya çalıştı ama benim asosyal ayaz yanaşmadı,kaçtı :KK70: mery60 mery60 ı çok sevdi ama öpücükler verdi :)

Kızlar Tuna'yı bi görseniz çok tatlı ve çok akıllı maşallah bilmediği şey yok erken konuşur bıdık :-)

Walla Tuna oynamaya çalıştı ama benim asosyal ayaz yanaşmadı,kaçtı :KK70: mery60 mery60 ı çok sevdi ama öpücükler verdi :)

Kızlar Tuna'yı bi görseniz çok tatlı ve çok akıllı maşallah bilmediği şey yok erken konuşur bıdık :-)
Ben ikisini de yerim kuzularim benim. Ne guzel yaptiniz ya valla. Yakin olsak ben de kacar gelirdim. Aklim kaldi.

KAfayi yuycemya uykusu var uyutamiyorum ven bu çocugu
emmek istiyor memeyi isiriyor
emzigi firlatip atiyor
karni tok biberonda istemiyor
e ne kaldi geriye
simdide zirliyo uyku diye ama nasil uyutcam bilmiyoru^mki
kucagimda gezdirdim evde uyumadi kollarim koptu tasiycam diye
Allah Allah niye uyumak istemez ki bu bebekler uykulari oldugu halde. Yat uyu iste dimi?:) Duru da bi ara oyle bi donem gecirdi. Aksam uyumak istemiyodu uyaninca da sık sık dinc bi sekilde uyaniyodu. Cok zordu. Sizin de gecicidir insallah canim

memeyi bıraktırma mevzusu konusunda herkes kendine göre en doğru olanı düşünüyordur elbet. benimde hayatta en zevk aldığım şey çocuğumu emzirmek oldu. hayatta hiç bir besin kaynağının anne sütü kadar yararlı olmayacağını biliyorum.

niyetim de hep en az 1 buçuk yaşına kadar emzirmekti. ama bir yerden sonra artık damla damla süt gelmesine rağmen sadece zevk için emmeye başlıyor. tamam anneyle bağı için o da önemli. ama bu gece 6 kez kalkmasına neden oluyorsa, gün boyu memi memi diye yakayı çekiştirip mızmızlanarak geçiyorsa orda bi dur demenin vakti gelmiş demektir. memeyi oyuncak yapıyor çünkü. tıpkı ayakta sallanmak gibi ona da bağlanıyor.

bu durumda ben emzirmekten çok zevk alsam da bi yerden sonra tükeniyorum. ne o iyi uyuyabiliyor ne de ben. bu bence 2 yaşına kadar emmemiş olmasından çok daha büyük bi problem. ama yine de bikaç damla da olsa 1 buçuk yaşına kadat mahrum etmek istemiyorum ve dayanıcam.

hele ondan sonra büyüdükleri için memeden koparmak daha da sancılı oluyor. kuzenim yeğenimi 26 ay emzirdi. şu an 3 buçuk yaşında ve eliyle memeyi sevmezse ortalığı yıkıyor. annesine bi gün seni camdan atıcam diye şaka yapmış birinden duymuş sanırım. o da o zaman memeler nolucak demiş. ben iner memelerimi keser alırım senden demiş. çocuktaki meme manyaklığına bakın hele :))

o yüzden en ama en fazla 2 yaş diye düşünüyorum ben. uzmanlar ne diyor bilemem ama fazlası çocuk için iyi olmaz gibi geliyor bana. bu benim fikrim tabiiki. ha ilerde büyüyünce elbet unutacaklar hatırlamayacaklar bile.
Canim gercekten dunyanin en guzel seyi belki o emzirme ani. Ama biz de insaniz yani ara ara geliyo bize de. Her is bizdeyken bi de ustune surekli emmek isteyen bir bebek. Yasamayan bilemez cok zor. Tabi cok sukur emiyorlar bunu eminim hepimiz soyluyoruz. Bana da geliyolar arada. En gec 18 aylikken gece beslenmesini bitircem galiba.
2 yastan sonra bana da pek dogru gelmiyo sanki bagimsiz olmaya baslamalari gerekirken fazla bagimli oluyolar anneye. Hayirlisi bakalim o zamanlar gelince biz ne yapacagiz.

