2016 Ekim bebişlerinin cicileri :):)

BİZ SADECE ODAYI ALDIK KIYAFET ZATEN ALMAYACAĞIZ ABLAM ANNEM ALDI ZATEN HERŞEYİNİ SONRA BİRDE BEBEK ARABASI ALACAĞIZ BAKALIM
Ay biz de bişi yok annem bikaç hazırlık yapıyoama bilmiyorum napcaz daha erken mi acaba ben boşuna mı telaş yapıyoru

evet canım 3 kapılı dolap + büyüyen beşik(çalışma masası oluyor sonra ) + yatak ve uyku seti aldık banyo setini almıştım daha önce bir kaç tane de zıbın aldık

nerden aldınız takımı, ne kadara aldınız bide resmi var mı yahu? bende bakıyorum mobilyalara ama çok uçuk fiyatları :/

nerden aldınız takımı, ne kadara aldınız bide resmi var mı yahu? bende bakıyorum mobilyalara ama çok uçuk fiyatları :/

ankara da yaşıyoruz biz burda anne bebek diye bir mağaza var ordadan aldık dolap 3 kapılı resmi bu sitede yok beşikte bu şekilde ama dolaplı değil 6 çekmecesi var 1345 tl ye aldık

Kızlar sonunda alışveriş topiğimizi açmış bulunuyoruz Tecrübeli annelerden yardım ve örnek alışveriş listesi bekliyoruz Hepimiz içi hayırlı olsun
Merhaba yeni anneler öncelikle hepinizin sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum. Ben biraz kendi alışveriş maceramdan bahsedeyim sizlere. 5 yıl beklemenin ardından çocuk sahibi olacağımızı öğrendiğimiz ilk gün alışverişe başladım ve 9 ay boyunca gerekli gereksiz pek çok şey aldım. doktor kıza benziyo dediğinde gidip poşetler dolusu elbiseler ayakkabılar almıştım mağza sahipleri bile kıza benziyo dedi ya erkek olursa diye uyarmışlardı. ama kendimi tutmam ne mümkün aldıkça aldım. şimdi sizlere gereksiz yere aldıklarımdan bahsedeceğim. 24 çift bebek ayakkabısı almıştım hani patik gibi olanlardan başlarda ayağına büyük oldular sonra da bir annda hiçbiri olmadı. hepsini kaldırdık. kız olduğu için pek çok elbise aldım ama yeni doğmuş bebekler elbiseyle falan rahat edemiyor. onlar da kaldı. çok fazla kilotlu çorap, birsürü biberon mama kaşıkları tabaklar saklama kapları,pek çoğu boş yere alınmış gereksiz masraflarmış meğer. bence bebeklerinizin ihtiyaçlarına göre alışveriş yapın. onlar doğduktan sonra ihtiyaçlarını belirleyerek. doğumdan önce 6-7 takım kıyafet alırsanız. sonrasını doğumdan sonraya bırakın. ben hem yatak odası takımı hem sallanan bir beşik,1 hamak ve annemin evi için de bir karyola almıştım onları kullanıyoruz. küvete takılan fileyi hiç kullanmadık, küvet takımını kullandık. bol yakalık kullandık çok kusuyodu. eldivenleri biraz büyük alın hemen elinden çıkıyor çünkü. çok küçük çoraplar almayın hem sıkıyor, hem de hemen büyüyorlar.en az 3-4 tane penye battaniye alın başlarda bebeği ona sarıyorlar. altını silmek için pamuk, göbek bağı bakım seti,puset, hastaneye gidiş geliş için kundak benzeri battaniye, her ihtimale karşı belki süt gelmez diye biberon ve kaşık, hatta bir termos, bebek bakım çantası,başları üşümesin diye minik şapkalar. bir de ağzını falan silmek için pamuklu kumaştan yapılmış mendiller. size tavsiyem dediğim gibi bebek doğduktan sonra ihtiyaca göre alışveriş yapın hem daha zevkli hem daha mantıklı oluyor. benim kızım 11 aylık ve 3 yaşında bile giyebileceği kıyafetlerini aldığım için şimdi güzel bir şey görsem ama çok var diyip vazgeçiyorum. keşke okadar çok almasaydım. hem çok ta hediye geliyor. mutlu kalın annecikler. bu arada çok uzun oldu kusura bakmayın.

tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler :) bunlara dikkat edelim iyisi mi :)

tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler :) bunlara dikkat edelim iyisi mi :)

benim benden önce ablam 2 doğum yaptı ve ben çoğu şeyi ondan aldım ve sadece kendi bebeğime bazı birenları faka özel alıyorum başka kıyafet falan zaten almıyoruz o dediklerim dışında zaten herşeyi ondan alıyoruz puset falan

