- 11 Eylül 2014
- 504
- 151
- 83
en baştaki prima ortadaki huggies mi ikisi de 1 numara mı bunlar? hangisi daha iyi? bezin bol olması idrarı dışarı çıkırıyor mu?? nedense canbebe pişik yapar diye korkuyorm.
Ben de şubat annelerini takip ediyorum ama biz de de tık yok rahim ağzında yumuşama varmış sadece . Hayırlısı bekliyoruz. Sezaryendin korkan biriyim ama suni sancıda korkutuyorYaaa aynı durumdayız resmen, mart annelerindeyim ama burayı da aktif takip ediyorum
Kaçıncı haftadasın acaba? Ben 38+4 olucam yarın ve bebeğim kilosuna bakıcak dr son kez, 3.900-4 kg çıkıcak kilosu tahmini ..
Geçen hafta baktığında ne açılma ne rahimde yumuşama hiçbişey yoktu bebekte yukarda duruyo zaten, hala yukarda ..
Banada dr un dediği yarın bakıcak az da olsa açılma yumuşama varsa bekletmeden suni sancı verip doğumu başlatıcak çünkü 4 kg üstü çatın yeterli değil çok zorlanırsın Dedi geçen hafta ..
şimdi banada yarın sorucak ve ben suni sancıyı kabul etmicem, sezeryanı da istemiyorum, kendi kendine de doğmuyo çocuk ..
Mecbur sezeryan gibi olucak ama bakalım, sen ne düşünüyosun acaba aynı durumdayız, Nasıl bir yol izliceksin ?
Bence olumsuza hic odaklanma. Ben hamileligim boyunca 38. Haftada normal doguracam hem de en normalinden en kilayinfab falan diye kendimi sartlandirdim. 38+2de normal olarak 1 saat sanci cekip kolayca dogurdum cok şükür. Ama sadece doguma odaklamisim keske sonrasina da odaklansaymisim. Dikislerimden sıkntlym dogumda cekmedigim sanciyi dogumdan sonra cekiyorum. Sen de beynine olumsuz sinyal gonderme hep olumlu düşün. Eskiler 5 kiloyu dogurmus çatır çatır sen 4 kiloyu mu doguramayacaksin canimmm...Kızlar moralim iyice bozuldu..
Şimdi doktordan çıktım Bebeğim 4 kilo olmuş +-250 gram oynar dedi ama istikrarla kilo alan bir Bebek dedi, alttan acıklıgıma baktı 1 parmak ,rahim güzel yumuşamış dedi Bebek biraz daha inmiş ama hala tam olarak kanala inmemiş
Alttan baya kurcaladı acıklık varmı diye bakarken sanırım doğumu başlatmak için de baya ugrastı..
Sonuç; Çarşamba'ya kadar bekleyelim eğer o güne kadar gelmezse suni sancı ile (rahimde yumusama oldugundan suni de basarılı olabiliriz ve çatın çok uygun diyerek ) doğumu başlatalım dedi, iri bir bebek tehlikeye atmalayalım dedi..
Kafam çok karıstı o kadar sancı cekıp sezaryen olmak zorunda kalırsam diye düşünmekten kendimi alamıyorum..
Sizce ne yapmalıyım?
Bende yumuşama bile yoktu, çatı muayenesinde o kadar kurcaladı geçen hafta, lekelenmen olur Dedi dr o bile olmadı düşün :)Ben de şubat annelerini takip ediyorum ama biz de de tık yok rahim ağzında yumuşama varmış sadece . Hayırlısı bekliyoruz. Sezaryendin korkan biriyim ama suni sancıda korkutuyor
Doktorun ne diyorsa onu yap Can'ım insan önce bir an önce doğurmak istiyor sezeryan normal farketmez diye ama inşallah senin normal olur sezeryan gerçekten zormuş.çatın müsaitmiş bekle benceKızlar moralim iyice bozuldu..
Şimdi doktordan çıktım Bebeğim 4 kilo olmuş +-250 gram oynar dedi ama istikrarla kilo alan bir Bebek dedi, alttan acıklıgıma baktı 1 parmak ,rahim güzel yumuşamış dedi Bebek biraz daha inmiş ama hala tam olarak kanala inmemiş
Alttan baya kurcaladı acıklık varmı diye bakarken sanırım doğumu başlatmak için de baya ugrastı..
Sonuç; Çarşamba'ya kadar bekleyelim eğer o güne kadar gelmezse suni sancı ile (rahimde yumusama oldugundan suni de basarılı olabiliriz ve çatın çok uygun diyerek ) doğumu başlatalım dedi, iri bir bebek tehlikeye atmalayalım dedi..
Kafam çok karıstı o kadar sancı cekıp sezaryen olmak zorunda kalırsam diye düşünmekten kendimi alamıyorum..
Sizce ne yapmalıyım?
:) tam olarak bende oyle yapiyordum :) evde yapilmamis biseyim kalmasin diyeSıcak duş, eşin beline masaj yapsın, eşine bol bol sarıl güç al.. çok ağrın olursa ağla rahatlatıyor.. Sancı aralarında dinlen, benim gibi ortalığı toparlamaya çalışma :))
Yaaa aynı durumdayız resmen, mart annelerindeyim ama burayı da aktif takip ediyorum
Kaçıncı haftadasın acaba? Ben 38+4 olucam yarın ve bebeğim kilosuna bakıcak dr son kez, 3.900-4 kg çıkıcak kilosu tahmini ..