Allah Allah niye uyumak istemez ki bu bebekler uykulari oldugu halde. Yat uyu iste dimi?:) Duru da bi ara oyle bi donem gecirdi. Aksam uyumak istemiyodu uyaninca da sık sık dinc bi sekilde uyaniyodu. Cok zordu. Sizin de gecicidir insallah canim
keyfi deil canim bi yeri agriyor eminim ama neresi bilmiyorum :(
çokaz uyudu yine kalkdi sabahin korunde
aksam agri kesiciden kulak damlasina herseyi denedim iyi kotu uyuttuk sabah kalakdi yine ayni mizmiz
dr d a yokmus çarsambaya kdr
kaldik boyle ortada :(

Canim gercekten dunyanin en guzel seyi belki o emzirme ani. Ama biz de insaniz yani ara ara geliyo bize de. Her is bizdeyken bi de ustune surekli emmek isteyen bir bebek. Yasamayan bilemez cok zor. Tabi cok sukur emiyorlar bunu eminim hepimiz soyluyoruz. Bana da geliyolar arada. En gec 18 aylikken gece beslenmesini bitircem galiba.
2 yastan sonra bana da pek dogru gelmiyo sanki bagimsiz olmaya baslamalari gerekirken fazla bagimli oluyolar anneye. Hayirlisi bakalim o zamanlar gelince biz ne yapacagiz.
gece beslenmesini kesmekte çok geç bile kaldık. ama cesaretim yok. uyku eğitimine cesaret toplayana kadar canım çıktı :D

hangi kuzumuz tatlı değilki :KK68:
Ayaz da belki ilk pas vermeyip sonradan açılanlardandır :))

gece beslenmesini kesmekte çok geç bile kaldık. ama cesaretim yok. uyku eğitimine cesaret toplayana kadar canım çıktı :KK70:
Kesinlikle haklısın geç bile kaldık ve bu yüzden de şu anda daha zor :(

Benimki iki gündür ilk uykusunu sabah memede uyuyor, memeden ayrılmak isteniyor dün bu yüzden uyandı ve uyumadı bi daha, bugün de az önce aynısı oldu dedim okula gitmeden uyutayım 20 dk emdi memeden çıkarayım dedim ağladı ve uyumadı bi daha gel de sakin ol :( tükendim walla yaa şu uyku konusu mahvediyor.. Toptan kesmek istiyorum Ama şu anda zor Nasıl yapacağımı bile bilmiyorum

keyfi deil canim bi yeri agriyor eminim ama neresi bilmiyorum :KK43:
aksam agri kesiciden kulak damlasina herseyi denedim iyi kotu uyuttuk sabah kalakdi yine ayni mizmiz
kaldik boyle ortada :KK43:
Yavrum benim nesi var ki acaba :( bi konulbilseler de Dertlerini söyleyebilseler

Kesinlikle haklısın geç bile kaldık ve bu yüzden de şu anda daha zor :KK43:

Benimki iki gündür ilk uykusunu sabah memede uyuyor, memeden ayrılmak isteniyor dün bu yüzden uyandı ve uyumadı bi daha, bugün de az önce aynısı oldu dedim okula gitmeden uyutayım 20 dk emdi memeden çıkarayım dedim ağladı ve uyumadı bi daha gel de sakin ol :KK43: tükendim walla yaa şu uyku konusu mahvediyor.. Toptan kesmek istiyorum Ama şu anda zor Nasıl yapacağımı bile bilmiyorum
tamamen memeye taptılar ve uyku aracı yaptılar. seni çok çok iyi anlıyorum canım benim.. hatta bazen içinden memeden bi anda kessem mi diye bile geçiyordur. benim geçiyo ara ara vallahi. sanki tüm uyku düzeni huysuzlukları yoluna girecekmiş gibi geliyor bazen. ama işte dayanıyorum dayanmam lazım şu yaz geçene kadar.