Merhaba bende yeni katildim araniza ekim 8 annesi olcam hayirlisiyla insallah

Ben daha yeniyim diye pek bilmiyorumki bulursam gelirim dediginiz topige tesekur ederim rabbim cumlemizin bebegini sagsalim kucagina almayi nasip etsin insallah

Butun bunlari aldiktan sonra kiz oldugunu ogrendim bebisimin kizlar

Eklentiler

• IMG-20160420-WA0035.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 160
  • IMG-20160420-WA0033.webp
    12,2 KB · Görüntüleme: 171
  • IMG-20160420-WA0028.webp
    15,9 KB · Görüntüleme: 166
  • IMG-20160420-WA0025.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 167
  • IMG-20160420-WA0031.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 163
  • IMG-20160420-WA0022.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 171
oyyy kıyamam çok tatlı hepsi. olsun canım napalım giydirebildiklerini giydirir kalanları da saklarsın ya da hediye edersin

Kızlar selam,

Bi liste buldum internette sizede atıyorum. bunun üzerinden gitmek daha kolay gibi geldi bana.

ANNE İÇİN
Emzirmeye elverişli gecelik
Emzirmeye elverişli pijama takımı
Sabahlık
Emzirme sütyeni
Göğüs pedleri
İç çamaşırları
Hijyenik pedler
Temiz çamaşırlar
Göğüs kremi
Emzirmek için yastık
BEBEK İÇİN
Tulum
Body – kısa
Body – uzun
Body – sıfır kol
Patik
Eldiven
Şapka
Çorap
Mendil
Önlük
Hırka
Yelek
Battaniye
Vücut termometresi
HİJYEN/BANYO İÇİN
Tırnak Makası
Bebek bezleri
Burun aspiratörü
Islak mendil
Kulak pamuğu
Pişik kremi
Havlu
Bornoz
Şampuan
Bebek yağı
Küvet ve filesi
Maşrapa
Kova
Bebek banyo süngeri
Kirli sepeti
Bebek Eşyası Yıkama Torbası
Altını değiştirirken kullanılacak kalınca örtü yada ince bir minder
Bebeğe özel deterjan ve yumuşatıcı
BEBEK ODASI
Bebek karyolası
Sallanan beşik
Şifonyer
Battaniye
Yorgan
Yastık ve alezi
Çarşaf
Gardırop
Yatak ve alezi
Emzirme Yastığı
Elbise Askısı
Oda Buhar Makinası
Oda Termometresi
Cibinlik
Telsiz
Pike
Lamba / gece lambası
GEZİNTİ VE TAŞIMA İHTİYAÇ LİSTESİ
Bebek arabası
Puset
Kanguru
Malzeme çantası.
Ana kucağı
Park yatak
BİBERON / EMZİK
Biberon
Cam Biberonlar 125 ml ve 250 ml (Kaynar sudan buzdolabına, buz dolabından kaynar suya girebilen ani ısı değişikliklerine dayanıklı sağlıklı cam biberonlar)
PC biberonlar 125ml ve 250ml (Polikarbonat biberon - Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalı)
Kolay Kavrama Biberonları (Genellikle 125ml olan polikarbonat biberonlardır. Seçim yaparken bebeğin rahatlıkla tutabileceği dizaynda olmalısına dikkat edilmeli)
Biberon emzikleri (Kaynatılabilir, sterilize edilebilir, kaynatıldığında su ve ısıdan etkilenmez ve şekli bozulmaz olmalıdır. Kullanılan madde bakımında kauçuk ve silikon, şekil bakımından ise yuvarlak uçlu standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur)
Biberon fırçası
Küçük termos
Emzik
Emzik (Hava çıkışlı, sterilize edilebilir ve kaynatılabilir olmalıdır. Kauçuk ve silikon ayrıca standart ve ortodontik damaklı tipleri mevcuttur)
Emzik Bandı ve Emzik Zinciri (Bir ucu bebeğin yakasına iliştirilen emzik bant ve/veya emzik zincirleri bebeğin emziğinin yere düşerek, kirlenmesini ve kaybolmasını önler)
Emzik kutusu
Diş kaşıyıcı/Soğutucu Dişlikler (Diş çıkartmanın verdiği sancıyı hafifletir ve diş etlerindeki harareti alır)
GÜVENLİK KAPISI
Elektrik prizlerine koruyucu kapak
Dolap kapakları ve klozet için kilit
Masa ,sehpa gibi ev mobilyasının köşeleri için köşe koruyucuları
Pencere kilitleri
Banyo için kaymayan zemin aparatları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…