2016 Ekim bebişlerinin cicileri :):)

asagida netten buldugum bir listede biraz oynama yaptim. bunlar kisiye gore cok degisebiliyor. ben cok esya almamak icin hersey yeter miktarda tutmaya calistim.

Bebek için:

* Alttan ya da yandan çıtçıtlı kısa kollu body 4-5 adet (0-3 AY)

* Penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun kollu tulum 3-4 adet

* Ayaklı pijama altları (penye- kadife) 3-4 adet

* Normal pajama altlari (3-4 adet)

* İç zıbın 2 adet yeterli (çok çabuk büyüdükleri için)

* Hastane çıkışı tk. (1 ad) (bence bir adet hastane cikisi yeterli, ihtiyaca gore 3lu 4lu takim almak daha mantikli sanki)

*Penye sapka ve eldivenler (hastane cikisi vb. Takimdakileri de sayarak), (en az 4 sapka, 4 cift eldiven) (ilk aylarda ozellikle vucutlarini isitamadiklari icin gerekli oluyor, hele bir de sonbahar olacak)

* Mermerşahi (ince tülbent) bezler büyüklerden 2-3 küçüklerden 10 - 12 adet (cok amacli ve mermersahi bezin cok guzel bir dokusu var). buyuk boylar ozellikle banyo sonrasinda havulunun icine sarmak icin ideal. Suyu aninda emdiginden bebek hemen kurulaniyor. Kucuk boy bezler de hemen her seye yarayabiliyor. Ozellikle ilk aylarda kusma cok oldugu icin agiz silerken vs.

*banyo havlusu (eger yakin zamanda ya da dogumdan once bornoz alacaksaniz bir tane yeter bence.) ben oglumu gun asiri yikadigim halde bile yetmisti. Ama bir muddet %100 pamuk yumusak bir pestemal ayarlayip onunla kuruladim (mermersahi bezle birlikte) pestemal de suyu hemen emdiginden bebegi sarinca bile hemen kurulaniyordu. Bir de pestemal normal bebek havlusundan buyuk oldugundan her yerini sariyordu. Bir de ben cok nemli bir yerdeyim. Pestemal cok daha cabuk kuruyor.

* Minik penye önlükler 4-5 adet (iyi emici olanlarından) (hastane cikisinin icinden de cikabiliyor, onlari da saymak lazim) ben bi 4-5 de musambali onluk almistim, ozellikle dis cikarirken cok ise yaradi. Oglum onunu 10 dk icinde sirilsiklam yapabiliyordu.

*Sagolsunlar hem kayinvaliden ve cevresi hem de annem bir cok orgu getirdiler ve hepsini de kullandim. Yataktan kalkinca, serine girince vs. 8-9 tane yelek vardi sagolsunlar. Belki bu fazla olabilir ama rahat rahat kullandim. Bir ikisi gezmede kullandim genelde. Orgu ceketlerini de cok kullandim gecen kis (3 adet). Orgu kullanmak istemiyorsaniz, yataktan kalkinca sirtina gecirmek icin bir alternatifiniz olsun derim. 2-3 cift patik vardi, onlar da isimi gordu acikcasi.

*corap icin cok birsey diyemicem. Oglumun cok corabi vardi ama cok cabuk kuculdu. Ilk 0-6 ay icin 6-8 cift ilk etapta yeter kanimca. Sonar ihtiyaca gore bedende ve tarzda corap almak daha mantikli galiba.

*pattaniyeye gelince; bir pazen, 2-3 penye (biraz buyuk boy bulunabilirse daha iyi olur), 1 orgu, 1 pelus en az gerekli diye dusunuyorum. Bir de sonbahar olunca az bile olabilir. Bir de ben burda (abd) ince penyeden battaniye bulmustum 4 tane. Onlar da cok ise yaradi ama daha cok ortu vs olarak kullandim.

Az miktar da 3-6 ay beden kiyafet olursa elinizde cok iyi olur bence. Kirki cikana kadar buyuyor cocuklar, o arada lazim olabilir. Sonrasinda disari cikildigindan lazim oldukca alinir kanisindayim.