Ayaz da acaba senden ayrılmak istemediği için mi uyumuyo sabah sen gitmeden? off çok zor ama napıcaksın çalışıyosun keşke anlayabilseler :(

keyfi deil canim bi yeri agriyor eminim ama neresi bilmiyorum :KK43:
kaldik boyle ortada :KK43:
allah allah nolduki acaba :(

gelincikgibi gelincikgibi @mery ne iyi yaptınız görüşmekle kızlar ben sizi görünce çok mutlu oldum yanınıza gelesim geldi valla ne yazık ki çok uzağım sizlerden ama gönüller bir olsun yeter ki kuzucuklar ne yaptılar birbirlerini görünce oynadılar mı acaba size rahat vermişlerdir umarım minik kuzular resimleriniz de çok güzel bu arada :KK66:
evet iyi oldu bencede. Güzel vakit geçirdik beraber. sizinle de görüşebilsek keşke :) tuna ve ayaz kankitolar da iyi anlaştılar ama ayaz benimle daha çok anlaştı :)) yakışıklı kuzum benim

ay kızlar ne sıkıcı bi gün :KK43: havalar da bi güneşli bi soğuk acaip dengesiz. güneş var çıkıyoruz üşüyoruz. kaç zamandır eve tıkıldık kaldık. bi dün sahile çıktık inanın kıza kışlık montunu giydirdim yani.

bu arada yarın akşam annem gelecek çok mutluyum 10 gün kalacak çok iyi gelecek bana.

dün akşam da Begüm sorunsuz uyudu 15 dakika döndü durdu yatakta ama illa başında olmamı istiyor. onu da yavaş yavaş aşıcaz sanırım. yalnız gece uyku saatleri kaymaya başladı. 9-10 arası yatırırdım şimdi tam uykusu gelmeden yatırınca sapıtıyo bu yüzden yatması 10buçuğu buluyo. ve yine 8de kalkıyo. çok az uyumuş oluyo gece. ama öğlen 2-3 saat uyuyor. yine de gece bi bebek için çok az gece uykusu. gece iki kez uyandı meme için bide. bakalım napıcaz..

evget canim o asgari si , onu yedimi o gun için bi rahat nefes alabilirsin :)
aslinda durum sandimiz kadr vahim deil,bigun yerler diger gun istemezler vs saglikli olsunlarda oyle boyle buyyolar
sana bunu diyorum ama zamaninda ben çok kafaya takdim,iki çocukdada artik yeme zamani kriz geçiriyordum
ben geç ogrendim isi oluruna birakmayi :) 2 çocuk 2 ser seneden 4 senem gitti çocuk yemiyor diye sinirlenmekle
sen rahat ol , 500 ml sutun içine yogurt peynir de girer , seni emmeside girer ama iste senden ne emdigini bilmiyoruz
hiç agzini açmiyor diyordun baya ilerleme var yaz gelsin çikin gezin park bahçe bak gor eve geldiginde nasil aç kurt gibi saldiracak tabagina :)
Benden bi 500 ml olacak şekilde emiyordur kesin gece çok emiyor yani verimli bişekilde emiyor gündüz de sürekli istediği için okadar içiyordur diye düşünüyorum.
Park bahçe geziyoruz cnm dışarda alıyo yemek kokularını mama diye tutturuyor veriyorum beğenmiyo yemiyor çok enteresan bnm kız:)))

Yavrum benim nesi var ki acaba :KK43: bi konulbilseler de Dertlerini söyleyebilseler

allah allah nolduki acaba :KK43:
keyfi hiç yok bilmiyorum neden, arada tek tuk oksiuryor ama ondan olamz herhalde
çok uykusu vardi yatti uyudu ogle uykusuna ama 2 saatden once uyanirsa baksen cumbuse
aglaayrak uyandimi butun gunumuz tepe taklak gidiyor tersine
kuzum benim derdi olmasa uynainca konusarak çagirir oturdugu yerden
anasi kurban olsun ona

Back
X