ayyy nee alcazzz ya ben panik olmaya başladım az zaman kaldı sankiiiii
Ay biz de bişi yok annem bikaç hazırlık yapıyoama bilmiyorum napcazBİZ SADECE ODAYI ALDIK KIYAFET ZATEN ALMAYACAĞIZ ABLAM ANNEM ALDI ZATEN HERŞEYİNİ SONRA BİRDE BEBEK ARABASI ALACAĞIZ BAKALIM
Ay biz de bişi yok annem bikaç hazırlık yapıyoama bilmiyorum napcazdaha erken mi acaba ben boşuna mı telaş yapıyoru
eşya derken mobilya mı aldınız?
evet canım 3 kapılı dolap + büyüyen beşik(çalışma masası oluyor sonra ) + yatak ve uyku seti aldık banyo setini almıştım daha önce bir kaç tane de zıbın aldık
nerden aldınız takımı, ne kadara aldınız bide resmi var mı yahu? bende bakıyorum mobilyalara ama çok uçuk fiyatları :/
Merhaba yeni anneler öncelikle hepinizin sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum. Ben biraz kendi alışveriş maceramdan bahsedeyim sizlere. 5 yıl beklemenin ardından çocuk sahibi olacağımızı öğrendiğimiz ilk gün alışverişe başladım ve 9 ay boyunca gerekli gereksiz pek çok şey aldım. doktor kıza benziyo dediğinde gidip poşetler dolusu elbiseler ayakkabılar almıştım mağza sahipleri bile kıza benziyo dedi ya erkek olursa diye uyarmışlardı. ama kendimi tutmam ne mümkün aldıkça aldım. şimdi sizlere gereksiz yere aldıklarımdan bahsedeceğim. 24 çift bebek ayakkabısı almıştım hani patik gibi olanlardan başlarda ayağına büyük oldular sonra da bir annda hiçbiri olmadı. hepsini kaldırdık. kız olduğu için pek çok elbise aldım ama yeni doğmuş bebekler elbiseyle falan rahat edemiyor. onlar da kaldı. çok fazla kilotlu çorap, birsürü biberon mama kaşıkları tabaklar saklama kapları,pek çoğu boş yere alınmış gereksiz masraflarmış meğer. bence bebeklerinizin ihtiyaçlarına göre alışveriş yapın. onlar doğduktan sonra ihtiyaçlarını belirleyerek. doğumdan önce 6-7 takım kıyafet alırsanız. sonrasını doğumdan sonraya bırakın. ben hem yatak odası takımı hem sallanan bir beşik,1 hamak ve annemin evi için de bir karyola almıştım onları kullanıyoruz. küvete takılan fileyi hiç kullanmadık, küvet takımını kullandık. bol yakalık kullandık çok kusuyodu. eldivenleri biraz büyük alın hemen elinden çıkıyor çünkü. çok küçük çoraplar almayın hem sıkıyor, hem de hemen büyüyorlar.en az 3-4 tane penye battaniye alın başlarda bebeği ona sarıyorlar. altını silmek için pamuk, göbek bağı bakım seti,puset, hastaneye gidiş geliş için kundak benzeri battaniye, her ihtimale karşı belki süt gelmez diye biberon ve kaşık, hatta bir termos, bebek bakım çantası,başları üşümesin diye minik şapkalar. bir de ağzını falan silmek için pamuklu kumaştan yapılmış mendiller. size tavsiyem dediğim gibi bebek doğduktan sonra ihtiyaca göre alışveriş yapın hem daha zevkli hem daha mantıklı oluyor. benim kızım 11 aylık ve 3 yaşında bile giyebileceği kıyafetlerini aldığım için şimdi güzel bir şey görsem ama çok var diyip vazgeçiyorum. keşke okadar çok almasaydım. hem çok ta hediye geliyor. mutlu kalın annecikler. bu arada çok uzun oldu kusura bakmayın.Kızlar sonunda alışveriş topiğimizi açmış bulunuyoruzTecrübeli annelerden yardım ve örnek alışveriş listesi bekliyoruz Hepimiz içi hayırlı olsun
tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler :) bunlara dikkat edelim iyisi mi :)Merhaba yeni anneler öncelikle hepinizin sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza almanızı diliyorum. Ben biraz kendi alışveriş maceramdan bahsedeyim sizlere. 5 yıl beklemenin ardından çocuk sahibi olacağımızı öğrendiğimiz ilk gün alışverişe başladım ve 9 ay boyunca gerekli gereksiz pek çok şey aldım. doktor kıza benziyo dediğinde gidip poşetler dolusu elbiseler ayakkabılar almıştım mağza sahipleri bile kıza benziyo dedi ya erkek olursa diye uyarmışlardı. ama kendimi tutmam ne mümkün aldıkça aldım. şimdi sizlere gereksiz yere aldıklarımdan bahsedeceğim. 24 çift bebek ayakkabısı almıştım hani patik gibi olanlardan başlarda ayağına büyük oldular sonra da bir annda hiçbiri olmadı. hepsini kaldırdık. kız olduğu için pek çok elbise aldım ama yeni doğmuş bebekler elbiseyle falan rahat edemiyor. onlar da kaldı. çok fazla kilotlu çorap, birsürü biberon mama kaşıkları tabaklar saklama kapları,pek çoğu boş yere alınmış gereksiz masraflarmış meğer. bence bebeklerinizin ihtiyaçlarına göre alışveriş yapın. onlar doğduktan sonra ihtiyaçlarını belirleyerek. doğumdan önce 6-7 takım kıyafet alırsanız. sonrasını doğumdan sonraya bırakın. ben hem yatak odası takımı hem sallanan bir beşik,1 hamak ve annemin evi için de bir karyola almıştım onları kullanıyoruz. küvete takılan fileyi hiç kullanmadık, küvet takımını kullandık. bol yakalık kullandık çok kusuyodu. eldivenleri biraz büyük alın hemen elinden çıkıyor çünkü. çok küçük çoraplar almayın hem sıkıyor, hem de hemen büyüyorlar.en az 3-4 tane penye battaniye alın başlarda bebeği ona sarıyorlar. altını silmek için pamuk, göbek bağı bakım seti,puset, hastaneye gidiş geliş için kundak benzeri battaniye, her ihtimale karşı belki süt gelmez diye biberon ve kaşık, hatta bir termos, bebek bakım çantası,başları üşümesin diye minik şapkalar. bir de ağzını falan silmek için pamuklu kumaştan yapılmış mendiller. size tavsiyem dediğim gibi bebek doğduktan sonra ihtiyaca göre alışveriş yapın hem daha zevkli hem daha mantıklı oluyor. benim kızım 11 aylık ve 3 yaşında bile giyebileceği kıyafetlerini aldığım için şimdi güzel bir şey görsem ama çok var diyip vazgeçiyorum. keşke okadar çok almasaydım. hem çok ta hediye geliyor. mutlu kalın annecikler. bu arada çok uzun oldu kusura bakmayın.
tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler :) bunlara dikkat edelim iyisi mi :)
hayırlı olsun canım :) rabbim sağlıkla kucağına almayı nasib etsin :) burası alışveriş topiğimiz asıl topiğimizede bekleriz seni :)Merhaba bende yeni katildim araniza ekim 8 annesi olcam hayirlisiyla insallah
Ben daha yeniyim diye pek bilmiyorumki bulursam gelirim dediginiz topige tesekur ederim rabbim cumlemizin bebegini sagsalim kucagina almayi nasip etsin insallah
canım coğu uniseks gibi duruyor giydirebilirsin bi çoğunu :)Butun bunlari aldiktan sonra kiz oldugunu ogrendim bebisimin kizlar
Hepsi harika :) inan bir cogu kiz icinde alinavilecek seyler :)pembe olsaydi erkege giydirilmezdi ama bunlar kizda cok seker olur :)kacinci haftada degistiButun bunlari aldiktan sonra kiz oldugunu ogrendim bebisimin kizlar
noluca kcanım bornozun patiklerin hatta gri tulumun bile kullanıllır bence. evdeyken giydir gitsin kim görücek, boşuna almamış olursun. yakın çevrende oğlu olanlara hediye götürürsün gerisinide :)Butun bunlari aldiktan sonra kiz oldugunu ogrendim bebisimin kizlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?