EŞYA

* Bebek beşiği (park yatak) yada evin durumuna göre oda takımı

* Lastikli çarşaf ve koruyucu 3-4 adet

* Bebek pikesi, uyku seti

* Odada ufak bir gece lambası (kırmızı tercih edilmeli anne karnındaki yaşantısına en uygunudur ve rahatlatıcı özelliği var bebek için)

* Ana kucağı (ilk 9-10 ay evde gündüz uykularına, bebekleri oyalamaya, dışarıda gezdirmeye, arabada sağlam bir şekilde bağlamaya vs. yarayan önemli bir eşya, kimileri bebek arabaları ile kombine satılıyor) (biz travel system almistik, burda minimum esya almaya calistigimiz icin cok bilemicem)

* Puset (yine size kalmis)

* Kanguru (ben kullanmadim, tamamen tercih meselesi)

* Banyo küveti

*Vücut ve baş şampuanı

* Termometre

* Pişik kremi ilk zamanda yeterli, bebek yağı (ben zeytinyagi kullanmistim)

* Yeni doğan bebek bezi (prima)-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı

* Kullan-at alt değiştirme örtüleri cok iyi

* Islak mendil (bana hastanede pamuklu hasta bezi vermislerdi, daha sonar kendim bir koli siparis ettim. 6 aylik olana kadar islatip islatip onu kullanmistim)

* Saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü (ilk aylarda kesmek zor, törpü daha iyi)

* Alt degistirmek icin alt acma minderi ve kilifi aldim (surda bir ornegi var https://static.joker.com.tr/images/...-jou-alt-acma-minderi-humpreys-cream35765.jpg) cok cok tavsiye ederim. Ilk zamanlarda bebegi oturma odasina alabilirsiniz, uzerine yatirabilirsiniz. Tabi benim ilk cocugumdu, ikinciyi evde yaramaz bir oglan varken kanepede uyutabilir miyim bilmiyorum. Ama oglumda hala alt degistirmek icin bunu kullanirim (1 yasinda su anda). Evde hic bir yer batmadi sukur (ozellikle erkek cocuklarda etrafin cis olma riski var J )

ANNE İÇİN

* Doğum yakın olunca su geçirmez yatak koruyucu kullanmalı. Yoksa yatak kullanılamıyor. (bu benim basima gelmedi acikcasi ama belli olmaz)

* Disposeble külot (tek kullanımlık) (hasta bezi için) (bunlari hastaneden verdiler, Turkiye’de nasil bilmiyorum)

* Emzirme sutyenleri (penye, son haftalarda satın almalı) (Emzirme atleti bana cok cok daha kullanisli gelmisti. Cunku ben sutyen de olsa atletsiz yapamiyorum.)

* Emzirme pedleri (ilk etapta kucuk paketi tavsiye ederim. Hangi marka daha iyi bilinemeyebilir. Ama tabi logusalikta esinizin gidip almasi gerekebilir, stok da yapabilirsiniz.

* Göğüs kremi (lansinoh en iyisi, emzirme başlar başlamaz kullanılmalı, ilk hafta yara olması çok olası çünkü) hatta öncesinde kullanmalı ki sonrasında çok sorun yaşamamak için fakat göğüs uçları çok uyarılmamalı erken doğuma sebep olabilir. (insallah kimsenin cok ihtiyaci olmaz)

* Emzirmeye uygun gecelik (kısa kollu doğumdan sonra daha iyi oluyor. Tansiyon ölçümü yapılıp, serumda takılabileceği için), önden düğmeli beli sıkı olmayan pijamalar (lohusa pijamaları kullanışlı olmuyormuş) sabahlık ve kıyafetler

* Emzirme yastığı (ay şeklinde), ya da hamilelikte de kullanılan sosis yastık (sezeryan olursa emzirmek zor oluyor bu yastık iyi bir desdekleyici)

* Antibakteriyel el temizleme jeli (hastanede kalkamayınca bebeği tutmadan önce kullanmak için)

* Klasik ped ve hasta pedi hastaneden vermiyorlarsa al (bebeğin bezide olur)

* Yatak koruyucu (uzun dikdörtgen olanlardan hasta bezine benzeyen (yatağa kan vs. geçmemesi için), bebeğe alınan koruyucu uygun olursa kullanılabilir)

* Çorap (pijamalara uygun), terlik (beyaz kapalı ev terliği yıkanabilen al hastaneden sonrada çamaşır sulayıp kullanılır)

* Gerekirse göğüs pompası (medela ya da avent, hastane tipi kiralanması da çok uygun çözüm olabiliyor) ve süt poşetleri (lansinoh öneririm) (doğumdan sonra alınabilir duruma göre... )

HİJYEN VE BESLEME

* Sterilizatör (en az 2-3 biberon ve aparat alacak gibi, sadece emzirseniz bile bebek kaşıkları, emzikler vs için şart, mikrodalga modelleri çok daha ekonomik) (bence haftada bir kaynatmak yeterli, bebek 4-5 aylik olunca evde nereye koyacaginizi sasirabilirsiniz)

* Minik plastik bebek kaşıkları 2-3 adet (bana 4-5 aylik olana kadar gerekmemeisti)

* Kirli çamaşır kutusu, torbası (evin durumuna gore bisey ayarlanabilir. Burasi biraz da dekorasyona giriyor sanirim)

* biberon ilk basta cok alamak gerek. Bir de tavsiyem cok ivir zivir parcali olanlari tercih etmeyin, temizlicem diye gina gelebilir. Benim hemen ise donmem gerektiginden medela’nin siselerine uygum biberon basligi almistim. Sagdigim siseyi annem veya kayinvaliden isitip hemen ogluma veriyorlardi. Daha kolay oluyordu.