Geçen hafta baktığında ne açılma ne rahimde yumuşama hiçbişey yoktu bebekte yukarda duruyo zaten, hala yukarda ..
Banada dr un dediği yarın bakıcak az da olsa açılma yumuşama varsa bekletmeden suni sancı verip doğumu başlatıcak çünkü 4 kg üstü çatın yeterli değil çok zorlanırsın Dedi geçen hafta ..
şimdi banada yarın sorucak ve ben suni sancıyı kabul etmicem, sezeryanı da istemiyorum, kendi kendine de doğmuyo çocuk ..
Mecbur sezeryan gibi olucak ama bakalım, sen ne düşünüyosun acaba aynı durumdayız, Nasıl bir yol izliceksin ?
Aminnn cok sagol cancazim. Duzensiz gelen agrilarim var ama kuvvetli bi his bugun olacak insaAllah diyo. Duzene girmesini bekliyorm su anSancı aralarında dinlen , derin derin nefes al. Olumlu düşün. Aralarda yuruyus yapabilirsiniz ben sancı geldiğinde yatağın başlığından destek alıp, comeliyordum. Dua et bol bol. Ayy son saatlerde dualardan ayetrl kursi başlayıp ihlasla devam fatiha ile bitiriyordum.. Ahh birde çok bağırma gücünü ikinma zamanına birak.. Allah yardımcın olsunb
Bence olumsuza hic odaklanma. Ben hamileligim boyunca 38. Haftada normal doguracam hem de en normalinden en kilayinfab falan diye kendimi sartlandirdim. 38+2de normal olarak 1 saat sanci cekip kolayca dogurdum cok şükür. Ama sadece doguma odaklamisim keske sonrasina da odaklansaymisim. Dikislerimden sıkntlym dogumda cekmedigim sanciyi dogumdan sonra cekiyorum. Sen de beynine olumsuz sinyal gonderme hep olumlu düşün. Eskiler 5 kiloyu dogurmus çatır çatır sen 4 kiloyu mu doguramayacaksin canimmm...
Doktorun ne diyorsa onu yap Can'ım insan önce bir an önce doğurmak istiyor sezeryan normal farketmez diye ama inşallah senin normal olur sezeryan gerçekten zormuş.çatın müsaitmiş bekle bence
Eliyle oynadıysa doğumun hızlanıcaktır, rahim ağzında yumuşamış, doğum belirtileri ufaktan başlamış bence
Buna çok sevindim canımİnşallahhh bebeğimm yaaa siz bana cesaret veriyorsunuz vallahi...
Yatak tabi sıcacık kucaktan sonra soğuk geliyor.. Bizde böyle bir sorun yok ince bir battaniyesi var ona sarılı şekilde yatağına koyuyorum farketmiyor bile.. Ama uyumak istemiyorsa gözler fal taşı gibi açılıyor, ağlamaya başlamadan alıyorummBenim çocuğa yatak batıyo sanki memede uyusun kucakta uyusun aman yatağa yatmasın kucakta alıyor uykuyu şöyle güzel derin bir uyku yok sürekli tedirgin yatıyor anlamadım niye böyle bu kuzu
Kafam cok karısık hiç karar verebilecek durumda degılım yine 5 km yol yürüdüm belki bi umut kendi gelir dıye beklıyorm.. canım cevremdekiler suni alma deyip duruyor. Ben 40. Haftadayım günüm doldu..
Eger sez olacaksan bekle acılma yumusama yoksa hiç suniye girişme derim..
Canım doktorlar sallıyolar biraz son haftalarda bebek nerdeyse hiç kilo almıyor.. 15-50gr max. Tabi suan bebeğin kaç kilo bilmiyorum ama 100gr alması bile mucize.. Benim son üç hafta hep aynıydı doğdu 150gr fazlaydı o kadar..Senin son haftanmış anladım canım, benim de doktorum beklemek istemiyor, son haftana kadar beklersek 4.5 kiloyu geçicek Bebek ve çok zorlanırsın diyo, ablamın doğumları da hep iri Bebek ve çok çok zordu en son dr hatası yüzünden vakumla almaya çalıştılar çok problem yaşadı, benimde korkum o, beklemek istemiyorum gelmeye niyeti yok oğlumun sağolsun gittikçe kilo artıyo ..
Of kafam benimde çok karışık, ablamın durumundan dolayı kesinlikle sonuna kadar beklemek istemiyorum, suni sancı benimde bütün çevrem alma diyor, eşimde izin vermiyor, bende yarın söylicem doktora istemediğimi ..
Nolucak bilmiyorum, deli gibi bazen yürüyorum bende, squat falan yapıyorum egzersizler hurmalar, yok ..
Doğum işi kısmet kader gerçekten de ..
Çok istediğimiz için mi olmuyo anlamadım
O zaman hayırlısını dile tevekkül et Çarşambayı bekle birden sancın gelir belli mi olur inşallah yavruna en hayırlı yoldan kavuşursun.zaten onu gördüğünde sez yada normal farketmez tüm Ağrılarını unutuyorsun :)Evet gercekten biran once olsun istiyorum..
Çarşamba dan fazla doktor da beklemıyor ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?