- 8 Mayıs 2015
- 10.506
- En iyi cevaplar
- 1
- 16.875
- 298
Canım eğitimci olduğum için travma oluşturmadan devam etmeye çalışıyorum ama emeklerime de yazık oluyor. Köyden cam şişede süt getirtiyorum, üç günde bir yoğurt mayalıyorum, peynir yapıyorum. Ona özel taze kıyma alıp pişiriyorum, minik minik donduruyorum. Vitmadan dünya kadar yiyecek ve pekmez aldım. Hem benim emeklerime yazık hem de günah. Hepsi kötü oluyor.Canim sizin doktor ne dedi bilgim yok ama bizim doktor yemiyorsa yemek konusunda cok israrci olma ilerde yemeklere karsi fobi olusur dedi burda bi arkadas daha aynisini soylemisti bana zayif diye bende israr ediyordum ama biraktim artik israri .. sutun geliyorsa ve emmek istiyorsa izin ver emsin bence yedigi bi kasik corbadan bile vitaminini aliyodur o merak etme annesi yanlis hatirlamiyorsam senin bebisin kilosuda iyiydi .. Ayy sana bunlari soyluyorum ama kendime bugun anlatiyorum ertesi gun niye bu cocuk yemiyor diyorum anneyiz biz :)
Emzireceğin zaman bebek kendisi mi mızmızlanıp istiyor yoksa sen emme zamanı geldi deyip mi emziriyorsun ? Bir türlü dengeyi tutturamıyorum. Sütüm azalmış da olabilir. Sadece sabah doluluk hissediyorum.Günde üç defa ek gıda geri kalan anne sütü bir buçuk saat biraz sık bir aralık olmuş gibi, ama aldığı gıda miktarı da önemli tabi küçük porsiyonlar halindeyse sorun olmaz. Belki şöyle deneyebilirsin mesela emdi ek gıdayı uzatsana süreyi almıyor ya 1 saat 45 dakika sonra ek gıda sonra 2 saat sonra anne sütü şeklinde gibi. Böyle böyle ara artar belki.
azeta diye bir markanın, bebeklere özelOrganik jöle ne ya :))
Islak mendili kes canım. Bu aralar bezini marka olarak değiştirdin mi?Mantar gibi değil kıpkırmızı yanık gibi. Zahmet olmazsa tekrar yazar.misin? Neden böyle olduğunu bulmaya çalışıyorum. 3-4 saatte bir değiştiriyorum. Normalde kakayı önce ıslak mendille sonra suya batirdigim pamukla siliyordum. Artık hiç ıslak mendil kullanmasam iyi olacak galiba. Salak gibi pişiğe hala ıslak mendil sürdüm bugün sonradan aklıma geldi.
Allah Allah canım ya geçmedi gitti gerçekten Allah sabır sağlık selamet versin.Kızlar benimde yine moralim bozuk. İşten eve geldim kızın yine ateş çıkmış. Aldım götürdüm. Kulakta kızarıklık var dedi. Daha cuma antibiyotiği kestik. Bugün yine verdi antibiyotik. Artık ilaç kullanmaktan bıktım. Soğan damlatsammı dedim sonra korktum vazgeçtim
Canesten krem+Çinkos+bepanten plus canımKarışım tarifini ben alabilirmiyim:)
Bazen o mızmızlanıyor bazen ben teklif ediyorum tam bir denge yok o hususta ama herşeyi aşırı vakitli olsun diye kasmıyorum zaten kastıkça ters tepiyor. Belki meme terbiyesi olmuştur canım benimkiler de yumuşadı ama lıkır lıkır emiyor.Emzireceğin zaman bebek kendisi mi mızmızlanıp istiyor yoksa sen emme zamanı geldi deyip mi emziriyorsun ? Bir türlü dengeyi tutturamıyorum. Sütüm azalmış da olabilir. Sadece sabah doluluk hissediyorum.