* Emzik (bu konuyu cok bilmiyorum ama bir ara oglum emzik almisti ve uyutmasi baya kolay oluyordu)

* Sütü artırıcı humana still tee (eczaneden al) (ilk etapta bol su tabiiki. Bir de emzirme doneminde kendinizi takip etmek lazim, meyve suyu sizde daha etkili olabilir belki. Bu da kisiye gore degisen birsey.

* bebek camasirlarini yikamak icin sabun tozu

Hepsi çok cici güle güle kullandın bebişler ben henüz tek bşr tulum alanlardanım hepsini gidip toptan halletmeyi düşünüyorum şuan bakma aşamasındayım hastane çıkışını idilden beğendim çok fazla almayacağım boyutlar farklı oluyor elinde kalıyor insanın kızımda öyle olmuştu sonrasındada çıkıp alabilirim diye düşünüyorum bakalım nasip

kızlar bi kaç gündür harıl harıl araştırmalardayım buna göre sipariş vereceğim ürünleri yazıyorum :
1-elektrikli süt pompası lansinoh ikili
2-ateşölçer medifine temassız(kalibrasyon ozellikli)
3-bebek telsizi:weewell wma235 mavi dijital
4-otribebe burun aspiratörü+otribebe 10 lu yedek uç kutusu+otribebe monodoz(okyanus suyu)
5-lansinoh göğüsucu kremi
6-yenidoğan ıslak mendili unibaby, ilk zamanlar için ıslak pamuk
7-leke çıkarıcı+deterjan+alt Açma örtüsü+kulak çubuğu+biberon ve emzik dezenfektanı,yüzey dezenfektanı(baby&me düşünüyorum unibaby de olabilir daha sonraları deterjanda dalan roxy e geçicem) biberon fırçası herhangi bir marka olabilir.
8-pişik önleyici krem bepanthol, pişik tedavisi için sudokrem
9-biberon, suluk+ biberon yedek uçları (philips avent, emzik markası konusunda çok kararsızım bebişe göre değişiyor bazı şeyler)
10-göğüs temizleme mendili, chicco (hastane ortamı için almaya karar verdim, doğum nasıl olur bilemiyorum belki kalkamam bi süre, ev ortamında ılık suyla yıkamaya karar verdim) göğüs pedi chicco
11-süt saklama paketi 25 li lansinoh
12-şampuan,yüz kremi, vücut losyonu, yağ unibaby (sebamed ve bübchen göz yakıyormuş şampuanda )
13-tırnak makası seti, fırça+ tarak chicco
bunları internettten sipariş edeceğim.
alt açma minderi, emzirme yastığı, kıyafetleri, ağız mendilleri vs ,banyo havlusu, birebir mağazadan alacağım, yenidoğan takımlarını da kilosu 3,5 tan fazlaysa almayın diyorlar.. idil bebe ve azizbebe tavsiye ediliyor yenidoğanda da.. gecelik olarak da bi tane elbise bi tane de ikili takım alacağım önden düğmeli,, bi arkadaşım emzirme sutyeni ve atleti gereksiz hiç kullanmıyorum demişti almıycam o yüzden ben de, yine sterilizatörün çok gereksiz olduğunu bağışıklık açısından doktorların kaynatmayı tavsiye ettiğini okudum, banyo küveti için de çok pahalı bir şeye gerek yok diye düşünüyorum
bebek bezi bir paket prima premium care yenidoğan hazır edeceğim, alerjik duruma göre bakıcam artık
bir de güvenli yatış yastığını bebeğin aşırı kusması varsa alın diyorlar bu da doğumdan sonra karar verilecek

şu ara park yatak, uyku seti,yastık, bebek arabası, kanguru, ev tipi ana kucağı, oyun halısı, dönence, sırt çantası araştırıyorum belki kampanyaya denk gelirim diye beklemedeyim açıkcası..

kızlar katkılarınızı, fikirlerinizi bekliyorum :)))))

Son düzenleme:
Listeni inceledim bir coguna katılıyorum sut sagma makinesini sormak istedim sana lansinoh iyimiymis. Ben baya okudum da medela da karar kıldım en son onun da fiyati yüksek baya. Küvet konusunda katiliyorum sadece icine konulacak aparat önemli bence onu arastiriyorum su siralar birde emzirme yastigi var eksik gördüğüm oyun oymasin diye bile onun üzerine birakiyorlar bebekleri. Birde sezeryan olursa hemen kucaga alip emzirmek zor oluyormuş. O yuzden destek lazim diyorlar.

arkdaslar alışverişler basladımı ben daha hiçbişey almadım sadece ananemizin aldıgı bitek takım var odaa cokk onceden baya oldu alalı , kanguru için momfortbaby alıcam ben kesin karar verdim . birde burasu biraz hareketlense artık dimi indirimleri takip etsek

Burun aspiratörü ile ilgili you tube olumsuz bir yorum izlemiştim dr kullanmalarına izin vermemiş araştırın derşm

Cnm medeladan olumsuz yorumlara denk geldim diye hatırlıyorum, lansinoh daha pozitif geldi bana aslına bakarsan deneyip göreceğiz, bazı şeyleri seçerken fiyati dusuk olanı da tercih ettim tabiki is görecekse ,, yani ilk zaman kıyafetlerini pazardan bile alabilirim, kozmetikler parabensiz olsun diye onemsedim , emzirme yastigina da yazdım canım ama ay şeklinde olan mi yoksa dikdortgen mi iyi olur sence ??? 60 TL civarındaydi sanırım dönem dönem kampanyaya giriyormus, emzirme onlugu var bir de, illaki daha unuttuğum bir şeyler vardır, şu incik cinciklar bitsin de diğerlerini tadını çıkara çıkara alırım
Bir de uyku tulumunu eylül annelerinin cicilerinde görmüştüm, onu da takipteyim, kampanya bir şey denk gelir ins

Canim momfort baby sadece anneye mi dönük, ben fotoları hep öyle gördüm de, bazı Kangurular hem on hem arka yönlü çocuk sıkılır mi diye endişe ettim de boynu ağrir izlicem diye ,,, momfortbabye neden karar kıldın çünkü ben de ilk hoşuma gitmişti ergonomik oluşu filan sonra yine kararsız kaldim çeşit gördükçe

E esmana cnm baktım çok saol uyardigin için, doğumdan sonra karar verilecekler kısmına attım onu da, çocuk doktorunun tavsiyesine göre bakicaz artık

Himm bir daha arastirayim o zaman canim benim bebeklerim ikiz ama ben ay seklinde olanalrdan 2 tane almayi dusunuyorum gecen gun carefour da 29 tlydi hemde sevi baby oradan almayi planliyorum.
Uyku tulumu kullanisli oluyormuymus acab? Bende kararsizim birde fiyatları baya yüksek. Kiyafetleri bende cok onemsemiyirum uygun olsun diye bakiyorum 1 er yada 2 ser parca cok hosuma gidem birseyler bakarim ama onun disinda cpk para verme yanlisi degilim.

ön sırt yan da kullanabiliyosun ergonomik chicconunkilere bile fark atar diyor herkes ki buğün arkdasımla konustum kzıında kullanıor cokkkk rahatmıs erkek bebekler için bile saglıklı oturma poziyonu varmış hatta arkdasım yenidogan aparatıyla al küçükken alışırsa daha rahat duruyor bebek dedi o 3 aydan sonra lamış

Ayyy maşallah ikiz hamilesi ben de ay şeklinde alayim o zmn sonra boyu uzuycak filan minderle ugrasamiycam,
Eylul annelerinin cicileri topigini oku mutlaka canım, orda çok olumlu yorumlar vardı, altı fermurli olduğu için gece altını degistirmek kolay oluyormus, yine genel bi tavsiye için araştırmak lazım kullanan tecrübeli anne tavsiyesi iyi olurdu

Valla
Valla süper o zmn ben de momfortbaby alayım

canım hep anneye dönük ama çocuğun kemik gelişimi için çok ideal bi de bebeğim erkek diye ben kesin momfortbaby alacağım inşallah bacak arasını falan sıkıştırmasın diye

Bakayim orayaben simdilik 3 er kolsuz zibin 1 er kisa kol zıbın 3 er tulum 1 er takim aldim he birde 3 er corap aldim baska da birsey yok. Örgüler bol miktarda hazir zaten en az 3 er hirka 3 er yelek vardir heralde. Annem battaniye aldi su kadife gibilerden. Ama penye battaniyelerden de lazim onalrinda fiyati yuksek geldi kundak gibilerden lazim citcitli oluyor ya. Biberon seti ve emzikler var. Ben biberonu dr brown dusunuyorum en iyi o demislerdi. Ama ikiz olunca yetmeyecek belki avent sette alirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…