Wah kuzuu çok geçmiş olsun ne kdr sık verdiler gerckten.kadir tugcuya bi danış istersen cnm ,viral de olablr soğan suyu dene bence 1 damla
Biz de aynı sorunu yaşadık canım huggies e geçtim ben çok memnunum ancak türkiyeden çekilme kararı almış artık pek bulunmuyor ben biraz depoladım onları kullanıyorum şuan. İnternetten bulabilirsen deneyebilirsin. Bir de aynı sorunu yaşayıp sleepy kullanmaya başlayan bir arkadaşım var o da çok memnunmuş onu da deneyebilirsin.Kizlar 5 numara prima kullaniyoruz ama pisik yapti. Hic prima pisik yapmazdi. Sizdede varmi. Bir yerde okudum. Prima bez modelini degistirmis kalitesiz pisik yapiyor diyordu. Sizde durumlar nasil hangi vezi kullaniyorsunuz
Canım bu aralar dişi olmamasına rağmen kızım da ısırıyor ve canımı yakıyor benim de. Emzirmeden önce biraz göğüs ucu kremi sürebilirsin iyi geliyor.Sorma bu aralar ne zulüm ne zulüm. Sürekli ısırıyor emerken mahvoldum bu akşam oturdum ağladım artık o kadar çok canım yanıyorki ama anlamıyor ne yapicam bilmiyorum
Ben de ya koltuk+sandalye veya yere bir yorgan serip üstüne yatırıyorum canım dediğin gibi artık güven olmuyor bebelere en iyisi yerde yatması bence.kızlar bebekleri başka evde uyuttuğunuzda nereye yatırıyosunuz arkadaşın duvara dayanan bi yatağa ya da koltuğa yatırıp önüne sandalyr dizdiğini söyledi bn yastık koysam bnmki atlar geçer yastığı bnm bile üstümden atlıo çünkü artık oğlanı anneme sabah gçtürüp akşam almayı düşünüyoruz da çok zor olacak annem arabayla 5 dk ama çocupu sabahın köründe giydir dışarı çıkart
Aynı durumdayız canım niye böyleler acaba. Bazen de silip süpürüyor güzel yediği oluyor halbu ki aynı şeyleri ve genelde aynı zamanlarda veriyorum. Gerçi şu an pek takmıyorum artık tadına baksın yeter modundayım önceden çok üzülüyordum yemiyor diye.Kızlar ya minnoşları kaç saatte bir besliyorsunuz?
Sanki ben tüm gün onun doymasının peşinde gibiyim. Bir buçuk saatte bir besliyorum ortalama. Süreyi daha uzun tutayım desem ek gıda almıyor, sadece emmek istiyor. Süreyi kısa tutunca da azıcık yiyip bırakıyor. Onca mayaladığım yoğurt, peynir, çorba, sebze yemeği boşa gidiyor. Ben yiyorum ama her zaman da insanın canı istemiyor. Yazık oluyor
Canım doktor bize 15-20 gün sonra tekrar deneyebilirsin demişti ama bana da kısa gibi geldi 2 ay beklemek daha garanti bence de.Canım mesela alerjisi olan gıda meyve diyelim 3 farklı meyve türü yedikten veya aradan en az 1 ay geçtikten sonra tekrar deneyebiliyorsun. Ama ben yine de 2 ay beklerdim. Garantici olmak iyidir.
Çok geçmiş olsun. Ben bepanten pişik kremi sürüyorum üzerine de biraz sudo krem iyi geliyor. Bir de altına bir bez seriyorum yarım saat kadar kapatmıyorum altını havalanıyor. Bunları deneyebilirsin denemediysen canım umarım geçer bir an önce.Kızımın poposu fena pismisti bugün. Yani anüs ve üst kısımlar.. yavrum nasıl ağladı altını temizlerken elleri titredi resmen.. ne zamandır geçmiyor. Kıpkırmızı. Kakaları da tuhaflasti hem çok sık yapiyor hem de renkleri kivamlari her defasında farklı ve garip. Alerji olabilir mi acaba? Karpuz yedi, kiraz, nohut, başka da bişey yok öyle yediği farklı. medecassol sürdüm en son. Napabilirim başka.
Ben de yemiyor diye çok üzülmüyorum açıkçası. Hazırladıklarım boşa gidiyor, günah oluyor. Bir de tüm gün onun beslenmesini düşünüyorum. Şu saatte emzireyim, şu saate çorbasını veririm falan. Hele süt aldığım günler, saatlerce uğraşıyorum. Kaynat, yoğurt mayala, peynir yap. Mayalanmayı bekle. Ekşimesin diye eve erkenden geliyorum falan. Hepsi boşa gidiyor.Aynı durumdayız canım niye böyleler acaba. Bazen de silip süpürüyor güzel yediği oluyor halbu ki aynı şeyleri ve genelde aynı zamanlarda veriyorum. Gerçi şu an pek takmıyorum artık tadına baksın yeter modundayım önceden çok üzülüyordum yemiyor diye.
Bizi de götürünkızlar istanbuldan bodruma gideceğis nasipse 1 ay sonra
yolda ne yedirebilirim, termos almalı mıyım, otelde artık armudun sapı üzümün çöpü dememeye karar verdim gibi ama verebileceğiniz tüyolar var mıdır? şunu mutlaka yanına al, bunu götürdüm ama hiç kullanmadm gibi. klimasız gidemeyiz hafif klima açsak çocuğa dokunur mu?
Benim bebeğim herşeyi yemeyi reddetse de yoğurt yerdi. O yüzden termosa yoğurt koymuştum. Onun dışında meyve filesi içinde meyve verebilirsin. Bebe bisküvisi yanında bulunsun. Hemen suyla ıslatır üzerine muz gibi kolay parçalanan bir meyve eklersin. Bir gün et ya da yumurta yemezse birşey olmaz sonuçta.kızlar istanbuldan bodruma gideceğis nasipse 1 ay sonra
yolda ne yedirebilirim, termos almalı mıyım, otelde artık armudun sapı üzümün çöpü dememeye karar verdim gibi ama verebileceğiniz tüyolar var mıdır? şunu mutlaka yanına al, bunu götürdüm ama hiç kullanmadm gibi. klimasız gidemeyiz hafif klima açsak çocuğa dokunur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?